Zorla camiye götürdüler!

Galiba alıntı yapmayı buldum Estağfurullah o nezaket size ait ; amma ve lakin herkesin hemfikir olduğu konu baskı altında olman. Herkesin istemediği durumlar var ve başa çıkmak zorunda. Seninki de bu olmus. Ama bi arkadas da iyi gelebilir biliyo musun? Seni anlayan, senle aynı düşünmesi önemli değil. Ben düşünüyorum mesela her şeyi kafaya takan biri olarak annem olmasaydi kafayı yerdim Heralde. Önce kendini topla, baskınin geçeceği günü düşün ve bi arkadas, dost bul kendine. Kötü günler geçmiş aslen, güzele az kalmis iken salma kendini

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim de inancim yok.herhangi bir dine mensup degilim.ailem biliyor anlattim onlara.baski demeyelim de ara ara beni uyariyordu annem su duayi vs ezberle diye soyledim kurtuldum.paylas istersen annenle.13 yil once soyledim ben .o gun bugundur demez bir sey

Bende oyleyim oruc tutuyorum yanlarinda onlar evde yokken yiyorum.. bende ekonomik özgürlüğümu alacagim gunu bekliyorum sabirsizlikla..

Anlıyorum. Bak daha dün annemle dini bir konu hakkında senin gibi düşünmüyorum dediğim için tartıştım.Hoşgörü işte her şeyin başı hoşgörü, bir arkadaşım daha var kendisi ateist dedesi falan imam ama bütün ailesi bilir ateist olduğunu sadece ablası konuşmuyor bu yüzden o kadar. Ama sizde durum çok farklı. Bu baskı olmasa sen kendi kendine kalsan belki müslüman olacaksın belki olmayacaksın belki başka dine inanacaksın bilemeyiz.

konu senin durumun buradaki insanların durumu değil herkes kendince okumuş araştırmış insanlardır
müslümanlar körü körüne inanmaz her sorunun cevabı vardır islamiyette
Soyledigim sey konuyla cok uç bisey degildi ve kendi fikrimi soyledim ki zaten bu benim konum konuyla alakasiz olmadikca istediğimi soylerim bunu elestirmek size dusmez. Herkes öyle okumus arastirmis olmuyo malesef nice arkadaşlarım varki muslumanim dedigi halde sorsaniz imanim islamin sartlarini bilmez, size kendi dogrularinizla mutluluklar

Onerileriniz icin cok tesekkurler mutlaka okuyacagim.
Zaten suandada deistim diyip kenara asla cekilmiyorum butun dinleri elimden geldigince arastiriyorum...

Ne yazık ki ülkemizde bu sıfatla yaşamak zor. Benim annem biliyor ama babam bilmiyor. Kuaförüm müslüman olmadığım için dükkanının bereketini kaçıracağım diye benimle arasına mesafe koydu. Ama ben böyle daha mutluyum. Müslüman arkadaşlarımda var, onlarla oturup din tartışıyoruz. Her gün yeni bir şey öğreniyorum. Üniversitede bölümüne göre zorluk yaşarsın. Ben tarih okuyorum. İslam tarihi diye dersimiz var ve inanılmaz sıkıcı. Üniversitede çok şey öğrenirsin. Herkes bu konuda baya bilgili. Aşırı dindarı da var ateisti de deisti de. Ne okumak istiyorsun ve nerede yaşıyorsun ?

Dini konu konusmak yasa zaten benimki de dinle değil yasadigim baskilarla alakali ozelden arzu ederseniz konusabiliriz bunları

Ailene söyleyemiyorsun ama içinde bulunduğun durumdan da rahatsızsın..
Bir şey diyemeyeceğim açıkçası onlarla yaşadığın müddetçe bu durumda kalacaksın gibi görünüyor.
Onun dışında inanç sorgulaman için de şunu söyleyebilirim.İnanç evet okudukça yolunu bulursun bu çok güzel araştır öğren vs ama kalbini de dinle derim.
İçindeki ses ne diyor şöyle bir sakin köşede otur ve sadece kendini dinle sağı solu onu bunu anneni babanı değil kendini...Bazen hislerimiz bildiklerimizden daha iyi konuşur.Dilerim hakkında güzel olan olur..Sevgiler:)

ne olur bana dua edin diye bir konu açman acayip ironik olmuş..ergenliğin vermiş olduğu psikoloji sanırım..din görevlisi kardeşimizin sorduğu nazik soruya cevap vermemişsin seçiyosun resmen cevapları..özelden yazıyorum deme..konu ailenin baskıcı tutumunu çoktan geçti zaten..yaz buraya bizde görelim...görelimde ona göre sana yardım edelim ya da yorum yapalım.

