- Konu Sahibi pofuduknaz
-
canım çok sağol aynen ayetlerde dediği gibi rabbimizin hepsinin farkındayım çok şükür ama gel gör ki yüreğime söz geçiremiyorumÜmidini kesme ve dua etmeye devam et Allahın izniyle bir gün mutlaka kucağına alacaksın evladını inşaallah.
birde bu sitede yazılanları okumanaı tavsiye ederim
Bebek olması için dualar(kızlar bakın)
imtihanın zor sabırla ve dua ile bekle inşaallah kurtuluşa erenlerden olursun.
Allah dilediğini yaratır buyuruyor ayette. başka bir ayette de mallarınız ve evlatlarınız bir imtihandır buyuruluyor..
Göklerin ve yerin mülkü (hükümranlığı) Allahındır. O, dilediğini yaratır. Dilediğine kız çocukları, dilediğine erkek çocukları verir.
Veya erkekler ve dişiler olarak çift (ikiz) verir. Dilediğini kısır bırakır. Gerçekten O, bilendir, güç yetirendir.(ŞÛRÂ-49/50)
ah canım aynen ya o kürler benide mahvetti adetim yeni bitti hamile gibi midem bulanıyor yemek yiyemiyorum geçen ayda aynı oldum acilde serum yedim geldim doktor dış gebelikten şüphelendi ama o bile yok yani anlayacağın bünyem mahvoldu yüce mevlam cumanın yüzü suyu hürmetine imtihanımızı kolaylaştırsın canım inşallah...bende yaklaşık 2 senedir deniyorum. 2 aşılama yapıldı bu süreçte.
hiç bir zaman pozitifi göremedim.Normal zamanlar iyi de, adet dönemleri çok yıkıcı oluyor.
Şuanda adet ağrısı çekeceğime yerleşme krampları yaşayabilirdim diye düşüncelere kapılıyorum hep.
Herkeste 1 ay da işe yarayanlar kürler benim düzenimi bozdu.Denediğim hiçbir şey yaramadı.
Bu zaten taşıması çok zor olan bir dert, bunun üstüne de milletin patavatsızlığıyla uğraşıyoruz.
Seni çok iyi anlıyorum. Rabbim yardım etsin bizlere...
teşekkür ederim canım Allah razı olsun....ALLAH (cc) gönlünüze göre versin inş. en kısa zamanda hemde :)
canım geçen ay bizde okutuk bana 500 yasin rabbim kabul etsin inşallah sende bebişini sağsalim kucağına alırsın umarım canım rabbim kolaylık versin:)Canım bende senin gibi gurbetteyim yalnizim 3,5 yıllık evliyim ve o cocuk sorulari bizi mahvetti aynen komsularda artk kimseyi kaale almiyor tersliyordum ben sinir olacagima onlar sinir olsun diye ve annemler biryerden duymuslar 500 yasin bir kisi birtane okumak,uzere hemde dr bize tup bebek demisti okutuldu 1 ay sonra hamile kaldim simdi 7 haftalik hamileyim rabim sanada nasip etakma kafanada ins sende okut rabbim nasip edertsin
canım tedavi oldum klomen kullandım testlerim yapıldı rahim filmim çekildi doktorun biri rahmin dar dedi diğerleri bişey yok dedi bende kime güveneceğimi şaşırmış durumdayım tek güvendiğim her konuda rabbim...Amin canım rabbim hepimize salih ve saliha hayırlı evlatlar nasip etsin tez zamanda inşallah....son olarak doktor aşılama dedi ama onada eşim yanaşmıyor stres yapıyor çocuk gibi birde onunla uğraşmak zorundayım ama okadarda düşkün çocuklara bakalım artık hayırlısı...merhaba bende gurbetteyim ve ailem yok tek ailem eşim sizi çok iyi anlıyorum geçmiş yazıları okuyamadım yani tedavi oldunuz mu bilmiyorum ama basit ilaçlar var klomen ve oviterelle doktor kontrolunde kullanılıyor bide onları deneyin yada ilk önce rahim filmi çektirin bişey yok demek için rahim filmide çektirmek lazım en azından sorun nerde diye düşünmezsiniz Allah(cc) yardımcımız olsun tez vakitte biz isteyen kullarına hayırlı sağlıklı salih ve saliha evlatlar nasip etsin
canım seni okadar iyi anlıyorumki bu çevre baskısı bizi bu hale getiren zaten...
bizde 1.5 seneden fazladır istiyoruz şuanda hiçbir sorun yok gözüküyor ama olmuyo maalesef...
