- 21 Aralık 2014
- 9.062
- 27.915
- 798
- Konu Sahibi streshanim
-
- #1.301
Verdikleri bu yanıtlara ragmen böyle tavır takınmaları cok ayıp olmus. Rezalet oglu rezalet desem yeridir. Cok üzüldüm adınıza kötü bir anı olmus.Gelin tabi bekleriz demisler,ne demek biz variz burda onu bir basina koymayiz diye baya sicak cumleler kurmuslar.
Ben konu acarsam altına adres yazmıs gibi olurum heralde. Telefonuma link gelirBenimle ilgili konu açilsa direkt anlarim ya. Ben de bazi konulari açmiyorum kişiler çok aşiri belliyse.
Aynen ben onlarin bu ayibini düsündükce utandim.Babam çok bozuldu,tam rezillik zaten bir daha ne gördüm ne de duydum adlarini babam kesti diyalogu tamamen.Bazen akrabanin yaptigini insanin düsmani yapmaz bizimki o hesap.Verdikleri bu yanıtlara ragmen böyle tavır takınmaları cok ayıp olmus. Rezalet oglu rezalet desem yeridir. Cok üzüldüm adınıza kötü bir anı olmus.
Peki anlamadigim ev aradiniz, sikintili bi yer, bi turlu bulunamadi, emlakcilardan haber cikmadi, nasil bi yardim dusunmustunuz siz? Sizin adiniza ev bakmalari mi?biyer bulunana kadar evlerini size acmalarini mi? Akrabalik dereceniz neydi ayrica?Aklima bir anım geldi.Ilk defa atandigim ilcede babamin akrabalari yasiyordu,oraya ev bakmaya gidecektik.Babam da aramis gelecegimiz günü ve de konuyu bahsetmis.Size de ugrayacagiz (kalma yok memleketimden 2 saat uzaktaydi ev bakip geri dönecektik).Hani belki ev bulmada fikir verirlerdi oranin yerlisi sonucta.Neyse biz ciktik yola cikmadan babam haber verdi kac gibi varacagimizi.Bir gittik zile basiyoruz kapi duvar..
Şok olduk sonra komsulari dediki toplanip gittiler sabahtan diye.Neye ugradigimizi sasirdik.Böyle akraba olmaz olsun dedi babam ve bir daha telefonlarini dahi acmadi.Biz o gun ev aradik aradik bulamadik,baya sıkıntili bir yerdi kiralik ev yok,kalacak yer yok tanidik birileri olsaydi belki de bulunabilirdi ve nitekim ben tayini yaktim ve oraya gitmedim.2 yil sonra tekrar atandim.Çok üzülmüştüm o dönem.Yardimci olmanin değeri bazen tahmin edilemez.Kimseye uzun vadede yardimci olamazsaniz zaten bunu kimse sizden bekleyemez lakin yurt ya da ev, kalacak yer konusunda yardimci olmaniz o kızın hayatini degistirebilir.Evinizde kalmasin o konuda net olun ama yardimci olmayi çok görmeyin.
İlçe tanidik olmayana pek ev verilmeyen bir yerdi,yardimci olabilirlerdi oranin yerlisi sonucta.Ayni gün döndük mesela onlar boyle yapmasaydi biz dònünce ilgilenip belki bir yer bulunup bize gelin derlerdi yani dedim ya yardim etmek cok zor olmasa gerek.Babamin teyze cocuklari.Peki anlamadigim ev aradiniz, sikintili bi yer, bi turlu bulunamadi, emlakcilardan haber cikmadi, nasil bi yardim dusunmustunuz siz? Sizin adiniza ev bakmalari mi?biyer bulunana kadar evlerini size acmalarini mi? Akrabalik dereceniz neydi ayrica?
Sizin konunuz konu sahibininkinden çok farkli.İlçe tanidik olmayana pek ev verilmeyen bir yerdi,yardimci olabilirlerdi oranin yerlisi sonucta.Ayni gün döndük mesela onlar boyle yapmasaydi biz dònünce ilgilenip belki bir yer bulunup bize gelin derlerdi yani dedim ya yardim etmek cok zor olmasa gerek.Babamin teyze cocuklari.
