Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Aynen böyle. Okul bomboş. Çok kıytırık okullar olduğu için tabir-i caizse yoldan öğrenci topluyorlar. Kefil olunup, vakıf, dernek, iş adamlarına yüz suyu dökülüp burs istemeniz sizi mahçup edebilir. Çünkü ortada bir başarı yok. Zaten bu yüzden kızıyorum o zaman neden kudurmuş gibi şu imkansızlık ve zor zamanda illa İstanbul tercih ediyorsun? Ediyorsun çünkü Anadolu’daki en niteliksiz devlet üniversitesini bile kazanamıyor, sıralamaya giremiyorsun.

Valla siz bana giriseceksiniz ben size değil.
Aşırı streslisiniz gerçekten. Kullanıcı adınız boşa değilmiş:)

Bu kadar stres yapıp gergin olmayın. Arayın açıkça düşüncelerinizi söyleyin. Paralelde de burada destek olmak isteyenlerle koordineli destek olmaya çalışın.

Yurt çıkanakadar misafir hanelerde kalamazmı.Bu zamanda kimsenin sorumluluğuda alınmaz zor durum ist kazanmıssa iyi puan almış Akraba olarak birleşip yardımcı olmanız lazım.

Neden arayıp, '' Böyleyken böyle, benim üzerimden plan yapmışsınız, bana sordunuz mu? Hem değer mi kıytırık bir okul için çocuğu İstanbul keşmekeşine sokmaya? Bir yıl daha sınava çalışsa, yaşadığınız yerde daha iyi bir okula girse olmuyor mu? '' diye sormuyorsun o vakit?

ya su ikiyuzlulugu anlayamiyorum.
istemiyorsaniz evimiz musait degil baska bir sekilde yardim edeyim elimden ne gelirse dersiniz olur biter.
hem helvam dursun hem karnim doysun olmuyor.
insanlara sirin gozukmek icin yapamayacaginiz seylere hayir demiyorsunuz sonrada arkalarindan atip tutuyorsunuz.
dusuncenizi net bir sekilde belirtin de kizin hevesi kursaginda kalmasin.
ayrica forumdaki yardimci olmak isteyen arkadaslar sayesinde belki baska bir care de bulunabilir.

Aynen olay bu sekilde zaten. Ben o yuzden dedim bırakın bir sene daha çalışsın adam gibi bir yer kazansin. İlle girsin bir yere diye zorladılar. Hem durumumuz yok diyip hem istanbula uzağa göndermek. Sorana da streshanim var orda demek. Bu normal mi? Yani tüm bu saçmalıklar normal de ben mi anormal düşünüyorum burda anlamadim yani insanların şu duyar kasma olayını. İnsanlar sonunu düşünmeden garip tercihlerde bulunup sonra bunun cefasını benim çekmemi istiyorlar...

Açıkçası benim eşim istemezdi yani uzun süreli. Bende istemezdim ne olursa olsun zaten hastalık var olmasa da size güvenip böyle bişey söylemeleri hoş değil. Bence eşinizin kabul etmediğini söyleyin yoksa evinize aldıktan sonra git diyemezsiniz ve eşinizle aranız bozulur.

Böyle şeylerin dert edilmesi bana garip geliyor. İstemiyorum diyeceksin yahu dümdüz istemiyorum. Bunun için yeni evli olmana da gerek yok. 30 yıllık evli insan da evinde çekirdek ailesi dışında birini barındırmak istemeyebilir. Üstelik kuzenin çocuğu 1.dereceden yakının bile değil. Hatta 2.derece bile değil. Üstelik ev sadece senin de değil. Eşinin onayı olmadan zaten kabul edemezsin

Gelsin ama ben yeni evliyim burda yurt bulmasına yardımcı olursanız olurum de temmelli gelmediğini belirt.

