Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

O kadar sure gelip neden/ nasil birinde kalindigina dair 1000 tane aciklamali örnek okuduk su konuda, ayrica bu kizin zaten yurtlarda da yer yokmus diyip ama bir alternatifinin olmamasi bana gayet uzun vadeli olarak konu sahibine çöreklenilecegi hissiyatini olusturdu. Amam neyse bana ne ya, aksam olmus hala bu konuyu okuyorum, deli miyim neyim

Kız mezun olacak biz hala konuyu tartisiyor olacagiz sanirim

4 sene boyunca yurtta kaldim. Temiz, guvenli, konforlu yeri buldum. Neden cikayim? Bu çocuk neden çıksın? Ustelik ben para verdim. O bedavaya kalacak.

Bence topu eşine at ve istemiyor eşim de.. kabul etme derim ben yeni evlisin hoş olmaz

4 sene boyunca yurtta kaldim. Temiz, guvenli, konforlu yeri buldum. Neden cikayim? Bu çocuk neden çıksın? Ustelik ben para verdim. O bedavaya kalacak.
3 kardeşiz diğer 2 kardeşim 2 ay olmadan eve çıktı ben de okulun bitimine son 1 ay kala çıkmıştım arkadaşlar yeter artık usanmadan mı yurttan demişti.. Kendi şahsi odan olmak yerine 4 6 kişilik odada olmak sıkıntı veriyor zaar.. Ve bir de giriş çıkış saati kısıtlaması,dışardan yemek getirmemek vs. Kabul ediyorum ben iyi dayandım.. Siz de sanırım yardım deyince 4 sene bakacak anlıyorsunuz? Ya siz gerçekten yardım nedir bilmiyorsunuz ya da biz bunca zaman yardım diye başka bir şey yapmışız

Burası bdv sayfası tabiki bu türden örnekleri göreceksiniz.. Ama diğer taraftan afetlerde yangınlarda insanların yardım ettikleri de var.. Bu konudan yola çıkarak insanlar bencil, hiç yardım etmemeli diye bakılırsa yakında bu büyük olaylarda da yardım eden olmayacak zihniyeti oluşur..
İnsan olabilmenin farkı da en büyük gayesi de merhametten doğar..

Ve aynı şeyleri tekrar ediyorum yardım etmekle kullanılmayı ayıran hayvanlardan üstün olan bir vasfımız var aklımız.. Tüm mesele burada..

Benim size ilk yanıtımda yardım etmek gerektiğini bu yardımın da kendini kullandırmamakla birlikte doğru olduğunu yazmıştım. Bdv ile alakalı değil ben etrafımda olanlardan yola çıkıyorum. İnsan olabilme tanımı bana göre ve size göre farklı demek ki . Yangında oluşan duruma yardım etmekle eve kuzeninin çocuğunu almanın arasında çok fark var.

Gel bacım, sığın yamacıma.
Bizim bizden başka dostumuz yok
Hala seri kırmızı yiyorum ben.
Muhtemelen konu sahibi de misafir edecek, biz didiştiğimizle kalıyoruz

aa istfa mı ettin
ne zaman?

Ogrenci 4 sene yurtta kalmiyor cumlenizin uzerine kendi deneyimimi yazdim. Siz rahat edememissiniz ben ettim. Kiz da bu evde rahat edecek belki.
Ben yardim yapilmasindan yanayım. Ama samimiyet ve iyi niyet gormek isterim. Kullaniliyor gibi hissedeceksem niye iyilik edeyim?

+Kizda ve annesinde iyi niyet göremiyorum. Gelip senelerce kalmasi cok mümkün bence

Eskiden bende polyana edasiyla: "ah tabi gelip kalabilir, akrabalar ne güne duruyor" felan..sonra o kadar cok kazik yedik ki akrabalardan da, artik kimse icin kendi rahatimi bozmam. Beni kullanmaya calisan insanlara yardim etmek yerine hasta cocuklara veya hayvanlara yardim ediyorum mesela. Sunu da söylemeden geciyim: Kizi ilk "yer bulana kadar" diye yerlestirirler, sonra "Ama ailenin maddi durumu kötü nasil ayri eve felan ciksin. Altüstü bir tabak fazla masaya koyacaksin" diye duygu sömürüsü baslar. Kolay gelsin

konu süper ya nerdeyse en başından beri takip ediyorum çok sardı. Mesajlar içinde bazı favori kısımlarımı sıralıycam:

- beyin göçü sizin gibi öğrencileri eve almayanlar yüzünden oluyor

- evde öğrenci istemeyen kocayı boşa

- 7/24 sevişmeyiverin de eve öğrenci alın ne var sanki

- tüm akrabalar 50 lira ateşlese çocuk okutulur

- özel ünilerde tam burslu bölüm diye bişii yok (googledan baksa öğrenirdi aslında )

- öğrenciler yurtta bile 4 yıl kalmıyor sende hiç hiç kalmaz

Aklıma gelen bazıları bunlar konu sahibi de bizi uzaktan uzaktan izleyip pek cevap vermediğine göre bunları okuyup okuyup eğleniyor mudur acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…