Mügeyi izleyenlerin yorumları hep aynıAy aynen bi de benim yazdığımı beğenmeyenler var
Kusura bakmayın çok net bekar kızın ne işi var evde
Kardeşin mi hayır
O zaman doğru değil çok düz kafa benimki Müge anlata sor direkt olmaz der
Tayini yakmak yerine ilçede değil il merkezinde kalıp yola katlandaydınız. Öğretmenevi polisevi seçeneklerini kullansaydınız. Bu süreçte de illaki parasını fazla verince evini kiralayan çıkardı. Malum memur kiracı tercih edilir.İlçe tanidik olmayana pek ev verilmeyen bir yerdi,yardimci olabilirlerdi oranin yerlisi sonucta.Ayni gün döndük mesela onlar boyle yapmasaydi biz dònünce ilgilenip belki bir yer bulunup bize gelin derlerdi yani dedim ya yardim etmek cok zor olmasa gerek.Babamin teyze cocuklari.
Değil aslında. Yardımcı olmak istememişler ve olmamışlar. Sonuç olarak da ev bulunamamış. Karşı taraf da ilçedeki ev sıkıntısının farkındadır, başımıza kalacak diye korkmuş olabilir.Sizin konunuz konu sahibininkinden çok farkli.
Kuzenim 2005 yılında Doğubeyazıt'a atanmıştı öğretmen olarak. İlk dönem otelde kalmıştı ve birkaç genç kadın öğretmen daha varmış o otelde kalan. Daha sonra birlikte ev tutmuşlardı. Yani insan yeter ki istesin bir çözüm bulunuyor.Tayini yakmak yerine ilçede değil il merkezinde kalıp yola katlandaydınız. Öğretmenevi polisevi seçeneklerini kullansaydınız. Bu süreçte de illaki parasını fazla verince evini kiralayan çıkardı. Malum memur kiracı tercih edilir.
Kesinlikle aynı şeyi düşündüm tayininizi yakmak yerine başka bir ilçesinde kalıp atandığınız yere arabayla/otobüsle gelmeyi deneyebilirdiniz.Çok enteresan olmus bu yaptığınız ve iki yılınıza mal olmus!Tayini yakmak yerine ilçede değil il merkezinde kalıp yola katlandaydınız. Öğretmenevi polisevi seçeneklerini kullansaydınız. Bu süreçte de illaki parasını fazla verince evini kiralayan çıkardı. Malum memur kiracı tercih edilir.
konu sahibi sakın arama, sende soyleyecek yuz yok bari esine ac konuyu o yok kalamaz desin .annenede soyle gerekirse bidaha arayip tembihlesin hatta onlar geldiginde keske annende gelse. annen dobra biri .senin hakkini yedirmez .Evet bunlar çaresizlikten beni zorlayacaklar. Aynı şeyi düşünüyorum.
Sen hayır kabul edemem esim sicak bakmaz diyemeyeceksin sanirim.Evet bunlar çaresizlikten beni zorlayacaklar. Aynı şeyi düşünüyorum.
Bubo sen kendini germe, senin yerine ben gerilirim. Bebişin var.Sen hayır kabul edemem esim sicak bakmaz diyemeyeceksin sanirim.
Bari kayit icin geleceklerinde arayacak, o zaman yakin temasliyiz, pozitif cikma ihtimalimiz var 15 gun karantinada durmamiz gerek falan de ve kabul etme.
Allahimmm yalana tesvik gunah sayilirmi ki acaba
Yumurta delige gelince, annen senin yerine olmaz deyince butun yurtlari aramis hanim kizimiz. Ne buyuk bir zahmet, ne büyük bir çaba. Goz yasim pıttt dedi damladi
Ev ile okulun 58 dakika olmasini hesaplamalarindan belli ki taaa en basindan beri senin eve çöreklenmek istiyorlar. Birak kiz gelirse annesi de yok is icin, yok kizimi girmek icin bahanesi ile gelir ara ara kalir.
Anlayamiyorum ben bu insanlari. Daha damadi tanimiyorlar bile nasil bir cesaret, nasil bir yuzsuzluktur bu.
Iyyy sinirlerim gerildi yine.
Ya ben meslek çıkışlıyım. Kendi bölümümü istemiyordum. Başka bölüm istiyorsum. Bir özel üniversite de yüzde 50 burslu kazandım. Oranın mütevelli heyeti üyesi de çok yakın bir dostumuz. Daha da indirim yaptırdı. Tek şartı hazırlıktan kalmamamdı. Yoksa bursum kesilirdi. Ulan düşündüm ettim. Ya kesilirse annem babama nasıl yük oluruk dedim. Devlet üniversitesini yazdım, kendi bölümümü. Hayallerimin bölümüne veda ettimO kadar doluyum ki kızı karşıma alıp omuzlarindan tutup sarsıp KİME GÜVENDİİN‽‽‽ demek istiyorum.
