- 17 Mart 2012
- 6.465
- 2.249
- 448
- Konu Sahibi brokensmile7
-
bunu soylersem ailem baskalarina söylemeye utanir birini öldurmusum gibi tepki verir ve hatta akrabalarda ailemi ve beni dislar , suanda bile kapali degilim diye aileme gelip siz bu kiza hic mi öğretemediniz biseyler diyip elestiriyolarmis zatn o olaylardan sonra baski iyice artti. Bu benim icim cok zor yani aciklamak, ancak evden ayrilip kendi ayaklarimin ustunde durabildigimde belki.. cunku suan onlara muhtacim da...
Valla ben de arkadaşa münafıklığı bırak açık ol dedim kabul etmiyor , büyülü sözcükleri bekliyor sanırımGerçekten bu insanlarin dedikleri "her dine, insana karsi saygim var" resmen fosmis.
Yani deist/ateist olmak sadece baskidanmi kaynaklanabilir? Bu topikte o kadar çok saygsiz yorumlar var ki, ateist olarak gerçekten üzülüyorum.
Eger durum tam tersi olmus olsaydi ve çogunluk ateist forumda bir müslüman kiz annesi babasi tarafindan ateïst olma baskasi görseydi. Ve o forumda millet "baskidan müslüman olmak istiyorsun" "annenin babanin eline saglik, vallahi kizim müslüman olursa ne yaparim" "ve ateist olmak ne kadar güzel, tek dogru yol bu, müslüman olmak kötü" gibi yorumlar yazilsaydi kk üyelerin tepkilerini merak ederdim. Olayin tersi olmus olsaydi, o anne babaya bu kadar ilimli olmazlardi, ve yorumlar çooook farkli olurdu.
Konuya gelince ben olsam evet dindarmis gibi oyun yapardim sirf kendimi kurtarmak için. Yani anladigim kadari ile, oyunu oynadiginizda, istediginiz üni'ye gidebiliyorsunuz. Ben üni'ye gidinceye kadar oyun oynardim, sonradan da zaten yilda 1,2 sefer eve geri dönerdim, ve üni bittikten sonra uzak bir yere tasinirdim. Kaç yasinda olursan ol, hiç kimse baski edilmeyi hak etmiyor.
Anne baba ahiretten korkuyorlarmis diye yaptigi seyleri hakli kilmiyor. Bende yarin birgün evladimi baski altina alamam mutlaka ateist olsun diye çünkü bu çok yalnis. Evladin mutsuz ve anne baba kulak asmiyor. Herkesin, her yasta dinini seçme hakki var ve bu hakki yasamak için illahi kurani, tevratin hepsini okumak zorunda bile degil. Her insanin hür iradesi vardir, istedigi sekilde yasama hakki vardir!
1. Tanriya inancim var demistim farkindaysaniz yarim yamalak okudugunuz seylerle yorumda bulunmayinne olur bana dua edin diye bir konu açman acayip ironik olmuş..ergenliğin vermiş olduğu psikoloji sanırım..din görevlisi kardeşimizin sorduğu nazik soruya cevap vermemişsin seçiyosun resmen cevapları..özelden yazıyorum deme..konu ailenin baskıcı tutumunu çoktan geçti zaten..yaz buraya bizde görelim...görelimde ona göre sana yardım edelim ya da yorum yapalım.
Broken konum din değil ailem diyorsun o zaman İslam'a sallamaktan vazgeç şu an. Çünkü sen böyle söyledikçe insanlarda cevap verecek ve konu sapacak. Mükemmel olan müslümanlar değil zaten ailen hoşgörüsüz diye bunu inandıkları dine yükleyemezsin. Ben sana saygı gösterip yardımcı olmaya çalışıyorum sen de benim, bizlerin mensup olduğu dine saygı göster lütfen.
Müslümanların anlamadığı bir nokta var ateistim veya deistim diyen kişiye kusura bakmasın yukarıda din görevlisiyim diyen arkadaşın sorduğu soruları soruyorlar hepsinin cevabı var ve zaten herkes şundan emin olsun kimse ailesinin atasının dinini kolay kolay bırakmıyor, önce inanmak istemiyor çünkü bir insan on-yirmi yıllık inancına toz konduramıyor bu sorular yüzbin kere kafadan geçiyor araştırılıyor defalarca okunuyor hepsi her ayrıntı.. Dinden vazgeçme en azından benim için çok uzun bir süreçti, benim bildiklerimi müslümanların en az yüzde ellisinin bilmediğinden, düşünmediğinden, sorgulamadığından eminim o derece kesin konuşuyorum. Dinde ilk yalana -bana göre ilk yalana- inandığınız zaman gerisi kolaydır ama o parçayı sorguladığınız zaman görürsünüz çöküşü..
