Canım bu liste çok boş göründü gözümeSabah 9 da bir dilim ekmek kk peynir
Oglen 1 corba
Araogun yogurt muz 2 hurma
Aksam 7 bucuk corba ispanak bir dilim ekmek
8 bucuk kahve
Su 2 bucuk lt
Spor yok malesef
Banusum gördüm o son halini. Bayıldım gerçekten. Liseli kız gibi olmuşsun kuzum. Hiç de 87 gibi durmuyordunCanım imkansız diye bir şey yoktur sadece biraz zaman alır
Hep derim bir kadın isterse başaramayacağı şey yok
Misal ben :) rekor kilom 124.5 kgduve çok şükür 11 ay içinde ( gerçi diyetisyene başladığımda 117.8 kgdum ben düz 118 diyorum ) 87.5u görebildim
Kaptanınız Ayşeyle birlikte gidiyoruz aynı Diyetisyene ve oda benle aynı gün başladı diyetisyeneoda 107 kgdu ve şu anda 80 - 82 arasında gidip geliyor ama bizler için bu kilolar bile hayal gibiyken şimdi yaza kadar daha ne kadar düşeceğimizin hayalini kuruyoruz ve biliyoruz kolay olmayacak belki ama başarabileceğiz
Sonrada birlikte öncesi sonrası yaparız
Diyetisyenin ikinci haftasında resim çekilmiştik hazır olsun öncesi resmi diye
Öncelikle senin gıyabında herkese hoş geldiniz diyeyim. Huyum kurusun bam diye konuya girerim bazen ben bile kendimi çok kaba bulurumSabah
Yarim simit
1 fincan çay
Öğlen
Et döner ayran
Akşam
Tavuk sis
Salata
Ayran
2 litre su
1 elma
Kuru üzüm
5 km yürüyüş
Banusum gördüm o son halini. Bayıldım gerçekten. Liseli kız gibi olmuşsun kuzum. Hiç de 87 gibi durmuyordun
Gunaydin kızlar bende güne bir litre suyumu yavaş yavaş içerek başladım burada yazdiklariniz doğrultusunda kahvaltımı yapmaya çalışıcam
Hayatımda hiç yeşil çay içmedim. Bugün almaya gidecem bide çok sevdiğim yiyecekler var mesela havuç aşırı yiyorum tavşan gibiAnnem yaglanma yapar derdi sizler diyetisyene gidiyorsunuz hiç böyle bişi duydunuzmuSelamın Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar
Kaldı şurda 1 gün ilk bildirimlerinizebugün özellikle rica ederim kimse kaçamak yapmasın bol su ve yeşil çay içiyoruz Ne kadar az çıkarsak kardır
Ben herkes henüz uyanmamışken kendime keyif kahvemi yaptım biraz sonrada kahvaltımı ederim
Yine yoğun bir gün beni bekliyor daha doğrusu her zamankinden dahada yoğun
Ufak kızı okula bırakıp büyük kızı sağlık ocağına götüreceğimordaki işimiz bitince eve uğrayıp okul eşyalarını alacak sonrada doğru büyük kızın okuluna 12de genel toplantı varmış bütün okul için en azından gidip bir görüneyim imza vereyim baktım uzayacak hemen kaçarım
Sonra eve gelip bu seferde eşimi alıp Doktoruna götüreceğim ( 3 sene önce beyin felci geçirmişti çok şükür hiç hasar kalmadı ama devamlı kontrol altında ve ilaç kullanmak zorunda )
Doktorda büyük ihtimalle baya beklerizhatun baya bir ilgi görüyor
Ordan çıkıncada küçük kızı havuza götüreceğim ( cimcimenin çıkışına yetişemezsem artık Annem onu alır mecbur )
Düşüncesi bile yordu ama yapacak bir şey yok en azından banada hareket olacakbol eksi olarak döner inşallah ....Aminnnn
