Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

tecrübeli anneler bana yardım lütfen....... kızlarım mamayı istemiyor....hep emmek istiyorlar.aptamil kullanıyorum ..... mamayımı değiştireyim napayım....yoksa sorun biberonmu acaba

canım önce sütünü sağ ve biberonla ver,böylece senin sütünün tadı ve conforunun biberondan da geldiğini görünce biberona sıcak bakacaktır,
sonra mamayı değiştir derim,mamada kesinlikle aptamilin sarı kutulu bir milumili var milumil,tadı ve aroması çok daha güzel,
olmadı biberon dene,ne kullanıyorsun şuan bilmiyorum fakat kauçuk uçlu chicco lar anne göğsü formuna çok yakın,
kızları öpüyorum,kolay gelsin canım..

deneyimli anneler yadımm...iremim çok güzel emiyo da eylülüm sağılmış sütü biberondan içmeye alıştı beni emmiyo yardım napmam lazım..bende sağılmışdan ziyade benide ara sıra emsin istiyorum..

öncelikle geçmiş olsun gülüm ilk fırsatta arayacağım detaylı konuşuruz..........
sütü sağdım olmadı... mamayı değiştirdim olmadı........ şimdi biberonda sıraaa...

canım emzirdiğin ortamı bi gözlemle. kesin alıştığı istediği bir pozisyon vardır. ses ışık herşey etkileyebilir sakin sakin emzirmeye çalış bir süre bekle derim ben ortamı sağlayınca. memenin ucunuda iyice tutmasını sağla . inşallah emer canım ikiniz açısındanda iyi olur emerse.

tecrübeli anneler bana yardım lütfen....... kızlarım mamayı istemiyor....hep emmek istiyorlar.aptamil kullanıyorum ..... mamayımı değiştireyim napayım....yoksa sorun biberonmu acaba

canım benimkilerde mamayı reddetmişti ben mamayı bırakıp sadece emzirdim yeterlide geldi zorla mamayı yedirmeye çalışma sütün varsa eğer bence sende emzirmeyi dene doyuyorlardır belki. ben mamayı emmediklerinde biberonamı karşılar diye sütümü koymuştum biberona, tadına baktıktan sonra süt olduğunu anlayıp cuk cuk içmişlerdi.

canım emiyorlarsa bırak emsinler.. emdikçe stün artacak, aç olsalar alırlar mamayı da.. gelişimlerinden belli olur zaten yetip yetmediği.. biraz anne için yorucu oluyor ama emzir sürekli.. benim damlam da hiç biberon almadı hala almıyor cadı.. şimdilerde zorla emziriyorum emmeyi de reddetti.. kilo alamayınca dr.umuz beslenme uzmanına gönderdi.. hiç bi sorun çıkmadı.. 21.inde mide ultrasonu çekilecek bakalım ne çıkacak.. bugün ilk kez aptamilin sütlü pirinçli mamasından verdim şapur şupur yedi şok oldum.. uyku sersemiyse emiyo ama ayıksa çatlasan 9 yerinden emmiyor, aç aç yatıyor.. birgün inat ettim vermedim acıkıncamecbur emecek diye amanerdee karnının gurultusundan ben uyuyamadım.. e bi de aç olduğu için huysuzlk dizboyu... pöffff e bide bronşiolit oldular.... canım çıkıo.. neyse ki ii bi dr. a rastaladık sonunda da içim de çok rahat.. iileşecek kuzularım...

süpriz!kardeşimin ikiz bebişler dünyaya geldi.34 haftalık biri 2070 diğeri 1690 gr.doğmadan20 saat önce celeston iğne oldular.çok şükür solunumlarını kendileri yapıyorlar.ne kadar küvözde kalırlar acaba.birde kardeşimin sütü gelmedi hala bugün 3. gün.kızlar ne zaman sütünüz geldi.bir de eve geldiklerinde ortamın hijyenini sağlamak için özel birşey yaptınız mı.hepiniz sağlıkla büyütün inşallah...

kevsercim benim yarende öyle. biberonu görünce çığlık atıyor bazen beni emmeyide red ediyor. bir gün tam 6 saat hiç bişey yemeden duırdu. durdu dediysem çığırdı aslında. kaşıkla verince yiyor. ama sütü kaşıkla ne kadar yedirebilirsiniz. bu sıralar ek gıdaya başladık. karnı doyuyor çocuğun. çok bilmiş doktoprumda niye başladın çok erken diyor. deidm çocuk aççç. yok canım gayet iyi görünüyor dedi. tartınca baktıki 1.5 ayda 800 gr almış. hımm ben sana bir liste vereyim dedi. bizm yavrular kaşıkçı olacak sanırım masaya çabuk geçerler bakarsınkaydirigubbakcemile5

canım meraba sıtede gezınırken senınde kızının adının yaren oldugunu ogrendım benımde bı kızım bı oglum olucak allah ızın verırse.bende kızımın adını yaren koymak ıstıyorum.esımde cook begenıyo bu ısmı ozellıklede o ıstedı.etrafımızdada cok yok yaren ısımlı olan.allah uzun omur versın senınde yavrularına

canım allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. ben eskiden beri yaren koymak istiyordum kızım olursa. ama hep eşim ne der diyordum. allahoım iki kız verdi bana ve birini o birinin ismini ben koydum. isimleri ile sağlıkla yaşasınlar inşallah..

