Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

kim tutar seni kim tutar mi diyodu aslı sana? haklıymıs
ayakta alkışlıyorum<3[/QUOTE]
Aman dikkat canım bi kaç gun zorlama
5.30 aylıkken bizim de ağzımızda diş vardı teyzesi
Benim oğlumun da
Oylede daha 2+11 gunlukk :/
Canım bazen dişli bile doğar bebek.ama genelde üçüncü ayın içine girince salya artar kaşınma şişme beyazlama olur ancak 5 te çıkıyor işte
aman cnm su ara 6.hastalik salgın halinde baharda ve sonbaharda oluyor ateşe dikkat

1- Ağır bir egzersiz programınız varsa, iftardan 2 saat sonra spor yapmak en iyisidir. Hazmı kolaylaştırır, uykuya geçişinizi hızlandırır, metabolizmayı düzenler.

2- Klasik bilgi: SU! Bol sıvı, sindirimi kolay yiyecekler, sulu meyveler tüketmek; yaz ayında Ramazan'da spor yapmanızı daha kolaylaştıracak. İftar sonrası su alımınıza daha da dikkat edin.

3- Gündüz vakti spor yapacaksanız pilates tarzı fazla terletmeyen, fazla kardiyo içermeyen sporları düşünebilirsiniz. Yürüyüş de iyi olur. Ayrıca evde yaptığınız sporda havalandırmaya dikkat edin, nemin ve sıcaklığın düşük olduğu, önceden havalandırılmış odaları seçin.

4- Uyku çok önemli! Sahur yüzünden bölünen uykunuzu hesaplayarak erken yatmaya çalışın ki kas gelişimi durmasın. İyi bir uyku, kortizolun (yağlanmaya sebep olan hormon) salgılanmasını engellediği ve stresi azalttığı için kilo vermeye de yardımcıdır.

5- Giyiminizde naylon gibi yakan, terleten kıyafetler yerine havadar olanları seçmeye çalışın. Ter kaybı, sıvı kaybıdır.

6- Ramazan'da spor süresini kısmak niyetiyle ısınma ve soğuma egzersizlerini kesinlikle atlamayın. Sakatlanmak, amaca ulaşmayı erteler.

Ramazan'da Beslenme

Hamur işleri, tatlılar, pilav, makarna, ekmek gibi yiyecekleri sofraya koyarsanız; bunları tüketirsiniz. Bunları iftar sofranızdan uzak tutun.

Sofranızda cacık, çorba gibi sıvı ürünleri arttırın. Ayran, su, maden suyu, evde sıkılmış meyve (ve hatta sebze) suları gibi içeceklere yer verin. Gazlı asitli şekerli içecekleri, süpermarkette satılan meyve sularını almamaya çalışın.

Yemeği yavaş yiyin. En önemli madde bu. Beyniniz doyduğunu 20 dakikada anlıyor, midenize 20 dakika içinde tabak tabak yemek gönderirseniz bir anda doyacak ve hatta şişkin bir göbekle rahatsızlık çekeceksiniz.

İftarlık mezelere dikkat! Zeytin, hurma, acılı ezme, tereyağlı ballı ekmek gibi mezeler fazla kaçırıldığında gereksiz kalori oluyorlar.

Diğer bir konu ise, Ramazan’ın Türk yemek kültürü açısından en bilinen özelliğinin iftar sofralarındaki çeşitliliği ve bolluğudur. Geleneksel Türk İftar sofralarında bir insana yetecek yemeğin genellikle 2-3 kat fazlası bulunabiliyor. Zaten düşük seviyede olan kan şekeri de, kısa sürede çok miktarda besin tüketme isteği doğuruyor. Hızlı yemek yememe önerisini tekrar ediyorum.

Yeterli ve dengeli beslenmenin Ramazan ayında da sürdürülebilmesi için günün oruç tutulmayan bölümünde en az dört öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerekir. Sahurda sadece su içerek niyetlenmenin veya gece yatmadan önce ağır yemek yemenin zararlı olduğu unutulmamalı. Çünkü bu beslenme tarzı, açlığı fazladan ortalama 18 saate çıkarmaktadır. Bu da açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak günün (ve gecenin) daha verimsiz geçmesine neden olmaktadır.

Bu durumun aksine eğer sahur öğünü, ağır yemeklerden oluşursa gece metabolizma hızı düştüğü için yemeklerin yağa dönüşme hızı ve kilo alma riski artmaktadır. Bu nedenle sahura mutlaka kalkılmalı ve bu öğünde süt, yoğurt, peynir gibi besinlerden oluşan bir kahvaltı yapılmalı ya da çorba, sebze ve kurubaklagil yemeklerinden oluşan bir öğün tercih edilmelidir.

Salata, yeşillik gibi kompleks karbonhidratların bizi daha uzun süre tok tuttuğunun da altını çizelim.

