- Konu Sahibi streshanim
-
Sonuç şu ; birkaç kişi yardımci olmak için özelden bilgilerini istedi öğrencinin . Neler yapabilirler bakacaklar .sonuc ne oldu acaba 36 sayfay yazılmıs
Yanlis anlamadiysam konu sahibi 1 aydir istanbulda.
Şehre yabancı.
Çalışıyorsa 1 aydir çalışıyor.
Çalıştığı kurum aracılığı ile burs yurt ayarlama imkani olabilir.
Çalışmıyorsa bu imkanı da yok.
Zaten kiz burs verilecek degerde bir basari saglamamis.
Kaç milyon ogrenci vardir kim bilir.
Belli basli kurumlar kısıtlı sayida burs veriyorsa bu, gelecek vaad eden basarili ogrencilere verilmelidir.
Sonucta basvuru sirasinda siralama puan okul bölüm bilgileri istenecek.
Bu ogrenciye mi burs verelim diyecek kurumlar.
Konu sahibi bunun icin de mahcup olacak.
Şahsen ben gelecek vaad eden ogrencilere ön ayak olabilirim.
Uyduruk kıytırık bir şey okuyacaksa kimseden yurt burs rica edilmez. Zaten vermezler.
ben su sekilde yazdim diye hatirliyorum ama. neyse. bosuna aciklama yapmis oldunuz ama belki baskalarinin isine yarar verdiginiz bilgiler. tesekkur.maddi durumlari yoksa yurt cikmaz mi? tam bilmiyorum ama maddi duruma gore cikmiyor mu devlet yurdu normal olani bu yani.
bir de ailenizde birkac kisi birlesip ihtiyac sahibi bir cocugu okutamaz misiniz? ne bileyim amca dayi birileri yardimci olabilir bence. cocuk sirf maddi imkansizliktan dolayi istanbulda okumasin fikri bana pek mantikli gelmedi.
Babamın yakınlarıda böyleydi.Aynı şekilde halam 40 günlük evliyken evine dayısının kızını göndermişler. Orta okulda gelip lise bitene kadar kalmış. Annesi alırken "biraz da aile terbiyesi alsın" demiş. Halam kanserden vefat etti, yıllarca tedavi gördü. Aylarca evde yattı, 1 ay da hastanede yattı. Helâlleşmek için bile aramadı.
Eşiyle ettiği kavgalar, başa kakmalar ve zehir olan ilk günler dışında halacığımın eline bir şey geçmedi yani. Siz de yuvanızın huzurunu düşünün. Kimse kimseye güvenip çocuk okutmasın. Maddi durumunuz yerindeyse maddi destek olun ama uzaktan. Sizin yuvanız dağılsa bizim yüzümüzden demezler.
Normal değil uzak durun sakın ha sakın evinize sokmayın. Burada neler okuyoruz nelerKızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
sassy neden burs meselesine bu kadar taktın ki? O çocuğa kimse burs vermez. Hadi diyelim mucize oldu biri verdi. Verecekleri 500 tl.kim duyar kasmis cok pardon? yahu biz hepimiz birbirimizden FARKLI insanlariz. sizin konuya yaklasiminiz oyle, benimki boyle. ben kim olursa olsun artik orayi kazanmis bir cocuga “hadi istanbulda okuma sen git” demeyi dogru bulmuyorum. konu sahibine de evine al demiyorum. farkli cikis yollari aramasini soyluyorum. illa sizin gibi “hayir de” diyip gecmemiz mi gerekiyor? tamam hayir desin ama kendi kuzeninin cocugu ve yardima ihtiyaci var. bunu soylemek duyar kasmak mi? gercekten cok garipsiniz ya yani sizi alintilamis bulundum ama bunu bu sekilde beni veyaKudrAlobar ’i alintilamadan yazan herkese soyluyorum.
resmen herkes her olaya sizinle ayni pencereden bakmiyor diye duyarci, tatli su humanisti falan oluyor ya ben de buna sasiriyorum.
