- Konu Sahibi brokensmile7
-
cok naziksiniz cok tesekkur ederim :) hormon bozuklugu olabilir demissiniz inanin suan hormon bozuklugum ve kistlerim var hatta sinirden sitresten kalbimde sancılar olmaya basladi su aralar bide hep evin icinde oldugum icin baskiyi iyice hissediyorum. Onerilerinizi deniycem tekrar tesekkur ederim :)
Bende oyleyim oruc tutuyorum yanlarinda onlar evde yokken yiyorum.. bende ekonomik özgürlüğümu alacagim gunu bekliyorum sabirsizlikla..
Soyledigim sey konuyla cok uç bisey degildi ve kendi fikrimi soyledim ki zaten bu benim konum konuyla alakasiz olmadikca istediğimi soylerim bunu elestirmek size dusmez. Herkes öyle okumus arastirmis olmuyo malesef nice arkadaşlarım varki muslumanim dedigi halde sorsaniz imanim islamin sartlarini bilmez, size kendi dogrularinizla mutluluklarkonu senin durumun buradaki insanların durumu değil herkes kendince okumuş araştırmış insanlardır
müslümanlar körü körüne inanmaz her sorunun cevabı vardır islamiyette
Onerileriniz icin cok tesekkurler mutlaka okuyacagim.
Zaten suandada deistim diyip kenara asla cekilmiyorum butun dinleri elimden geldigince arastiriyorum...
Merhaba
Oncelikle bir din gorevlisi olarak üzüldüm durumunuza çünkü dinimizde zorlama asla yoktur. Hz Muhammed hic kimseyi zorlayarak bu dine girmelerini emretmedi! Biz sevdirerek bir seyler vermeli ama karsimizdaki bunu kabullenmiyorsa da saygi diymaliyiz. Dini inanciniza saygim var bu noktada ancak bizim milletimiz din konusunda pek az bilgiye sahip olsalarda inanc noktasinda saglamdirlar sanirim sorunda burda çıkıyo güçlü bir inanca sahip aileniz var yalniz bilgi noktasnda sıkıntı oldugndan baski yapmadan duramiyorlar sanirim.
Namazi zorlamalari mesela asla zorla alisilcak bir ibadet değil namaz Allah ile buluşmak ona yonelmektir
Yasiniz itibariyle ailenizden baski gorebilirsiniz gerçeği soylediginiz takdirde farkli sehire gidemiyorsaniz da en azindan ayni sehirde uzak bi mesafede okul olablir git gel yapmamak icin baska yerde kalirsiniz.
Aileniz dinimizi tam olarak biliyorsa inancinizdan dolayi sizinle irtibati koparmamasi lazim aslinda. Cunku hz muhammed inancsz olan akraba hakkinda kendisine soru soruldugundaa onlarla bağı koparmayin akrabalik gorevinjzi yapin buyurmustur.
Son olarak yargılamak değil yahut haddim değil ancak bir ilahiyatci olarak merak ettm. Tanriya inaniyorum dine inanmiyorum dediginize gore deistsiniz. Yaratici bir tanri var ama peygamber yok sekilde inaniyorsunuz. Peki o zaman tanri bizi yaratmis ve unutmus mu oluyor? Tanri neden yaratmistir peki insani unutacaksa basi bos birakicaksa? Sebebsiz bi seyler yapan biri nasıl Tanri olablir? Bu konuda nasil tatmin oluyosunjz kusura bakmayın meslegim geregi de merak ediyorum bu isin psikolojisini. Cevap vermek istemezseniz de caniniz sagolsun. Konu disi bu sorum için kusura bakmayin...
Ben soylesem kimse konusmaz benle madem horgoru dini keske bukadar ibadetlerine duskun insanlar bunu gozardi etmeselerdi..Anlıyorum. Bak daha dün annemle dini bir konu hakkında senin gibi düşünmüyorum dediğim için tartıştım.Hoşgörü işte her şeyin başı hoşgörü, bir arkadaşım daha var kendisi ateist dedesi falan imam ama bütün ailesi bilir ateist olduğunu sadece ablası konuşmuyor bu yüzden o kadar. Ama sizde durum çok farklı. Bu baskı olmasa sen kendi kendine kalsan belki müslüman olacaksın belki olmayacaksın belki başka dine inanacaksın bilemeyiz.
Ne baskısından bahsediyorsunuz kızlar hanımefendinin içinden gelmiyor bizim dinimize değil avrupaya özeniyor
Ben soylesem kimse konusmaz benle madem horgoru dini keske bukadar ibadetlerine duskun insanlar bunu gozardi etmeselerdi..
Ben arkadaslarima da açamıyorum konuyu malesef bi kere actim hic ummadigim kisi bile normal karsilayamamisti sacma sapan tepkilerde bulunmustu.. ben birine soylemeye cekiniyorum kimse normal falan karsilamiyo ama univeriste ortami farklidir insanlar bazi seylere daha aciktir diye dusunuyorum yani oyle umuyorum ben halkla iliskiler yada psikoloji istiyorumNe yazık ki ülkemizde bu sıfatla yaşamak zor. Benim annem biliyor ama babam bilmiyor. Kuaförüm müslüman olmadığım için dükkanının bereketini kaçıracağım diye benimle arasına mesafe koydu. Ama ben böyle daha mutluyum. Müslüman arkadaşlarımda var, onlarla oturup din tartışıyoruz. Her gün yeni bir şey öğreniyorum. Üniversitede bölümüne göre zorluk yaşarsın. Ben tarih okuyorum. İslam tarihi diye dersimiz var ve inanılmaz sıkıcı. Üniversitede çok şey öğrenirsin. Herkes bu konuda baya bilgili. Aşırı dindarı da var ateisti de deisti de. Ne okumak istiyorsun ve nerede yaşıyorsun ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?