Son bir not: Yapabilenler için, sahur vaktinden çok önce kalkıp spor yapmak, sonra sahuru yiyip güne başlamak da bir başka

Kızlar spor ve sağlık icin yiyolar diye bir konudan aldım cok hoşuma gitti

Canim bianda yukseliyosa hastaneye gidin cok korkarim ben atesten

Bende oyle diyodum ama butun belirtiler onu gosteriyo arastirdim ihtimal varmis yani :/ insallah degildir ya cok erken
Doğru dişiyle bile doğan var canım ama kaptanımızın dediği gibi yavaştan salya olmaya baslar.oğlumdan 2.5 ay küçük bi bebek oğluöun doğumunda yakasını kollarını ıslatıyordu salyayla, ha cıktı ha çıkacak dedik en son o bir yaşındayken oğlumun 4 dişi mi ne vardı, o kuzum yazık çıkarmamıştı daha.belli de olmaz ama geç çıkması daha iyidir diye düşünüyorum
ayakta alkışlıyorum<3
Çok geçmiş olsun kanki nazar mı değdi sana varmıydı daha önce bi sorunun yeni bişey mi?canım önemli olan sağlığın iyileşte sen yaparsın nasılsa sporunu.

Maaşallah.kendi dişleride 5 yaşında çıktı ama öyle bi dezavantajı var.[/QUOTE]
Yoktu canım ya ters bi hareketti galiba ki kütledi,kirletince oldu zatengeçer inşallah
40 gunluk cikartan varmis yaa
ah bu bebekler
@katre-i dem kaptanım,yazanların hepsini uyguluyorum, kareme yıldızlı uğur böcüüüü isterimm

Yoktu canım ya ters bi hareketti galiba ki kütledi,kirletince oldu zatengeçer inşallah
ah bu bebekler
@katre-i dem kaptanım,yazanların hepsini uyguluyorum, kareme yıldızlı uğur böcüüüü isterimm[/QUOTE]
Aman ciddi bişey olmasında Canım inşallah yarına daha iyi olursun

ah bu bebekler
@katre-i dem kaptanım,yazanların hepsini uyguluyorum, kareme yıldızlı uğur böcüüüü isterimm[/QUOTE]

Bencede gec cikmasi daha iyi daha saglikli derler

Uyandığımda daha iyiydim ama bi kaç gün korursam iyi olur canim
Zaten çok az yedim. Midem kötü bir kaç gündür düzgün yemek yiyemiyorum. Dehşet şişlik var karnımda.
Diyetisyene ara verdim.
geçmiş olsun ,niye ki?
Regl in yaklaştıysa sislik ondan olabilir

@Ses35 ben dün spor yapamadım kızçeler , 10.06.2016 benim yok
çok teşekkür ederim canım o zaman bas gaza rüzgarın kızları bas gaza spora devam

canım yaaaaa, unutmamış sınız ya, bu daha çok duygulandır dı beni
aslibo eşini ikna et gitmeli %2 sağlam sperm şekli bu konuda tedavi gormeli sperm sekil bozukluğu olduğu için durumu anlatmasını dr açık açık eşine

sağol kaptanım, izah ettim herşeyi, bu sefer fazla naz etmeden gidecek doktora benim ki çok şükür

sağol canım, Allah razı olsun, tavsiyeni dinlicem canım
Sultan bana öteki topikte Seval alemdar demişti böyle bi sohbet olmuştu.
Bende sana aslı alemdar diyim bari
Gitmiyom kız çok korktum

aslı alemdar iyiymiş , tamam canım , anladın sen onu

Tabi canım baba olmak için o da emek harcıcak biz 9 ay taşıyıp doğum sıkıntısı yaşıyoruz zaten allah kolaylık versin gönlüne göre versin iyi haberlerini alalım inşallah

buradaki arkadaşlarım bilirler, çok zor ikna ettim ben adamı buraya kadar, şimdi süt dökmüş kedi gibi oldu birazcık
çok şükür

ayakta alkışlıyorum<3[/QUOTE]

çok geçmiş olsyun canımmm, valla çeteyiz heeee

oooo geçmiş olsun canım, senin kız gibi, benim yeğenimde öyle, bir bakıyosun ateşi düşmüş, daha sonra arkasını dönmeden aniden fırlıyor ateş, gözler falan kayıyor kıyamam teyzesinin canıııı,
Çok geçmiş olsun canım. Bir iki gün dinlen. Ustune gitme agridigi an bırak . Daha kötü olma . Belini sıcak tutmaya çalış . Canisi

Tek başına yapılsa hiç eyvallah etmicem

Onu da tek başına yapsan napcaz acaba biz bu adamları turşusunu mu kurcaz[/QUOTE]

yok canım, ben vitrine koyucam, dün dedim valla tek başına yapılsa sana hiç eyvallah etmicem dedim, gülüyor bide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…