- 28 Mart 2020
- 21.784
- En iyi cevaplar
- 1
- 66.562
- 598
- Konu Sahibi streshanim
-
Kiz mesaj da atmis sanirim, istanbulu kazandim yurt cikmazsa sendeyim minvalinde. Simdi 30 küsur sayfa icinde bulamayacagim ama gordum bunu da.Kızın annesine sorulduğunda konu sahibinin adını vermiş yanlış okumadıysam, o yüzden öyle dedim. Yani geçici bir misafirlik için “Ne yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna “X orada yaşıyor ya.” denmez heralde diye düşündüm. Bir de nasıl bir yurt/kira sıkıntısı olduğunu görüyorum, gerçekten parası olana bile çok zor yer bulmak. Bir kere misafir edilse sonradan yer bulamazsa git de denmez, daha kötü olur. (ki devlet yurdu çıkmazsa yer bulma ihtimali çok düşük) Ama sizi de anladım, iyi niyetli yaklaşmışsınız duruma.
kim duyar kasmis cok pardon? yahu biz hepimiz birbirimizden FARKLI insanlariz. sizin konuya yaklasiminiz oyle, benimki boyle. ben kim olursa olsun artik orayi kazanmis bir cocuga “hadi istanbulda okuma sen git” demeyi dogru bulmuyorum. konu sahibine de evine al demiyorum. farkli cikis yollari aramasini soyluyorum. illa sizin gibi “hayir de” diyip gecmemiz mi gerekiyor? tamam hayir desin ama kendi kuzeninin cocugu ve yardima ihtiyaci var. bunu soylemek duyar kasmak mi? gercekten cok garipsiniz ya yani sizi alintilamis bulundum ama bunu bu sekilde beni veyaBazi uyeler sirf duyar kasmak icin yazmis.sacma kiytirik bi bolum icin neden birinin sorumlulugunu alayim
Valla o dönem ciddi ciddi bende yeğeni gitmeseydi evi ikisine bırakıp gidiyordum.Ay insallah gelmez. :/ Belki otekini istemedin diye yollamazlar bir umut. Gelirse de kesinlikle kabul etme. Gerekirse kavga et, kotu ol. Bi zahmet ellerini ceplerine atip cocuklarina ev tutsunlar.
Buyuk konusmak istemem ama boyle bir sey olsa ve esim yanimda durmasa ciddi ciddi bosanmayi dusunurdum.
Buraya genç bir kadın ailemin durumu kötüydü okuyamadım erken evlendim yazsa bir yolunu bulup okusaydın diyecek duyar kasıyorsunuz diyenlerin hepsi.kim duyar kasmis cok pardon? yahu biz hepimiz birbirimizden FARKLI insanlariz. sizin konuya yaklasiminiz oyle, benimki boyle. ben kim olursa olsun artik orayi kazanmis bir cocuga “hadi istanbulda okuma sen git” demeyi dogru bulmuyorum. konu sahibine de evine al demiyorum. farkli cikis yollari aramasini soyluyorum. illa sizin gibi “hayir de” diyip gecmemiz mi gerekiyor? tamam hayir desin ama kendi kuzeninin cocugu ve yardima ihtiyaci var. bunu soylemek duyar kasmak mi? gercekten cok garipsiniz ya yani sizi alintilamis bulundum ama bunu bu sekilde beni veyaKudrAlobar ’i alintilamadan yazan herkese soyluyorum.
resmen herkes her olaya sizinle ayni pencereden bakmiyor diye duyarci, tatli su humanisti falan oluyor ya ben de buna sasiriyorum.
Eşinizi bahane edip kabul etmeyin siz yeni evlisiniz en güzel günleri evdeki birinden cekinerek gecirmesin gecelikle ne siz ne eşiniz gezemez eşiniz size söyleyemesede sinirlenir ve sacma seyler için sizi kırar evliliğiniz bile bitebilir istanbula puanı yeten heryere yeter kendi sehrini yazsaymısKızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Yanlis anlamadiysam konu sahibi 1 aydir istanbulda.kim duyar kasmis cok pardon? yahu biz hepimiz birbirimizden FARKLI insanlariz. sizin konuya yaklasiminiz oyle, benimki boyle. ben kim olursa olsun artik orayi kazanmis bir cocuga “hadi istanbulda okuma sen git” demeyi dogru bulmuyorum. konu sahibine de evine al demiyorum. farkli cikis yollari aramasini soyluyorum. illa sizin gibi “hayir de” diyip gecmemiz mi gerekiyor? tamam hayir desin ama kendi kuzeninin cocugu ve yardima ihtiyaci var. bunu soylemek duyar kasmak mi? gercekten cok garipsiniz ya yani sizi alintilamis bulundum ama bunu bu sekilde beni veyaKudrAlobar ’i alintilamadan yazan herkese soyluyorum.
resmen herkes her olaya sizinle ayni pencereden bakmiyor diye duyarci, tatli su humanisti falan oluyor ya ben de buna sasiriyorum.