Hayaller güzel tabi, ama bir de gerçek hayat var. Üniversite demek hayallere kavuşmak vs. gibi düşünülüyor. Bu konuda bile yazılmış. Sanki tüm dünya önüne serilmeli hayallerini gerçekleştirmesi vs. gibi beyanlar da vardı arada. Ama hayat böyle bir şey değil ki. Maalesef değil. Anan baban zengin değilse hiçbir şey önüne serilmez. Tek başına olduğunu bir an evvel idrak edip, ona göre yaşayacaksın. Dünyanın geri kalanına güvenip de bir işe kalkışmaman gerekir işte. Bir tanıdığa, kuzenine vs. güvenip okul yazmayacaksın.Ya ben meslek çıkışlıyım. Kendi bölümümü istemiyordum. Başka bölüm istiyorsum. Bir özel üniversite de yüzde 50 burslu kazandım. Oranın mütevelli heyeti üyesi de çok yakın bir dostumuz. Daha da indirim yaptırdı. Tek şartı hazırlıktan kalmamamdı. Yoksa bursum kesilirdi. Ulan düşündüm ettim. Ya kesilirse annem babama nasıl yük oluruk dedim. Devlet üniversitesini yazdım, kendi bölümümü. Hayallerimin bölümüne veda ettim
Kaldı ki üniversite de yönetim de tanıdık da vardı yani. Yine risk alamadım. Ya adam okuldan ayrılırsa? Hadi bir şey oldu, adam öldü, bursum da kesildi. Ne halt ederim diye düşündüm.
İnsan Biraz ayağını yorganına göre uzatır.
Bir de bir çok yorumda İstanbul da daha iyi üniversite kazanmışken neden başka şehirdeki devlete gitsin yazmışlar. Hanımlar ciddi misinis? Üniversite kalitesi şehirlere göre mi belirleniyor sanıyorsunuz cidden?
Ben istanbul da öyle bir üniversite de çalışıyorum ki tanıtım döneminde 1.300.000 binlerde öğrenciler geliyor. 800.000 öğrenciye burs veriyor üniversite %25 indirimli. Buraya gideceğine devlete gitsin daha iyi.
Hemen hepimiz benzer seyler yaşamışız. Ailemizi durumu belliyse olgun davranmak zorunda kaliyoruz. Aslinda buna zorunluluk dememeliyim. Olmasi gereken, mantikli olan demeliyim. En doğrusunu yaptik. Kimseye mahcup olmadık. Ailemiz bizi düşünmekten strese girmedi. Kendi yagimizda kavrulduk. Kimsenin boynuna binmedik, kimsenin evine muhtaç etmedik kendimizi.Ya ben meslek çıkışlıyım. Kendi bölümümü istemiyordum. Başka bölüm istiyorsum. Bir özel üniversite de yüzde 50 burslu kazandım. Oranın mütevelli heyeti üyesi de çok yakın bir dostumuz. Daha da indirim yaptırdı. Tek şartı hazırlıktan kalmamamdı. Yoksa bursum kesilirdi. Ulan düşündüm ettim. Ya kesilirse annem babama nasıl yük oluruk dedim. Devlet üniversitesini yazdım, kendi bölümümü. Hayallerimin bölümüne veda ettim
Kaldı ki üniversite de yönetim de tanıdık da vardı yani. Yine risk alamadım. Ya adam okuldan ayrılırsa? Hadi bir şey oldu, adam öldü, bursum da kesildi. Ne halt ederim diye düşündüm.
İnsan Biraz ayağını yorganına göre uzatır.
Bir de bir çok yorumda İstanbul da daha iyi üniversite kazanmışken neden başka şehirdeki devlete gitsin yazmışlar. Hanımlar ciddi misinis? Üniversite kalitesi şehirlere göre mi belirleniyor sanıyorsunuz cidden?
Ben istanbul da öyle bir üniversite de çalışıyorum ki tanıtım döneminde 1.300.000 binlerde öğrenciler geliyor. 800.000 öğrenciye burs veriyor üniversite %25 indirimli. Buraya gideceğine devlete gitsin daha iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?