Ben soylesem kimse konusmaz benle madem horgoru dini keske bukadar ibadetlerine duskun insanlar bunu gozardi etmeselerdi..

Konu sahibinin ailesi kendi inançlarına göre hareket ediyor. Onlar da ne yapsın? Çocuk müslüman değil mi? Aman yeter ki mutlu huzurlu olsun demek çok kolay birşey değil. Ben onları anlıyorum ve hak veriyorum ama bu kadar baskıcı olmaları yanlış. Dinde zorlama yoktur.

Ne baskısından bahsediyorsunuz kızlar hanımefendinin içinden gelmiyor bizim dinimize değil avrupaya özeniyor

İnançlı biri olarak(çok şükür ki) ben bu arkadaşa hak verdim ama babası mesela küsmüş camiye gitmek istemedi diye bu psikolojik bir baskıdır insan içten içe soğur ki zaten istemsizce.. Ama bunların sebebi islam değil işte
bu duygularının sebebi ailesi
ben o yüzden içindeki sesi dinle dedim..Aslında farkında olmadan arkadaşımız ailesinin hatalarını dine yükleyerek dinden uzaklaşıyor..

Son düzenleme:
Malesef herkes bir din uydurduğu için kimisi böyle zorlayarak sevap point topluyorum iyilik ediyorum sanıyor.. Halbuki hiç değilse inandıkları şeye saygıları olsa da kendi kendilerine uydurmalarla yaşamasalar. Ben de inanmıyorum ama dinini yaşayan kimseye söz etmem, ne demiş sevgili atatürk din vicdan meselesidir. Herkesin vicdanına kalmış, zorlamak anne baba da olsa kimin haddine?

Ben soylesem kimse konusmaz benle madem horgoru dini keske bukadar ibadetlerine duskun insanlar bunu gozardi etmeselerdi..

Broken konum din değil ailem diyorsun o zaman İslam'a sallamaktan vazgeç şu an. Çünkü sen böyle söyledikçe insanlarda cevap verecek ve konu sapacak. Mükemmel olan müslümanlar değil zaten ailen hoşgörüsüz diye bunu inandıkları dine yükleyemezsin. Ben sana saygı gösterip yardımcı olmaya çalışıyorum sen de benim, bizlerin mensup olduğu dine saygı göster lütfen.

Gerçekten bu insanlarin dedikleri "her dine, insana karsi saygim var" resmen fosmis.
Yani deist/ateist olmak sadece baskidanmi kaynaklanabilir? Bu topikte o kadar çok saygsiz yorumlar var ki, ateist olarak gerçekten üzülüyorum.

Eger durum tam tersi olmus olsaydi ve çogunluk ateist forumda bir müslüman kiz annesi babasi tarafindan ateïst olma baskasi görseydi. Ve o forumda millet "baskidan müslüman olmak istiyorsun" "annenin babanin eline saglik, vallahi kizim müslüman olursa ne yaparim" "ve ateist olmak ne kadar güzel, tek dogru yol bu, müslüman olmak kötü" gibi yorumlar yazilsaydi kk üyelerin tepkilerini merak ederdim. Olayin tersi olmus olsaydi, o anne babaya bu kadar ilimli olmazlardi, ve yorumlar çooook farkli olurdu.

Konuya gelince ben olsam evet dindarmis gibi oyun yapardim sirf kendimi kurtarmak için. Yani anladigim kadari ile, oyunu oynadiginizda, istediginiz üni'ye gidebiliyorsunuz. Ben üni'ye gidinceye kadar oyun oynardim, sonradan da zaten yilda 1,2 sefer eve geri dönerdim, ve üni bittikten sonra uzak bir yere tasinirdim. Kaç yasinda olursan ol, hiç kimse baski edilmeyi hak etmiyor.