Valla ben de arkadaşa münafıklığı bırak açık ol dedim kabul etmiyor , büyülü sözcükleri bekliyor sanırım
Agziniza sağlık gerçektenMüslümanların anlamadığı bir nokta var ateistim veya deistim diyen kişiye kusura bakmasın yukarıda din görevlisiyim diyen arkadaşın sorduğu soruları soruyorlar hepsinin cevabı var ve zaten herkes şundan emin olsun kimse ailesinin atasının dinini kolay kolay bırakmıyor, önce inanmak istemiyor çünkü bir insan on-yirmi yıllık inancına toz konduramıyor bu sorular yüzbin kere kafadan geçiyor araştırılıyor defalarca okunuyor hepsi her ayrıntı.. Dinden vazgeçme en azından benim için çok uzun bir süreçti, benim bildiklerimi müslümanların en az yüzde ellisinin bilmediğinden, düşünmediğinden, sorgulamadığından eminim o derece kesin konuşuyorum. Dinde ilk yalana -bana göre ilk yalana- inandığınız zaman gerisi kolaydır ama o parçayı sorguladığınız zaman görürsünüz çöküşü..
ne olur bana dua edin diye bir konu açman acayip ironik olmuş..ergenliğin vermiş olduğu psikoloji sanırım..din görevlisi kardeşimizin sorduğu nazik soruya cevap vermemişsin seçiyosun resmen cevapları..özelden yazıyorum deme..konu ailenin baskıcı tutumunu çoktan geçti zaten..yaz buraya bizde görelim...görelimde ona göre sana yardım edelim ya da yorum yapalım.
Keske hosgorulu olabilseler derken din icin soylemedim ailem icin soyledim ?
Büyülü sözcükler derken sizin sölerinizi kastettmemiştim ama bana göre münafık yani, münafığa ne denir ki başka olduğundan farklı gözükmeye çalışan kişi diye daha uzun bir cümlemi kurayım .Ne yani, benim sözçükler büyülü sözcüklermi oluyor? Alay etmeyin lütfen.
Münafik diyerek zaten konu sahibine yargilayaci bir sekilde cevap vermissiniz (ki ben kafir kelimesindende ayni sekilde hoslanmiyorum), tabiki kabul etmez. Annesi, babasi zaten sert tiplermis, kizi dövüyorlar. Ben saygisiz olmak istemem fakat siz hangi ülkede yasiyorsunuz? Türkiyede cinayetler çok kolay isleniliyor. Kizin hayati tehlikeye atilabilir eger dogrulari anlatsa. Her anne baba ayni degil, her anne baba anlayisli degil. Öyle olsa bu kadar çok evlat öksüz yasamazdi, namus cinayetler olmazdi,...
Öncelikle munafikligin alemi yoksa boyle gereksiz cikislarinda alemi yok bence. Acik acik soyle ne bekliyorsa mucadele et tabi cok kolay bisey ben size ailem çok dindar diyorum boyle biseyi kabul edemezler diyorum siz bana cok kolaymis gibi acikla diyosunuz gucsuzlukle alaksi var ya da yok ben burda sadece kendimi dusunmuyorum ailemide dusunuyorum çünkü benim akrabaladimda bunu normal karsilamayacagi gibi ailemide dislayabilir
Nolur bana dua et ya canim benimne nezaketi canım hemen saldırıya geçiyo oldu tabi sen inanma biz dua edelim
Nolur bana dua et ya canim benim
Büyülü sözcükler derken sizin sölerinizi kastettmemiştim ama bana göre münafık yani, münafığa ne denir ki başka olduğundan farklı gözükmeye çalışan kişi diye daha uzun bir cümlemi kurayım .
Yani ben inancıma saygı duymanızı bekliyorum yani bana göre kafirsiniz , ne diyim şimdi .Yalansa yalan .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?