- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.029
- 398
- 35
- Konu Sahibi streshanim
-
- #1.321
Ben devlet üniversitesindeyim fakat İstanbul'da o kadar çok üniversite açıldı ki ben artık işin içinde olmama rağmen takip edemiyorum. Kız hangi üniversitede bilmiyorum da eğer yazdığım standartlarda bir yerde okuyacaksa kendi memleketinde okusun daha iyi.Ya ben meslek çıkışlıyım. Kendi bölümümü istemiyordum. Başka bölüm istiyorsum. Bir özel üniversite de yüzde 50 burslu kazandım. Oranın mütevelli heyeti üyesi de çok yakın bir dostumuz. Daha da indirim yaptırdı. Tek şartı hazırlıktan kalmamamdı. Yoksa bursum kesilirdi. Ulan düşündüm ettim. Ya kesilirse annem babama nasıl yük oluruk dedim. Devlet üniversitesini yazdım, kendi bölümümü. Hayallerimin bölümüne veda ettim
Kaldı ki üniversite de yönetim de tanıdık da vardı yani. Yine risk alamadım. Ya adam okuldan ayrılırsa? Hadi bir şey oldu, adam öldü, bursum da kesildi. Ne halt ederim diye düşündüm.
İnsan Biraz ayağını yorganına göre uzatır.
Bir de bir çok yorumda İstanbul da daha iyi üniversite kazanmışken neden başka şehirdeki devlete gitsin yazmışlar. Hanımlar ciddi misinis? Üniversite kalitesi şehirlere göre mi belirleniyor sanıyorsunuz cidden?
Ben istanbul da öyle bir üniversite de çalışıyorum ki tanıtım döneminde 1.300.000 binlerde öğrenciler geliyor. 800.000 öğrenciye burs veriyor üniversite %25 indirimli. Buraya gideceğine devlete gitsin daha iyi.
Bir ara bilmem kimi amerikaya yüksek lisansa gönderiyoruz gibi kampanyalar vardı ya. En ufak “başarı”da herkes seferber olsun diye bekliyorlar. Sanki tek onların hayali var, geri kalanın en büyük isteği ot gibi yaşamak.Hayaller güzel tabi, ama bir de gerçek hayat var. Üniversite demek hayallere kavuşmak vs. gibi düşünülüyor. Bu konuda bile yazılmış. Sanki tüm dünya önüne serilmeli hayallerini gerçekleştirmesi vs. gibi beyanlar da vardı arada. Ama hayat böyle bir şey değil ki. Maalesef değil. Anan baban zengin değilse hiçbir şey önüne serilmez. Tek başına olduğunu bir an evvel idrak edip, ona göre yaşayacaksın. Dünyanın geri kalanına güvenip de bir işe kalkışmaman gerekir işte. Bir tanıdığa, kuzenine vs. güvenip okul yazmayacaksın.
Bunun için yeterli kaynak yok ki. Nereye kadar, kime kadar seferber olunacak ki? Bir yerde de insan kendi şansını kendi yaratmalı.Bir ara bilmem kimi amerikaya yüksek lisansa gönderiyoruz gibi kampanyalar vardı ya. En ufak “başarı”da herkes seferber olsun diye bekliyorlar. Sanki tek onların hayali var, geri kalanın en büyük isteği ot gibi yaşamak.
Beni etiketleyince, kendimi stres'in asistanı/sekreteri gibi hissettimpamuk musun nesin simdi kizla annesi haftaya mi gelecekler yurt bakmak icin ? of 1 hafta bekleyecek miyiz
çünkü kadina cumadan gelme cumartesiden gel demisti konu sahibi. e yurt bulmak icin haftaya cumaya kadar beklerlerse dahada hic bulamazlar .of sorular sorular.
Konu sahibinin annesi geri püskürtmüş. Sakin onda kalmayi dusunmeyin diye. Henuz ne durumdalar bilmiyoruz.130 sayfa olmuş son durum ne yurda yerleşti mi kız, gelecekler mi konu sahibine
130 sayfa olmuş son durum ne yurda yerleşti mi kız, gelecekler mi konu sahibine
Kıza bir akraba demiş ev arkadaşı arayan ilanlara bak. Ben tanımadan aynı eve çıkamam kimseyle demiş. Sanki tanımaya zamanı var da... Hem sokakta mı kalcam diyip hem de olabilecek şeylere hayır deme modunda.Açmayın bence telefonu ben evde değilim şehir dışındayım vs diyin bu ne rahatlık anlamadım ben tercihler belli olmadan daha kalacağım yeri vs her şeyi araştırıp ayarlamıştım, İstanbul’a gidecek hiç mi düşünmemiş? Ayrıca bu okul bölüm grupları oluyor genelde (sosyal medyada vs) oradan kendi bölümünden kızlarla iletişime geçip eşyalı bir daire tutabilirler. En son ihtimal bu ne kadar güvenilir olur bilemem. Yurtlar için deBu adreste ilanlar var oraları arayıp sorabilirsiniz.
Anası sen misin itiraf et artık!!!!Konu sahibinin annesi geri püskürtmüş. Sakin onda kalmayi dusunmeyin diye. Henuz ne durumdalar bilmiyoruz.
Valla şu kızı değil gaydirigubbak ünisi, oxford kazansa yine evime almazdım. Kıza bak. Aşırı kıl oldum minik şeytanKıza bir akraba demiş ev arkadaşı arayan ilanlara bak. Ben tanımadan aynı eve çıkamam kimseyle demiş. Sanki tanımaya zamanı var da... Hem sokakta mı kalcam diyip hem de olabilecek şeylere hayır deme modunda.
Bence konu acanlarin veya konu içinde kendisini anlatanların %90i çarpıtıyor zaten. Yoksa buraya konu açanların nerdeyse %98i haklı olamaz. Yok öyle dünya.Ben biri hakkında konu açsam 150 sayfa konusuruz, o biri benim hakkımda açsa (çarpıtır) 200 sayfa konusursunuz… gözlerim arıyo bazen kendi konumu yalan değil
Ben bazı konularda karşı tarafı da düşünüyorum açıkçası. Çünkü hakkımda konu açılırsa gerçekten %100 taşlanırım. Ama masumum sjdjdjd karşı taraf kötü ve kötü görüp düşünüyor.Bence konu acanlarin veya konu içinde kendisini anlatanların %90i çarpıtıyor zaten. Yoksa buraya konu açanların nerdeyse %98i haklı olamaz. Yok öyle dünya.
Şimdi şöyleki istanbul kocaman bi yer okul nerde sizin ev nerde ?? Arayıp annesini tebrik edip aaaaa bizim ev bi uçta okul bi uçta ne yapacaksınız derdim heralde..cidden istanbulda ulaşım sıkıntı okula yakın olmalı ev ya da kalacak yer .maddi acıdan sıkıntı var ise devlet yurt verir çıkar bence yurt ..Hakkınızda hayırlısı olsun ...Kızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Anayım ben ana!!! Gadın anayım. Hiç olmadığım gadar gadın ve hiç olmadığım gadar ana!!Anası sen misin itiraf et artık!!!!
Ya bu ne güzel bir özetKonu sahibinin annesi geri püskürtmüş. Sakin onda kalmayi dusunmeyin diye. Henuz ne durumdalar bilmiyoruz.
Stres hanim arazi oldugu icin bu konudaki en yetkili kişi benim.Ya bu ne güzel bir özetpamuk musun nesin kuzum okullar açılmadı mı henüz, kız şu an nerede
Sana soruyorum ama kızma haaaa bilen herkes cevap verebilir ahsjsnnsks
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?