- 28 Mart 2020
- 21.790
- En iyi cevaplar
- 1
- 66.615
- 598
- Konu Sahibi streshanim
-
- #1.001
Ne kadar kötüsünüz. Ben sadece kadin hasta dedim.aynen sizin gibi annesinin konuşmaya bile mecali yok sıfatını da yapıştırmamak lazım. annesinin hakkında tek yorum varken.
maşallah kardeşim Allah olmayanlara da versinYa anlamadığım, neden yeni evliler her gün haldır huldur sevişiyor, biz tavla atıyoz, adamla birbirimize el ense yapıyoz diye düşünülüyor?Valla biz şimdi 2 çocuk bir kayınpederden vakit bulup daha çok sevişiyoz.
Ya konuyu okumamissiniz bile. Babasi yok kizin.Ay tabi değil ya. Konu sahibinin kuzen anası babası “istanbulda X kişi var oh iyi rahat edersin kalacak yer yok, her şey ekmek elden su gölden” gibi bakar mı? Bu olasılık baktı diyelim dünya değişti insanlar kendi amcasından, babasından hamile kalıyor, neden kızlarını tanımadık birinin evine bıraksınlar ki. Ben kızımı arkadaşının evine ders çalışmaya göndermem şahsen. Heh diyelim buna teklif ettiler. Bu kadar alevlenecek ne var ki. Kabul etmez olur biter. Etsin diye direten yok. Her şey kendini güzel ifadeden geçer.
Peki her şey dediğiniz gibi olsun. Konu sahibi "istemiyorum" dediği taktirde zorla kapı kırıp girecek değiller herhalde. Geçiştiririp net cevap vermese bile "olmaz" derse en fazla ilişkisi biter o insanlarla. zaten amaç dalkavukluksa böyle insanlar olmayıversin hayatında.Konu sahibi de bakmak istemiyor diye konu acmis zaten.siz tanımayabilirsiniz, sizin çevrenizde boyle insanlar olmayabilir ama konudaki kisilerin niyeti tam olarak bu.
Nedenlerini sayayim size:
Maddi durum ev tutmaya uygun degil. Zaten kiralar almis basini gitmis.
Yurt cikmamis, bursu yok.
Kalacak yeri olmadığı icin geçici bir yere ihtiyaci var. Ve bu acikca konu sahibi olarak anlatiliyor ortak tanidiklarinda ama Geçici olarak düşünülmüyor.
Konu sahibinden izin alınmıyor. Uygun musun diye sorulmuyor. Geçici sureyle kalcam sonra ev bulmaya caliscam diyen yok.
Kiz zaten titizim ayagina bir işe elini sürmezmiş. Gidip bir yerde calisma para kazanma olasılığı da yok. Evdeki bardaktan igrenen lokanta bardagi mi tutar?
Sizin cevrenizde bu tarz insanlar yok diye artik bunlarin olmadigini dusunmeniz tuhaf.
Her kültür başka. Her insan başka karakterde.
Bu insanlar da yıkılma derdinde.
Bir de bana konunun basini okumadiniz herhalde deyişi yok muHanımefendi keşke biraz konuyu okusaydınız ya. Bodozlama dalınca böyle oluyor. bazı şeylerin sizin çevrenizde olmaması hiç olmadığı anlamına gelmiyor. Bazı üyelerin ben ve çevrem böyle bir şey yaşamıyorsak öyle bir şey yoktur kafasına hayranım. Filmdelisi nickli üye şu anda bile evinde öğrenciye bakıyomuş ne 20 yıl öncesi? Benim arkadaşımın kuzeni de üni bitene kadar onlar da kaldı. Fazla olmadı mezun olalı. Hakkim nickli üye ben olsam alırdım eve bizde herkes alır yazdı. Hayat sizin çevrenizden ibaret değil. Biraz bakış açınızı genişletin. Baya baya başkasının evine gelip yıllarca yaşayan insanlar var siz inanamasanız da.
Zaten kız konu sahibinin evinden üniversitenin kaç dk olduğuna bile bakmış 58 dkymış bilmem kaç vesayetmiş. Konuyu okusanız görürdünüz
of ya bazı yorumlar, bazı söylemler, bazı hitaplar genel anlamlıdır. "anası babası" kavramı geniş anlamlıdır ve genel bir kavramdır. Konunun özü olmasa bile bu yazdığım genel bir şey bence. Kuzenin babasnın olmaması bu sonucu nasıl etkiler aynı otoriteyi çift kuvvet olarak annesi kullanır gibi. Anası babası kavramına takılmışsınız yorum yaparken. O zaman annesi son derece pasif aklı ermeyen bir kadın. Yabancı bir evde o kadar kalınmayacağını bilmediği için. Akrabaları da aynı terane demek ki yol göstermeyip aynı yöne sürüklediği için.Ya konuyu okumamissiniz bile. Babasi yok kizin.
Kendi acinizdan yorumlayip duruyorsunuz. Okumadiysaniz kafaniza gore yargilarla bakmayin konuya. Siz göndermezmişsiniz onlar gönderiyor iste.
Daha demin evinde bakan yok dedin şimdi bakmayan daha fazla diyorsun :))))) biz bakan daha fazla demedik ki. Sen kimse kimsenin evinde o kadar kalmaz diyorsun çünkü Türk insanını tanımıyorsun bile. O kadar tutarsız ki söylediklerinHeh tamam bir elin 5 parmağını geçemeyecek kadar örneği baz alıp devam edelim öyle düşünmeye. Filmdelisi dediğin üye neden bakmış, gerekçesi neymiş? Neden kabul etmek zorunda kalmış ya da diğer üyeler. Aslında benim örneklerim daha fazla ama illa ki bozdozlama dalma deyimini kullanmak için yazılmış bodozlama bir yazı olmuş.