Anne baba ahiretten korkuyorlarmis diye yaptigi seyleri hakli kilmiyor. Bende yarin birgün evladimi baski altina alamam mutlaka ateist olsun diye çünkü bu çok yalnis. Evladin mutsuz ve anne baba kulak asmiyor. Herkesin, her yasta dinini seçme hakki var ve bu hakki yasamak için illahi kurani, tevratin hepsini okumak zorunda bile degil. Her insanin hür iradesi vardir, istedigi sekilde yasama hakki vardir!

sizi çok iyi anlıyorum. akrabalarınızdan ya da eş dostlarınızdan sizi anlayabilecek hoşgörüde olan aynı zamanda müslüman olan ve özellikle ebeveynlerinizin sevip saydığı biri ile bu durumu konuşmanızı tavsiye ederim. bu kişi dede, amca, hala, babaanne, anneanne vs. herhangi birisi olabilir. o kişi sizin durumunuzu anladığında anne ve babanıza islam dinininde hoşgörü olduğunu ve size baskı yapmamasını öğütlerse belki durum hafifleyebilir. ailenizi uyaracak kişi kesinlikle siz değilsiniz çünkü sizi anlayıp dinlemeye niyetleri yok gibi. ayrıca ebevenylerinize kafirun suresini hatırlatın. ne diyor kafirun suresi? leküm dinüküm veliye din...yani sizin dininiz size, benim dinim bana...

Son düzenleme:
Ben arkadaslarima da açamıyorum konuyu malesef bi kere actim hic ummadigim kisi bile normal karsilayamamisti sacma sapan tepkilerde bulunmustu.. ben birine soylemeye cekiniyorum kimse normal falan karsilamiyo ama univeriste ortami farklidir insanlar bazi seylere daha aciktir diye dusunuyorum yani oyle umuyorum ben halkla iliskiler yada psikoloji istiyorum

Sevmiyorum bu tarz konulara yorum yapmayı ama yine dayanamadım. Konuyu ne zaman biri avrupaya amerikaya getirecek diye bekliyordum o da geldi tam oldu. Kız ben nasıl dine dönerim, ya da hatam nerde dememiş. Bunaldım demiş. Ona göre yorum yapsak nadıl olur?

Güzel kardeşim, bir müddet daha böyle yaşayacaksın belli ki. Kendini sıkmayı, dert etmeyi bırak. Daha relax olmaya çalış başka çaren yok. Ailenden vazgeçemezsin, onları zor durumda da bırakmak istemezsin. O yüzden kendi ayaklarının üstünde durana kadar sabır diyeceksin.

Ailenin böyle bir konuda hoşgörülü olması bence samimiyetsizlik olurdu hoşgörü beklemeyi tamamen unutmalısınız en azında ilk söylediğiniz yıllarda

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaşım, ailen baskı yapıyorsa bu yanlış bir tutum; çünkü dinimiz sevdirilerek anlatılması gereken bir din. Yukarıda demişsin ya ' belki bu size dert gibi gelmeyebilir ' diye.. Aslında bu büyük bir dert senin açından. Ailenin dini anlatmaktaki yanlış veya eksik tutumu, senin inanmaman için bir gerekçe olmamalı.. Eminim ailen senin böyle düşündüğünü bilse sana kızmaktan çok üzülürler, nerede yanlış yaptık diye kendilerini sorgularlar. Ama artık sende ters tepki oluşmuş, onların her dediğini baskı olarak algılarsın. Arkadaşım, bir süre evinden uzaklaş, biraz kendi haline kal ve kendini dinle. Belki bu görmeye ihtiyacın olan şeyleri görmene vesile olur. Çünkü sen ne kadar ben tanrıya inandım başka bir şeye değil desen de, Allah'a inanmanın gerektirdikleri vardır. Amacım seni yargılamak değil, belki birazcık bakış açının değişmesine etkim olur mu umuduyla yazdım. Rabbim sana güzel kapılar açsın canım kardeşim ve dinimizin güzelliğini anlamayı bahşetsin. Allah yardımcın olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…