Yuva yıkan bir kaynana daha

Çocuk düşünce korkup doktora gidilmesinde panik yapılmasında bir sorun yok ama çocuğu kayınvalideniz nasıl size vermiyor annesi sizsiniz. Çocuğ bişey olsa en çok cano yanacak olnda sizsiniz ama burada boşanmak için çok büyük bi sebep yok ki birde hamilesiniz.

.bu adamdan ne eş olur ne baba artık ona karşı hiç bi his hissetmiyorum bir ömür onunla geçirmek istemiyorum bosanicam galiba
Beş aylık bebeğin hadi neyse de ,karnindakine gelene kadar kocanı tanımadın mi ? Ayrıca benim çocuğumu kimse öyle cümbür cemaat hastaneye götüremez, ne münasebet? Anası var babası var ..Bide kayınvalidem alacak çocuğu ,kucağıma vermeyecek ..işte bunların olabilmesi için benim ölmem gerek. Vee 5 aylık çocuğu koltukta tek başına nasıl biraktin?

Ben 17 günlük bebegi pusetten düşürdüm 1 hafta neler cektim. Ama boyle yaygara gormedim
Aynen ben de düşürdüm pusetten. Uzun bir süre o görüntü gözümün önüne geldikçe kahroldum. Evet bir şeyi olmasa bile doktora götürmek lazım da size bebeğin verilmemesi falan çok yanlış. Eşiniz de başkalarının yanında sizi eleştirmemeli aksine yanınızda durmalı. Başbaşayken ne diyecekse desin . Bebeğiniz çok küçük bide hamilesiniz. Eşinizle güzellikle konuşun rahatsız olduğunuz durumları. Yine olmuyorsa o zaman düşünürsünüz boşanmayı.

Düşmüş mü? "İçeri bez almaya gittim çocuk koltuktan düşmüş "mü? Kusura bakma ama bu ihmal. Nasıl bırakıp gidiyorsun, bezini değişeceksen önceden al, yok unuttuysan bebeğide al git ne demek düşmüş. Benim kızım hiç düşmedi koltuktan mesela çünkü hiç yalnız bırakıp gitmedim. Kusura bakma ama suçlusun. Ayrıca düşen bebeği hastaneden getirdikten sonra niye uyuttun? Tramva ihtimaline karşı en az 3-4 saat uyutmayın der doktorlar. O doktor umursamayıp göndermiş sen hiç mi okumadın? Yine ayrıca şişlik olmaması demek hasar olmadığı anlamına gelmez. Pusetten düştüğü için %80 özürlü olan tanıdık çocuğu var. Dikkat edin lütfen. Benim eşim yapsaydı ben keserdim eşimi ihmalkarlığından ve düşüncesizliğinden dolayı. Üstünüze gelindi diye ağlamışsınız diye, kv meselesi diye hiç sizi kayıramayacağım kusura bakmayın.

Her çocuk illaki düşüyor ha 5 aylık bebek biraz daha dikkat ister ama benim oğlum 4 aylıkken oyun parkını yırtıp kafa üstü düşmüştü bazen gözünüzün önünde düşüyor birşey yapamıyorsunuz. Ama tedbir şart koltuk yerine yerde değiştirin mesela çünkü o aylarda dönebiliyor artık. Çok geçmiş olsun. Ama bu olay size bağırıp çağırmaya çocuğu elinizden alma hakkı vermiyor. Yani onlarda abartmış bu durumu ben olsam orada kıyamet koparırdım. Eşim bir kere çocuk koşarken düştü diye laf söyledi dışarıda ben de bağırarak o kadar kıymetliyse çocuğun kalk kendin bak ne oturuyorsun burda diye bir bağırdım o son oldu. Sorun kaynananız da değil eşinizin pasifliğinde yani boşanmak için geçerli bir sebep mi bilemem bugüne kadar neyaşadınız bilmiyorum ama oturup ciddi ciddi konuşulması gereken bir konu. Bu arada keşke ikinci bebek için bir korunma yöntemi kullansaydınız. Her şeyi geçtim çocuğunuz daha çok küçük umarım her şey yoluna girer. Sakin ama net bir konuşma yapın eşinizle. O çocuğu sizden daha çok kimse düşünemez.

5 aylık çocuğu koltukta bırakmanız yanlış. Once bunu kabul edin. Bence siz bunu kabul etmemissiniz.Ancak yeni dönmeye başladıysa kestiremeyebilirsiniz, bundan sonra çok daha dikkatli olacağınıza inanıyorum. Sizi sorgulamaları ise çok yanlış. Hepsinin ağzının payını verecektiniz. Bir daha da o eve gitmeyin bene. Boşanmak falan fazla abartı olur

Tepki verdim aslında ama esim tarafında susturuldum birde konuşuyorum diye azarlandim
İşte mesela sınırlarınızı çizmeniz lazım. Eşiniz ile konuşun seni ailenin yanında rencide etmemek için kavga etmemek için sustum. O kadar cahilsin ki mahkemeyi kurmuşsunuz beni sorguluyorsunuz cevap vermem ağırına gidiyor gibi cahilliğine vurgu yaparak yürü. Bu ilk ve sondu gibi anlat işte. Bir de her böyle seni baskılayici hareketinden sonra tepki göstermelisin. Yoksa 3-5 yıl bunu çekip çekip sonra isyan edersen anlamaz. İnsan kendinin biraz farkında olursa düzeltir ama cahil kendini bilmez. O yüzden sen kocanı her hatasında hep uyar.