Çooook teşekkür ederim canım
Sorma bu ara yine Liseli kız Moduna giriyorum hele birde sırt çantasını takıp kızı havuza götürdüğüm günlerdeEşim bir yandan çok memnun ama bir yandan da kıskançlık oluyor saçımı salık bırakınca çok dikkat çekiyormuşum diye topla diyip duruyor Bakalım cuma günü diyetisyenden sonra Ayşem ve diğer kızlarla birlikte vakit geçirelim diyoruz sonra eve dönmeden birde kuaföre gidip ufak bir imaj değişikliği yapayım diyorum Şimdilik kesim sonraki haftada arkadaş daha evvel kuaförde çalışıyordu oda ille saçlarını gölge yada röfle yapalım diyor son halimi ben bile merak ediyorum şimdiden
Günaydın canım
İnşallah güzel ve kaçamaksız bir gün olur senin içinde
Ben genelde dışarı çıkmayacaksam şişeyi elimden düşürmemeye çalışırımyoksa unutuyorum açıkçası
Yeşil çay içmeyi ihmal etme yağ yakımına katkısı çok
O zaman harikasınBen bu takımda çok güzel kilo vereceğimi, motive olacağımı ve bir-çok kişiyle bilgi alışverişinde bulunacagimizi düşünüyorum. Bundan sonra hergün buradayım
Değişik bir menü az yağlı margarin nasıl bisey onu anlamadımArkadaslar size diyetisyenimin verdigi ornek menumu yazcam, elimden geldigince iyi turkceye cevirmeye calistim birazda google sagolsun
Kahvalti ( saat 8 /9 arasi)
2 tane kepek ekmek
Ekmegin uzerine surmek icin Az yagli margarin.
1 tane Az yagli salam / dilim peynir / recel / bal.
Su / sekersiz cay veya kahve
Ara ogun 1
1 bardak yesil cay
1 adet meyve
Su
Ogle yemegi
2 dilim kepek ekmek
Ekmegin uzerine surmek icin az yagli margarin.
1 tane Az yagli salam / dilim peynir / recel / bal.
Su / sekersiz cay veya kahve
Ara ogun 2
1 bardak sekersiz cay / kahve
1 adet kepekli biskuvi / meyva / az yagli surme peynirli kraker
Aksam yemegi
max. 150gr haslanmis (firinlanmis) patates / bulgur / pirinc veya makarna.
200 gram sebze (haslama)
Max. 100 gr. Et / balik / tavuk.
Salata/ yogurt
Su
Son ara ogun
1.bardak cay
Su
1 kase yogurt icinde 1 tatli kasigi bal ve 1 kac ceviz. Veya 1 adet kepekli kraker.
Ben yesil cayi termosa yapip oglene kadar bitiriyorum. Tavsiye ederim kolay oluyor.
Bu sadece ornek bazen oglwn ekmek yerine ton balikli salatayla 1 kraker yiyorum mesela. Veya sabah 1 dilim ekmekle 1 yumurta yiyorum.
Diyetizyenimin verdigi tavsiyeler:
+Sinirsiz yiyecekler; sebze, salata,su, sekersiz cay ve kahve,
+gun icinde 1 bu uk 2 litreye kadar su icilmeli
+ogunlerini atlama, ogun aralarinda 3 ara ogun haric birsey yeme.
+Haftada 2 defa et yerine balik yemeye calis
+Haftada 3 yumurtadan fazla yeme
+sakin ve yavas ye ve yemegi iyi cigne
+ haftada 2 den fazla ivir zivir yemek yok( bana gore hic yememek ama)
+gunde yeterince hareket etmek, yarim saatten 1 saate kadar yuruyus/ spor / yuzme gibi felan.
Imshallah anlatabilmisimdir. Turkiyedeki az yagli urunleri bilmedigim icin ornek yazamadim neyazikki.
