- 4 Temmuz 2013
- 30.126
- 99.188
- 598
Yok canım onun ki hastalıkta 5 oldukızlar maşallah roseange tebrik ederim tatlım sen 5 te 5 yapmıştın dimi yanlış mı hatırlıyorum
İnşallah yazdigimi anladın ben telden girince kendi kafasına göre duzeltiyorda@Erigim estarfurllah ne kusuru :)
Kesinlikleevet canım zorluyor epey bende ilk sıkıldım ama yaptıktan sonraki o rahatlama hissi çok hoşuma gidiyordu
Kv de tartı yok canım,ben de mecburi izne ayrıldım ama dikkat ediyorum yediklerine.tek sıkıntı görünce isten geç geliyo,aksam yemeğinden 9da kalkıyoruz.dun ilk gün diye yedim ama bugünden sonra ya yoğurt yerim ya da az az yerimSende Sağol cano özledim kanki izin almışsın çok yeme sakın hıııııı :)
Eski nicki mi aldın pek anlamadım ama hayırlı olsun
Tamam canım :)Bende istiyorum :))
haftaya bu haftaki kılından dusulecek canim[/QUOTE]Hadi inşallah
20.dkda halıyı oturuyor jillian bana
haftaya nasil hesapliycam pekhi benim yüzde 77,2 ye kadar hep eksi mi olacak
Canim kusura bakma yanlis yazmisimSende Sağol tatlım
Sağol canım vefat eden dedem canım anananem de toparlanır inşallah biranönce
Jillian oyle canim hic bitmeyecek gibi geliyor[/QUOTE]evet valla 45dk lesliedeki terle 10dk jlliandaki ter aynıhaftaya bu haftaki kılından dusulecek canim
Tesekkurler canimkızlar maşallah roseange tebrik ederim tatlım sen 5 te 5 yapmıştın dimi yanlış mı hatırlıyorum
zumba yap canımYa Ben Leslie yapmak istemiyorum artik
Canim sıkılıyor uzun sürdüğü için
Şöyle 20 dk da işe yarayacak bir şey yok mu yağ yakacak
Eki Görüntüle 1863875buseb canım burdan yapıyorum imza ayarlarını tıklayınca bualttaki sayfa aciliyor
hımm olabilri canımbenim bildigim sadece pro üyeler imza kullanabiliyor eskiden kilo cizelgesi her üyede oluyordu ama degisti sanirimbuseb
bende 1 var 2 ve uc sonra benim için birinde sol arkadaki kızın yaptıklarını yapıyorum laf aramızdaKızlar jillian level 1 indiriyorum 2 ve 3 u de indircem
Ev kadınları, çok fazla iş yapmalarına rağmen kilo vermekte zorlanıyor.
Yapılan araştırmalarda gösteriyor ki ev kadınları çalışan kadınlara oranla daha kilolu…
Ev kadınlarının kilo almasında bilgisayar ve televizyon karşısında sürekli kurabiye, kek, asitli içecekler tüketmenin önemli bir rolü olduğunu belirtti...
Ev kadınlarının kilo problemlerini ortadan kaldırmaları için alabilecekleri önlemler
• Salataları servis yaparken mutlaka kevgir kullanılmalı ki yağ servis tabağında kalsın.
• Etli yemeklere kesinlikle yağ ilave edilmemeli. Kendi yağıyla pişerse hem daha lezzetli olur hem de kalorisi azalır.
• Et suyunun jelini atıp kullanınız çünkü et suyunun jelinde yağ birikir.
• Yemeklerde tuz yerine damak tadına göre; nane, köri, karabiber, kimyon gibi baharatlar kullanmalı çünkü tuz vücutta fazla su birikimine sebep olur.
• Patates haşlanmış ya da fırında pişirilerek tüketilmedir. Eğer patatesi kızarmış seviyorsanız kendiniz yağsız patates cipsi hazırlayabilirsiniz. Patatesleri cips gibi ince ince kesip ısıtılmış, yağsız tost makinesinde pişirerek tüketebilirsiniz.
• Tavuğun derisi kullanılmamalıdır çünkü en fazla yağ bu bölümde bulunur.
• Etin görünen yağları ayıklanıp kullanılmalıdır.
• Yemek pişirirken yanmaz tava kullanınız.
• Yemekleri karıştırırken tahta kaşık tercih ediniz. Metal kaşık, sebzelerde C vitamini kaybına neden olur.
• Lokmaları 20-25 kere çiğneyiniz.
• Her gün yürüyüş ve egzersiz yapınız. Özellikle sabah açken yapılan bir saat tempolu yürüyüş, kilo almaktan koruyacağı gibi kilo vermeye de yardımcı olacaktır.
