- 24 Nisan 2014
- 6.501
- 7.203
- 198
- 40
Bu gun ki kahvaltim
1 bardak lactamil
3 zeydin
Yarim dilum ekmem
Bi catal peynir
(Buistahsizlik ise yaradi )
Bu hafta herkes super hepinizi tebrik ederim :))
L littlelamp @Ses35 hadi sözlerde bildiriminizi yapin
Maşallah canım tbr ederim
Canım incele ,ben de anlatırım yine istersen
Anaaamm mezun mu oluyon canım benim
Teşekkür ederim canım ben de seni tebrik ederim:-*
Hah yaa söyle güzel güzel yemekler ye canım:-*
yüzdeler çok iyi hadi birinci olalım kızlar bu hafta♡♡♡♡
kızlar Derya doğuma gitmeden yetiştirin bildirimleri, yoksa Duru bebek her an kapıyı çalabilir
Bu haftanın galibi @yolcukardelenbence
Slm kızlar sadece 300 gr vermiştim 91.700 Düm şimdi 91.400 olmuşum
Canim kahvalti öncesi tartilmadin mi? Deneme suresinde olsan bile cuma günleri bildirim yapilmadi gerekiyor.
Teşekkür ederim eskirmişim:-*
canım beş gün var, yarın misafirim var:-(zor olabilir o zaman ya tüh:-(ben bi bakayım yine de
Köftesi için;
Sarmak için;
- 1 küçük yumurta
- 400 g kıyma
- Yarım ekmek içi (suda ıslatılmış, sonra suyu sıkılacak)
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- karabiber
- pulbiber
- kimyon
- Yarım tatlı kaşığı tuz (tepeleme)
Sosu için;
- Lavaş veya yufka (ben yufka kullandım 5-6 tane)
- Erimiş tereyağ (5-6 yemek kaşığı kadar)
Servis için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 yemek kaşığı salça (tepeleme)
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Beyti Sarma Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
- yoğurt
Köfte malzemeleri bir kaba alın, bütün malzemeleri yoğurun ve dolapta dinlendirin. Dinlenen köfteleri resimde görüldüğü gibi şekil verip (köfteler biraz kalın olsun) yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve 10 dakika kadar biraz pişirin. Köfteler pişerken tereyağı sos tenceresine koyup kızdırın, içine salçaları ilave edip kavurun. Suyu ekleyerek akıcı kıvamda olmasını sağlayın.
Yufkaları ya da lavaşı tezgaha serin. Ortadan ikiye kesin, üzerine tereyağını fırça yardımı ile sürün. Geniş kısmına köfteleri yerleştirin. Sıkıca sarın. Sardığınız dürümü verev şeklinde 3 parmak eninde kesin. Tekrar tepsiye yerleştirip üzerleri kızarana kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına dizin. Üzerine salçalı sosu gezdirin. Afiyet bereketli olsun :)
Not: arzuya göre pilavla, közlenmiş biber veya beytilerin üzerlerine kızdırılmış tereyağı gezdirebilirsiniz.kiyman yagli olursa daha güzel olur benimki kuru kuru oldu.bir de yufka ya sadece tereyağı surdugumuz için citir citir oldu.yumuşak durması için sut karistirabilirsin.Sağol canım duan için.
Amiiiin
Inşallah canimm
Allah korusun amiin.
Inşallah sağolasın
L littlelamp ben eklemistim gormemissin sanırım.45 dk leslie diye
Sağol canım.
Canım sen 72 kg degilmiydiniz geçen haftaKiz ben yazdim net ekmedi heralde yayinlanmamis :) 67.8 olmusum sadece 200 gr gitmis :/
Bak şimdi haber gelir belki de doğurdum diyekızlar Derya doğuma gitmeden yetiştirin bildirimleri, yoksa Duru bebek her an kapıyı çalabilir
Bu haftanın galibi @yolcukardelenbence
Hepsinden ye ama az az ye canım rabi ki kendini durdurabiliyorsanteşekkür ederim canım ay inşallah canım eve gitmeden hedefi görüp mezun olurum inşallah <3
bugünde iftardayım canım yemekler güzelde tutması ço zor ama artık alıştım hedefi görmeden bırakmak yok bu sefer :*
canım bugün başlayabilirsem okurum inşallah,yarın da misafirim var belki yatılı da olabilir bilmiyorum henüz:-(Dusunmen yeterli canim benim allah razi olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?