Niye her konuda her konu sahibini eleştirmek için özel bir çaba içine giriyorsunuz?? Sürekli bir konuları sabotaj içerisindesiniz. İnsanları da geriyorsunuz.Çocuğun istanbulda daha iyi bir üniversitede okuma şansı varken sırf parası yok diye bir sene daha bekleyip vasat bir üniversiteye gitmesini mi uygun gördünüz. Gelir, bir şekilde idare eder, burs alır, çalışır, yolunu bulur.
Bende kalacak diye dert edeceğinize çocuğa nasıl yardım edebilirim diye sorsaydınız keşke.
Siz gidip perileri dürbünle dikizleyen kocanızla ilgilensenize, bu konular sizi aşarNiye her konuda her konu sahibini eleştirmek için özel bir çaba içine giriyorsunuz?? Sürekli bir konuları sabotaj içerisindesiniz. İnsanları da geriyorsunuz.
Kadın her şeyi tane tane anlatmış hala neresinden çekeyim konuyi diye özel bir çabadasınız. Tüm iyi üniversiteler İstanbulda değil. İstanbulda da binadan oluşan insana hicbir sey katmayan tonla liseden kötü üniversite var. Kız ilk tercihlerde yerleşememiş ikinci tercihlerde boş olan yerlerden birine düşük puanla yerleşmis. Konu sahibinin dedigi çok mantikli bir sene daha calisip iyi bir universitede okuyabilirdi. Bilginiz yok ahkam kesmeden gidin arastirın. 2-3 soru yapan üniversiteye yerleşiyor. Özel üniversitelerin puanına bakarsanız anlarsıniz.Sonra adı üniversite okumuş oluyor.
Konu sahibi, insanlar bu kadar yüzsüz nasıl davranıyor şaşırıyorum. Siz de hiç cekinmeyin olmaz diyin
Yeni evli oldugunuzu eşinizi dusunmeden boyle bir plan yapmamalari gerekiyor.
valla direk kusura bakma ben kabul edemem yazmalıydın 1 sene cıkmaz o kız senden sonra bosanmada alırsın soluguKızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Kocam istemiyor diyebilirsiniz.Kızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Umarim o noktaya gelmez durumlar.Valla o dönem ciddi ciddi bende yeğeni gitmeseydi evi ikisine bırakıp gidiyordum.
Bu gelende kalır bence zaten yazin geldi bir aylığına beni böyle bı yokladı, gitti.
Birde sürekli kusur arayan bir kız çocuğu, asla tahammül edemem. Bende çeker giderim bu kadar
Bende bu milletteki rahatlığı anlamıyorum. Sizin evin şartları daha mı iyiydi. Yurtdışında olsa anlayacağım dil bilmediği için belli bir süre misafir edersin ama aynı ülkede aynı şehirde çok saçma geliyor ama .Eşimin kuzenı birkaç günlüğüne bize bıraktılar lise cagı cocuk bir gün baktım iki gün baktım bir hafta baktım evde pijamayla gezemiyorum rahat edemiyorum cocuk sessizdi ama evde yabancı bir erkek olması beni rahatsız etmişti eşime hiç birse demedim ama cocugun ailesi gelip cocugu onbes gün almadı aramadı sormadı birde demezlermi bizim oğlanı sizin yandaki koleje yazdıralım siz bi gidip konusun üstümüze atacaklardı cocuklarını eşime kesin kısa bir konusma yaptım ikisindednde kurtulduk cok sükür
Tamam canimSiz gidip perileri dürbünle dikizleyen kocanızla ilgilensenize, bu konular sizi aşar
O 15 gun resmen yoklama cekmisler. Bakalim sesiniz cikacak mi cikmayacak mi.Eşimin kuzenı birkaç günlüğüne bize bıraktılar lise cagı cocuk bir gün baktım iki gün baktım bir hafta baktım evde pijamayla gezemiyorum rahat edemiyorum cocuk sessizdi ama evde yabancı bir erkek olması beni rahatsız etmişti eşime hiç birse demedim ama cocugun ailesi gelip cocugu onbes gün almadı aramadı sormadı birde demezlermi bizim oğlanı sizin yandaki koleje yazdıralım siz bi gidip konusun üstümüze atacaklardı cocuklarını eşime kesin kısa bir konusma yaptım ikisindednde kurtulduk cok sükür
Umarım gelmez. Hiç gelmesin aman.bi geldimi bidaha gitmez korkuyorum.Umarim o noktaya gelmez durumlar.
Ayda 2-3 kere gelse insan seve seve agirlar da surekli kalmak hiç cekilecek sey degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?