Kusura bakmayın ama sizde bu pasiflik varken daha çok üzülürsünüz.
Kimin çocuğunu kime vermiyorlar yahu !
Oturup sizi tek tek azarlamak için beklediler, azarladılar. Siz de tepki olarak ağlayıp yemek mi yemediniz, bu mudur yani ?
Herkesin ağzı dili var bi sizin yok.
Diyemediniz mi "ben zaten şuan üzgünüm, kendimi yeterince suçlu hissediyorum. Hepinizden çok ben düşünürüm kızımı. Teselli vereceğinizi beklerken, bi de sizin azarınızı çekemem" deyip verseydiniz ağızlarının payını.

Konu sahibi ben degilim karisti galiba

Yuva yıkılacak bir durum göremedim. Yalnız biraz sorumsuzluk var gibi. Benim bebegim de 5 aylık ve bu aylar kıpır kıpır oldugu için arkamı bile dönmüyorum koltuktaysa. İhmale gelen şeyler degil bunlar. Tek çocukta ihmal olursa 2. Çocuga nasıl bakılır muamma... Eşiniz de herkesin içinde destek vermeyip bir kenara çekip öyle uyarmalıydı sizi hata etmiş.

Benim 6 aylik kizim yataktan koltuktan kac kere dustu hatirlamiyorum.
Her dustugunde acile goturseydik hastanede yatip kalkardik.
Bi Anne olarak 'biseysi yok gerek yok hastaneye ben goruyorum bisey olup olmadigini'diyemiyor musunuz.o kadar soz hakkina sahip degil misiniZ?
Hastaneye gitmek yetmemis bide o kadar insanin ustunuze gelmesine izin vermissiniz. HICBISE olmamis gibi seni iatemeyen kaynananin giderken elini opmussun....
Kusura bakma arkadasim ama butun bunlara musadee eden sensinn.
Neden agirligini koymadin.

Ben büyüğü beş yaşındayken baş edemiyorum Allah yardımcın olsun demeye geldim. Gerçi gurbetteyim ve eşim haftanın 3 günü şehirdışında

Hemen her olumsuzlukta bosanma dusuncesini nasil sindiriyorsunuz anlam veremedim ? Babanneler annaneler biraz oyle birlikte dr a gidilince onlarda girmek istiyor . 5aylik bebek yerinde durmaz doner dusmemesi icin onlem almaniz gerekirdi . Hah birde masallah cok hizlisiniz 2.cocuk icin .

Cok garip, cocuk duse duse buyur dedikleri ayaklandiktan sonrasi icin gecerli. Sizin bu dediginizin adi sorumsuzluk kusura bakmayin.

2 tane oglum var, 1 i alcak sedir gibi bir yerden bakicisi yuzunden dustu 5-6 aylikti, kadini oldurecektim ve tabi ki hastaneye de goturdum cunku neresini carptigina emin degildim. Kac tane kotu ornek var, engelli kalan. Diger oglumu ayaklanmadan once hic dusmedi.

Cocuklarin bebekken takibi daha da kolay olmasina ragmen, kendi sorumsuzlugunuzu “bebek bu tabi ki dusecek” seklinde ortmeniz ne yanlis.

Konu sahibi arkadasim, bebegin alti degisecekse yaninizda yedek bez, islak mendil vs olur ve alt degistirme bitmeden yanindan kalkmazsiniz. Hadi cok cok acil bir sey olursa da yere birakirsiniz, lutfen boyle yapmayin, bir de 2. Ye hamilesiniz. Eger orda da ne var canim ben kontrol ettim bir seyi yok dediyseniz (ki kendi anlatiminiza gore sese bakmaya tum aile kosup gelmis) hata sizde maalesef

Nolursa olsun. Esinizle aranizda bunu tartisabilirdiniz, kavga da edebilirdiniz ama kalkip orada bir suru insana sizi azarlatmasi cok yanlis. Kv degil, direk eşinizde suç.

Fevri davranmayin, kirilmakta haklisiniz. Ben de olsam kirilirim. Esinize cocugun annesi oldugunuzu hatirlatin. Evladinizin acisi en cok sizi yaralar zaten.

Bir olayda hemen bosanmayi dusunmeyin, kayinvalide ve ailesi size karsi negatif tutumlu olsalar da sizin eviniz ayri. Uzak durun mumkun mertebe. Esinize kirici sekilde degil de gercekten incindiginizi kibarca anlatin.

Hamilesiniz ve bebeginiz de daha kucuk yeterince basiniz kalabalik. Esinizin sorumlulugu size destek olmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…