Yine ben ama bu baya canımı sıkıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Para isteme benden buz gibi soğurum senden." Babamın lafıydı.

Aynen böyle olmuşsunuz. Burnundan da fitil fitil getiririm. Süründürürüm onu. Benim babam sana 25 bin verecek zor zamanında ( ki benim babamda 50 bin vermişti 3-4 aylık )

Sen benim babama komik bir rakam olan 2 bin vermeyeceksin. Abartmıyorum ama kabak gibi oyarım.

Belki de baban denemek istedi damadı. Ona istinaden böyle bir şey yaptı. ?

Bu çözümün içinde 40 tane sorun var yalnız.

Baba damadın hayırsız olduğunu görecekse şimdiden görsün boşa kırk takla atmaya değmez.

Amacımız kimse kimsenin gözünde kötü olmadan bu durumun üzerini örtmek olmalı. .

Tabi konu sahibi eşinin burnundan getirmeli ama sessiz sessiz ailesine duyurmadan..

Şahsen ailem eşimi çok seviyor. Onlar bu kadar sevmese ben de sevemezdim. Benim için bu çok önemli bir ayrıntı.

Her ne konuda olursa olsun ben kız babalarının damatla yüz göz olmasına tamamen karşıyım.
Elden evlat olmuyor. Ne kadar iyi olurlarsa olsun. Kimse şimdi çıkıp ayyy ımannn benim kocam öyle değil, babamda öylee değil diyenlere " hayat insanı her zaman umdukları ve sandıkları ile sınamaz " derim. En ufak kıvılcıma bakar.
Şimdi bana yine kimse kızmasın evliyken 1 yıla yakın çalışmadım bende ama kıyımda köşemde 2 bin TL ve daha fazlası param altınım vs hep oldu. Bu kadar bir meblağ için ben babamı eşimin diline de ayağına da düşürmezdim. Babam da asla kocamdan borç dahi olsa para istemezdi. 2 bin TL bu zamanda nedir ki ? İnsan konusundan komşusundan arkadaşından bulur. Babasını yüzünü kocasına eğdirmez. Babası verince de öder, veremezse de yemez içmez öder...
Gelelim 3 kuruşun lafını eden nankör kocaya ; o dakika boşardım. Ben babama 100 koca kurban ederim.... Zaten boşadım da :))) Not : Babam için boşamadım....

Eli sıkı , cimri bir adam olur ...tamam o da çekilmezdir ama anlarım .

Ama herkese verip , babama vermemesi !

Geri dönmez o para diye düşünüyorsa , bu da ayıp .

25 bin i gözü kapalı veren baba , 2000 i de öder o damada .

Çok ayıp eşinin yaptığı. Onunda babası sayılır ayrıca. Yarın o da aynı duruma düşebilir.

Çok üzüldüm babanıza
Evladından istemiş adamcağız, evlat bilmiş eşine söyler misin demiş
Valla yazıklar olsun kocanıza
Zor zamanlarda en yakınlarımıza kucak açmayacaksak ne anlamı var aile olmanın
Bi de pişkin pişkin 10 gün sonra ödeyecekse veririm tarzı laflar etmiş
Ha parası olmaz veremez bir şey diyemem ama olmasına rağmen yardım isteyen babayı geri çevirmek de nedir?
O adam sizi bu yaşlara getirmiş bak koca koca insanlar ama hala üniversitede çocuk okuttukları için çalışmak zorundalar
Ay çok sinirim bozuldu..
Ne kendi anneme babama ne kayınvalideme kayınpederime kıyamam..

offf çok zor ya.
herhalde eşimin uzun süre burnundan getirirdim bu davranışını.
üzülme konu sahibi, gün gelir devran döner.

Babanız atla deve yukuyle para ıstememıs alt tarafı 2bin sart kosmak nedır 10 gun sonra odıycekse verıyım yad aparanın yerı var ayıp ha cıdden olmaz anlarız yada aılenız sızı kullanmaya alısmıstır eyvallah zamanında sana yardıma kosmus ınsan vefa gosterır yıne verır ne yapsanız haklısınız

2000 tl fazla ile mi yükseltecekmiş arabasının modelini eşiniz.
çok ayıp yapmış, çok. kocaman adam, demek çok sıkışmış ki 2000 Tl için damadının ağzına düşmeyi göze almış.
ben sizin yerinizde olsam o kocayı afedersiniz ama itin dötüne sokarım davranışlarımla. (çok sinirlendim, kusura bakmayın) yok sayarım, bağırıp, çağırmam ama saymam. mutlaka altınlarınız vardır bir kenarda gidin, bozdurun. bir daha da siz kendinizi hiç parasız bırakmayın. 2000 tl lan, 2000.
parası olmasa neyse ama varken kocaman adamı kendine mi yalvartacak, açsın söylesin "veremem" diye yiyorsa

altının varsa kıyıda köşede sat ver hiç bekleme bunu yapabilirsin.eşinede soyle canım elindeki paradanda hayır beklemesin.sevgiler .

bende olsam çok sinirlenirdim.zamnında babanız o kadar yardımcı olmuş(olmasa bile) ne farkaderki.hadi size hiç destek olmaz habire köstek biri olsa neyse derim.daha ne yapabilirki babanız.bende çok soğurdum açıkcası boşanırmıydım bilmem ama gerçekten görmeye tahammülüm olmazdı.

bence de çok ayıp etmiş yani parası olmasa tamam ama varken böyle yapması çok ayıp sizide mahçup edecek ailenize ama diğer taraftan düşünürsek babanızın da sizden para istememesi lazım çünkü siz çalışmıyorsunuz yani kendi geliriniz yok sizi zor durumda bırakabileceğini düşünmemiş

Çok ayıp eşinizin yaptığı, vefasızlık resmen. Kendi ailesi olsa verir şu erkekler çok bencil. Sizin takınız falan yok mu bozdurun verin.

Kenarda biriken para sadece eşinizin değil,sizinde. O para da siz de söz sahibisiniz.en basitinden evde yemek yapmazsanız,birseyleri idare etmeseniz o para nasıl birikecek

eşinizin yaptığı çok ayıp ama siz de çalışmalı ve onun eline bakmamalısınız bence.

Ne kadar naifsin kardeş :)

Eş mi şimdi bu....kusura bakmayında 2 bin lira paramı yani babanız geri ödemese bile nolur nasıl vermez damat evlat değilmidir...Yedi kat yabancıya güvenip veriyor eşinin babasına eşini yetiştiren insana borç para vermiyor elden farkı nedir babanız için damadının.Kesinlikle yangına körükle gitmem asla ama hakikaten eşinizin yaptığına pessss diyorum üstelik babanız zamanında ona el uzatmışken nankör herif...

Kenarda altininiz varsa bozdurup babanizin ihtiyacını giderin.
Kredi kartiniz var mi? Ya da esinizin size verdigi harclik falan dibe vurun iste... Yani ben olsam oyle yapardım. 2000'in 3-5 katı harcar gardrobumu yenilerdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…