AYNEN cnm anlasiriz dedik değişir dedik olmadı :)anladım canım problem yok upup konusunda tabiki kuralları uygulayacaksun yoksa bu kervan nasıl gider
baci ya 4 yılda çokmus tabi çok uç tarafları varsa o çekilmez ama 4 yılda birbirinize göre şekillenmiş olmalısınız ki bu kadar sürmüş tabi anlasiriz diye uzatilmis da olunabilir neyse boşver ben bu konuyu acip seni belki rahatsiz ettim karar vermişsin hayırlı olsun
Ben sana yazmadım mı kız cansuya yazdım ozaman sadece ay enise bugün okadar karmaşık saçma yoğun bigün olduki anlatamam arkadaşım başım çatlıcak nerelerde yazdım okudum sizi görsen gülerdin bana ama beze olmuş sadece neyseki kan değerlerim de düzelmiş bende bi rahatladım ama doktora gösteremedim ilaç verir heralde demiRabbime şükürler olsun cnm çok sevindim ciddi birşeyin olmadığına
Ayranı kendim yaptım iskenderi disardan sparis verdim yanında yoğurt göndermişlerMenün iyi olmuş hem yoğurt hem ayran niye anlamadım :)
Bide 4 ü 1 arada kahveyi ilk defa duydum şeker yoksa ne var içinde :)
O krema olmamış işte onun kalorisi var hem göbek yapıyo nası zayıflatır anlamadımAyranı kendim yaptım iskenderi disardan sparis verdim yanında yoğurt göndermişler
zayıflama kahvesi diye bende ilk defa aldim reisi mantarı moringa ekstrasi kahve ve krema var
oy anam oy baci ya zahmet vermişiz kremayi kullanmalarin sebebi bu bitkilerin tadini bastirmak bu bitkiler vücut a çok faydalı dur bulup yazayımO krema olmamış işte onun kalorisi var hem göbek yapıyo nası zayıflatır anlamadım
Kahve tiryakilerinin bir kısmı kahvelerinde kahve kremasıya da süt tozu kullanmayı tercih ederler. Evet, kahveye lezzet katıyor kendileri fakat uzman doktorlar ve sporcular kahveye eşlik eden bu ürünleri hiç onaylamıyorlar. Vücudu daha fazla yağlandırdığı ve kolestrolü yükselttiği konusunda ise hem fikirler! Bir tatlı kaşığı kahve yaklaşık olarak 1 – 2 kaloriyken kahve kremasının 1 tatlı kaşığında yaklaşık olarak 30 – 35 kalori bulunmaktadır. Eğer kremayı kahveye bolcana basıyorsanız geçmiş olsun:) Bakalım krema ve süt tozundaki hangi madde nelere sebep oluyormuş;
Katı Mısır Şurubu: Şeker hastalığına neden olabilir. Bu şurup genetiği değiştirilmiş mısırdan yapılmaktadır. Ayrıca bu şurup kilo almanıza neden olabilmektedir.
İşlenmiş Şeker: İşlenmiş şekerler vücuda girdikten sonra bağımlılık yaratabilmektedir. Bu şekerler astım, baş dönmesi, ani tepki verme, sinir sistemi problemleri, şeker hastalığı, kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve eklem iltihabını tetikleyebilmekte veya neden olabilmektedir. Bu şekerler vitamin ve mineral bakımından yoksundurlar. Metabolizmada bozukluklar meydana getirebilirler.
Dipotasyum Fosfat: Bu maddenin bir kaç önemli yan etkileri bulunmaktadır; akciğerin iltihaplanması, kusma, ishal, yorgunluk, böbrek hastalıkları ve kandaki hemoglobin seviyesinin düşmesi gibi durumlara neden olabilmektedir.
Mono and Diglycerides: Bu madde ise yapay bir krema tadı ve beyaz görünüm için kullanılmaktadır. Ayrıca bu madde kahve kremasının raf ömrünü uzatmaktadır.
Sodyum Aluminosilicate: Bu maddenin yan etkileri ise kabızlık, zehirlenme, karaciğer hastalıkları ve böbrek problemlerine neden olabilmektedir.
Evet çok iyimiş neden krema koyup mahvediyolarMoringa oleifera
İçerdiği antioksidanlar ile ciltteki kırışıklıkları azaltan bu bitki, artrit, kanser, kalp ve böbrek hastalıkları gibi çeşitli kronik hastalıkları da önlüyor. 300 çeşit hastalıkla mücadele eden bu bitki helikobatkeri, gastrit, ülser ve mide kanseriyle de mücadele ediyor. Öyle ki, yoğurttan 9 kat fazla protein, havuçtan 10 kat fazla A vitamini, muzdan 15 kat fazla potasyum, sütün 17 katı kalsiyum, portakalın 12 kat fazlası C vitamini ve ıspanaktan 25 kat fazla demir içeren bu bitki tam bir mucize.
Moringa sadece bir yiyecek değildir, çünkü Moringa “mucize sebze” olarak adlandırıldığı için, aynı zamanda bir ilaçtır. Bu nedenle moringa “fonksiyonel gıda” olarak kullanılabilir.
