Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

ben su sekilde yazdim diye hatirliyorum ama. neyse. bosuna aciklama yapmis oldunuz ama belki baskalarinin isine yarar verdiginiz bilgiler. tesekkur.

Babamın yakınlarıda böyleydi.
Ehliyet alacağım geleceğim, lise okuyacağım geleceğim, sınavım var 1 ay önceden kalacağım vs. Vs.
Gelir aylarca kalırlardı şimdi işler bitti selam veren yok.

Normal değil uzak durun sakın ha sakın evinize sokmayın. Burada neler okuyoruz neler kaldı ki kendi yeğeniniz bile değil dıdınızın dıdısı, basınıza iş açarsınız. Size öyle bir şey denirse benim eşim kabul etmedi kavga ettik, yuvamı tehlikeye atamam kusura bakmayın diyin gerçi şimdi arayıp ya bizde kalmayı düşünüyormuş x ben de eşime söyledim ama kabul etmedi biraz tartıştık insallah yurt çıkar ben ne yazık ki misafir edemem diyin . Size sormadan size güvenip yazmak ne yahu? Çingene mi bunlar (etnik bir hakaret olarak yazmadık tavır anlamında). Düşüncesiz tipler uzak durun lütfen. Maddi durumu yoksa da vakıflara, öğrenim kredisine başvuruda bulunsun. Hiç öyle yardım sevap olur ayaklarına düşmeyin,siz zararlı çıkarsınız. Çoğu insan maddi durumu yok diye ailesinin yanında okuyor o zaman herkes gitsin akrabasının evinde kalsın ne alaka yani belli ki yaşadığı şehirde puanlar daha yüksek tutmamış İstanbul’a geliyor Çok değecek bir bölüm de değilse değmez gelmesine.

Son düzenleme:
sassy neden burs meselesine bu kadar taktın ki? O çocuğa kimse burs vermez. Hadi diyelim mucize oldu biri verdi. Verecekleri 500 tl. muhtesemgatsby de yazmış İstanbul’da bir öğrencinin aylık gideri rahat 3 bini buluyor. 2500 tlsini hangi hayırsever verecek? Bu bursla olacak iş değil. Parası olmayan İstanbulda çocuk okutamaz maalesef. Ayrıca herkes kendi çocuğunun masrafından kendisi sorumlu. Parası olan akrabalara gel benim çocuğu okut diyemez kimse. Deseler de o kişiler yapmak zorunda değil. Bu bir çözüm alternatifi değil. Hele de dandik bir üninin dandik bir bölümü için.

Son düzenleme:
Sonuç şu ; birkaç kişi yardımci olmak için özelden bilgilerini istedi öğrencinin . Neler yapabilirler bakacaklar .
eeee ev sahibi kız diyemedimi gercekten merak ediyorum okuyorsa yazsın ben ne kocamın tarafından birini isterim ne kendi nedem baskasının sorumlulugunu alıyım ki hayatıma

belki evde cıplak geziyorum yaa söz temsill :))))

Bilemiyorum o kadarını inanın . Zaten konu sahibine kimse alsın evinde misafir etsin demedi . Başka cozum yolları sunuldu .

ben mi takmis oluyorum? konuda insanlar kendi fikirlerini yazmak yerine karsit fikirleri elestirmeyi daha fazla yaptiklari icin, ben de o karsit fikirlerden birini ortaya attigim icin kendimi aciklama ihtiyaci duydum. hicbir seye takmis degilim.

anlatamadigim veya sizin kacirdiginiz nokta su, kiz artik orayi kazanmis, ben de konu sahibine sadece kizi evine almamak icin hakli sebeplerin olabilir ama yine de yardim edecek yollar ara dedim. yani onu kizi evine kabul etmek istemiyor diye aforoz etmis halde degilim. konuya sadece hayir de gec yazmadigim icin duyarci, humanist diye dalga gecilmek beni gercekten kiriyor. hani sanki uzaydan bir fikir alip getirmisim de onu savunuyorum. kizin butun ihtiyaclarini karsila da demedim, evine alma okey ama elinden gelen herhangi bir sey varsa yap yani bu soyledigim. gercekten bu soyledigimde benim goremedigim herhangi bir sey mi var? ben mi pointi kaciriyorum?

Bir de nasıl guveniyorsunuz ki ? Aynı evin içinde başka kadın
İlla kocanin bir sey yapmasina gerek yok. Kimi manyaklar var, karsi cins günaydın dese bana yürüyor diyecek.

