Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Yorumlara o kadar şaşırdım ki. Hiç beklemediğim üyelerin hiç beklemediğim fikirleri varmış. Puanı 200’lerde olan ve kontenjan boşluğundan bu puana dahi tam burs veren yeni açılmış bir özel üniversite var ortada. Bir de maddi durumu yeterli olmamasına rağmen bu üniversiteyi tercih eden bir öğrenci adayı var. Bakın başka şehirde bulunmayacak nitelikli bir yer, bir bölüm kazanıp gelen insana tabi ki 5 kuruşu olmasa dahi yardımcı olunur fakat gelecek için hiçbir fayda sağlamayacak niteliksiz bir üniversite ve bölüme sırf İstanbul diye ve sırf üniversite okumak için kaydolmuş birine? Bilemiyorum gerçekten. Konu sahibinin kulağına gelmiş ona güvendikleri, yazdığına göre. Bu konunun problemi bu yani, yukarıda yazdığım özelliklere sahip bu durumda konu sahibini “yardım etmeyi neden düşünmediniz” diye yargılamayı biraz garip buldum. Bu ekonomik durumda geçici bir misafirlik olacağına inanan insan çok naiftir söyleyeyim. Konu sahibi sizin hatanız açıkça konuşmamanız, size önerim zaman kaybetmeden öğrenin ve buraya yazdıklarınızı onlara da uygun bir dille ifade edin.

Bazi uyeler sirf duyar kasmak icin yazmis.sacma kiytirik bi bolum icin neden birinin sorumlulugunu alayim

Konu sahibi benden öncekiler demiş ama üstüne basarak söyleyeyim. Hemen bugün arayın ve hayır deyin.

Bunun yeni evli olmakla da alakası yok. Ben evli değilken ve 1+1 evimde tek kalıyorken 3 gün diye gelen kuzenim ve sevgilisini 2 hafta çekmiş biri olarak söylüyorum o 2 hafta bile ömrümden ömür götürdü. Bazıları yatılı misafir sever ben sevmem. Evimde pijamalarımla, geceliğimle sütyensiz dolaşıyorum. Çat kapı gelen insanlara bile öfkelenirim çıkıp üstümü değiştiririm. Bir de aynı evde kalacağız . İngiliz asilzadeleri gibi giyinip süslenip small talk yapacağız şaton yoksa ve kızın kalacağı bölümle sizin bölüm arası yürüme mesafesi 3 dakika değilse benim gibi yatılı misafirden hiç hoşlanmayan insanlar için 1 gün bile işkenceyken bu kız ve annesinin yüzsüzlüğüyle o 4 yıla çıkar.

Şimdi o kız yurt bulamadım diyecek ve bulamayacak. İstanbulda kiralar en kötü 2000 lerde. Arkadaşlarıyla bölüşse bile mutfak masrafı 2000 i geçiyor. Doğalgaz var, elektrik var, su var. Kısmet böyleymiş diye evinize çökmeyeceğinin garantisi var mı? Garanti veriyorlarsa ve sözleşme yapıp 2 haftadan fazla kalmayacağım derlerse ancak kabul ederdim kan ağlaya ağlaya.

Eşim de şimdi benim gibi 2 gün misafir gelecek diye karalar bağlıyoruz ki biri gelip sizinle belirsiz süre kalacağım diyecek ben şok Hemen bugün arayın ve tüm size gelme yollarını geri dönüşsüz kapatın. Bilgilerini de burs/yurt vermek isteyen arkadaşlara vereceğim deyin, izin alın. Bu konu da açılmamak üzere sizin için kapansın :)

Kişilerin sizde kalacağından emin misiniz? Belki sadece üzerine vazife olmayan güruhun söylentileridir duyduğunuz.

Direk evinizi açıp hazırlanmayın duruma. Kimse sizden olur almadan gelip evinize süresiz yerleşmez diye düşünüyorum.