/ = veya anlaminda
Uygulama kullan. Bende senin gibiydim. Hele oda isisin da su içemem mümkün değildi. Önce water drink remander diye bir program indirdim. Yanıma bir bardak ve sürahi aldım. Sonra suya limon yeşil elma ve cubuk tarçın attim. Her hatırlatmada 1 bardak içtim. Şimdi artık ihtiyaç duymuyorum çünkü 2ltnin altında su içersem başım ağrıyor. Tavsiye ederimOlmuyor olmuyor olmuyor.
Zorla kendimi ite ite içmişim 1 lt anca.
63 başlangıç kilon olarak kaydedilecek. Her gün yediğin içtiğinin listesini, yaptığın sporu paylaşıyorsun. Cuma günü bildirdiğin kilon yarışma ve derecelendirme için kullanılacak kilon oluyor.Okudum hepsini ama saatten mi bilmiyorum yarım yamalak anlayabildim.
Ben şimdi tartıldım 63 geldim. Bunu söylemem lazım sanırım. Şimdi mi söylüyorum cuma mı ele alınacak?
Her gün yiyip içtiklerimiz sporlarımız yazışacak sanırım. Doğru mu anladım?
Hatta I ikikerekiki kilosu az olduğu için hiç listeye girmeden kilo vermek isteyenler de var.Monide bilgi verir tabi ama simdi katilan herkes zaten once bir deneme suresine tabi oluyor kurallara uyan ve gerekli katilimi saglayan takim listesine giriyor
Ayrica bircok takimda liste disi uyelerde var onlarda kaptanin uygun gordugu zamnlarda listeye girebiliyor
Hadi hayırlı olsunKızçelerim, hepiniz tekrardan hoşgeldiniz
Malum bugün keyifli bir o kadar da yorucu bir gün oldu.
Takımımızın temelini atmış olduk hep birlikte, inşallah gelen üyelerimiz kalıcı olurlar ve çok güzel kilolar verir.
Hepinizi mezun etmek istiyorum inşallah başarıcaz
Bugün yeni üye bilgilerini not etmekle boğuşurken kaçırdığım mesajlar oldu, yarın tek tek tekrar geçmişe dönüp okuyacağım.
Talihsizlik yaşadım, elektrikler gitti ve notlarım, tüm uğraşlarımız çöp oldu
Hepsi sil baştan yapılacak.
Sizlerden ricam 1.sayfamızı okumanız.Her iki linkte bulunan bilgileri inceleyip yarışma ve takımların amacı hakkında bilgi sahibi olmanız.
Takım içi çoğu şeyi yaşayarak zamanla öğreneceksiniz zaten, geçmiş sayfalardaki mesajları mutlaka okuyun ki fikir sahibi olabilesiniz.
Zaman zaman takım işleyişi ile ilgili notlarımı tekrar tekrar paylaşıcam, yer etmesi amacı ile.
Bol paylaşımda bulunmak, bir o kadar daha motivasyon demek, o yüzden çok çok önemli.
Yarın sabah itibari ile zorlu ama keyifli yolculuğumuza başlıyoruz.
Pes etmek, yorulmak, sıkılmak, bıkmak yok.
10.takım listelere gümbür gümbür girsin ve sallasın ortalığı.
Müthiş kilolar veren, derecelere doymayan bir 10. takıma var mısınız?
1 Mart 2018 miladımızın başlangıcı olacak not alın mutlaka
Azim böcüklerimizi yutalım ve başlayalım, hadi bismillah...
