- 18 Ekim 2012
- 7.075
- 3.075
- 148
- 42
Aksama yapayım artik.dün aklimdaydi.Kızımın ateşiyle ugrasinca hal kalmadı yapacakCanım bir demliğe yeşil elma limon karabiber karanfil zencefil koy kaynat içine de bal dök içerken çok iyi gelir
Sağolasın canım benim♡♡♡♡
Beklerim kuzum senden onu da başarırsın ,tıpta bir ilk
Süre çilek attıysan iyi ama muhtemelen hazır süt,arkadaşlar ne düşünür bilmiyorum ama ben paket gıdaların hele ki çilekli olanların zararından dolayı kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum:-(
Anam daha çok küçük değildir:-(
canım ishal kusma var mı?geçmiş olsun ama tekrar çıkarsa mutlaka dr götürün
Hazır süttü maalesef.meyvesuyu da hazırdı. Dışarıda olunca bi yere girip yemek yiyemedim.marketten alıp buroda takıldım. Dışarıda olmayı bu yüzden sevmiyorum yemek zamanıCanim bianda yukseliyosa hastaneye gidin cok korkarim ben atesten
Bende oyle diyodum ama butun belirtiler onu gosteriyo arastirdim ihtimal varmis yani :/ insallah degildir ya cok erken
Biz de nobetlesiyoruz eşimle. O geç yatar ben erken kalkarim dengeliyoruz. Bebek liginde de boyleydi.bi 37 bi 39Çok geçmiş olsun aman dikkat edin bazı çocuk genetik olarakta yatkın oluyor ateş oldu mu ben de hiç uyumuyom
Aman dikkat canım bi kaç gun zorlamakim tutar seni kim tutar mi diyodu aslı sana? haklıymıs
ayakta alkışlıyorum<3
Benim oğlumun da
Canım bazen dişli bile doğar bebek.ama genelde üçüncü ayın içine girince salya artar kaşınma şişme beyazlama olur ancak 5 te çıkıyor işte
aman cnm su ara 6.hastalik salgın halinde baharda ve sonbaharda oluyor ateşe dikkat[/QUOTE]
6. Hastalık ne ki? Bi arastirayim ben.
Sağolasın bilgiler için. Ağır değil benim spor.leslie yapıyorum en fazla 5 mil. O zaman ben 1.5 saat sonra yapsam olur herhalde.iftarda da çok ağır yemiyorum. Sahurda spor yapamam çünkü.1- Ağır bir egzersiz programınız varsa, iftardan 2 saat sonra spor yapmak en iyisidir. Hazmı kolaylaştırır, uykuya geçişinizi hızlandırır, metabolizmayı düzenler.
2- Klasik bilgi: SU! Bol sıvı, sindirimi kolay yiyecekler, sulu meyveler tüketmek; yaz ayında Ramazan'da spor yapmanızı daha kolaylaştıracak. İftar sonrası su alımınıza daha da dikkat edin.
3- Gündüz vakti spor yapacaksanız pilates tarzı fazla terletmeyen, fazla kardiyo içermeyen sporları düşünebilirsiniz. Yürüyüş de iyi olur. Ayrıca evde yaptığınız sporda havalandırmaya dikkat edin, nemin ve sıcaklığın düşük olduğu, önceden havalandırılmış odaları seçin.
4- Uyku çok önemli! Sahur yüzünden bölünen uykunuzu hesaplayarak erken yatmaya çalışın ki kas gelişimi durmasın. İyi bir uyku, kortizolun (yağlanmaya sebep olan hormon) salgılanmasını engellediği ve stresi azalttığı için kilo vermeye de yardımcıdır.
5- Giyiminizde naylon gibi yakan, terleten kıyafetler yerine havadar olanları seçmeye çalışın. Ter kaybı, sıvı kaybıdır.
6- Ramazan'da spor süresini kısmak niyetiyle ısınma ve soğuma egzersizlerini kesinlikle atlamayın. Sakatlanmak, amaca ulaşmayı erteler.
Ramazan'da Beslenme
Hamur işleri, tatlılar, pilav, makarna, ekmek gibi yiyecekleri sofraya koyarsanız; bunları tüketirsiniz. Bunları iftar sofranızdan uzak tutun.
Sofranızda cacık, çorba gibi sıvı ürünleri arttırın. Ayran, su, maden suyu, evde sıkılmış meyve (ve hatta sebze) suları gibi içeceklere yer verin. Gazlı asitli şekerli içecekleri, süpermarkette satılan meyve sularını almamaya çalışın.
Yemeği yavaş yiyin. En önemli madde bu. Beyniniz doyduğunu 20 dakikada anlıyor, midenize 20 dakika içinde tabak tabak yemek gönderirseniz bir anda doyacak ve hatta şişkin bir göbekle rahatsızlık çekeceksiniz.
İftarlık mezelere dikkat! Zeytin, hurma, acılı ezme, tereyağlı ballı ekmek gibi mezeler fazla kaçırıldığında gereksiz kalori oluyorlar.
Diğer bir konu ise, Ramazan’ın Türk yemek kültürü açısından en bilinen özelliğinin iftar sofralarındaki çeşitliliği ve bolluğudur. Geleneksel Türk İftar sofralarında bir insana yetecek yemeğin genellikle 2-3 kat fazlası bulunabiliyor. Zaten düşük seviyede olan kan şekeri de, kısa sürede çok miktarda besin tüketme isteği doğuruyor. Hızlı yemek yememe önerisini tekrar ediyorum.
Yeterli ve dengeli beslenmenin Ramazan ayında da sürdürülebilmesi için günün oruç tutulmayan bölümünde en az dört öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerekir. Sahurda sadece su içerek niyetlenmenin veya gece yatmadan önce ağır yemek yemenin zararlı olduğu unutulmamalı. Çünkü bu beslenme tarzı, açlığı fazladan ortalama 18 saate çıkarmaktadır. Bu da açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak günün (ve gecenin) daha verimsiz geçmesine neden olmaktadır.
Bu durumun aksine eğer sahur öğünü, ağır yemeklerden oluşursa gece metabolizma hızı düştüğü için yemeklerin yağa dönüşme hızı ve kilo alma riski artmaktadır. Bu nedenle sahura mutlaka kalkılmalı ve bu öğünde süt, yoğurt, peynir gibi besinlerden oluşan bir kahvaltı yapılmalı ya da çorba, sebze ve kurubaklagil yemeklerinden oluşan bir öğün tercih edilmelidir.
Salata, yeşillik gibi kompleks karbonhidratların bizi daha uzun süre tok tuttuğunun da altını çizelim.
Son bir not: Yapabilenler için, sahur vaktinden çok önce kalkıp spor yapmak, sonra sahuru yiyip güne başlamak da bir başka
Kızlar spor ve sağlık icin yiyolar diye bir konudan aldım cok hoşuma gitti