Farkli cikis yollari arasaydi dediğiniz icin yazdim. Yol arayabilecek bir durumda değil.ben su sekilde yazdim diye hatirliyorum ama. neyse. bosuna aciklama yapmis oldunuz ama belki baskalarinin isine yarar verdiginiz bilgiler. tesekkur.
eeee ev sahibi kız diyemedimi gercekten merak ediyorum okuyorsa yazsın ben ne kocamın tarafından birini isterim ne kendi nedem baskasının sorumlulugunu alıyım ki hayatımaSonuç şu ; birkaç kişi yardımci olmak için özelden bilgilerini istedi öğrencinin . Neler yapabilirler bakacaklar .
Bilemiyorum o kadarını inanın . Zaten konu sahibine kimse alsın evinde misafir etsin demedi . Başka cozum yolları sunuldu .eeee ev sahibi kız diyemedimi gercekten merak ediyorum okuyorsa yazsın ben ne kocamın tarafından birini isterim ne kendi nedem baskasının sorumlulugunu alıyım ki hayatıma
belki evde cıplak geziyorum yaa söz temsill :))))
ben mi takmis oluyorum? konuda insanlar kendi fikirlerini yazmak yerine karsit fikirleri elestirmeyi daha fazla yaptiklari icin, ben de o karsit fikirlerden birini ortaya attigim icin kendimi aciklama ihtiyaci duydum. hicbir seye takmis degilim.sassy neden burs meselesine bu kadar taktın ki? O çocuğa kimse burs vermez. Hadi diyelim mucize oldu biri verdi. Verecekleri 500 tl.muhtesemgatsby de yazmış İstanbul’da bir öğrencinin aylık gideri rahat 3 bini buluyor. 2500 tlsini hangi hayırsever verecek? Bu bursla olacak iş değil. Parası olmayan İstanbulda çocuk okutamaz maalesef. Ayrıca herkes kendi çocuğunun masrafından kendisi sorumlu. Parası olan akrabalara gel benim çocuğu okut diyemez kimse. Hele de dandik bir üninin dandik bir bölümü için.
İlla kocanin bir sey yapmasina gerek yok. Kimi manyaklar var, karsi cins günaydın dese bana yürüyor diyecek.Bir de nasıl guveniyorsunuz ki ? Aynı evin içinde başka kadın
Aynı düşümcedeyim. İstanbul’daki bi üni ile Ankara İzmirde değilse başka yerleri nasıl kıyaslarsınız. Baba yok maddi durum yok akrabasınız bile burs verebilecek misiniz? Tüm okul hayatını ya da bir kaç yılını sizde geçirmesi mümkün olmaz birkaç gün idare edip bir yer ayarlayabilecek misiniz? Yerinizde olsam yurt çıkmazsa tüm akrabalarımdan yardım etmelerini ister özel yurda yerleştiririm.Çocuğun istanbulda daha iyi bir üniversitede okuma şansı varken sırf parası yok diye bir sene daha bekleyip vasat bir üniversiteye gitmesini mi uygun gördünüz. Gelir, bir şekilde idare eder, burs alır, çalışır, yolunu bulur.
Bende kalacak diye dert edeceğinize çocuğa nasıl yardım edebilirim diye sorsaydınız keşke.
Bunları duyarcı, hümanist diyenlere söylemen gerek. Ben öyle bir şey söylemedim. Benim söylediğim şey konu sahibinin bulabileceği bir çözüm yok bu olayda. Kızın işe girip hem çalışıp hem okuması lazım. Başka bir çözümü yok bunun.ben mi takmis oluyorum? konuda insanlar kendi fikirlerini yazmak yerine karsit fikirleri elestirmeyi daha fazla yaptiklari icin, ben de o karsit fikirlerden birini ortaya attigim icin kendimi aciklama ihtiyaci duydum. hicbir seye takmis degilim.
