Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

çayın içinde mate maydanoz kurusu ginko yaprak vs baya birşeyler var zaten diyet siz zayıflama yapmaz dediler haklısın bende zaten bu surecte biraz destek olmasını bekliyorum
kaptan daha iyi bilir, içindekiler hakkında pek bilgim yok canım ama zararlı olmayacagını düşünüyorum.yine de emzirirken bakarsın etkisi olup olmadığına, ona göre devam edersin olmazsa:) evet kesinlikle akşam yeme ve fırsat buldukça hareket et
psikolojiktir o cancağızım, ekmek tam tersine çabuk alıştırır. glisemik indeks konusunu bi oku netten e mi:)
@Erigim listeye ne zaman katılıyoruz biz acep? Ona göre bugün su bile içmeyeceğim
aman diyeyim sakın, su içmeden olmaz, içelim güzelleşelim
canım benim ben de özledim valla, ev kuşuyum ben sevmiyorum evden uzak olmayı ama iki ay olacak nerdeyse anca girdim eveama artık evdeyim çok şükür
canım benim en büyük sıkıntı bu kadar yakın oturmanız hele ki anlayışlı değillerse kii anlayışlı olsalar bile bu süreçte insan kimsenin nazını çekmek istemiyor haklı olarak.bebeğin yorduğu için daha hassassın ama emin ol gececek inşallah hepsi.ne yazık ki nerdeyse her gelinin böyle br geçmişi oluyor. eger eşin sana hak veriyorsa bunlar aranızda sorun olmuyorsa elinden geldiğince takma hatta sevalin dediği gibi uygun bir dille belli et tavrını.sen nerede ne yapacağını çok iyi bilen birisin(Tanıdığım kadarıyla)
Duru kızımızın ağlaması konusunda da allah yardımcınolsun.Yeni nesil böyle sanıım.Eskiden analarımız nasıl iş yapıp çocuk büyüttü bilmiyorum valla.Benim oğlan da aynıydı.Tek şansım aynı zamanda şanssızlığım yalnız olmamdı.Uykusuz günlerim daha yeni bitti inan(Memeyi bırakınca ilk kez 4-5 saat uyuduk valla hatta ben ilk günler alışkanlık , uyanıyordum sürekli ama şimdi alıştım çok fena:)) Velhasıl ne yazık ki bu durumlar bizi bizden ediyor ama mümkün oldukça sakin olmaya çalış, ''BU DA GEÇER YA HUU'' diye rahatlat kendini.5-6 aylık olunca mama sandalyesine koyar işlerini de yaparsın.Bi kaç ay sık dişini.Kendini de suçlu hissetme, benzer şeyleri yasamayan, çocuguna kızmayan anne nerdeyse yoktur ve o pişmanlığı yaşamayan
ayy çok yzdımsustum

kızlar ben iş çıkışı pazara gitcem mevsim sebzelerinden neler alabilirim ? patlıcan t.fasulye alcam baska neler olur ?

İc ses diyor ki : su @Ses35 kaptan olsun Enise07 yardımcı bizde üye olsak ne iyi olur diyor
hem kariyer hem çocuk zor oluyor mu diyor iç ses
kızlar ben iş çıkışı pazara gitcem mevsim sebzelerinden neler alabilirim ? patlıcan t.fasulye alcam baska neler olur ?
bezelye kaldı mı bilmiyorum cumartesi çıkacağım ben de ama varsa barbunya güzel olur, kabak falanohh miss.etsiz yap sebzeni,yanına da bir kase ev yoğurdu kaşıkladın mı tamamdır

kızlar öğle yemeğim: kısır ,yaım bardak ev yapımı vişne suyu, birkaç dilim kavun ve soğangünün geri kalanında sıvı tüketmeyi amaçlıyorum
dışaı çıkacağım,telefondan okurum ama yazmam zor oluyo,eve gelince telafi ederiz artık

şimdi biraz baktım normalden cabuk ve fazla acıktırıyomuş sanırım beyaz ekmek :) bizde tok tutsun diye yiyoruz

Çok sağol canim benim iyi ki varsiniz :))

ev yogurdu vardı ekşimiş bi tencere yogurt cok üzüldüm

patatesli pogaca:
Altı üstü bir poğaça deyip geçmeyin mesela 1 sade poğaçanın 258 kalori ettiğini biliyor musunuz?Sade 1 adet büyük bir poğaçanın besin değeri 430‘dur. Küçük poğaçaların ise 86 kaloridir. Sonuçta bunu alışkanlık haline getirdiyseniz, düzensiz bir beslenme alışkanlığı ve hareketsiz iş hayatınız varsa bu küçük poğaçalar düşmanınız haline gelebilir. Sade poğaça yemediğinizi varsayıyorum içindeki diğer malzemeleri ve katkı maddelerini de hesaba katarsak sanırım yaklaşık 600- 700 kalori almış olursunuz.

Sade 1 poğaçanın besin değerleri:

• 100 gr. sade 1 poğaça, 40. 3 karbonhidrat içerir.