ben artık boş boş konuşan insanlara saldırmaktan çekinmiyorum...
görümcemin eltisi ve görümcesi cahil pislikler her gördüklerinde soruyorlardı, eltisi 9 aylık hamileyken birgün kayınvalideme gelmiş doğum yakın sanırım dedim...
başladı herkesin içinde bak kayınvalidende istiyor yap artık falan dedi eşimde yanımdaydı döndüm kayınvalideme baktım ben öyle bişey demedim kendileri bilirler daha yaşları kaç dedi...
bende başladım sen doğuruyosunda ne oluyo diğer çocuğun hep hasta hastaneye götürmekten acizsin...
bunuda gezmelerde doğurucaksın günde 1 paket sigara içiyosun karnındaki canlıya acımadan senin gibiler için çocuk doğurmak marifet benim gibiler için ise kutsal bişey dedim...
herkes sus pus oldu birdaha bana çocuk sorma sporsorumu olcaksın sen benim çocuğumunda sürekli bi takip halindesin dedim...
mosmor oldu kaldı sonra kalkıp kusura bakma bu konuşmayı seninle daha önce yapmadığım için suç bende dedim,ve görümceme dönüp eşinin ailesiyle konuş benim çocuk meselem kimseye düşmez birdaha soran olursa rezillik çıkarıcam yeter artık dedim...
eşim güldü bu kızı kızdırmayın üzerinize saldırdığında onu tutmam çok sıkıldı artık sizin sorularınızdan dedi...
iyi yaptın dedi alnımdan öptü ona göre özel hayatımıza sahip çıkmak bana göre ise bi yaraya tuz basıldığındaki tepkiydi bu...
birdaha bana bu konuyla ilgili soru soran olmadı bence kayınvalidem herkesi tembihledi çünkü soranın cevabını çok sert vereceğimi biliyor...
kayınvalidem kayınpederim annem babam bana birkere sormamışken dış kapının dış mandallarının imalı soruları çıldırtıyor beni
oh canım ya ağzına sağlık keşke bende önceden yapsaymışım ama bundan sonra yeter artık diyeceğimsenin cevap vermen bile moral oldu sanki bana soranlara demişin gibi geldi:)derdimiz milleti gerdi sanırım o kadına da ne sinir oldum otur çocuğunu doğur kibarca sana mı düştü kaygısı....rabbim tez zamanda versin bizlerede inşallah hepsi kessin sesini canım...
evet canım aynen öyle rabbim vardır bir bildiği bizleride sevindirir inşallah...cnm Meryem suresini oku bol bol....
Allaha sığın, olursa olur,olmazsa da vardır rabbimin bi bildiği cnm...
elbette sizlerde benim dualarımdasınız canım her namazdan sonra kuranı kerim okuduktan sonra dua ediyorum canımızı yakanlarıda yüce mevlama havale ediyorum....Rabbim en yakın zamanda seni beni ve tüm isteyenleri sevindirsin cnm benim yaa bende senin gibi gurbetteyim gerçekten zor 2 senedir çocuk istiyoruz daha 4 5 aydır tam olarak tedaviye başladım ben burda böyle benim gibi dertli arkadaşlarımı okudukça onlarada dua ediyorum normalde herkese dua ediyorum tabi burdakilere daha bi özel dua ediyorum sende dualarından eksik etme beni insanların canını acıtmasına izin verme Rabbim yardımcımız olsun..
ah canım ya yoksa olmuyor mu da ne demek eşimin halasıda kayınvalideme olmuyorsa yardım edelim demiş deli oldum ya yüce mevlam dan başka kim bize yardım edebilir delirdim ama kayınvalidemede belli etmedim tabiki cahil insanlarda değiller ama bu insanları anlamak mümkünde değil bende nasıl yardım edecekle rkı dedim dalga geçercesine.....hiç sıkma canını tatlım inşallah alıcaz bebişlerimizi kucağımıza
insanların hayatına burnunu sokmak bazı insanarın egosunu tatmin ediyo sanırım...
yaaa anlarım bebeğiniz varmı diye sorarsın ilk tanıştığın insana ama bu insan sana henüz yok düşünmüyoruz diyosa sen anla be arkadaş bukadar mal olma dimi ama...
belli bi zaman sonra ortaya atılan lafı bile üstüne alınır oluyosun artık böyle insanlar yüzünden...
görümcem evlendi 2 sene yapmıycam diyodu bu cahil insanların yüzünden 6.ayda hamile kaldı resmen baskıyla yaaa
şimdi hazırmı anne olmaya asla!!!
