- Konu Sahibi streshanim
-
Bazi uyeler sirf duyar kasmak icin yazmis.sacma kiytirik bi bolum icin neden birinin sorumlulugunu alayimYorumlara o kadar şaşırdım ki. Hiç beklemediğim üyelerin hiç beklemediğim fikirleri varmış. Puanı 200’lerde olan ve kontenjan boşluğundan bu puana dahi tam burs veren yeni açılmış bir özel üniversite var ortada. Bir de maddi durumu yeterli olmamasına rağmen bu üniversiteyi tercih eden bir öğrenci adayı var. Bakın başka şehirde bulunmayacak nitelikli bir yer, bir bölüm kazanıp gelen insana tabi ki 5 kuruşu olmasa dahi yardımcı olunur fakat gelecek için hiçbir fayda sağlamayacak niteliksiz bir üniversite ve bölüme sırf İstanbul diye ve sırf üniversite okumak için kaydolmuş birine? Bilemiyorum gerçekten. Konu sahibinin kulağına gelmiş ona güvendikleri, yazdığına göre. Bu konunun problemi bu yani, yukarıda yazdığım özelliklere sahip bu durumda konu sahibini “yardım etmeyi neden düşünmediniz” diye yargılamayı biraz garip buldum. Bu ekonomik durumda geçici bir misafirlik olacağına inanan insan çok naiftir söyleyeyim. Konu sahibi sizin hatanız açıkça konuşmamanız, size önerim zaman kaybetmeden öğrenin ve buraya yazdıklarınızı onlara da uygun bir dille ifade edin.
Aslında normal şartlarda geçici misafirlik olur çünkü ben de hiçbir yaşıtımın akraba yanında kalmaya meraklı olduğunu düşünmüyorum. Detayları bilmiyoruz belki de kendilerine göre bir planları vardır.Yorumlara o kadar şaşırdım ki. Hiç beklemediğim üyelerin hiç beklemediğim fikirleri varmış. Puanı 200’lerde olan ve kontenjan boşluğundan bu puana dahi tam burs veren yeni açılmış bir özel üniversite var ortada. Bir de maddi durumu yeterli olmamasına rağmen bu üniversiteyi tercih eden bir öğrenci adayı var. Bakın başka şehirde bulunmayacak nitelikli bir yer, bir bölüm kazanıp gelen insana tabi ki 5 kuruşu olmasa dahi yardımcı olunur fakat gelecek için hiçbir fayda sağlamayacak niteliksiz bir üniversite ve bölüme sırf İstanbul diye ve sırf üniversite okumak için kaydolmuş birine? Bilemiyorum gerçekten. Konu sahibinin kulağına gelmiş ona güvendikleri, yazdığına göre. Bu konunun problemi bu yani, yukarıda yazdığım özelliklere sahip bu durumda konu sahibini “yardım etmeyi neden düşünmediniz” diye yargılamayı biraz garip buldum. Bu ekonomik durumda geçici bir misafirlik olacağına inanan insan çok naiftir söyleyeyim. Konu sahibi sizin hatanız açıkça konuşmamanız, size önerim zaman kaybetmeden öğrenin ve buraya yazdıklarınızı onlara da uygun bir dille ifade edin.
Eğer direk gelmeden durumu çözeyim diyorsanız da tebrik için aradım deyip telefonda da aynen yukarıdaki gibi davranıp "burada yurt ve öğrenci evi bulmak biraz sorunlu sanırım canım, siz gelmeden özel yurtların filan da uygun fiyatlarını internetten tesbit edin, geldiğinizde kolaylık olur size, ben de bir gün çaya bekliyorum mutlaka, o zaman görüşürüz ne yaptığınızı" gibi konuşarak olağan bir şekilde farklı ve sizden habersiz planları önlemiş olursunuz.Kişilerin sizde kalacağından emin misiniz? Belki sadece üzerine vazife olmayan güruhun söylentileridir duyduğunuz.
Direk evinizi açıp hazırlanmayın duruma. Kimse sizden olur almadan gelip evinize süresiz yerleşmez diye düşünüyorum.
İlk gün dışarıda buluşun mesela. Sizin de o gün dışarıda bir işiniz olsun. Orada konuşun, tebrik edin sevinçle. Yurda ya da öğrenci evine yerleşirsin sanırım x ciğim. Bazen bana da yemeğe, çaya gelirsin. Beraber anne keki filan yaparız giderken arkadaşlarına da götürürsün vs gibi konuşursunuz
Ha bu noktada kuzeniniz yüzsüzlük yapıp senin yanına yerleştireceğim diyorsa.. Maalesef bu mümkün değil. Malum yeni evliyim, öyle olmasa bile eşime karşı evde sürekli yatılı üçüncü bir kişi olacak diyemem malum dersiniz açıkça. Ama öğrencidir elbette arada misafirim olur, veya bir ihtiyacı olur seve seve yardımcı oluruz o ayrı dersiniz
Öğrenciye yardımcı olmak ayrı şey, nüfusuna almışçasına evine süresiz yerleştirmek ayrı şey.Kazandığı ve okuyacağı bölüm ise sadece kendini ilgilendirir. Ne okuyacak olursa olsun düşüncem değişmez bu konuda
Yorumlara o kadar şaşırdım ki. Hiç beklemediğim üyelerin hiç beklemediğim fikirleri varmış. Puanı 200’lerde olan ve kontenjan boşluğundan bu puana dahi tam burs veren yeni açılmış bir özel üniversite var ortada. Bir de maddi durumu yeterli olmamasına rağmen bu üniversiteyi tercih eden bir öğrenci adayı var. Bakın başka şehirde bulunmayacak nitelikli bir yer, bir bölüm kazanıp gelen insana tabi ki 5 kuruşu olmasa dahi yardımcı olunur fakat gelecek için hiçbir fayda sağlamayacak niteliksiz bir üniversite ve bölüme sırf İstanbul diye ve sırf üniversite okumak için kaydolmuş birine? Bilemiyorum gerçekten. Konu sahibinin kulağına gelmiş ona güvendikleri, yazdığına göre. Bu konunun problemi bu yani, yukarıda yazdığım özelliklere sahip bu durumda konu sahibini “yardım etmeyi neden düşünmediniz” diye yargılamayı biraz garip buldum. Bu ekonomik durumda geçici bir misafirlik olacağına inanan insan çok naiftir söyleyeyim. Konu sahibi sizin hatanız açıkça konuşmamanız, size önerim zaman kaybetmeden öğrenin ve buraya yazdıklarınızı onlara da uygun bir dille ifade edin.
