- 18 Ekim 2016
- 713
- 1.514
- 113
- Konu Sahibi streshanim
-
Valla siz bana giriseceksiniz ben size değil.yok oyle olmadi gel bi de dov kiza yardim etmek istedik diye. sagli sollu giris yani hepimize de bi stresini at.
Aynen burdaki durum da oAlıyorlar malesef baya baya dandik ozel üniversitelerin dandik bölümleri 200 bin sıralama yapan çocuğu tam burslu kazandırıyor. Bizzat kendi kuzenim kazandı. Örneğin nişastası üniversitesi
Aynen böyle. Okul bomboş. Çok kıytırık okullar olduğu için tabir-i caizse yoldan öğrenci topluyorlar. Kefil olunup, vakıf, dernek, iş adamlarına yüz suyu dökülüp burs istemeniz sizi mahçup edebilir. Çünkü ortada bir başarı yok. Zaten bu yüzden kızıyorum o zaman neden kudurmuş gibi şu imkansızlık ve zor zamanda illa İstanbul tercih ediyorsun? Ediyorsun çünkü Anadolu’daki en niteliksiz devlet üniversitesini bile kazanamıyor, sıralamaya giremiyorsun.Burs olayına gelince öğrenmek isteyenler için açıklıyorum. Çocuğun aldığı puan çok düşük. Istanbulda yeni açılan özel bir üniversite yüzde 100 burs veriyor çok düşük puana. Bu para veriyor anlamına gelmiyor öğretim ücretini almıyor. Çünkü üniversite boş. Üniversite de doldurmaya çalışıyor anladığım kadarıyla. Bunlar da para ödemeyecegiz diye yazmışlar ikinci tercihte. Çocuğun puan başka hiçbir yere tutmuyor zaten.
Neden mani olayım?
Aşırı streslisiniz gerçekten. Kullanıcı adınız boşa değilmiş:)Valla siz bana giriseceksiniz ben size değil.
Yurt çıkanakadar misafir hanelerde kalamazmı.Bu zamanda kimsenin sorumluluğuda alınmaz zor durum ist kazanmıssa iyi puan almış Akraba olarak birleşip yardımcı olmanız lazım.Kızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Burs vereyim yanınıza beğenmedim mi atmışım? Bir daha kontrol edin isterseniz.Beğenmedim atıyor üstelik
Çocuğun okumasını istemiyor bence.
Sizinle uğraşamayacağım. Çocuğun bilgilerini özelden bekliyorum.Burs vereyim yanınıza beğenmedim mi atmışım? Bir daha kontrol edin isterseniz.
Neden arayıp, '' Böyleyken böyle, benim üzerimden plan yapmışsınız, bana sordunuz mu? Hem değer mi kıytırık bir okul için çocuğu İstanbul keşmekeşine sokmaya? Bir yıl daha sınava çalışsa, yaşadığınız yerde daha iyi bir okula girse olmuyor mu? '' diye sormuyorsun o vakit?Burs olayına gelince öğrenmek isteyenler için açıklıyorum. Çocuğun aldığı puan çok düşük. Istanbulda yeni açılan özel bir üniversite yüzde 100 burs veriyor çok düşük puana. Bu para veriyor anlamına gelmiyor öğretim ücretini almıyor. Çünkü üniversite boş. Üniversite de doldurmaya çalışıyor anladığım kadarıyla. Bunlar da para ödemeyecegiz diye yazmışlar ikinci tercihte. Çocuğun puan başka hiçbir yere tutmuyor zaten.
E bekliyor kadın özele.Neden mani olayım?
Aynen olay bu sekilde zaten. Ben o yuzden dedim bırakın bir sene daha çalışsın adam gibi bir yer kazansin. İlle girsin bir yere diye zorladılar. Hem durumumuz yok diyip hem istanbula uzağa göndermek. Sorana da streshanim var orda demek. Bu normal mi? Yani tüm bu saçmalıklar normal de ben mi anormal düşünüyorum burda anlamadim yani insanların şu duyar kasma olayını. İnsanlar sonunu düşünmeden garip tercihlerde bulunup sonra bunun cefasını benim çekmemi istiyorlar...Aynen böyle. Okul bomboş. Çok kıytırık okullar olduğu için tabir-i caizse yoldan öğrenci topluyorlar. Kefil olunup, vakıf, dernek, iş adamlarına yüz suyu dökülüp burs istemeniz sizi mahçup edebilir. Çünkü ortada bir başarı yok. Zaten bu yüzden kızıyorum o zaman neden kudurmuş gibi şu imkansızlık ve zor zamanda illa İstanbul tercih ediyorsun? Ediyorsun çünkü Anadolu’daki en niteliksiz devlet üniversitesini bile kazanamıyor, sıralamaya giremiyorsun.
Açıkçası benim eşim istemezdi yani uzun süreli. Bende istemezdim ne olursa olsun zaten hastalık var olmasa da size güvenip böyle bişey söylemeleri hoş değil. Bence eşinizin kabul etmediğini söyleyin yoksa evinize aldıktan sonra git diyemezsiniz ve eşinizle aranız bozulur.Kızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Var arkadaşımın kızı yeditepede tam burslu 3 yıldır yurt bursa dahil ücretsiz.. üstüne 1000 lirada harçlık veriyolar ama çok iyi bi puanla girdi ilk 1000 küsürdeydi sıralamadaTam burs yok diye biliyorum son 3-5 senedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?