hamilelik ona şuanda ağır hastalık kadar ağır geliyo işte baskıyla doldurmayla bukadar oluyo maalesef...
onada 3.ayında eşinin bi akrabası çocuk düşünmüyormusunuz yoksa olmuyormu diye sormuş...
sen düşün benim bozduğum insanların cahilliğini...
ben onları bozdukça nedense bizimkilerin hoşuna gidiyo
kızlar bu arada ben dua ediyorum hepimiz için her gece yatmadan önce...
ve 41 yasin'e niyetlendim okuyorum şuan 27 oldu...
bi arkadaş konu açmıştı bununla ilgili niyet edip başladım bende...
RABBİM kabul etsin dualarımızı,isteyen kimseyi çok bekletmesin yaşamayan bilemez...
ah o komşular akrabalar insanı bunalıma sürüklerler uzak durun biraz stres bile engeller genel olarak sorun nedir üzülmeyin dert veren Rabbim dermanınıda verir neler var burda imkansız diyenlerin bile anne olduğunu görüyorum
haklısın belkı canım 3 sene uzun olmayabilir ama bizim hayatımızdan çok şey götürdü çekmeyen bilemez asla isyan etmiyorum rabbim layık görmediyse boynum kıldan ince elbettekı sağlıklı,sıhhatli evlatlar versin hayırsız olanını vermesin mevlam amin...İnsanımız ne kadar patavatsız hiç düşünmeden konuşuyor. Ama sen düşünme Allah ne zaman isterse o zaman olur.
Nice evladı olmayan var, nice evladı olup da çocugunun hastalığının derdinden kendini unutan anne var.
Allah önce hayırlısını sağlıklısını versin. Stres yapma, 3 sene çok da uzun bir zaman değil. Denemeye devam edin ama kendini bu kadar buna odaklama.
Hem sen mutsuz olursun hem eşini mutsuz edersin..
ah canım bu devirde senin gibi insan yok denecek kadar az herkes açık arama derdinde inan bana 4 yıllık karşı komşum bile burnumdan getirdi düşünmüyorum dememe rağmen en sonunda konuyu açtım kendisine dedimki rabbim sana 2 tane vermiş ama hayrına mı yoksa şerrine mi vermiş asla bilemezsin dedim ben sustukça üstüme geldiniz kocama kadar konuştunuz dedim helallik istedi benden ettim ama asla kalbim o kadına karşı doğrulmayacak çok canımı yaktılar hepsini rabbime havale ediyorum....umarım senin gibi düşünceli insanlar çoğalırda bizde asosyal olmaktan kurtuluruz...allah hepinize hayırlı bebekler nasip etsin
ama birşey demek istiyorum kızlar her bebegin varmı diyen insanda kötü niyetle sormuyor olabilir kalp kırmayın allahında zoruna gidebilir
bazen bebek mevzusu geçse yanlış anlayan olurdiye hemen kaptıyorum 2. bebegime hamile oldugumu ilk ögrendigim an oturdum agladım çok yakınım bebegi olmuyor keşke onların olsaydı diye 9 ay onlarla çok görüşmedimki üzülmesinler diye şimdide onların yanında kızımı sevmemki zorlarına gider diye allah hepinizede onlarada hayırlı evlat nasip etsin aminnnnnnn
canım yazını daha yeni gördüm ve her satırını okurken seni o kadar iyi anladım ki... inan gözlerim doldu... malesefff bu anlayışsız insanların yüzünden 1 takarken 10 takıyoruz kafaya...Allah ım en kısa sürede hayırlı ewlatlar versin inşallah canım üzme kendini..
RAbbim yüzümüzü güldürsün en kısa sürede inşallah canım.çok zor.bende gurbetteyimmerhaba hanımlar 4 senedir siteyi takip ediyorum ama üye olmaya ve yazmaya ancak karar verebildim...
3.5 yıllık evliyim 3 yıldır da bebişim olmuyor doktor doktor gezmekten gına geldi hormon testleri,sperm testleri,rahim filmi vs derken hala birşey yok çok içim acıyor.....
evlenmeden önce iş hayatım vardı mesleğimi icra edebiliyordum bu arada muhasebeciyim ...ama evlenince eşim devlet memuru olduğu için gurbetteyim ve mesleğimi de bırakmak zorunda kaldım...
