Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

merhaba ben geldim kızlar ayy sabah erken kalkıyoruz erken yiyioruz...çocuklar uyurken kardeşimin odasında içim geçmişki alişş bağrıyor....uyandm tabii...cano ile konuşurken eltim aradı onla sohbet ediyordum kaynım geldi bez getirmiş bize....sonra ömüşte kalkınca hemen doktora götürdüm....ayyy cerrah neden bildiğimiz dikiş uygulanmamış dedi...yarası iyi olmamış şimdiye kdar geçerdi dedi...istersen uyuşturayım dikiş atayım dedi...yada krem vereyim açık kalsın yarası o kremle kurusun iz kalırsa getir estetik yapalım dedi........sonra eve geldik....ömere yemek vereyim dedim anam yedirdim sen odaya gel kus en nefret ettiğim şey yaaaaaaaaaaaa....annemin halısıda pislenmiş allahtan yolluk tarzı bişeydi makinada yıkanan bişi aldım attım makinaya alişde yemedi....şimdi size bakem dedim...

kirpoşş kırkınız hayırlı olsun

aşkkadını contractubex diye bir krem var izleri geçirmek için bir bak netten istersen ve tabiki dr a sorarsın zaten:)) çok geçmiş olsun tekrar..

kızlar peynir olarak hangi peyniri, ne kadar, ne ile vermek gerek ben bebek bisküvisini sevdiremedim bir türlü o yüzden kahvalltı olayına başlayamadık henüz

Son düzenleme:

bizede bi krem verdi bakalım neymiş...cnm ...

canım bebek ekmeği var onu al içinede labne peyniri koy bir yaşa kadar labne peyniri verdim....ıhlamurla ıslatıp penir ve yumurta koyarsın cnm

Ben labne peyniri yada kiri diye bir peynir var ondan veriyorum,devam sütünün içine bebe bisküvisi ezip onun içine yumurta,peynir,pekmez,tahin koyup bulamaç yapıp yediriyorum sabahları....

sıvı gıdaları nasıl veriyorsunuz kaşıkla ? beceremiyorum ben..
püre tarzı şeyleri eh işte..ama kafalarını sağa sola aniden dönüyorlar muhakkak üst baş batıyor..bir de çınar sıpası altını alırken yüzüstü dönmeye çalışıyor,kuvvetli de..az daha büyüdüğünde nasıl mücadele edicem bilmiyorum...

Canannnnnn biz kesin ikiziz ya!!!bu kadarda olmaz diyeceksin ama bu şiir benim düğün davetiyeme bir bölümünü yazdırdığım bir şiir ve çok severim...Nazım Hikmetin bütün eserleri güzel ya zaten...

Son düzenleme:
geçmişi okudum yine döktürmüşsünüz Maaşallah..benim okul yoktu bugün..toplantı vardı,o da kısa sürdü..sonra toplantıdaki yakın bir kaç arkadaşla bana geldik..oturduk,sohbet ettik.yeni gittiler..

Dırım geçmiş olsun canım..

Kirpicim Elif nasıl,Maaşallah kırkınız gelmiş..

Birce oğluşların çok tatlı,Allah ayırmasın..

Artvinli,Doruk sizler nasılsınız?

Famelex aramızda bir doktorun olması çok güzel,sana danışabiliriz:))

Berencim ben lanbe kullanıyorum..önce normal tuzsuz peynir aldım ama ezemedim bir türlü.iki gündür labne veriyorum..Nevranın yaptığı karışıma benzer birşey yapıyorum.

Canancım dün konuşurken müdür geldi kusura bakma canım ya..öğretmen arkadaşlardan biri havale geçirmiş gece,ona gittik apar topar..

