- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.635
- 548
- 40
- Konu Sahibi streshanim
-
Biz eski evlilere kardeş muamelesi yapıyorlar.
Annesi kanser tedavisi görüyormuş. Acaba kizini savunmaya, izin vermemeye, ağırlığını koymaya gücü var mi?Bakın siz bile diyorsunuz “bana pek geçici gelmedi “ diye. Olayı canlı kanlı yaşayan insan buraya yazdığı kadarıyla yorum yapıyoruz. Minimum 4 sene dile kolay. Kimse kaynanasını bile 4 gün kabul etmediği bir devirden bahsediyoruz. Legal söylenen bir şey. Kendi aralarında çaylarını yudumlarken yapılan geyikler bence. Konu sahibi kabul etse annesi kabul etmez. .Eder mi sizce dürüst olun. Hangi anne evladının yanına kuzen kızı sıfatıyla birinin yerleşmesini izler ki?
Ay tabi değil ya. Konu sahibinin kuzen anası babası “istanbulda X kişi var oh iyi rahat edersin kalacak yer yok, her şey ekmek elden su gölden” gibi bakar mı? Bu olasılık baktı diyelim dünya değişti insanlar kendi amcasından, babasından hamile kalıyor, neden kızlarını tanımadık birinin evine bıraksınlar ki. Ben kızımı arkadaşının evine ders çalışmaya göndermem şahsen. Heh diyelim buna teklif ettiler. Bu kadar alevlenecek ne var ki. Kabul etmez olur biter. Etsin diye direten yok. Her şey kendini güzel ifadeden geçer.işte ihtimaller üzerinden konuşuyoruz. ama kabul eden var ciddiyim diretmek için demiyorum, 4 seneyi başkasının yanında okuyan vardı eski komşularımızdan. tabi 8-9 sene önceydi gittikçe herkes daha temkinli oluyor. aslında konu sahibi istemediğini ima bile etse çoğu şey çözülecek. ben olsam evimde 1 ay bile istemem açıkçası çünkü yeni kalacak bir yer bulamayıp başıma kalacağını düşünürüm. istanbula atanan arkadaşlarım bile düzgün uygun ev bulamıyor nasıl geçineceğim stresi yaşıyor. herkes ayağını yorganına göre uzatmalı kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil
Bunları bilemiyoruz ki. Ne insanlar var Japonya'nın nükleer silahları vız gelir.Annesi kanser tedavisi görüyormuş. Acaba kizini savunmaya, izin vermemeye, ağırlığını koymaya gücü var mi?
Ay tabi değil ya. Konu sahibinin kuzen anası babası “istanbulda X kişi var oh iyi rahat edersin kalacak yer yok, her şey ekmek elden su gölden” gibi bakar mı? Bu olasılık baktı diyelim dünya değişti insanlar kendi amcasından, babasından hamile kalıyor, neden kızlarını tanımadık birinin evine bıraksınlar ki. Ben kızımı arkadaşının evine ders çalışmaya göndermem şahsen. Heh diyelim buna teklif ettiler. Bu kadar alevlenecek ne var ki. Kabul etmez olur biter. Etsin diye direten yok. Her şey kendini güzel ifadeden geçer.
Ya anlamadığım, neden yeni evliler her gün haldır huldur sevişiyor, biz tavla atıyoz, adamla birbirimize el ense yapıyoz diye düşünülüyor?25 senelik de evli olsam cinsel hayatımı sekteye uğratma ihtimali olan bir duruma izin vermem.
sıkıntı şu: yeni evli olması bunu kaç level önemli kılabilir. Ben 15 senelik evliyim. Ben olsam ben de kabul etmem.zaten sıkıntı o.
kuzen kişisi duyurmuş çoktan konu sahibinde kalır diye.
konu sahibi de net değil, bakarız diyip geçiştirmiş.
haliyle onlar da sorun yok kız orada kalacak moduna girmiş.
