- 15 Şubat 2013
- 26.429
- En iyi cevaplar
- 1
- 102.464
- 798
- Konu Sahibi streshanim
-
- #1.101
O kadar sure gelip neden/ nasil birinde kalindigina dair 1000 tane aciklamali örnek okuduk su konuda, ayrica bu kizin zaten yurtlarda da yer yokmus diyip ama bir alternatifinin olmamasi bana gayet uzun vadeli olarak konu sahibine çöreklenilecegi hissiyatini olusturdu. Amam neyse bana ne ya, aksam olmus hala bu konuyu okuyorum, deli miyim neyimHanımefendi okuduğunuz cümlelerin herhangi birinde ahkam kesmek ve akıl vermek gibi ana fikri nerden çıkardınız çok merak ettim doğrusu
Yardım etmek okul boyunca öğrenci beslemek değil bunu neden anlamıyorsunuz.. Öğrenci yurtta bile 4 sene boyunca kalmıyor o kadar süre siz de niye kalsın..(sizin düşündüğünüz var böyle tipler iyi niyetli değil zaten, yardıma açık tipler de değil onlar) Cümlelerimim hiç birinde 4 sene bakarım yazmadım ayrıca, yardım nedir yeri yurdu ayarlanana kadar misafir etmektir.. Soyunu sopunu bildiğim herhangi bir eşim dostuma bu konuda yardımcı olurum demek neden zorunuza gitti??
Kız mezun olacak biz hala konuyu tartisiyor olacagiz sanirimO kadar sure gelip neden/ nasil birinde kalindigina dair 1000 tane aciklamali örnek okuduk su konuda, ayrica bu kizin zaten yurtlarda da yer yokmus diyip ama bir alternatifinin olmamasi bana gayet uzun vadeli olarak konu sahibine çöreklenilecegi hissiyatini olusturdu. Amam neyse bana ne ya, aksam olmus hala bu konuyu okuyorum, deli miyim neyim
4 sene boyunca yurtta kaldim. Temiz, guvenli, konforlu yeri buldum. Neden cikayim? Bu çocuk neden çıksın? Ustelik ben para verdim. O bedavaya kalacak.Hanımefendi okuduğunuz cümlelerin herhangi birinde ahkam kesmek ve akıl vermek gibi ana fikri nerden çıkardınız çok merak ettim doğrusu
Yardım etmek okul boyunca öğrenci beslemek değil bunu neden anlamıyorsunuz.. Öğrenci yurtta bile 4 sene boyunca kalmıyor o kadar süre siz de niye kalsın..(sizin düşündüğünüz var böyle tipler iyi niyetli değil zaten, yardıma açık tipler de değil onlar) Cümlelerimim hiç birinde 4 sene bakarım yazmadım ayrıca, yardım nedir yeri yurdu ayarlanana kadar misafir etmektir.. Soyunu sopunu bildiğim herhangi bir eşim dostuma bu konuda yardımcı olurum demek neden zorunuza gitti??
Bence topu eşine at ve istemiyor eşim de.. kabul etme derim ben yeni evlisin hoş olmazKızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
3 kardeşiz diğer 2 kardeşim 2 ay olmadan eve çıktı ben de okulun bitimine son 1 ay kala çıkmıştım arkadaşlar yeter artık usanmadan mı yurttan demişti4 sene boyunca yurtta kaldim. Temiz, guvenli, konforlu yeri buldum. Neden cikayim? Bu çocuk neden çıksın? Ustelik ben para verdim. O bedavaya kalacak.
Burası bdv sayfası tabiki bu türden örnekleri göreceksiniz.. Ama diğer taraftan afetlerde yangınlarda insanların yardım ettikleri de var.. Bu konudan yola çıkarak insanlar bencil, hiç yardım etmemeli diye bakılırsa yakında bu büyük olaylarda da yardım eden olmayacak zihniyeti oluşur..Demek ki sizin çevrenizdeki insanlar çok iyi ne mutlu size. Ben insanların vefalı olduklarını düşünmüyorum. Ayrıca kim kime muhtaç kalınca destek görüyor? Burda kaç konu okuduk insanların öz anne babası bile evlatlarını kullanma derdinde. Mutlu olmamaları için elinden geleni yapıyorlar. Açılan konuların yüzde doksanı sizce bu aileler bilinçsiz mi yapıyor? Onlara sorsanız herşeyden önce evlatlarının mutluluklarını isterler. Bence hayat hiçte sizin baktığınız pembe gözlük gibi değil.