Alminacım ben çorbayı çok sıvı yapmıyorum..biraz katı yapıyorum daha kolay oluyor.zaten kaşıkla verilecek sıvı başka birşeyde yok sanırım..

canım ben doğumu akayda yaptım, ilk kontrole de oraya götürdüm dün de başkente götürdük ama hiçbiri aklıma yatmadı. abimler de çocukları lokman hekime götürüyor, memnunlar da, pekii fahrettin bey çocuğun gelişimine dair yorumlar fln yapıyor mu? bu ay gelişiminde şunlar olur, şunu yedir bunu yedirme gibi, yoksa sadece enini boyunu onu bunu ölçen doktorlardan mı? çocukla birebir iletişim kuruyor mu, arayabiliyor musun sıkıştığında?ha bu arada elif 4350 fln şu an 20 güne kadar 5 kg'ı bulur sanırsam, o zaman geçermi diyosun? öyleyse booool bol besliyim de hemen kurtulsun çocuk :))

firdos, dırım saolun kızlar

Merhaba kızlar...

Bu işler bitmez evi toplarladım cok dagınıktı ama süpürüp silemedim delü kızım yüzünden ...
Gözü aksamdan beri kıpkırmızıydı capaklanma oldu aglayıp duruyodu bende saglık ocagına götürdüm göz kremi verdi sürdüm bakalım iyi gelir inş..

Burcu canım ilk zamanlar zor bir süreç ALLAH yardım etsin mecburuz sabredicez...

Kızlar bende kalvalti konusunda dertliyim cok zor yiyyolar sitede birinden gördüm yumurtaın sarısını ayırdım az bir yagda içine az kasar rendeledim cok az ekmek içiyle elimle agızlarına verdim yediler
Bide sizin dedigniz bebek ekmeğini denicem

dirim, nevra, firdos çok sağolun kızlar inş. yedirebilirim.. ağızlarına kaşığın ucuyla yeni bir tat tattırsam yarım saat ağlıyorlar ancak süt gelince susuyorlar neden böyle yapıyorlar hemde ikisi birden anlamadım.. açken veriyorum ama olmuyor çok cnm sıkılıyor valla..

kirpicim fahrettin bey çocuklara severek konuşarak yaklaştı ama tabi en çok ilgi özel muayenehane dr larındadır.. mesala oturttu kızları başını tutuyor işte bu ay insanları yabancılar kiloları düzeltilmiş yaşa göre iyi naz çok hareketli o yüzden zayıf gibi yorumlar yaptı ve sorduğum her soruya cvp verdi ama hastane dr ları çok yoğun oluyor daha ilk muayenemizdi bakalım öbür ay nasıl geçicek:)) ek gıdalarada kitapcık verdi biz prematüre olduğumuz için dikkat etmemiz gereken besinlerin aylarını broşürden değiştirdi tabi bizim yeme alışkanlığımız yok süt mama gidiyoz tam gaz... tlf istemedim dediğim gibi ilk muayene çok soru sordum adama birde tlf istesem atardı beni:))))))))

maşallah elif e annesi sütün yarıyor bak fazlasını kusuyordur kesilir inş. biran önce

Son düzenleme:

Ben çorbayı çok fazla sulu yapmıyorum daha kıvamlı püreye yakın bişey oluyor o yüzden biraz daha kolay veriliyor ama yinede üst baş mahvoluyor ve halılarda nasibini almıyor değil:95: Bez ve kıyafet değiştirme büyüdükçe tam bir eziyet olmaya başlıyor maalesef yerlerinde durmuyorlar,değiştirtmek istemiyorlar ağlıyorlar,tekmeliyorlar,emekleyerek kaçıyorlar vs...

slm kızlar bebekleri yıkadık şimdi mamalarını yedirdim uyuttum yarına Ankara yolcusuyuz Allah izin verirse.bir yere gitcemiz zaman çok stres oluyorum topaln toplan bitmiyor şunuda alayım bunuda alayım derken dünya kadar eşya oluyor.15 gün kalcam dr gitcem kontrollerim var az önce kız dellendirdi beni öyle bir bağırmışım ki çocuk korkudan sıçradı sabrım kalmıyor bazen. muhallebilerinin biraz kıvamı koyu oldumu mümkün değil yemiyolar ya benimkiler bir türlü kilo almıyorlar 8 aylığa yaklaştık 8 kilo anca olduk bi tanıdığımında ikizleri var aynı kiloda doğdular bizden1 ay öndeler 10 kilo olmuş bebeklerikadın çalışıyor bide bebekler bakıcıda.ben ii bakamıyomuyum diye canım sıkılıyor bakıyom hala minikler ne yapsam acaba?