Konuyu okudunuz mu diye bana soruyorsunuz ama siz okumamissiniz. Bircok kisi 15 sene kuzenim bizimle yasadi, falanca akrabamin çocuğuna şu kadar sene annem bakti gibi ornekler verdi. Hatta cok dokunan bir ornek oldu. Yillarca bakilmiş bir kuzen. Ailesi gelip teslim alirken "biraz da aile terbiyesi alsin" demisler.Sence kim kimi ucu açık 4 yıllığına kabul eder? Evlatlık olsa kabul etmez. En iyi ihtimalle 4yıl uzatmaları oynamazsa eğer. Kendi kardeşi olsa kabul etmez. Benim çevremde çok var. Ankara’da ablası, abisi olup kardeşi burayı kazanınca ya ayrı ev tutuyorlar ya da yurda yerleşiyor. Kaldı ki kuzen kızı. Aman Allah’ın hangi anne baba bırakır ki şu devirde. Konu sahibi kocasına güveniyor kıza güvenmiyor da o anne baba onun kocasına nasıl güvensin. Maddi manevi sorunları bir kenara attım da.. Neden tek taraftan bakılıyor olaylara. Kim kızını yabancı bir erkekle aynı eve koymak ister. Olasılık üstüne bir ton kavga.
Bilemiyorsak olumlu tarafinin olacagini da bilemiyoruzdur. Annesinin izin verip vermemesi konumuz degil o zaman.Bunları bilemiyoruz ki. Ne insanlar var Japonya'nın nükleer silahları vız gelir.
sıkıntı şu: yeni evli olması bunu kaç level önemli kılabilir. Ben 15 senelik evliyim. Ben olsam ben de kabul etmem.
Eğer aynı yılda yaşıyorsak ki ben 2021 deyim. Hala kuzene 10 yıl bakan, yok kardeş çocuğuna şu kadar bakan insanlar tanımıyorum. “annem baktı” konusu açan olmuştur. Muhtemelen 20 yıl önce falandır. Geçen okulda veliler sohbet ediyor kulağıma ilişti “kayınvalidem oturmaya geldi bu gece kalacakmış. Sinir tepemde” kaldı ki artık kvalide vs gibi şehirler arası gelip kalmalar bile azaldı. Ya bakın çevrenize, benim çevremde çok var. Yanlı bakmayın yeter. Artık saatlik misafir alıyor insanlar evine.O bile akraba olunca batıyor insana.Konuyu okudunuz mu diye bana soruyorsunuz ama siz okumamissiniz. Bircok kisi 15 sene kuzenim bizimle yasadi, falanca akrabamin çocuğuna şu kadar sene annem bakti gibi ornekler verdi. Hatta cok dokunan bir ornek oldu. Yillarca bakilmiş bir kuzen. Ailesi gelip teslim alirken "biraz da aile terbiyesi alsin" demisler.
Konu sahibiyle ortak tanıdıklarının evinde kizin annesi demis ki "yurt cikmazsa streshanimin evinde kalirsin."
Daha sonra streshanimin tarif ettigi ev adresi ile kizin tercih ettigi okulun adini google haritalara yazip arabayla 58 dk oldugunu görmüşler. Ve ana kız "aa yakinmiş cok iyi" demisler.
Bunlar olasilik degil olmuş şeyler.
Ya anlamadığım, neden yeni evliler her gün haldır huldur sevişiyor, biz tavla atıyoz, adamla birbirimize el ense yapıyoz diye düşünülüyor?Valla biz şimdi 2 çocuk bir kayınpederden vakit bulup daha çok sevişiyoz.
aynen sizin gibi annesinin konuşmaya bile mecali yok sıfatını da yapıştırmamak lazım. annesinin hakkında tek yorum varken.Bilemiyorsak olumlu tarafinin olacagini da bilemiyoruzdur. Annesinin izin verip vermemesi konumuz degil o zaman.
Keşke yorumların hepsini okuyup cevap yazsaydınız.. Konu sahibine yazdığım ayrı cevabı da görmüşsünüz, zaten bu cevap da kaç kişi bu devirde evine öğrenci alır diyen üyeye cevaptı.. Evet devir kötü ama komşu komşunun külüne muhtaç kısmını devam ettirecek bir nesil ölmemeli..E madem kabul ederdiniz, buyrun siz alin evinize, iyilik askiyla bu kadar gozunuz kararmis, yanip tutusurken artik kan bagi da aramayiverin. Alin evinize bakin bi kac sene, nedir yani? Baskalari adina ahkam kesmeyin, yapin biz de helal diyelim
Hanımefendi keşke biraz konuyu okusaydınız ya. Bodozlama dalınca böyle oluyor. bazı şeylerin sizin çevrenizde olmaması hiç olmadığı anlamına gelmiyor. Bazı üyelerin ben ve çevrem böyle bir şey yaşamıyorsak öyle bir şey yoktur kafasına hayranım. Filmdelisi nickli üye şu anda bile evinde öğrenciye bakıyomuş ne 20 yıl öncesi? Benim arkadaşımın kuzeni de üni bitene kadar onlar da kaldı. Fazla olmadı mezun olalı. Hakkim nickli üye ben olsam alırdım eve bizde herkes alır yazdı. Hayat sizin çevrenizden ibaret değil. Biraz bakış açınızı genişletin. Baya baya başkasının evine gelip yıllarca yaşayan insanlar var siz inanamasanız da.Eğer aynı yılda yaşıyorsak ki ben 2021 deyim. Hala kuzene 10 yıl bakan, yok kardeş çocuğuna şu kadar bakan insanlar tanımıyorum. “annem baktı” konusu açan olmuştur. Muhtemelen 20 yıl önce falandır. Geçen okulda veliler sohbet ediyor kulağıma ilişti “kayınvalidem oturmaya geldi bu gece kalacakmış. Sinir tepemde” kaldı ki artık kvalide vs gibi şehirler arası gelip kalmalar bile azaldı. Ya bakın çevrenize, benim çevremde çok var. Yanlı bakmayın yeter. Artık saatlik misafir alıyor insanlar evine.O bile akraba olunca batıyor insana.
