- 25 Temmuz 2013
- 13.356
- 54.547
- 798
- Konu Sahibi streshanim
-
Ben. Yaptım zamanında. Hemde düğün ertesi. Durumlar onu gerektiriyordu. Evimde bakmak değildi tabi, evimi paylaşmaktı benimkisi. Kısa süreli oldu ama o kişi doğru karar verip kalmaya devam etseydi şu an hala o ve çocuklarıyla beraber yaşıyor olurduk.Olay sevişmek mi sizce gerçekten?
Olay daha birbirimize, evimize vs yeni alışıyor olmak. Aynı evde yaşamakla sevgililik farklı biliyorsunuz. Bakalim daha biz aynı evde anlasabilecek miyiz bunu bile zaman gösterecek. Kim yeni evlendiğinde bir aile kurarken başka birisine evinde bakmak ister?
Alıyorlar malesef baya baya dandik ozel üniversitelerin dandik bölümleri 200 bin sıralama yapan çocuğu tam burslu kazandırıyor. Bizzat kendi kuzenim kazandı. Örneğin nişastası üniversitesi%100 burs olayı kaldırılmadı mı? Puanı sadece dandik üniversitenin dandik bölümünü tutacak kadar düşükse nasıl %100 burs alacak?
Sizin bahsettiğiniz okullar burs sistemini adil şekilde başarılı öğrenciye ulaştıran çok iyi okullar. Bir de yeni açılan tuhaf isimli dershane gibi üniler var. Onlarda burs, okul ücreti ödememek, çok minik bir ihtimalle de çok cüz’i aylık 1000 tl gibi bir para vermek.vakif universitelerinin belli kriterleri oluyor ogrenciye burs vermek icin. yani burs derken ogretim ucreti haric bir de cep harcligini kast ediyorum. ornegin bilkentin sarti okudugu bolumde %100 burslu olmak ve ilk 10.000 siralamaya girmekti benim zamanimda. benim siralamam mfde 9 binlerdeydi ve %50 bursluydum, cep harcligi almiyordum okuldan. olsa da almazdim tabi ki. baskasina devretme hakkimiz da vardi.
tobb mesela her bolume vermiyor, belli bolumlerdeki ogrencilere siralamasina gore veriyor. ilk 1000e girenlere 3bin, 1000-5000 arasina 2bin gibi mesela. sadece maddi durum kotu diye burs yok yani. basariya bakiliyor aslinda. ama konuda boyle bir sey soz konusu degil sanirim. konu sahibi kizin bilgilerini paylassa seve seve yardimci olacagiz ama galiba kiza yardim etmek istemiyor.
Bende onu demek istiyorum aslında.vakif universitelerinin belli kriterleri oluyor ogrenciye burs vermek icin. yani burs derken ogretim ucreti haric bir de cep harcligini kast ediyorum. ornegin bilkentin sarti okudugu bolumde %100 burslu olmak ve ilk 10.000 siralamaya girmekti benim zamanimda. benim siralamam mfde 9 binlerdeydi ve %50 bursluydum, cep harcligi almiyordum okuldan. olsa da almazdim tabi ki. baskasina devretme hakkimiz da vardi.
tobb mesela her bolume vermiyor, belli bolumlerdeki ogrencilere siralamasina gore veriyor. ilk 1000e girenlere 3bin, 1000-5000 arasina 2bin gibi mesela. sadece maddi durum kotu diye burs yok yani. basariya bakiliyor aslinda. ama konuda boyle bir sey soz konusu degil sanirim. konu sahibi kizin bilgilerini paylassa seve seve yardimci olacagiz ama galiba kiza yardim etmek istemiyor.
Ya siz takıntılı mısınız? Tabiki yazacağım ama burdan cocugun bilgilerini deşifre mi etmemi istiyorsunuz anlamadim ? Ne demek çocuğun okumasını istemiyorsun falan. Çirkin çirkin şeyler yazıyorsunuz. Yardımcı olmak istiyorsanız burda şov yapmayın özelden yazın. Ki ben özelden konuşuruz diye düşündüğüm için burdan bilgilerini vermedim. Ne değişik insanlarsınız ya.Buna da cevap ama verilmesi gereken cevap hala yok, hala görmezden geliniyor.
Beğenmedim atıyor üstelikS streshanimKudrAlobar ya cevap verir misiniz?
Okurken çatladım burada.
Kadın size yardım edecek.
Bir ciddiye mi alsanız?
Biz yanlış anladık o zaman.Para verilmiyor. Sizin anladığınız anlamda burs değil bu. Burs, okul ücretini ödememek anlamına geliyor. Devlet üni gibi ücretsiz okuyorsunuz özel üniversitede.