KESİNLİKLE KABUL ETMEYİNNN
Şimdi size bir olay anlatıcam kuzenimin başına geldi;
Kuzenim evlendi geçen sene, ilk aydan da hamile kaldı. Eşinin pek görüşmediği bir kuzeni varmış 22 yaşında, benim kuzenim de kızın varlığından bir habermiş o zamana dek. Neyse işte bu ulaşmış bizimkilere, abi sizi ziyarete gelmek istiyorum yatılı diye bunlar da ilk reddetmiş pandemi var daha sonra ortalık düzelince görüşelim demişler.
Kız bir iki ay sonra tekrar sormuş, öyle olunca bunlar da ikinciye reddedememiş e gel madem demişler.
Sonra kız çıkıp geliyor kocaman bavulla bir hafta kalıyo, iki hafta kalıyo gitmek yok.
O arada kuzenim çalışıyor zaten, kız da sabaha kadar pubg oynuyormuş hatta kuzenimin eşi de bir iki saat eşlik ediyormuş,
sonra öğlene kadar uyuyormuş kız, o arada kuzenim işe gidiyo geliyo, bir de kızın dağınıklığını toplayıp yemekler yapayım diye uğraşıyor karnı burnunda. Ama yok kız bir türlü bi işe el sürmüyormuş.
En son 1 ayı bulmuş gitmemiş, artık kuzenim de doğuma gidecek duruma gelince, bir de sinirden surat asıp durunca bu sefer kız başka bir akrabasına geçiş yapmış. Gidince de öbür tarafta kuzenimin dedikodusunu yapıyormuş yengem son zamanlarda bana çok iyi davranmıyordu diye
Velhasıl kelam kabul etmeyiniz efendim. Ayrıca böyle bir durumda eşin duruşu da çook önemli, bizimkinin kocası mal, ne kızın kaç hafta kalmasına ses ediyo ne sabaha kadar oyun oynayıp hiç bir işin ucundan tutmamasına. Üstelik o da gidip onla oynuyordu ben sinirden erken yatıp uyuyordum artık kimseyi beklemeden diyo bizimkisi. Umarım yardımcı olmuşumdur, hiç boşuna gencecik yaşta sinir hastası olmaya gerek yok.

Bence yeğen istanbul'da okumaya hevesli. Anası da ayağını yorganına göre uzatmayan bir kadın.
Yeni açılan üniversitede burslu okumak çok mantıklı bir seçim olmamış. Özel üniversitelere girmek kolay, mezun olmak zordur. Bursunu kaybetmemesi için belli bir not ortalaması tutturmak zorunda. Ayrıca Özel üniversitelerde burslu ve burssuz öğrenciler arasındaki sosyo-ekononik uçurum çoğu gençte psikolojik baskı yapıyor. Ben Ankara Bilkent'te otururdum. Bir bakıyorsun 18 yaşında çocuğun altında en lüks araba, diğer taraftan kırsal bir yerden gelmiş yoksul bir çocuk. Yeğeniniz bunu sindirebilecek bir kız mı?
Okuyan çocuk her yerde okur. Benim ilk eşim Adanalı memur bir aileden geliyordu. Devlet lisesinde 60 kişilik Sınıflarda okumuş. Türkiye derecesi ile ODTÜ Endüstri mühendisliğini kazandı. Başta Sabancı olmak üzere pek çok şirketten geri ödemesiz burs kazandı. Ben kolej mezunuydum. Aldığım Özel dersin haddi hesabı yoktu. Ama üniversite okumak hiç istemiyordum. Zar zar Özel üniversite kazandım.
Siz yeğeninize maddi yardım edebilirsiniz bütçeniz el verdiğince ama evinize almak zorunda değilsiniz. O evi eşinizle paylaşıyorsunuz. Eşinize de böyle bir emrivaki yapamazsınız.
Onlar düşüncesiz, siz vicdansız değilsiniz. Herkes önce kendi yuvasını koruyup kollamak zorundadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…