• Kabul günleri kilo almaya sebep oluyor. Böyle günlerde sebze ağırlıklı ve zeytinyağlı yiyecekler tercih edilmeli.
• Şekerli ve gazlı içecekler yerine ayran veya taze sıkılmış meyve sularını tüketmeye gayret ediniz. Vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengin olan bu içecekler günlük vitamin ihtiyacınızı karşılamada katkıda bulunacaktır.
• Ağır hamur tatlıları yerine dondurma veya sütlü tatlıları tercih edilmelidir.
• Gün içerisinde televizyon karşısında yemek yemeyiniz. Televizyon karşısındayken hem ne kadar yediğinizi anlamazsınız hem de normalden daha hızlı tüketirsiniz.
korkmaz belin ve diğer ev hanımları için buldum.....
Etli yemeklere yağ katmayınız.
· Yemeklere konan yağ miktarını azaltınız.
· Yemeklerin suyundan daha çok posa kısmını tercih ediniz.
· Bol sebze ve meyve tercih ediniz.
· Taneli tahılları tüketiniz.
· Kırmızı et yerine derisiz tavuk, hindi ve balığın beyaz etlerini tercih ediniz.
· Mayonez kullanmayınız.
· Yağlı yiyeceklerden uzak durun, (rus salatası gibi)
· Cips, yağlı patlamış mısır, yağlı kraker, börek, çörek, pasta v.b. yiyecekleri tüketmeyin ya da seyrek ve az miktarda tüketiniz.
Doğru Besin Seçimi İçin Öneriler
1) Günde en az 3 ana öğün + ara öğünler.
2) Yavaş yavaş ve çok iyi çiğneyerek yemek yenmeli.
3) Yemek yerken çorba veya salatayla başlayınız.
4) Bol su içiniz.
5) Başkasının tabağından uzak durunuz.
6) Unutmayın, çok sevilen çok yenir. Şunu da unutmayın; bir lokma yeseniz de!
7) Daha fazla sebze, mevye ve tahıl grubunu tercih ediniz.
8) Yemeklerinizi küçük porsiyonlar halinde tüketiniz.
9) Yağ oranı düşük besinler tercih edilmeli.
10) Dışarıda mütevazı yemekleri seçiniz.
Alışverişe çıktığınızda ise şunlara dikkat ediniz: Aç karınıza alışveriş yapmayın, alınacakların listesini çıkartın, tehlikeli reyonlardan (tatlı, cips, çikolata v.b.) ve hazır besinlerden uzak durun.
Yemeklerin Hazırlarken Dikkat
· Basit yemekler hazırlanmalı.
· Kızartma yerine fırın, haşlama ya da ızgara tercih edin.
· Krema yerine un, nişasta, patates kullanın.
· Yağ yerine, lezzeti arttırmak için baharat ve taze otları kullanın.
· Etlerin yağlarını ayırın.
· Pişirirken atıştırma huyunuzdan vazgeçin. Unutmayın "damlaya damlaya göl olur".
· Pişirirken yağsız tavalar kullanın.
· Tariften yemek hazırlıyorsanız, tariftekinin yarı kadar yağ katın.
· Katı yağ yerine, sıvı yağı tercih edin.
Yemek Yerken Dikkat
*Evde:
· Fazla yağlı ve kalorli yiyecekler gözden uzak olmalı.
· Tv izlerken yemek yeme huyundan vazgeçin.
· Ayakta değil masada yemek yiyin.
· Yemeğinizi küçük tabakta, salatanızı büyük tabakta alın.
· Tabağı tam doldurmak zorunda değilsiniz. Önce gözümüz doymalı.
*Dışarıda:
· Evden aç çıkmayın.
· Ekmek sepetini masada bulundurmayın.
· Susuz yemekleri tercih edin.
· Izgara ve fırındakiler tercih edilmeli.
· Fazla kaçırmışsanız bir sonraki öğün veya günde kısarak telafi edin.
· Haftada bir kez tartılın.
· Sabah, aç karnına, aynı tartı ve aynı giysilerle tartılın.
· Menstruasyon öncesi (vücut su tutacağı için) ve konstipasyon sorununuz varsa (bağırsaklar dolu olacağı içi yapacağınız ölçüm yanıltıcı olabilir.
FULYACIMMM BAK SANA NE BULDUMM....