İlk gün dışarıda buluşun mesela. Sizin de o gün dışarıda bir işiniz olsun. Orada konuşun, tebrik edin sevinçle. Yurda ya da öğrenci evine yerleşirsin sanırım x ciğim. Bazen bana da yemeğe, çaya gelirsin. Beraber anne keki filan yaparız giderken arkadaşlarına da götürürsün vs gibi konuşursunuz

Ha bu noktada kuzeniniz yüzsüzlük yapıp senin yanına yerleştireceğim diyorsa.. Maalesef bu mümkün değil. Malum yeni evliyim, öyle olmasa bile eşime karşı evde sürekli yatılı üçüncü bir kişi olacak diyemem malum dersiniz açıkça. Ama öğrencidir elbette arada misafirim olur, veya bir ihtiyacı olur seve seve yardımcı oluruz o ayrı dersiniz

Öğrenciye yardımcı olmak ayrı şey, nüfusuna almışçasına evine süresiz yerleştirmek ayrı şey.Kazandığı ve okuyacağı bölüm ise sadece kendini ilgilendirir. Ne okuyacak olursa olsun düşüncem değişmez bu konuda

Aslında normal şartlarda geçici misafirlik olur çünkü ben de hiçbir yaşıtımın akraba yanında kalmaya meraklı olduğunu düşünmüyorum. Detayları bilmiyoruz belki de kendilerine göre bir planları vardır.

Sadece ülkede gerçekten normal şartların yaşandığı bir durum yok. Üstelik kız ek yerleştirmelere falan kalmış onun her işi geç ilerleyecek diye tahmin ediyorum. Özel yurtların çoğu doldu yüksek fiyatlara rağmen ve devlet yurtları da ek yerleştirme öğrencisine biraz zor çıkar.

Mesela benim arkadaşımın da durumu gerçekten kötüydü ama derece yaptığı için maddi desteğin dahil olduğu bir burs kazandı. Yaşadığı şehirden farklı bir yere gidebildi böylece. Onun dışında benim de yurdum okuluma ve genel olarak da her yere uzak bir yere çıktığı için ağladım falan ama yine de iyi kötü bir yer çıktı. Diğer türlü ben daha küçük bir şehire geçiş yapardım muhtemelen. Aylık 5 bin lira masrafı karşılayacak bir durumum yok. Yurt çıktığı için rahat geçinirim, çıkmasaydı da bir sürü akrabam olmasına rağmen kimsede kalmazdım.

Ben sanmıyorum ya onların başka bir planı vardır yine de çünkü diğer türlüsü mantıksız gözüküyor. Belki de öylesine muhabbet olsun diye demişlerdir. Ben de kuzenime yazıyordum çünkü İstanbul'a gelip odana yerleşeceğim görürsün diye Öyle bir şey yok tabii ki yani kalmaya bile gitmeyi düşünmüyorum çok ekstrem bir olay olmadıkça.

bence okuyan birine akraba olmasada yardım edilmeli. ama sizin anlattığınız profilde bir öğrenciye benim yardımım anca bi küçük şişe su almak olur. gerçekten ihtiyacı olan, başarılı bir sürü öğrenci dururken keyfe keder iş yapana yeni evli olma koşulu olmadan yardım etme gereği duymazdım ben. kabul etmemekte sonuna kadar haklısınız ama bunu net bir şekilde söylemeniz lazım. birde okul nerede, sizin eviniz nerede. istanbul küçük bir kasaba değil sonuçta, çok mu yakın eviniz?

Eğer direk gelmeden durumu çözeyim diyorsanız da tebrik için aradım deyip telefonda da aynen yukarıdaki gibi davranıp "burada yurt ve öğrenci evi bulmak biraz sorunlu sanırım canım, siz gelmeden özel yurtların filan da uygun fiyatlarını internetten tesbit edin, geldiğinizde kolaylık olur size, ben de bir gün çaya bekliyorum mutlaka, o zaman görüşürüz ne yaptığınızı" gibi konuşarak olağan bir şekilde farklı ve sizden habersiz planları önlemiş olursunuz.

