- Konu Sahibi streshanim
-
- #1.381
Onlarin aramasini bile beklemeden, ne yaptin aciklandi mi diye arayacakti.
Sen ne yaptin diye sorduklarinda hayat koşuşturmasını, tasinmalari, esinin duzen degisikliginde huzursuz oldugunu falan soyleyip yollari tikayacakti.
Ne yapacağımı bilmiyorum diyen kiza bakariz demenin altinda, benimle kalirsin, sana yurt bulurum, yardim yaparim gibi pek cok anlam yatiyor.
Stres kendi kendini yaktı. Her sey çözülürdü ama o çözmedi.
Yetiskin bir kadinin konusunu da niye annesi çözmeye çalışır anlamis degilim.
Ayaklarıma karasular indi demek istedin galibaaaİse en güzel yanindan bakiyorsun Visenyakeske herkesin pencereleri de senin kadar çiçekli olsa
Evet kalori hic aklima gelmemisti ama kim bilir ne kadar yaktimAyaklarıma karasular indi demek istedin galibaaa
Atakulemiz anıtkabirimizz pavyonlarımız yeter bize yemisim deniziBen de Çankayanın az aşağısındaki üniversiteden mezunum . Çankaya da çok yakın evimeİstanbulun tek artısı denizi . Onu özlüyoruz imreniyoruz
Belli etmek istememistim ama okurken benim belim bacaklar koptu bari acısını kaloriden anlayımİse en güzel yanindan bakiyorsun Visenyakeske herkesin pencereleri de senin kadar çiçekli olsa
Hayir kiz yurtlar doluymus, ya cikmazsa diye korkuyorum falan dediginde konu sahibi sonuçlar aciklansin bakariz duruma dedi.Iyi de kadin kizim sende temelli kalacak demiyor ki konu sahibine hic demedi. Bunlari baskalarindan duydu. Kadinin dedigi yurt bulmak icin gelecegim. Geldigimde de sende kalayım. Ee bu da noluyor 1-2 gün kalmak. 1-2 gün kalması icin kalma demek de ayıp. Sonradan diyecek ki o kadar İstanbula geldim beni bir gün bile misafir etmedi diyecek. Misafir etse bir daha cikmayacak o evden
Ev arkadaşı da onu tanımıyor olacak. Herkes kötü herkes pis, bizim kız masum narin bir çiçek. Aynen.Kıza bir akraba demiş ev arkadaşı arayan ilanlara bak. Ben tanımadan aynı eve çıkamam kimseyle demiş. Sanki tanımaya zamanı var da... Hem sokakta mı kalcam diyip hem de olabilecek şeylere hayır deme modunda.
Deli kadın seni.Mikaille komşuluk yaptık korkmadım fazla. İnsanlar nasıl bu kadar rahat anlamıyorum ben.
Geçici olduğu sürece normal karsilardim ben. Yurt başvurularını takip edersiniz olur biterKızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Bakarız dedi diye kızın evini kyk niyetine kullanmaları mı gerekiyor? Edep denen bir şey var. Kimse bu kadar yüzsüz olmamalı. Konu sahibi kazanirsan bizde kalirsin seklinde de net konuşmuyor ama nedense onlar bu konuda beis gormuyor. Bu konuda konu sahibinin bi suçu yok.Ben o ailenin yerinde olsam sizin yuzunuze bile bakmam. Bu zamana kadar o gun gelsin bakariz diyen siz degil miydiniz? Bakariz demek elimden geldigince yardimci olurum demektir. istememek en dogal hakkinizdi, ben olsam bende istemem ama net olmamak ve acik kapi birakip insanlara umut vermek en dogal hakkiniz degildi.
Boyle dusunmek icin fazla iyi niyetli olmak gerek. Yurt bulmak isteyen insan bunu cok onceden araştırır. İstanbul derya deniz. Kucuk bir yerden gelip geze geze istanbulda yurt mu bulunur? Mantık işi mi bu? Hele hele 1 2 günde. Kız her seye yokus yapiyor. Yurtlari zahmet edip aramis sonradan. Hicbirinde yer yok disardami kalacagim diyor. Ev için tanımadığım kisilerle eve cikamam diyor. Ee geriye ne secenek kaliyor? Kizin plani ne sizce? Ben soyleyim konu sahibi sesini cikarmazsa ben buraya bi guzel coreklenirim diyorIyi de kadin kizim sende temelli kalacak demiyor ki konu sahibine hic demedi. Bunlari baskalarindan duydu. Kadinin dedigi yurt bulmak icin gelecegim. Geldigimde de sende kalayım. Ee bu da noluyor 1-2 gün kalmak. 1-2 gün kalması icin kalma demek de ayıp. Sonradan diyecek ki o kadar İstanbula geldim beni bir gün bile misafir etmedi diyecek. Misafir etse bir daha cikmayacak o evden
Eve gelecekler aradik taradik yurt bulamadik hazir sizdeyiz şu an kiz okula baslasin arkadas bulana kadar sizde kalsin ya da yurtlar cok dolu boşalana kadar sizde kalsın olacak
Bilmiyorum iki ucu...
Konu hep birbirlerinin giyabinda gerceklesiyor. Stresin olmadigi ortamda streste kalcaz diyorlar. Stresin annesi, kendi annesine, "kizina soyle benim kızımda kalamazlar" diyor. Kimse açık açık iletisim kurmuyor. Hep bir kaçak oyun. Halbuki dümdüz apaçık bir iletisim ile bu konu sorun olmaktan cikardi.konuda bende dahil herkes annesi yeni evliler gelmeyin dedi diye gelmezler diye dusunuyoruz ancak konu sahibinin annesi bunu kizin anneannesine soyluuor yani kizin annesine degil .anneanne belki mecbur yer yok diyip kendi kizina ve torununa soylemez bile cunku akrabalik iliskileri cok yakin.kuzen konu sahibinin teyzesinin kizi ve onun universiteye baslayacak kizi arasinda geciyor .
Bakarız demek tamam demek değildirBen o ailenin yerinde olsam sizin yuzunuze bile bakmam. Bu zamana kadar o gun gelsin bakariz diyen siz degil miydiniz? Bakariz demek elimden geldigince yardimci olurum demektir. istememek en dogal hakkinizdi, ben olsam bende istemem ama net olmamak ve acik kapi birakip insanlara umut vermek en dogal hakkiniz degildi.
ablam bak sen böyle kınayıp da üstten üstten konuşuyorsun ya dilerim Allah'tan aynısı başına gelir bak tıpatıp aynısı. o zaman evini açar dört yıl boyunca seninle ve eşinle yaşamasını kabul edersen ben o güzel ellerinden öpeceğim helal olsun diye. başına gelmeden atmak, kınamak kolay.Bir de yeğeniniz mi bu çocuk? Yani abinizin ya da ablanızın kızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?