moni
Salam ve az yağlı margarin dışında benim diyetisyenim de hemen hemen benzer bir liste verdi. Bulgur, makarna özellikle verdi hem besleyici hem tok tutuyor. Ama makarnayı tabii ki öyle soslarla allayıp pullayıp yemiyorsun ya da bulguru bol yağlı pilav yapmıyorsun. Yoğurtlu makarna salatası, az zeytinyağlı kısır gibi öğünler halinde tuketiyorsun. Ayrıca sağlıklı bir diyette şeker dahil olmak üzere (ama tabii ki glikoz şurubu ya da sofra şekeri değil. Hurma, az pekmez, meyve gibi) her besin grubunun dengeli bir şekilde yer almasını da söyledi. Ki çok da başarılı bir diyetisyen. Bal mesela az miktarlarda metabolizmayı acayip hızlandırıyor. Bu arada bana yazilan diyette de dört dilim ekmek var ama sürekli farklı ekmekler yememi (çavdar, tam tahıl, kepekli vs) ve dilim büyüklüğünün uno dilimlerini geçmemesi gerektiğini söyledi. Yanı normal ekmeği dilimledigimiz gibi değil. Iki dilim sabah, iki dilim öğlen. Akşam ekmek yok yerine makarna ya da nakliyatlı salata var.Bence ekmek işini azaltsan senin için daha iyi olur, günde 4 dilim ekmek çok fazla. direkt şekere dönüşüyor vücutta zaten.
Salam çok zararlı birşey, kilo da aldırıyor..
Margarin de çok kötü... zaten margarin + bal + reçel diyetin içinde olmaması gereken şeyler. Onun yerine daha sağlıklı yağlar tereyağı, zeytinyağı vb kullanabilirsin.
Günde 2 öğün meyve fazla, maksimum 1 olmalı. meyve kilo vermeni yavaşlatır..
patates makarna bulgur aman allahım hepsi şekere dönüşüyor :S diyette asla olmamalı hiçbirisi ya....
Canım senin kilon kaç ?
Somon tabiki kaçamak sayılmamalı ama gece değil akşam yeseydin keşke. tuzlu fıstık bence olmamış. Kavrulmuş kuruyemişler hem faydalı değil hemde boş kalori. Ayrıca tuz da regl öncesi ödem tutar. Suyun en az 2,5lt olmalı. Karatay besleniyordun değil mi? Sabah ki ceviz badem zeytin yoğunluğu ondanKızlar menümü geç yazdığım için kusura bakmayın:) ancak işleri bitirebildim...
Sabah kahvaltısı:
7-8 tane badem
4 tane bütün ceviz
1 dilim hellim peyniri
1 dilim kaşar peyniri
10 tane zeytin
yarım salatalık
Öğle: Spor
25 dk koşu bandında tempolu yürüyüş
35 dk bisiklet
10 dk bacak sıkılaştıran aletlerde çalıştım
akşamüstü:
granola bar (ev yapımı kendi tarifimden)
orta boy tam yağlı sütten latte
akşam 22:00 de
juico yeşil detox içeceği
3-4 tane tuzlu fıstık
malesef gece biraz somon balığı yedim kaçamak mı değil mi blemedim. yarın tartıda anlarım...
gerçi regl olmak üzereyim onun şişkinliği üstümde...