VERİLEN KİLOLAR NASIL TUTULMALI VE NASIL SABİTLENMELİ
kilo verildiği zaman o kiloda kalmak için heşeyden önce beslenme düzenini değiştirmek gerekir. Eğer canımız tatlı çekiyorsa hafta da 1-2 kez sütlü veya meyveli bir tatlı yiyebiliriz. Bu külahta dondurma, muhallebi, keşkül, kazan dibi, kabak tatlısı olabilir. Özellikle unlu tatlılardan uzak durmak gerekir. Baklava, kadayıf vs. Bunlar ayda 1 kez yenilebilir. Yemek düzeni olarak da az yağlı yapılmış sebze yemekleri veya hiç yağ koymadan yapılan etli sebze yemeklerinden her öğün bir çeşit bir tabak. Yani öğlen bir tabak etli karnıyarık yersek akşam az yağlı barbunya veya bamya yiyebiliriz. Burada en önemli olan şey aralarda abur cubur yememektir. Ayrıca günde 3 litre suyu içmek gerekir. Çünkü az su içen insanlar kilo almaya meyilli olurlar. Verilmiş olan kiloların en az 6 ay 1 sene muhafaza eder ve daha sonrada beslenme düzenimizi korursak verilen kilolar geri alinmaz. Bunun yanı sıra mutlaka spor ve egzersiz şart. Gideceğimiz yere 1 durak önce inip yürümek gibi günde hiç olmazsa bir kez asansör kullanmamak hafta sonunda biraz ailemizle yürüyüş yapmak bile yeterli olabilir.
DİYET SPORSUZ EGZERSİZ'SİZ OLURMU? ::.
--------------------------------------------------------------------------------
Burada da atasözlerinden vaz geçemeyeceğim.'' Armut piş ağzıma düş'' yani hep oturalım veya dinlenelim kilolarda çözülüp gitsin.Olmaz böyle bir şey '' Çalışmayana ekmek yok'' atasözü daha geçerli siz her gün çalışıyorsunuz ay sonun da maaş alıyorsunuz .Yani emeğinizin karşılığını hakediyorsunuz.Kilo vermek de böyle bir şey.Ama diyet yapmaya karar verdiğimiz zaman ilk haftada neredeyse kendinizi parçalayacak şekilde spor yapmanız anlamsız hatta bu durum bazan kilo vermenize de engel olabilir.Çünkü uzun süredir spor yapmamışız.Şimdi spor kulübüne yazıldık canımız çıkana kadar spor yaptık.Ertesi günü bütün gün kaslarınız ağrır (kas içinde ağır egzersize bağlı laktik asit toplanır).Sonrasında da spor bir işkence haline gelir bırakırsınız.o zaman ne yapmamız gerekir?Özellikle diyete adapte olacağız .Daha doğrusu diyet kelimesi de bazen itici gelebilir.Biz sağlıklı besleneceğiz ,yaşamak için ''yemek yiyeceğiz yemek için değil''.Diyete başladıktan iki hafta sonra sosyal hayatınıza uygun olarak en güzel spor''yürüyüş'' diyorum.İllaki spor kulüplerine yazılmanız gerekmiyor.Özellikle ekonomik durumu iyi olmayanlar için de ideal bir spor yürüyüştür.
Bizler neredeyse her yere otobüs veya arabamızla gidiyoruz.Hani derler ya tuvalete bile arabayla gideceğiz sanki.Bir de hep asansör kullanıyoruz.Aman canım 15.kat nasıl çıkarım diyenler vardır aranızda Tabi ki biz kalb hastaları veya dizleri çok ağrıyan insanlara tavsiye etmiyoruz ama 12.kata çıkıp oradan da 3 kat merdivenleri yürüyebiliriz.Bunu yapabiliriz.Sabah erken vakit işe geç kalmamak için araba,otobüs,minübüs kullanabiliriz yürüyüş için vakit olmayabilir.Ama iş dönüşü otobüsden 1 veya 2 durak önce inmemiz ve yolu yürümemiz bile kilo vermemizi hızlandırır.Gece geç vakit oluyor ancak eve gelip eşime yemek hazırlıyorum diyenleri duyuyorum.Onlar da hiç olmazsa yemek sonrası 0,5-1 saat ip atlayabilirler.Aşağıdaki komşu rahatsız oluyorsa onu da çağırıp beraber atlarsınız diye düşünüyorum.Ayrıca televizyonun karşısındaki müzik programlarında dans edebilirler.Yani bizler hareket etmemek için yaratılmışız gibi geliyor bana.Yemek sonrasında oturup Televizyon izliyor,gelsin börek,çörek,tatlılar.Artık bunlara biraz son verelim.Burada şu atasözüne yer verelim ''aynı tas aynı hamam''. Artık biraz değişik yaşayalım.
Hafta sonları da yürüyebiliriz ''eee doktor arabamız var'' olabilir iki durak önceye park edip gideceğiniz yere gidebilirsiniz,illaki arabamızı köpeğimiz zannedip yanımızda tutmamız gerekmez .Sonunda o bir metal parçası değil mi ?Bizden hiç birşey kıymetli olamaz.
Valla bu hafta hiç umudum yoktu EceZ mezun olunca ama Rose hasta olunca işler değişti keşke sağlıklı bir kilo verimi olsaydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?