Bu arada insanlar yerine hayvanları tercih ederim evde bir minik kedim var sürekli beni ısırır canavar gibi ama nankör değil .Hayvanlar insanlar kadar bencil varlıklar değil.
Benim size ilk yanıtımda yardım etmek gerektiğini bu yardımın da kendini kullandırmamakla birlikte doğru olduğunu yazmıştım. Bdv ile alakalı değil ben etrafımda olanlardan yola çıkıyorum. İnsan olabilme tanımı bana göre ve size göre farklı demek ki . Yangında oluşan duruma yardım etmekle eve kuzeninin çocuğunu almanın arasında çok fark var.Burası bdv sayfası tabiki bu türden örnekleri göreceksiniz.. Ama diğer taraftan afetlerde yangınlarda insanların yardım ettikleri de var.. Bu konudan yola çıkarak insanlar bencil, hiç yardım etmemeli diye bakılırsa yakında bu büyük olaylarda da yardım eden olmayacak zihniyeti oluşur..
İnsan olabilmenin farkı da en büyük gayesi de merhametten doğar..
Ve aynı şeyleri tekrar ediyorum yardım etmekle kullanılmayı ayıran hayvanlardan üstün olan bir vasfımız var aklımız.. Tüm mesele burada..
Gel bacım, sığın yamacıma.Burası bdv sayfası tabiki bu türden örnekleri göreceksiniz.. Ama diğer taraftan afetlerde yangınlarda insanların yardım ettikleri de var.. Bu konudan yola çıkarak insanlar bencil, hiç yardım etmemeli diye bakılırsa yakında bu büyük olaylarda da yardım eden olmayacak zihniyeti oluşur..
İnsan olabilmenin farkı da en büyük gayesi de merhametten doğar..
Ve aynı şeyleri tekrar ediyorum yardım etmekle kullanılmayı ayıran hayvanlardan üstün olan bir vasfımız var aklımız.. Tüm mesele burada..
90 sayfa oldu.
ben bu arada iş çıkışı bir keyif kahvesi içtim, trafiği aşıp eve geldim, tuvaletteki lavabonun altındaki boru sızdırmaya başlamış kapıda alt komşu ile karşılaştım, usta çağırdım araya 400-500 tl sıkıştığını öğrendim, zeytinyağlı çalı fasulyesi yedim, biraz masterchef izledim sonra astroloji dersime girdim, arada sevgilimle muhabbet ettik, istifa etmiş olmanın rahatlığıyla gelen bir kaç "acil" mailine sinir bozucu cevaplar verdim...
ama konu sahibi hala net bir cevap veremedi.
bu konu, karakterlerin 5 dakikada bir adım atıp, yarım saatte tek cümle kurduğu entel filmlere döndü.
oysa harrison ford bu sürede afrika'yı 2 kez, okyanusya'yı 3 kez baştan başa turlamış olurdu.
yiter ! :)
Geçen hafta. Şimdi ihbar süresinde çiçeğimaa istfa mı ettin
ne zaman?
Geçen hafta. Şimdi ihbar süresinde çiçeğim
Ogrenci 4 sene yurtta kalmiyor cumlenizin uzerine kendi deneyimimi yazdim. Siz rahat edememissiniz ben ettim. Kiz da bu evde rahat edecek belki.3 kardeşiz diğer 2 kardeşim 2 ay olmadan eve çıktı ben de okulun bitimine son 1 ay kala çıkmıştım arkadaşlar yeter artık usanmadan mı yurttan demişti.. Kendi şahsi odan olmak yerine 4 6 kişilik odada olmak sıkıntı veriyor zaar.. Ve bir de giriş çıkış saati kısıtlaması,dışardan yemek getirmemek vs. Kabul ediyorum ben iyi dayandım.. Siz de sanırım yardım deyince 4 sene bakacak anlıyorsunuz? Ya siz gerçekten yardım nedir bilmiyorsunuz ya da biz bunca zaman yardım diye başka bir şey yapmışız
Yok sonuçların açıklanmasını bekliyorKonu sahibi arayıp konuştu mu? 66. sayfadayım da
Hepsini okudun mu sahidenKonu sahibi arayıp konuştu mu? 66. sayfadayım da
Konu sahibi arayıp konuştu mu? 66. sayfadayım da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?