anlatamadigim veya sizin kacirdiginiz nokta su, kiz artik orayi kazanmis, ben de konu sahibine sadece kizi evine almamak icin hakli sebeplerin olabilir ama yine de yardim edecek yollar ara dedim. yani onu kizi evine kabul etmek istemiyor diye aforoz etmis halde degilim. konuya sadece hayir de gec yazmadigim icin duyarci, humanist diye dalga gecilmek beni gercekten kiriyor. hani sanki uzaydan bir fikir alip getirmisim de onu savunuyorum. kizin butun ihtiyaclarini karsila da demedim, evine alma okey ama elinden gelen herhangi bir sey varsa yap yani bu soyledigim. gercekten bu soyledigimde benim goremedigim herhangi bir sey mi var? ben mi pointi kaciriyorum?
Burs konusunda yanlış düşünüyorsunuz . Geniş ailede durumu olmayan çocuklara gücümüz yettiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz mesela bölümünü falan sorgulamadan . Bize biri konuyu anlatıyor diyelim. Eşimin arkadaşlarına söylüyorum ( çoğu iyi maaşlara çalışıyorlar ) Abime ,eşine anlatiyoruz onlar kendi arkadaşlarına anlatiyor destek veren çok oluyor merak etmeyin. Bölümünu bazılar soruyor ama AA bu da kıytırık bölümmus diyen olmadı . Üniversite okumanın kişisel gelişim için gerekli olduğuna inanıyorum şahsen . Kaldı ki benim mezun olduğum bölümüm de tıbbın ,mühendisliğin yanında kıytırık kalırmis bu durumda .sassy neden burs meselesine bu kadar taktın ki? O çocuğa kimse burs vermez. Hadi diyelim mucize oldu biri verdi. Verecekleri 500 tl.muhtesemgatsby de yazmış İstanbul’da bir öğrencinin aylık gideri rahat 3 bini buluyor. 2500 tlsini hangi hayırsever verecek? Bu bursla olacak iş değil. Parası olmayan İstanbulda çocuk okutamaz maalesef. Ayrıca herkes kendi çocuğunun masrafından kendisi sorumlu. Parası olan akrabalara gel benim çocuğu okut diyemez kimse. Deseler de o kişiler yapmak zorunda değil. Bu bir çözüm alternatifi değil. Hele de dandik bir üninin dandik bir bölümü için.
Ben bunları yapan insanlar yok demedim ki. Kimse böyle bir yardım yapmak zorunda değil dedim. Başkalarına güvenerek böyle bir adım atılmaz. Kimse yapmazsa da kötü olmaz. Burda sakin yardım etmek zorundaymış gibi konuşulmuş.Burs konusunda yanlış düşünüyorsunuz . Geniş ailede durumu olmayan çocuklara gücümüz yettiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz mesela bölümünü falan sorgulamadan . Bize biri konuyu anlatıyor diyelim. Eşimin arkadaşlarına söylüyorum ( çoğu iyi maaşlara çalışıyorlar ) Abime ,eşine anlatiyoruz onlar kendi arkadaşlarına anlatiyor destek veren çok oluyor merak etmeyin. Bölümünu bazılar soruyor ama AA bu da kıytırık bölümmus diyen olmadı . Üniversite okumanın kişisel gelişim için gerekli olduğuna inanıyorum şahsen . Kaldı ki benim mezun olduğum bölümüm de tıbbın ,mühendisliğin yanında kıytırık kalırmis bu durumda .
İstanbul'da çocuk okutmak zor bu konuda size katılıyorum ama denemeden pes etmemek lazim sonuç olarak.
Yok ben kocayı kastetmedim zaten sadece.İlla kocanin bir sey yapmasina gerek yok. Kimi manyaklar var, karsi cins günaydın dese bana yürüyor diyecek.