Zaten buraya yaz demedi ki yav?Ya siz takıntılı mısınız? Tabiki yazacağım ama burdan cocugun bilgilerini deşifre mi etmemi istiyorsunuz anlamadim ? Ne demek çocuğun okumasını istemiyorsun falan. Çirkin çirkin şeyler yazıyorsunuz. Yardımcı olmak istiyorsanız burda şov yapmayın özelden yazın. Ki ben özelden konuşuruz diye düşündüğüm için burdan bilgilerini vermedim. Ne değişik insanlarsınız ya.
ay onlari bilemiyorumSizin bahsettiğiniz okullar burs sistemini adil şekilde başarılı öğrenciye ulaştıran çok iyi okullar. Bir de yeni açılan tuhaf isimli dershane gibi üniler var. Onlarda burs, okul ücreti ödememek, çok minik bir ihtimalle de çok cüz’i aylık 1000 tl gibi bir para vermek.
Buradan bilgilerini verin demedim zaten.Ya siz takıntılı mısınız? Tabiki yazacağım ama burdan cocugun bilgilerini deşifre mi etmemi istiyorsunuz anlamadim ? Ne demek çocuğun okumasını istemiyorsun falan. Çirkin çirkin şeyler yazıyorsunuz. Yardımcı olmak istiyorsanız burda şov yapmayın özelden yazın. Ki ben özelden konuşuruz diye düşündüğüm için burdan bilgilerini vermedim. Ne değişik insanlarsınız ya.
Bu konudaki ilki. Okur okumaz anladım çünkü gerçekten çok yüksek puanla çok iyi bir üniversiteye girse - elbette yine problem yaşayabilir- ama belediye, vakıflar, dernekler o çocuğu ne yapıp edip bir yere yerleştirir. Yurt sorunu zaten yaşanmazdı. Kıymetsiz bir sıralama ile olmayacak bir bölüme, bir tabela üniversitesine girdiği çok belli. Üstüne bir de İstanbul’u tercih etmişler. Yani akılsızlık üstüne akılsızlık. O yüzden diyorum yurt çıkmazsa o zaman git demek çok zor olur diye.Biz yanlış anladık o zaman.
2 türlü burs var, ilki sizin söylediğiniz ikincisi bizim söylediğimiz.
Tepki gösterenlere ben anlatamıyorum galiba. Ben daha yeni evliyim ve eşimle aynı evin içerisinde daha birbirimizi yeni tanıyoruz yeni düzen kurmaya çalışıyoruz. Ben tek yaşayan birisi değilim ki gel benimle yaşa diyeyim. Elin adamı ister mi? Kaldı ki benim annem hasta ve ben sık sık annemin yanına memlekete gelmek zorunda kalıyorum. 1 ayda iki kere memlekete anneme geldim. İki şehir arasında gitgel durumundayım. Evde ayrı bir insana bakabilecek durumda olsam annemi alacağım yanıma ama yeni evliyim diye eşime ayıp olmasın diye onu bile yapamıyorum şu an. Nasıl başka bir çocuğun sorumluluğunu alayım. Ben ara ara evde de olmayacağım yani. Eşim mi bakacak kıza? Yani olaylar karışık. Kaldı ki adamın ailesi demeyecek mi yeni evli hemen eve yeğenini getirmis yerleştirmiş baktiriyor. Yani hiçbir bakımdan hos görünmeyecek. Siz geçici diyorsunuz. Yarin obur gün yer bulamadık durumumuz yok burda kalsın derlerse, yıllarca eşim çekmek zorunda mı başka bir insanı evinde? Tek taraflı düşünmeyin yani.
yok oyle olmadi gel bi de dov kiza yardim etmek istedik diye. sagli sollu giris yani hepimize de bi stresini at.Bakın arka arkaya forumda hızlıca yazılıyor ve hepsini okumaya çalışıyorum. İnsanlara saldırmaya ne meraklısınız. Burda kızın hangi bilgisini paylaşabilirim anlamadım? Yardımcı olmak isteyen özelden yazar konuşulur. Ben niye yardımcı olmak istemeyim ? Ben yardımcı olmayacağımı soyledim mi ayrıca? Tabiki Ben de elimden geleni yapacağım. Ama benim evime yerleşmesi olayı farklı bir olay. O kadar istiyorsanız buyrun evinizde bir oda siz verin ne diyim.
Eşim hoş karşılamıyor de ve bu konuyu kapat ,samimi olma mesafeli ol belliki senden yüz bulmuşlarKızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?