Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Ben. Yaptım zamanında. Hemde düğün ertesi. Durumlar onu gerektiriyordu. Evimde bakmak değildi tabi, evimi paylaşmaktı benimkisi. Kısa süreli oldu ama o kişi doğru karar verip kalmaya devam etseydi şu an hala o ve çocuklarıyla beraber yaşıyor olurduk.

%100 burs olayı kaldırılmadı mı? Puanı sadece dandik üniversitenin dandik bölümünü tutacak kadar düşükse nasıl %100 burs alacak?
Alıyorlar malesef baya baya dandik ozel üniversitelerin dandik bölümleri 200 bin sıralama yapan çocuğu tam burslu kazandırıyor. Bizzat kendi kuzenim kazandı. Örneğin nişastası üniversitesi

Valla ben de deyimi yerindeyse sahipsizdim üniversite kazandigim zaman. Tabi sonrasinda da.

Maddi olarak yapamayacağımı düşündüğüm sehirler yazmadim hiç. Istanbulda okuyabilirdim okumadim.

Kız Köklü bir okul kazanmis olsa gelecegi parlak, ne yapsaydı Anadolu'daki üniversitelerde mi okusaydi diyeceğim ama düşük bir puanla girmiş.

Ve görüyorum ki sadece size güvenilmiş.

Ben bu tavri cok yanlış buluyorum.

Siz de 1 ay once taşınmışsınız sanirim.

Evinize kabul edemeseniz bile ha deyince ev, yurt, burs bulamayacak kadar yabancısınız o şehre diye düşünüyorum.

Bu konuda sizi suçlamam asla. Açıkçası sorumlu da değilsiniz bence.

Onlari iyi niyetli bulsam ayni iyi niyetle karşılık vermenizi beklerdim.

Yalniz yaşıyor olsaydınız, vicdanen ortada birakamazdiniz zaten. Sonra bir yer ayarlanirdi belki.

Simdi evde esiniz var. Sorumlusunuz. Ayrica genç kız bir de. Banyoya tuvalete rahat girebilir mi, ailesi nasil guveniyor kocaniza ve kocanizi ne kadar tanıyorlar?

Ya aşırı saf bir annesi var ya da hiç umursamıyor bunları.

Sizin bahsettiğiniz okullar burs sistemini adil şekilde başarılı öğrenciye ulaştıran çok iyi okullar. Bir de yeni açılan tuhaf isimli dershane gibi üniler var. Onlarda burs, okul ücreti ödememek, çok minik bir ihtimalle de çok cüz’i aylık 1000 tl gibi bir para vermek.

Bende onu demek istiyorum aslında.
Burs verilmesi için üniversitelerin tek kriteri; başarı ve sıralama. Bu kriteri sağlayan öğrencilere söylediğin gibi cep harçlığı veriliyor.
Buradaki kız anladığım kadarıyla vasat bir puan almış burs alması pek mümkün görünmüyor. Anca belediye bursu alır o da 1 2 ay gibi bir süre.. Mesela bizim belediyemiz bu yıl ünv kazanan herkese 750 lira destek verdi.

Buna da cevap ama verilmesi gereken cevap hala yok, hala görmezden geliniyor.
Ya siz takıntılı mısınız? Tabiki yazacağım ama burdan cocugun bilgilerini deşifre mi etmemi istiyorsunuz anlamadim ? Ne demek çocuğun okumasını istemiyorsun falan. Çirkin çirkin şeyler yazıyorsunuz. Yardımcı olmak istiyorsanız burda şov yapmayın özelden yazın. Ki ben özelden konuşuruz diye düşündüğüm için burdan bilgilerini vermedim. Ne değişik insanlarsınız ya.

Para verilmiyor. Sizin anladığınız anlamda burs değil bu. Burs, okul ücretini ödememek anlamına geliyor. Devlet üni gibi ücretsiz okuyorsunuz özel üniversitede.
Biz yanlış anladık o zaman.
2 türlü burs var, ilki sizin söylediğiniz ikincisi bizim söylediğimiz.