Hani oncesinde sormus olsalqr, rica etseler öğrenciler zaten.zor durumda kabul edin derdim.Kızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Kızın annesine sorulduğunda konu sahibinin adını vermiş yanlış okumadıysam, o yüzden öyle dedim. Yani geçici bir misafirlik için “Ne yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna “X orada yaşıyor ya.” denmez heralde diye düşündüm. Bir de nasıl bir yurt/kira sıkıntısı olduğunu görüyorum, gerçekten parası olana bile çok zor yer bulmak. Bir kere misafir edilse sonradan yer bulamazsa git de denmez, daha kötü olur. (ki devlet yurdu çıkmazsa yer bulma ihtimali çok düşük) Ama sizi de anladım, iyi niyetli yaklaşmışsınız duruma.Aslında normal şartlarda geçici misafirlik olur çünkü ben de hiçbir yaşıtımın akraba yanında kalmaya meraklı olduğunu düşünmüyorum. Detayları bilmiyoruz belki de kendilerine göre bir planları vardır.
Sadece ülkede gerçekten normal şartların yaşandığı bir durum yok. Üstelik kız ek yerleştirmelere falan kalmış onun her işi geç ilerleyecek diye tahmin ediyorum. Özel yurtların çoğu doldu yüksek fiyatlara rağmen ve devlet yurtları da ek yerleştirme öğrencisine biraz zor çıkar.
Mesela benim arkadaşımın da durumu gerçekten kötüydü ama derece yaptığı için maddi desteğin dahil olduğu bir burs kazandı. Yaşadığı şehirden farklı bir yere gidebildi böylece. Onun dışında benim de yurdum okuluma ve genel olarak da her yere uzak bir yere çıktığı için ağladım falan ama yine de iyi kötü bir yer çıktı. Diğer türlü ben daha küçük bir şehire geçiş yapardım muhtemelen. Aylık 5 bin lira masrafı karşılayacak bir durumum yok. Yurt çıktığı için rahat geçinirim, çıkmasaydı da bir sürü akrabam olmasına rağmen kimsede kalmazdım.
Ben sanmıyorum ya onların başka bir planı vardır yine de çünkü diğer türlüsü mantıksız gözüküyor. Belki de öylesine muhabbet olsun diye demişlerdir. Ben de kuzenime yazıyordum çünkü İstanbul'a gelip odana yerleşeceğim görürsün diyeÖyle bir şey yok tabii ki yani kalmaya bile gitmeyi düşünmüyorum çok ekstrem bir olay olmadıkça.
Planlari o yöndeydi. Ve simdi onun küçüğü üni kazanmış önlisans t.otelcilik, cumartsi gelecek.E yuh yani.. Okul yokken ne diye gönderiyorlar? Bu resmen basindan atmak, baska bir şey degil.. Ben 1 sene bile kabul etmezdim, 3 yil iyi dayanmissin.
Sesini cikartmasan evlenene kadar sizde yasardi sanirim.
Ay insallah gelmez. :/ Belki otekini istemedin diye yollamazlar bir umut. Gelirse de kesinlikle kabul etme. Gerekirse kavga et, kotu ol. Bi zahmet ellerini ceplerine atip cocuklarina ev tutsunlar.Planlari o yöndeydi. Ve simdi onun küçüğü üni kazanmış önlisans t.otelcilik, cumartsi gelecek.
Çok korkuyorum o da bana gelir diye.
Yeni evlilik herşey bir yana ben kimsenin çocuğunun sorumluluğunu almaya cesaret edemem. Hele ki ergen yaşlardaysa hiç edemem. Allah vermeye başına bişey gelse hem vicdanen kötü olurum hem de çevre baskısından korkarım. Bence sizde böyle söyleyin kimseyi kırmamış olursunuz.Kızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Sözümün arkasındayım.Bunu, herkes iyi okullarda okumali, kadinlar güçlü olmali, maddi bagimsizligini kazanmali diye degistirmenizi oneririm. Yoksa linç yükleniyor hakli olarak.
Kıytırık okullarda bölümlerde okumaya gerek yok.
Bu sebeple cok çalışmak, iyi okullar, iyi bolumler kazanmak lazim.
Yaşayan bilir . özelin yok nerdeyse, birde o kişi için endişe ediyor insan. Doydu mu rahat ediyor mu, nerde kaldı. Gibi....3 yıl mıAllah size bunun mükafatını verir inşallah, çok zor olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?