canım ankadara ben gatanın bir profu var vedat köseoğlu diye aynı zamanda çocuk onkoljisi branşı ona götürmüşdüm memnun kaldım ayrıca ikizlerden tek bebek parası alıyor şimdi kardşimin 40 günlük bebeği var oda vedat okutan a götürmüş çok iyi dedi

benimde en büyük problemim her yer batıyor hele oğlan iki kolunu açıp bekliyor mamayı ağzına götürürken ikisiye birlikte vuruyor bende çözüm buldum kollarını pijamalrının içine sokup sonrada bataniyeyle kundak yapar gibi sarıyorum napıyım yoksa başedilmiyor

öle su ,meyve suyu vs. gibi şeyleri genelde biberon sulukla verdim..çorbalar hep püre kıvamında....

kızlar büyüdükce giydirmek zor onları tutmak zor....yemek yedirmek zor....ben çok tekme yedim...büyüdükce daha zor ve yorucu ama şuandan daha keyifli daha güzelll....

Son düzenleme:

halamda aynsı yapıyorrrrrrrrrrrrrrrr

Canım her cocuk bir olmaz ki bence kıyaslama yapmamalısın ben hiç zorlamıyorum ya yerse yre yani öylede kilolu değiller 7 kilo bişiler ne yapım yani ac kalmasınlarda birde saglıklılar mı ona bakıyorum....

hergün konuşsakda özledim sohbetinii.....telaş içinde konuşuyoruz...
eve geçeyim en güzelll yemeklerimleee besleyerek shbet edeceğim senlee
ah tatlım benim
sen bu günlerde hep gergin stresli olduğundan ancak şikayet edebiliyosun neşen olsa kıkır kıkır muhabbett ederiz tabi birde çocuk etkenleir var
geçecek hepsi ya merak etme herşey zamanla düzelecek
yavrum peynir çay yumurtalı ekmek
yeter :))))
canan beğendim butonum kaybolmuş tahir zühre meselesi çok güzel sevda yüzünden ölmekte ayıp değil
iyi geceler sanada
konu secda olunca herşey mübah oluyor yavrumm
çok öptümmm

herkese günaydınn
canan o uniix ilacın 3 çeşiti varmış
1 tanesi gaz içi 1 tanesi iştah için bitaneside uyku için ama hangisi hanigi unuttum istersen öğreneyim tekrardan
1 numarası uyku için
2 numarası kolik için
3 numarası iştah için tatlım
biz 1 numarayı kullandık

yok canım karışmak değil burda herkes birbirine fikir veriyo
tatlım benim oğlum 6 aydan beri geceleri mama içmiyo daha doğrusu mama içmiyor kızımda bazen 1 kez 90 lık yada hiç

son 1 haftadır şöyle bi terori uyguluyorum ama gece yatırdıktan sonra işte 10-11 arası uyuyolar ben 12 ye kadar felan bekliyorum uykularınd amuhallebi yapıp yediriyoum yutuyolar hemde gündüz yedirdiğimden daha rahat yediriyorum yüzüme tüküren eden yok heheh
Canannnnnn biz kesin ikiziz ya!!!bu kadarda olmaz diyeceksin ama bu şiir benim düğün davetiyeme bir bölümünü yazdırdığım bir şiir ve çok severim...Nazım Hikmetin bütün eserleri güzel ya zaten...
zaten şiiri yazraken en çok senin tepkini merak ederk yazdım ikizim benim hahahaha
olsun canım ben yanlış anlamam sen ara müsait oldukça...

ukalalık yapmak istemem ama kızının kilosuna 41 kere maşallah kusmasıda bence fazla yedirdiğinden kaynaklanıyor fazlaısnı atıyordur bebekleirn 3 ay sonunda doğum kilosunun 2 katına ulaşması beklenir litaratürde böyle yani sneinki 1 ayda nerdeyse 2 katı olmuş

sorma ya mustafada yemek yedirirken sürekli memeleirme tekme atıyor o kadar kuvvetliki tekmeleride canımı nasıl acıtıyor anlatamam bağırıyorum bazen yapma yater diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…