Zaten buraya yaz demedi ki yav?

ay onlari bilemiyorum cevremde giden kimse yok, maksimum baskenti biliyorum o da iste bilkentin alt ligi ahajahjhah cok garip ya duydukca uzuluyorum aslinda her yere acilan universiteleri. market fisi gibi burs veriyor adamlar.

Bakın arka arkaya forumda hızlıca yazılıyor ve hepsini okumaya çalışıyorum. İnsanlara saldırmaya ne meraklısınız. Burda kızın hangi bilgisini paylaşabilirim anlamadım? Yardımcı olmak isteyen özelden yazar konuşulur. Ben niye yardımcı olmak istemeyim ? Ben yardımcı olmayacağımı soyledim mi ayrıca? Tabiki Ben de elimden geleni yapacağım. Ama benim evime yerleşmesi olayı farklı bir olay. O kadar istiyorsanız buyrun evinizde bir oda siz verin ne diyim.

Buradan bilgilerini verin demedim zaten.

Ama mesajı gördüğünüze dair hiç bir tepki vermediniz o konuda. İnsan bi olabilir der, sorayım der, teşekkür ederim der. Tepkisiz kalınca farklı şeyler düşünüyoruz. Özelden bekliyorum bilgileri.

Okul nasıl bir okul?
Bu sene görümcemin puan çok çok düşük olunca o saçma üniversitelere baktık, ilk tercihine yazanlara %75-80 burs veriyorlar. Zaten yıllığı bölüme göre 20 bin falan normalde de. Yani okul ücreti yıllık 4 5 bin falan olmasına güvenip saçma sapan geliyorsa otursun tekrar çalışsın herhangi bir sorumluluğunuz yok.

Ama iyi bölümse falan olabildiğiniz desteği olun, yazıktır. Bu opsiyonda da mecburiyet yok tabi.

Ortada düşüncesizlik olduğunda hemfikirim.

Telefon açıp sormak ya da dolaylı yoldan haber yollamak iyi olabilir.

Biz yanlış anladık o zaman.
2 türlü burs var, ilki sizin söylediğiniz ikincisi bizim söylediğimiz.
Bu konudaki ilki. Okur okumaz anladım çünkü gerçekten çok yüksek puanla çok iyi bir üniversiteye girse - elbette yine problem yaşayabilir- ama belediye, vakıflar, dernekler o çocuğu ne yapıp edip bir yere yerleştirir. Yurt sorunu zaten yaşanmazdı. Kıymetsiz bir sıralama ile olmayacak bir bölüme, bir tabela üniversitesine girdiği çok belli. Üstüne bir de İstanbul’u tercih etmişler. Yani akılsızlık üstüne akılsızlık. O yüzden diyorum yurt çıkmazsa o zaman git demek çok zor olur diye.

Kız konusunda emrivakiyi hos bulmadım ben de ama ben olsam yardım ederdim kızın ortada kalmasına gönlüm razı olmazdı.

Öte yandan varsa yoksa yeni evliyim yazmışsınız, aman adam mutsuz olmasın diye hasta anneyi yalnız mı bırakıyorsunuz İnsan evladı olan orda yalnız bir kadın var, hasta, başka şehirde gelsin kıızı ilgilensin der zaten adamı elden kaçırmamak için bunu bile söyleyemiyorsanız yazık. Dünya koca etrafında dönmüyor.

Son düzenleme:
yok oyle olmadi gel bi de dov kiza yardim etmek istedik diye. sagli sollu giris yani hepimize de bi stresini at.

Eşim hoş karşılamıyor de ve bu konuyu kapat ,samimi olma mesafeli ol belliki senden yüz bulmuşlar

Burs olayına gelince öğrenmek isteyenler için açıklıyorum. Çocuğun aldığı puan çok düşük. Istanbulda yeni açılan özel bir üniversite yüzde 100 burs veriyor çok düşük puana. Bu para veriyor anlamına gelmiyor öğretim ücretini almıyor. Çünkü üniversite boş. Üniversite de doldurmaya çalışıyor anladığım kadarıyla. Bunlar da para ödemeyecegiz diye yazmışlar ikinci tercihte. Çocuğun puan başka hiçbir yere tutmuyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…