Komşumuz, babasi ölen yeğenini okutmaya yanina almisti. Evde 4 tane genç oglu vardi. %100 eminim o cocuklarin asla rahatsiz etmediklerinden. Cok temizlerdi. Ama kiz ergen, erkeklere de cok düşkün biriydi. Babasinin cenaze gecesinde sevgilisinin nasil teselli(!) ettigini falan anlatiyordu. Sonra bu çocuklar icin ben uzerimi degistirirken odaya giriyorlar falan diye laf cikardi.
Benzer bir sey olur. Kiz annesine anlatir. Falancanin kocasi sapikmis diye adi cikar.
Elbette yapmak zorunda değil . Emrivaki ile yapılacak işler değil bunlar . Kimsenin konu sahibi için 'kotu' dediğini de duymadım . Neyse konu çözülür umuyorum.Ben bunları yapan insanlar yok demedim ki. Kimse böyle bir yardım yapmak zorunda değil dedim. Başkalarına güvenerek böyle bir adım atılmaz. Kimse yapmazsa da kötü olmaz.
Dedikleri gibi olsa ilk 3 üniversiteden birine giremeyen ya da tıp falan okumayan hiç bir çocuk burs alamazdı.Burs konusunda yanlış düşünüyorsunuz . Geniş ailede durumu olmayan çocuklara gücümüz yettiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz mesela bölümünü falan sorgulamadan . Bize biri konuyu anlatıyor diyelim. Eşimin arkadaşlarına söylüyorum ( çoğu iyi maaşlara çalışıyorlar ) Abime ,eşine anlatiyoruz onlar kendi arkadaşlarına anlatiyor destek veren çok oluyor merak etmeyin. Bölümünu bazılar soruyor ama AA bu da kıytırık bölümmus diyen olmadı . Üniversite okumanın kişisel gelişim için gerekli olduğuna inanıyorum şahsen . Kaldı ki benim mezun olduğum bölümüm de tıbbın ,mühendisliğin yanında kıytırık kalırmis bu durumda .
İstanbul'da çocuk okutmak zor bu konuda size katılıyorum ama denemeden pes etmemek lazim sonuç olarak.
5 6 sene once bir kurumdan 100 tl burs aliyordum. Arkadaslarimin kurumlardan aldigi burs maksimum 300 tl idi. Onda da 3,5 ortalama istiyorlardi. 3,4'e insen kesiliyordu. Mümkün degil bu kiza burs cikmasi. Iyi burs veren kurumlarin şartlarında yazar zaten falanca falanca üniversitede, falanca bölümde okuyor olmak gibi.sassy neden burs meselesine bu kadar taktın ki? O çocuğa kimse burs vermez. Hadi diyelim mucize oldu biri verdi. Verecekleri 500 tl.muhtesemgatsby de yazmış İstanbul’da bir öğrencinin aylık gideri rahat 3 bini buluyor. 2500 tlsini hangi hayırsever verecek? Bu bursla olacak iş değil. Parası olmayan İstanbulda çocuk okutamaz maalesef. Ayrıca herkes kendi çocuğunun masrafından kendisi sorumlu. Parası olan akrabalara gel benim çocuğu okut diyemez kimse. Deseler de o kişiler yapmak zorunda değil. Bu bir çözüm alternatifi değil. Hele de dandik bir üninin dandik bir bölümü için.
Size ve ilgilenen arkadaslara kendi adıma çok tşk ederimDedikleri gibi olsa ilk 3 üniversiteden birine giremeyen ya da tıp falan okumayan hiç bir çocuk burs alamazdı.
İzmirde Karşıyaka belediyesinin her apartman bir çocuk okutuyor kampanyası var mesela. 50-100 aidat verir gibi birleşip bir öğrenciye yardım yapıyorlar. Bursu sadece kurumsal bişey sananlar için söylüyorum.
Çocuğun bilgileri gelirse ben de bakacağım duruma. Birkaç yere ileteceğim. Ha zaten konu sahibinin dediği gibiyse burs bulmamız zor olur, yok değilse bakarız bir çaresine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?