Tabii ki zorlayıp girmeyecekler. Konu sahibi keske boyle yapmasalar, biraz düşünceli olsalar, yoksa ben reddedince aramiz bozulacak diye endise ediyor. Onun suçu da pasif olmasi, hayir diyememesi. Bastan konuyu açıp hayir dese su an boyle bir derdi olmayacakti.Peki her şey dediğiniz gibi olsun. Konu sahibi "istemiyorum" dediği taktirde zorla kapı kırıp girecek değiller herhalde. Geçiştiririp net cevap vermese bile "olmaz" derse en fazla ilişkisi biter o insanlarla. zaten amaç dalkavukluksa böyle insanlar olmayıversin hayatında.
Evet aynen son cumleleriniz gibi. Kendi pencerenizden çıkıp benim cevremde bu yok, kimse artik istemiyor, 2021de kalmadi boyle seyler kafalarindan ciktiginiz zaman ne kadar kolay anlıyorsunuz.of ya bazı yorumlar, bazı söylemler, bazı hitaplar genel anlamlıdır. "anası babası" kavramı geniş anlamlıdır ve genel bir kavramdır. Konunun özü olmasa bile bu yazdığım genel bir şey bence. Kuzenin babasnın olmaması bu sonucu nasıl etkiler aynı otoriteyi çift kuvvet olarak annesi kullanır gibi. Anası babası kavramına takılmışsınız yorum yaparken. O zaman annesi son derece pasif aklı ermeyen bir kadın. Yabancı bir evde o kadar kalınmayacağını bilmediği için. Akrabaları da aynı terane demek ki yol göstermeyip aynı yöne sürüklediği için.
ya lütfen iyi bir okur olmadığın çok belli. Daha fazla uzatmayacağım seninle. Okur olmak kk da yazılanları okumaktan ibaret değil bunu da belirteyim. Ne yazdığımı çok iyi biliyorum. Okumak ve okuduğunu anlamak farklı şeylerdir.Daha demin evinde bakan yok dedin şimdi bakmayan daha fazla diyorsun :))))) biz bakan daha fazla demedik ki. Sen kimse kimsenin evinde o kadar kalmaz diyorsun çünkü Türk insanını tanımıyorsun bile. O kadar tutarsız ki söylediklerin
Bu kadar hırsla ard arda mesajları sıralamanın nedeni ilk yazdığın mesaja 20den fazla kişinin beğenmedim atması mı? Seni ciddiye almayacağım daha
Kabul etmek zorunda kalmamis. Gönül rizası ile isteye isteye güle oynaya kabul etmiş filmdelisi.Heh tamam bir elin 5 parmağını geçemeyecek kadar örneği baz alıp devam edelim öyle düşünmeye. Filmdelisi dediğin üye neden bakmış, gerekçesi neymiş? Neden kabul etmek zorunda kalmış ya da diğer üyeler. Aslında benim örneklerim daha fazla ama illa ki bozdozlama dalma deyimini kullanmak için yazılmış bodozlama bir yazı olmuş.
güzel bir tanımla olmuş. Karakter analizine uygun bir yaşama şekli.Benim kayınvalidem hizmetçi ruhlu bir insandır bir sürü akrabasına evinde bakmış; bazısı kocasının akrabaları olmak üzere..şimdi ne arayanı ne soranı var.
Onların döneminde çift maaşlı çalışan herkes yazlığına kadar almış (kayınpedeirn iş yeri bir ay tek bir ay çift maaşmış,kendisi de müdürdü), ama bizimkilerde sadece ev var millete yedirmişler içirmişler el el üstünde el baş üstünde kalmışlar...
bilmediğim için "kabul etmek zorunda kalmış" şeklinde yazdım. buraya bir çekme yapmana gerek yoktu. neden güle oynaya kabul etmiş bunu merak ettim bak şimdi. film delisi de eski bir üye sanırım gözüm ısırdı adını.Kabul etmek zorunda kalmamis. Gönül rizası ile isteye isteye güle oynaya kabul etmiş filmdelisi.
Ya kızlar konu sahibi hiçbirimizi takmıyor
Yalandan birbirimizi yediğimizle kalıyoruz
Sırf muhalefet etmek için ne kadar anlamsız diretmişsiniz.Eğer aynı yılda yaşıyorsak ki ben 2021 deyim. Hala kuzene 10 yıl bakan, yok kardeş çocuğuna şu kadar bakan insanlar tanımıyorum. “annem baktı” konusu açan olmuştur. Muhtemelen 20 yıl önce falandır. Geçen okulda veliler sohbet ediyor kulağıma ilişti “kayınvalidem oturmaya geldi bu gece kalacakmış. Sinir tepemde” kaldı ki artık kvalide vs gibi şehirler arası gelip kalmalar bile azaldı. Ya bakın çevrenize, benim çevremde çok var. Yanlı bakmayın yeter. Artık saatlik misafir alıyor insanlar evine.O bile akraba olunca batıyor insana.
her zaman böyle oluyor zaten..Ya kızlar konu sahibi hiçbirimizi takmıyor
Yalandan birbirimizi yediğimizle kalıyoruz
Son durum şuSon durumu okumaya çalışıyorum ama polemik okumaktan konunun özünü kaçırıyorum resmenBiri hayrına noldu onu yazıversin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?