Bugün sporda bayağı zorladım bakalım birkaç yüz gram daha gidecek mi :) sabah için heyecanlıyımmmmm
Toplam sıvı miktarım
1 bçuk litre su
çay / ıhlamur yarım litre
470 ml kahve
500ml detox içeceği
GünaydınGunaydin kızlar bende güne bir litre suyumu yavaş yavaş içerek başladım burada yazdiklariniz doğrultusunda kahvaltımı yapmaya çalışıcam
Önce kolay gelsin rutin koşuşturmacanda. Allah yardımcın olsun. İşin çokSelamın Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar
Kaldı şurda 1 gün ilk bildirimlerinizebugün özellikle rica ederim kimse kaçamak yapmasın bol su ve yeşil çay içiyoruz Ne kadar az çıkarsak kardır
Ben herkes henüz uyanmamışken kendime keyif kahvemi yaptım biraz sonrada kahvaltımı ederim
Yine yoğun bir gün beni bekliyor daha doğrusu her zamankinden dahada yoğun
Ufak kızı okula bırakıp büyük kızı sağlık ocağına götüreceğimordaki işimiz bitince eve uğrayıp okul eşyalarını alacak sonrada doğru büyük kızın okuluna 12de genel toplantı varmış bütün okul için en azından gidip bir görüneyim imza vereyim baktım uzayacak hemen kaçarım
Sonra eve gelip bu seferde eşimi alıp Doktoruna götüreceğim ( 3 sene önce beyin felci geçirmişti çok şükür hiç hasar kalmadı ama devamlı kontrol altında ve ilaç kullanmak zorunda )
Doktorda büyük ihtimalle baya beklerizhatun baya bir ilgi görüyor
Ordan çıkıncada küçük kızı havuza götüreceğim ( cimcimenin çıkışına yetişemezsem artık Annem onu alır mecbur )
Düşüncesi bile yordu ama yapacak bir şey yok en azından banada hareket olacakbol eksi olarak döner inşallah ....Aminnnn
Çooook teşekkür ederim canım
Sorma bu ara yine Liseli kız Moduna giriyorum hele birde sırt çantasını takıp kızı havuza götürdüğüm günlerdeEşim bir yandan çok memnun ama bir yandan da kıskançlık oluyor saçımı salık bırakınca çok dikkat çekiyormuşum diye topla diyip duruyor Bakalım cuma günü diyetisyenden sonra Ayşem ve diğer kızlarla birlikte vakit geçirelim diyoruz sonra eve dönmeden birde kuaföre gidip ufak bir imaj değişikliği yapayım diyorum Şimdilik kesim sonraki haftada arkadaş daha evvel kuaförde çalışıyordu oda ille saçlarını gölge yada röfle yapalım diyor son halimi ben bile merak ediyorum şimdiden
Günaydın canım
İnşallah güzel ve kaçamaksız bir gün olur senin içinde
Ben genelde dışarı çıkmayacaksam şişeyi elimden düşürmemeye çalışırımyoksa unutuyorum açıkçası
Yeşil çay içmeyi ihmal etme yağ yakımına katkısı çok
Günaydın. Almayacaksın. Kendini de zorlamayacaksın. Filtre kahve iç yağsız sütle yada sadeGünaydın arkadaşlar. Saat yedi de uyandım bizim küçük beyle birlikte. Iki koca bardak su içtim üzerine de bir tutam maydonoz ve bir ceviz yedim. Saat dokuz gibi de kahvaltımı yaparım. Şu lattelerden mochalardan nasıl vazgeçicem acaba. Günde iki fincan götürüyorum maalesef
Salam ve az yağlı margarin dışında benim diyetisyenim de hemen hemen benzer bir liste verdi. Bulgur, makarna özellikle verdi hem besleyici hem tok tutuyor. Ama makarnayı tabii ki öyle soslarla allayıp pullayıp yemiyorsun ya da bulguru bol yağlı pilav yapmıyorsun. Yoğurtlu makarna salatası, az zeytinyağlı kısır gibi öğünler halinde tuketiyorsun. Ayrıca sağlıklı bir diyette şeker dahil olmak üzere (ama tabii ki glikoz şurubu ya da sofra şekeri değil. Hurma, az pekmez, meyve gibi) her besin grubunun dengeli bir şekilde yer almasını da söyledi. Ki çok da başarılı bir diyetisyen. Bal mesela az miktarlarda metabolizmayı acayip hızlandırıyor. Bu arada bana yazilan diyette de dört dilim ekmek var ama sürekli farklı ekmekler yememi (çavdar, tam tahıl, kepekli vs) ve dilim büyüklüğünün uno dilimlerini geçmemesi gerektiğini söyledi. Yanı normal ekmeği dilimledigimiz gibi değil. Iki dilim sabah, iki dilim öğlen. Akşam ekmek yok yerine makarna ya da nakliyatlı salata var.
Günaydın ŞeymacığımGünaydınnn :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?