Bekarlığımda da ailecek çok sıkıntı çektik hem okudum hem çalıştım eşimle severek evlendik ve sevdiğim için gurbet hiçbir zaman zoruma gitmedi takı bebek isteyene kadar
3 yıldır bebişimiz olmuyor her doktor farklı birşey diyor çekmediğim sıkıntı kalmadıyalnızım kimsesizim komşularım desen sinir hastası ettiler beni çocuk yüzünden...dershane,kurs her türlü aktiviteye katıldım ama olmuyor kurtulamıyorum bu bunalımdan....Yüce mevlam ne olursun gönder artık meleklerimi ne olursun anne yok,baba yok eşim desen çok yoğun çalışıyor gecesi gündüzü belli değil....nefes almakta zorlanıyorum evin içinde yemek yemek,iş yapmak canım birşey istemiyor göğsüm daralıyor bugün sıkıntıdan ağlayarak ev temizledim yemek yaptım çok şükür inançlı birisiyim asla isyan etmiyorum Allahım sen neylersin neylersen güzel eylersin....
ama sonuçta insanoğluyuz işte beşeriz de şaşarız da dayanamıyorum artık insanlıktan çıktım asosyal birisi oldum her tanıştığım kişi aaa ne kadar tembelsiniz daha bir çocuk yapamadınız diyor tövbe haşa sanki çocuğu biz yapıyoruz herkese mutlu daha çocuk düşünmeyen aile portresi çizmekten sıkıldım insanlar neden bu kadar acımasız bu yüzden kapısını çalıp bir kahve içebileceğim kimsem yok burada....Rabbim ne olursun duy sesimizi benim ve benim gibi olan müslüman kardeşlerime hayırlı salih ve saliha evlatlar nasip et. Allahım bizleri evlatsızlıkla imtihan etme
içim buraya dökmek istedim hanımlar aslında dökemedim çünkü yazmaya bile mecalim yok kelimeler kifayetsiz kalıyor...yaşamayan anlayamazHakkınızı helal edin sonuçta okuyacak olan hanımların vaktini aldım....okuyan herkese teşekkür ederim....
inşallah canım sende mutlu haberlerini paylaşırsınCanım ya çok darlamışsın kendini ama bu sana fayda değil zarar getirir. Kaç sene çocuğu olmayıp sonra hiç tedavisiz çocuk sahibi olan insanları görüyoruz.Etrafa bakma herkes her şeyi söyleme hakkını kendinde görür. Örneğin bende 30 yaşındayım bekarım evet evlilik isterim ama koca diye de ölmüyorum ama bir topluma girdiğimde insanlar yaptığı şakalarla ! koca için ölüp biten ama evlenemeyen bir insan konumuna sokuyorlar. Evlenirsin bu sefer çocuk çocuk diye densiz densiz konuşurlar. İnsanlar artık başkalarının mutsuzluğuyla beslenir olmuşlar. Rabbim herşeyi hayırlısıyla doğru zamanda verecektir. Sadece inancını yitirme ve sabret. Birgün inşallah burada mutlu haberlerini de paylaşırsın. Sevgiler.
RAbbim yüzümüzü güldürsün en kısa sürede inşallah canım.çok zor.bende gurbetteyimkalp sıkışmaları bendede oluyor stresten heralde.ağlayarak rahatlıyorum
ben gurbette deilim ama okurken beni benim bir günümün nasıl geçtiğini yazmışsın saki bende bazen ağlaya ağlaya iş yaparım yemek pişiririm bazen çok kötü olunca dışarı çıkıyorum derin derin nefes alıyorum yada tesbih çekiyorum allah hepimizizn yardımcısı olsun sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin.....konu komşuyu da kafaya takma ben öyle yapıyorum. allah a sığın
üzülüyorum bazı geceler uyku tutmuyor alışveriş merkezlerinde restorantlarda eşim bebekleri gösterip aşkım güzelliğe bak deyince içi kanıyor resmen ama yapıcak bişey yok rabbim büyük bu da bizim sınavımız ne yapalım umarım kısa zamanda anneliği tadarıztakmıyorum canım artık zaten taktım da ne oldu sanki kendime zarar verdim hep....Allaha sığındım canım başka kimimiz var sankı o herşeyi görüyor...rabbimin adaleti yeter canım sende üzülme kıyamam
üzülüyorum bazı geceler uyku tutmuyor alışveriş merkezlerinde restorantlarda eşim bebekleri gösterip aşkım güzelliğe bak deyince içi kanıyor resmen ama yapıcak bişey yok rabbim büyük bu da bizim sınavımız ne yapalım umarım kısa zamanda anneliği tadarız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?