Komşumuz, babasi ölen yeğenini okutmaya yanina almisti. Evde 4 tane genç oglu vardi. %100 eminim o cocuklarin asla rahatsiz etmediklerinden. Cok temizlerdi. Ama kiz ergen, erkeklere de cok düşkün biriydi. Babasinin cenaze gecesinde sevgilisinin nasil teselli(!) ettigini falan anlatiyordu. Sonra bu çocuklar icin ben uzerimi degistirirken odaya giriyorlar falan diye laf cikardi.

Benzer bir sey olur. Kiz annesine anlatir. Falancanin kocasi sapikmis diye adi cikar.

Aynı düşümcedeyim. İstanbul’daki bi üni ile Ankara İzmirde değilse başka yerleri nasıl kıyaslarsınız. Baba yok maddi durum yok akrabasınız bile burs verebilecek misiniz? Tüm okul hayatını ya da bir kaç yılını sizde geçirmesi mümkün olmaz birkaç gün idare edip bir yer ayarlayabilecek misiniz? Yerinizde olsam yurt çıkmazsa tüm akrabalarımdan yardım etmelerini ister özel yurda yerleştiririm.

Bunları duyarcı, hümanist diyenlere söylemen gerek. Ben öyle bir şey söylemedim. Benim söylediğim şey konu sahibinin bulabileceği bir çözüm yok bu olayda. Kızın işe girip hem çalışıp hem okuması lazım. Başka bir çözümü yok bunun.

Burs konusunda yanlış düşünüyorsunuz . Geniş ailede durumu olmayan çocuklara gücümüz yettiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz mesela bölümünü falan sorgulamadan . Bize biri konuyu anlatıyor diyelim. Eşimin arkadaşlarına söylüyorum ( çoğu iyi maaşlara çalışıyorlar ) Abime ,eşine anlatiyoruz onlar kendi arkadaşlarına anlatiyor destek veren çok oluyor merak etmeyin. Bölümünu bazılar soruyor ama AA bu da kıytırık bölümmus diyen olmadı . Üniversite okumanın kişisel gelişim için gerekli olduğuna inanıyorum şahsen . Kaldı ki benim mezun olduğum bölümüm de tıbbın ,mühendisliğin yanında kıytırık kalırmis bu durumda .

İstanbul'da çocuk okutmak zor bu konuda size katılıyorum ama denemeden pes etmemek lazim sonuç olarak.

Ben bunları yapan insanlar yok demedim ki. Kimse böyle bir yardım yapmak zorunda değil dedim. Başkalarına güvenerek böyle bir adım atılmaz. Kimse yapmazsa da kötü olmaz. Burda sakin yardım etmek zorundaymış gibi konuşulmuş.

Yok ben kocayı kastetmedim zaten sadece.
Evin içinde başka kadın ...hem kocanın aklı kayabilir sonuçta yeni evliler kocasını tanımıyor kız daha.

Hem de evin içinde yine başka bir kadın...kocaya iftira atabilir, senin de dediğin gibi durduk yere huylanip zanlar üzerine olabilir, adama göz dikebilir, ev sahibi olan kadin biseyine müdahale etse ondan intikam alayım diye henüz çocuk yaşta olduğu için misafir her yolu deneyebilir filan falan ....

Ben bunları yapan insanlar yok demedim ki. Kimse böyle bir yardım yapmak zorunda değil dedim. Başkalarına güvenerek böyle bir adım atılmaz. Kimse yapmazsa da kötü olmaz.
Elbette yapmak zorunda değil . Emrivaki ile yapılacak işler değil bunlar . Kimsenin konu sahibi için 'kotu' dediğini de duymadım . Neyse konu çözülür umuyorum.

Dedikleri gibi olsa ilk 3 üniversiteden birine giremeyen ya da tıp falan okumayan hiç bir çocuk burs alamazdı.

İzmirde Karşıyaka belediyesinin her apartman bir çocuk okutuyor kampanyası var mesela. 50-100 aidat verir gibi birleşip bir öğrenciye yardım yapıyorlar. Bursu sadece kurumsal bişey sananlar için söylüyorum.

Çocuğun bilgileri gelirse ben de bakacağım duruma. Birkaç yere ileteceğim. Ha zaten konu sahibinin dediği gibiyse burs bulmamız zor olur, yok değilse bakarız bir çaresine.

5 6 sene once bir kurumdan 100 tl burs aliyordum. Arkadaslarimin kurumlardan aldigi burs maksimum 300 tl idi. Onda da 3,5 ortalama istiyorlardi. 3,4'e insen kesiliyordu. Mümkün degil bu kiza burs cikmasi. Iyi burs veren kurumlarin şartlarında yazar zaten falanca falanca üniversitede, falanca bölümde okuyor olmak gibi.

Size ve ilgilenen arkadaslara kendi adıma çok tşk ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…