Kız çocuğu da olsa erkek çocuğuda olsa bu zamanda yanına almayacaksın.Eşim kabul etmiyor diyceksin canım başka yolu yok.Kızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Konu sahibi de bakmak istemiyor diye konu acmis zaten.Eğer aynı yılda yaşıyorsak ki ben 2021 deyim. Hala kuzene 10 yıl bakan, yok kardeş çocuğuna şu kadar bakan insanlar tanımıyorum. “annem baktı” konusu açan olmuştur. Muhtemelen 20 yıl önce falandır. Geçen okulda veliler sohbet ediyor kulağıma ilişti “kayınvalidem oturmaya geldi bu gece kalacakmış. Sinir tepemde” kaldı ki artık kvalide vs gibi şehirler arası gelip kalmalar bile azaldı. Ya bakın çevrenize, benim çevremde çok var. Yanlı bakmayın yeter. Artık saatlik misafir alıyor insanlar evine.O bile akraba olunca batıyor insana.
Bence etmemeli ya..Çünkü o nesil aslında yardımlaşmıyordu sana birşey vererek senden on fazlasını alıyordu. İnsanlar birbirine resmen hizmetçilik yapıyorlarmış.Benim ananem senelerce bakmış birine üniversite bitene kadar bazı akrabalar hastane diye gelir beş altı ay kalırmış. Şimdi ne oldu? Arayanı soranı yok. İnsanlar nankördür. Kimseye yardım etmeyelim insanlar ölsün demiyorum. Ama kimse kimseye kendinden taviz vererek yardım etmemeliKeşke yorumların hepsini okuyup cevap yazsaydınız.. Konu sahibine yazdığım ayrı cevabı da görmüşsünüz, zaten bu cevap da kaç kişi bu devirde evine öğrenci alır diyen üyeye cevaptı.. Evet devir kötü ama komşu komşunun külüne muhtaç kısmını devam ettirecek bir nesil ölmemeli..
Heh tamam bir elin 5 parmağını geçemeyecek kadar örneği baz alıp devam edelim öyle düşünmeye. Filmdelisi dediğin üye neden bakmış, gerekçesi neymiş? Neden kabul etmek zorunda kalmış ya da diğer üyeler. Aslında benim örneklerim daha fazla ama illa ki bozdozlama dalma deyimini kullanmak için yazılmış bodozlama bir yazı olmuş.Hanımefendi keşke biraz konuyu okusaydınız ya. Bodozlama dalınca böyle oluyor. bazı şeylerin sizin çevrenizde olmaması hiç olmadığı anlamına gelmiyor. Bazı üyelerin ben ve çevrem böyle bir şey yaşamıyorsak öyle bir şey yoktur kafasına hayranım. Filmdelisi nickli üye şu anda bile evinde öğrenciye bakıyomuş ne 20 yıl öncesi? Benim arkadaşımın kuzeni de üni bitene kadar onlar da kaldı. Fazla olmadı mezun olalı. Hakkim nickli üye ben olsam alırdım eve bizde herkes alır yazdı. Hayat sizin çevrenizden ibaret değil. Baya baya başkasının evine gelip yıllarca yaşayan insanlar var siz inanamasanız da.
Zaten kız konu sahibinin evinden üniversitenin kaç dk olduğuna bile bakmış 58 dkymış bilmem kaç vesayetmiş. Konuyu okusanız görürdünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?