• 100 gr. sade 1 poğaça, 0. 5 protein içerir.

• 100 gr. sade 1 poğaça, 10. 4 yağ içerir.
Sade 1 adet poğaça ne kadar kilo yapabilir ki ?

Unlu mamullerin insan sağlığı açısından ne derece zararlı olduğunu biliyorsunuz.

Yağ ve karbonhidrat açısından oldukça fazla olmasında dolayı kilo alınıma etkisi tabi ki olacaktır. Özellikle kilo bakımından sorun yaşayanların tüketimi konusunda dikkatli olmaları gerekir.

Faydaları ve Zararları ?

Poğaçanın hazırlanışı sırasında kullanılan margarinin başlıca insan sağlığına zararı açık ara öndedir. Koroner kalp hastalığına yakalanma olasılığını artırmaktadır. LDL denilen kolesterolün yükselmesine neden olur. Anne sütünün düşük kalitede olmasını da etkiler.

Bağırsak sistemini zayıflatır ve güçsüz duruma getirerek olumsuz yönde etkiler.

Bu zararların yanı sıra doğru tüketildiğinde, HDL adı verilen iyi kolesterolün azalmasını sağlama gibi faydaları da bulunur. Ancak sade poğaçanın sürekli olarak tüketilmesi insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Bu konuda dikkatli olmanızda yarar var.

Bu durum sadece 1 poğaça için geçerli değil tüm unlu mamullerin tüketiminde dikkat etmelisiniz. Yapılan yerin, kullanılan malzemelerin önemi büyüktür.

akşamda iki kase çorba içmişsin bir kase iki kepçe çorba alır eder 4 kepçe oda eder 4 dlm ekmek ve bunun yanına 3 dilimde sen eklemişsin
ee sabah ki pogaçada 4 dlm ekmek ediyordu (yagını saymadım bile)
ettimi : 11 dlm ekmek kilon :59 oysa bir beslenme menüsünde senin kilona göre toplam ekmek adedi 5 dlm sabah 2 öglen akşam 1
bu durumda 6 dlm ekmek fazlan var demek ki ikki katını yiyorsun

gunaydın canım

girme depreşme boştan yere

ohh ohhh elleri aza gitmemiş bol bol yapmış

aynenn canım 160tl resmen para tuzagı bir çok şeyi aktardan alabilirsin ayrıca zaten emziriyorsun o kadar karıştırmaya gerek yok mama takvıyesıde yaptıgın için en fazla günde 1 fincan yeşilayda yardımcı olurdu
hatta yeşilçay ve rezene birlikte ödem sökücü

ailen çiftlikte degil mi bence eve ekmek alma

çömezler çoştu durun bi listeyi getiriyim [/QUOTE]bu ürünle baya memnun kalan olmuş ayda 10-12 kilo diyorlar çok kilom var biraz çabuk gitsin diye aldım bakalım deneyecek bir zararı olursa birakirim

evet kendi adima soyliyim zahmet verdim kusura bakma ama bunu dalga geçmek için yapmış olacağımızı nasıl düşünürsün canım zaten spor yapsam kendim için en iyisini yapmış olacağım bir türlü beceremedim sebebi bu

bu ürünle baya memnun kalan olmuş ayda 10-12 kilo diyorlar çok kilom var biraz çabuk gitsin diye aldım bakalım deneyecek bir zararı olursa birakirim

evet kendi adima soyliyim zahmet verdim kusura bakma ama bunu dalga geçmek için yapmış olacağımızı nasıl düşünürsün canım zaten spor yapsam kendim için en iyisini yapmış olacağım bir türlü beceremedim sebebi bu[/QUOTE]
Ah canım ya orda demek istediğimi atlayıp sözlerimi cımbızlaman beni üzdü ben burda zahmete girmekse hepimiz için giriyorum bunu yaparken hiç bi çıkarım yok sizin iyiliğiniz dışında:) ben günlük listeleri nasıl hergün gönderiyorum sizinde günlük azda olsa spor yapmanızı istiyorum mazeretiniz olur sa da belirtin istiyorum bukadacık şeyi haketmiyormuyum

Ah canım ya orda demek istediğimi atlayıp sözlerimi cımbızlaman beni üzdü ben burda zahmete girmekse hepimiz için giriyorum bunu yaparken hiç bi çıkarım yok sizin iyiliğiniz dışında:) ben günlük listeleri nasıl hergün gönderiyorum sizinde günlük azda olsa spor yapmanızı istiyorum mazeretiniz olur sa da belirtin istiyorum bukadacık şeyi haketmiyormuyum [/QUOTE]
Hakkını helal et seni üzmek gibi bir niyetim yok baştan beri zaten sana hak verdiğim için yüzüm yok ne yazabilir im ki yazdım o kelimeyi yazman da beni üzmüştü o yüzden yazdım neyse önemli değil beni gurup tan çıkar çünkü size ayak uyduranadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…