Yirim ben senin Yaren'le Ceren'ini yerim yirimmmmmmmmmm...opuyorumnanaktanolumunekankayizsmile

ewet canım ya benim damlanın yaren versiyonu sanırımaynılar yaww... milupanın sütlü prinçlisine başladım ben de 10 gündür toparlandı bari biraz açlıktan çığırmıyor en azından, biraz gaz yapıo ama ben de zeytinyağı karıştırıom azcık yiyo daha ii oluyor, bir de elma suyuna çok az olgun muz ekledim kaşığı yutacaktı, gece uyku sersemi emiyo gündüzz katı gıda yiyo, bıktı hatunlar sıvıdan sanırım... kaydirigubbakcemile5

Yirim ben senin Yaren'le Ceren'ini yerim yirimmmmmmmmmm...opuyorumnanaktanolumunekankayizsmile
ye biziiii yeeeeopuyorumnanaktan ösledimm seni çokkkolumunekankayizsmile
ay canım bende başladım pirinçli muhallebiye. ama 4/1 ölçekle yapıyorum ona rağmen çook gazlanıyor. z.yağını deneyeyim bakim napıcak. çünkü gün gün qrttırmam laqzım ama gazdan korkuyom. ilk günlere döndük basbas bağırıyorlar yinee..eyvahedigeldismile

arkadaşlar selam... özledim sizleri burada bu kadar güzel muhabbetler varmışda kaçırıyormuşum ben... ben herkes dağıldı zannediyordum...

maşallah benim bebişler iyi... bizde yavaştan ek gıdalara başladık... zaten ne yazıkki sütüm gelmedi fazla... şimdi ise hiç yok.. mama ile besleniyor gariplerim... berke geçen hafta itibari ile 7800 gr, doruk 7400 gr oldu... yeme problemimiz yok... ama berkede kaşık mamalarında biraz zorlanıcam sanki....

merhaba arkadaşlar bende ikiz annesiyim altıncı aya girdik ama ben hala ek gıdaya geçemedim doğrusu neyi nasıl yapıpta vermeliyim anlayamadım hazır kavanoz meyve pürelerini denedim almadılar sebzelerinden denedim yok :umursamaz::1no2: banamısın demiyorlar ağızlarını öyle kilitliyorlarki şaşarsınız ben buarada bir öğün emzirip bir öğün biberon maması veriyorum 3 saat arayla bana ek gıda tarifleri yazarmısınız birde yemeye nasıl ikna edebilirim?

valla cnm ben 4 aylıkken başlamıştımmeyvelere ve muhallebilere..
Sonra yoğurt yoğurt yemediler...6 ayımızı dolduruduğumuz hemen soğanlı mercimek çorbası yaptım
ama içine herşeyi koydum

bir soğan
3-4 diş sarımsak
kırmızı mercimek
yeşil mercimek
pirinç
borkoli
havuç
patates
bezelye
tazefasulye
böle uzuyor liste canım ne isterse ve kuzu eti koydum
ama kuzu etini alıp haşlıyordum suyunu kavonoza koyup
etleri rondada parçalayıp buzluğa atıp bir yemeklik şekilde paketledim....her çorbaya ette attım
dediğim sebzeleri dört parça attım pişincede rondadan geçirdim
ama çokda parçalamadan ..şimdi 1 yaşımızdaız herşeyi yiyoruz...dışarıda bile yemek yiyoruz cnm
yoğurta babymix verdim şimdi danino yiyolar...

kizlar benim minislerim yataklarinda yatmak istemiyorlar nerde emdiyse orda kalmak istiyorlar ve hep meme emmek istiyorlarlar ozellikle aksam saatlerinden gece yarilarina kadar hic uyumuyorlar gaz sancisi olsa meme emerkende aglamazlarmiydi ki emzik de almiyorlar onerebileceginiz biseyler varmi ?

topicleri öyle gezerken bu topiği buldum ve bu yazını. benimkilerde -hala bir çok şey gaz yapıyor. brokoli bezelye fasulye mercimek bunları kaçıncı aylarında veriyordun. ben tadımlık veriyorum korkuyorum valla kaus oluyor sonra..ama bir korkumda bazı sebzelere alışamayhıp daha sonra yememeleri. zaen işthsızlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…