Moringa, göz rahatsızlıkları ve iyi görme, sindirim sistemi ve bağırsak hareketini kolaylaştırma ve mide ağrısı için alternatif tedavi olarak kullanılır. Ayrıca yara ve ülserleri temizlemek için de kullanılır. “Astım, kulak ağrısı ve baş ağrılarını” hafifletmeye yardımcı olur. Yüksek kalsiyum içerdiği için, emziren annelerin daha fazla süt üretmek için Moringa yaprakları yemesi tavsiye edilir.
Moringa genellikle tavuk, et, balık ve diğer sebzeler ile pişirilir. En yaygın biçimde eşit oranda Mango ve Moringanın birlikte pişirildiği Mongo çorbasıdır. Hemen hemen tüm aktarlarda bulunan moringa, alternatif tedavi alanında kullanılan mucizevi bir şifalı bitkidir.
Moringanın Yağ Yakıcı Etkisi;
Moringa özellikle çok düşük yağ oranı ve yüksek besleyici madde içeriğiyle zayıflamada çok yararlı bir bitki. Düşük kalori içeren bitki aynı zamanda yağların depolanması yerine enerjiye dönüşmesini sağlayan Vitamin B1, B2 ve B3 bakımından da çok zengin.
John Hopkins üniversitesinde yapılan analizlerde moringa yapraklarının diyet yaparak kilo vermek isteyenler için çok değerli vitaminleri,mineral ve proteinleri barındırdığını ortaya koydu. Havuçtan daha fazla vitamin A, ıspanaktan daha fazla demir,sütten daha fazla kalsiyum,muzdan daha fazla potasyum ve portakaldan daha fazla vitamin C içerir. Ayrıca tam yağlı süt ve yumurta ile aynı oranda protein içeren moringa yapraklarının avantajı yağ ve kalori içermemesidir.
İşte diyet yaparken en büyük avantajı budur moringanın. Çok daha az yiyerek çok daha fazla vitamin,element ve protein alırsınız ve beraberinde yağ ile kalori almazsınız. Örneğin vitamin C için 3 portakal yerseniz beraberinde kaloride alırsınız ama bunun yerine bir tutam moringa yaprağı kalorisiz işinizi görür. Moringa yaprağı vücudumuzun günlük protein ihtiyacının % 42’sini ve kalsiyum ihtiyacının % 125’ini sağlar. Bol B vitaminleri ise hem yağlarınızı enerjiye dönüştürür, hem de metabolizmanızı hızlandırır.
heralde acı tadını bastırmak içinEvet çok iyimiş neden krema koyup mahvediyolar
Olabilir canımheralde acı tadını bastırmak için
nasıl yazılıyo ben katılıcamSpor yarışmasına katılacaklar karşısına evet yazsın lütfen
cansutr
istikrar1986
Enise07
A Aycaokurcan
julyet
judiee hayır
@Ses35
katılmayanlar da hayır yazıyo sanırım :)
nasıl yazılıyo ben katılıcam
Spor yarışmasına katılacaklar karşısına evet yazsın lütfen
cansutr
istikrar1986
Enise07
A Aycaokurcan
julyet evet
judiee hayır
@Ses35
Spor yarışmasına katılacaklar karşısına evet yazsın lütfen
cansutr
istikrar1986
Enise07
A Aycaokurcan
julyet
judiee hayır
@Ses35
Mandalina suyu ekler ve hoşbeşle zaten baya cumanın suyunu çıkarmışın canımsabah:
1kase yoğurt
1salatalık
yarım kupa mandalin suyu
öğle:
1tost
ara:
1 tane ekler
1parça eti hoşbeş
akşam:
1tabak kuru fasulye susuz
1kase yoğurt
yarım kase köfteli çorba
ara:
2fındık 2badem 2fıstık
haşlanmış fıstık yemeyi düşünüyorum birazdan cumanın keyini çıkaralım dimi biraz
spor yok zaten eve geleli 1saat oldu kaslarım dünden ağrıyo 17dkde neler olmuş neler
Diyete gel diyete sporda yapılmış süper ötesi süperkızlar merhaba bugünkü menüm
sabah 8.30 1 dilim ekmek
1 dilim peynir
1 yumurta sahanda
salatalık domates
öglen 12.30
1 kepçe mercimek çorbası
2 kaşık çoban kavurma ( sadece etlerini yedim suyuna asla dokunmuyorum yemeklerin)
1 dilim ekmek
mevsim salatası yağsız
ara 3.30 3 diyet bisküvi
akşam 6.15
5 yk ıspanak yemeği
3 yk yoğurt
salatalık domates
1 dilim ekmek
gece saat 22.00 nescafe sekersiz
2 litre su içildi
1 saat sahilde harika bi yürüyüş yapıldı
Yapta bi öyle görelim menünü ama çok iyi gidiyosun canımkızlar şunu söylemek istiyorum sizlere özellikle çalışanlara diyetisyen diyetisyen gezdiğim için söylüyorum bunu öglen eger yemek bulamıyorsanız veyahut yemekten sıkıldıysanız ki ben bu hafta biraz sıkıldım altarnatif olarak iki dilim kepek ekmeği arasına istedinizi koyup yiyebilirsiniz yada unonun sandvic ekmekleri var onların arasınada aynı şekilde kıyma kavurup evde ne yemeğiniz varsa onuda koyabilirsiniz peynir domates salatalıkta koyabilirsiniz yanında ayranla güzel bi öglen menüsü oluşturabilirsiniz bu hafta ben öyle yapmayı düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?