Tam bunu sormaya geldim. İstanbulu kazandığına göre başarılı bir öğrencidir yardım edin diyecektim barajı geçip girdiği vasat bir bölümmüş. Bu insanlar gerizekalı mı ya.

Hani oncesinde sormus olsalqr, rica etseler öğrenciler zaten.zor durumda kabul edin derdim.
Ama emrivakiye gelemem hic. Kabul etmeyin.

Kızın annesine sorulduğunda konu sahibinin adını vermiş yanlış okumadıysam, o yüzden öyle dedim. Yani geçici bir misafirlik için “Ne yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna “X orada yaşıyor ya.” denmez heralde diye düşündüm. Bir de nasıl bir yurt/kira sıkıntısı olduğunu görüyorum, gerçekten parası olana bile çok zor yer bulmak. Bir kere misafir edilse sonradan yer bulamazsa git de denmez, daha kötü olur. (ki devlet yurdu çıkmazsa yer bulma ihtimali çok düşük) Ama sizi de anladım, iyi niyetli yaklaşmışsınız duruma.

Değil 1 aylık evli 20 yıllık evli olsanız da genç birinin sorumluluğunu almak kolay değildir, mesele yalnızca bir yer bulana kadar başını sokacak yer olmanız değil, genç bir bireyden bahsediyoruz bir kere evinize kabul ederseniz maddi manevi her türlü sorumluluğunu isteseniz de istemeseniz de kabul etmiş sayılıyorsunuz, istediği kadar reşit olsun Allah muhafaza başına bir şey gelse annesi, akrabalar sizi suçlar, biz emrivakiyle gönderdik demezler sana emanet ettik derler.

Böyle konularda lütfen açık ve net olun, anneye telefon açıp yurt ya da kiralık ev ararlarken yardımcı olabileceğinizi ama bunun dışında bir şey yapamayacağınızı, bunun büyük bir sorumluluk olduğunu anlatın.

Naptın kıza sordunmu konu sahibi kabul edicekmi yardımı ? Kızın babası yok dedin sanki burs çıkar zaten ona Aralık'ta başvurular var bildiğim kadariyla.

Benim kız kardeşim ve yeğenim siyaset ve kamu yönetimi okuyor kız kardeşime burs çıktı ama yeğenime bazı sebeblerden dolayı çıkmadı .ona bir dernekten burs alabilicegini söyledim kabul etmedi. eğer başka yerden burs alırsa sonra devletten alamiyacagini söyledi .Aralık'ta başvuracak yanlış hatırlamıyorsam .

E yuh yani.. Okul yokken ne diye gönderiyorlar? Bu resmen basindan atmak, baska bir şey degil.. Ben 1 sene bile kabul etmezdim, 3 yil iyi dayanmissin.
Sesini cikartmasan evlenene kadar sizde yasardi sanirim.
Planlari o yöndeydi. Ve simdi onun küçüğü üni kazanmış önlisans t.otelcilik, cumartsi gelecek.
Çok korkuyorum o da bana gelir diye.

Planlari o yöndeydi. Ve simdi onun küçüğü üni kazanmış önlisans t.otelcilik, cumartsi gelecek.
Çok korkuyorum o da bana gelir diye.
Ay insallah gelmez. :/ Belki otekini istemedin diye yollamazlar bir umut. Gelirse de kesinlikle kabul etme. Gerekirse kavga et, kotu ol. Bi zahmet ellerini ceplerine atip cocuklarina ev tutsunlar.
Buyuk konusmak istemem ama boyle bir sey olsa ve esim yanimda durmasa ciddi ciddi bosanmayi dusunurdum.

Yeni evlilik herşey bir yana ben kimsenin çocuğunun sorumluluğunu almaya cesaret edemem. Hele ki ergen yaşlardaysa hiç edemem. Allah vermeye başına bişey gelse hem vicdanen kötü olurum hem de çevre baskısından korkarım. Bence sizde böyle söyleyin kimseyi kırmamış olursunuz.

Sözümün arkasındayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…