Sakin inanmayin dogum kilosu falan kalmadi zayif anne oEnee bir mayıs annesini daha gördümmmm
Doğum kilolarını vermek lazım değil miii? Hoşgeldiiin
Ben katılırım bir yığın kitabım var onları bitirmiş olurumAyrıcamoni ile konuştuk kitap okuma etkinlikleri yapmak istiyoruz kimler katılır?
Günaydın kızlar, bugün çok geç kalktım, diğer öğünleri çok geç saatlere kaydırmak istemediğim için doğru düzgün bir kahvaltı yapamadım, kahve-meyve atıştırdım sadece. Bugünü evde geçireceğim, aylık takip listelerimi filan güncelleyeceğim. Belki yazdırıp kullanmak istersiniz diye beslenme, sağlık ve sporla ilgili bazı aylık çizelgelerimi size de atıyorum.
Aylık su çizelgesi: Ben geçen ay üsttekini kullanmıştım. Bu ay 2.sini kullanacağım. Evdeyseniz buzdolabına ya da su sebilinin yakınlarına yapıştırıp düzenli su takibinizi yapabilirsiniz. Dışarda sık zaman geçirenler için a4'ün yarısı kadar bir boyda bastırıp, yanınızda taşıdığınız bir deftere eklemek ya da 3 numara olarak eklediğim haftalık versiyonu kullanmak daha mantıklı. Bir de bu listeler hep 8 bardak/1.5 litre şeklinde düzenlenmiş, eğer her gün 3 litre su içmeyi hedefliyorsanız, bardakları çift dikiş işaretleyin. 3 litre tam 15 bardağa denk geliyor.
Eki Görüntüle 2117578
Eki Görüntüle 2117579
Eki Görüntüle 2117580
Aylık vücut değişim takibi: Bu listeyi kullanmasanız dahi en azından aylık olarak mezurayla ölçünüzü alıp bir köşeye yazıverin. Nereden ne gitmiş daha iyi anlarsınız böylece ve daha çok motive olursunuz.
Eki Görüntüle 2117582
Haftalık beslenme/spor takibi: Aynı buradaki gün sonu bildirimleri gibi kahvaltıdan başlayarak gün içinde yediklerimizi ve yaptığımız sporu günü gününe kaydedebileceğimiz bir çizelge. Bunu o haftaki beslenme/spor aktivitelerinizi birarada görebilmek için kullanabilirsiniz. Ya da haftanın başında o haftayı planladığınız bir çizelge olarak kullanır, haftanın sonunda planlarınıza ne kadar sadık kalabildiğinize bakarsınız.
Eki Görüntüle 2117583
Aylık Alışkanlık Takip Çizelgesi: En sona bunu yazdım ama bu benim favorim. Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve gerçekten etkili bir sistem olduğunu düşünüyorum. Her satırda ayın 31 günü için 31 küçük kutucuk ve bir geniş alışkanlık kutucuğu var. İlk olarak geniş kutucukları kazanmayı hedeflediğiniz alışkanlıklarla dolduruyorsunuz. Mesela: spor salonuna gitmek, 5.000 adım yürümek, her gün 3 litre su içmek, salata yemek, hazır gıda yememek gibi kilo vermeye yönelik kazanmak istediğiniz alışkanlıklar olabilir ya da en az 50 sf kitap okumak, hergün 10 parça ütü yapmak, çocuğa bağırmamak, kocaya en bir tane güzel birşey söylemek gibi hayatınızın geliştirmek istediğiniz diğer alanlarıyla alakalı şeyler olabilir. Tamamen size kalmış. Alışkanlık hedeflerinizi belirledikten sonra her gün o alışkanlıkları yerine getirip getirmediğinize bakıyorsunuz. Eğer yerine getirmişseniz gün sütunu ve alışkanlık satırının kesiştiği yerleri işaretliyorsunuz. Böylece ayın sonunda hedeflerinizin ne kadarını gerçekleştirdiğinizi topluca görebiliyorsunuz. Aslında gayet kolay bir işleyişi var ama ben çok karmaşık ve beceriksizce anlattım bu sistemi farkındayım. O yüzden bir tane de internetten bulduğum hali hazırda doldurulmuş basit bir versiyonunu ekliyorum işleyişini görmeniz açısından.
Eki Görüntüle 2117603
Eki Görüntüle 2117589
Ayrıcamoni ile konuştuk kitap okuma etkinlikleri yapmak istiyoruz kimler katılır?
SüpersinGünaydın kızlar, bugün çok geç kalktım, diğer öğünleri çok geç saatlere kaydırmak istemediğim için doğru düzgün bir kahvaltı yapamadım, kahve-meyve atıştırdım sadece. Bugünü evde geçireceğim, aylık takip listelerimi filan güncelleyeceğim. Belki yazdırıp kullanmak istersiniz diye beslenme, sağlık ve sporla ilgili bazı aylık çizelgelerimi size de atıyorum.
Aylık su çizelgesi: Ben geçen ay üsttekini kullanmıştım. Bu ay 2.sini kullanacağım. Evdeyseniz buzdolabına ya da su sebilinin yakınlarına yapıştırıp düzenli su takibinizi yapabilirsiniz. Dışarda sık zaman geçirenler için a4'ün yarısı kadar bir boyda bastırıp, yanınızda taşıdığınız bir deftere eklemek ya da 3 numara olarak eklediğim haftalık versiyonu kullanmak daha mantıklı. Bir de bu listeler hep 8 bardak/1.5 litre şeklinde düzenlenmiş, eğer her gün 3 litre su içmeyi hedefliyorsanız, bardakları çift dikiş işaretleyin. 3 litre tam 15 bardağa denk geliyor.
Eki Görüntüle 2117578
Eki Görüntüle 2117579
Eki Görüntüle 2117580
Aylık vücut değişim takibi: Bu listeyi kullanmasanız dahi en azından aylık olarak mezurayla ölçünüzü alıp bir köşeye yazıverin. Nereden ne gitmiş daha iyi anlarsınız böylece ve daha çok motive olursunuz.
Eki Görüntüle 2117582
Haftalık beslenme/spor takibi: Aynı buradaki gün sonu bildirimleri gibi kahvaltıdan başlayarak gün içinde yediklerimizi ve yaptığımız sporu günü gününe kaydedebileceğimiz bir çizelge. Bunu o haftaki beslenme/spor aktivitelerinizi birarada görebilmek için kullanabilirsiniz. Ya da haftanın başında o haftayı planladığınız bir çizelge olarak kullanır, haftanın sonunda planlarınıza ne kadar sadık kalabildiğinize bakarsınız.
Eki Görüntüle 2117583
Aylık Alışkanlık Takip Çizelgesi: En sona bunu yazdım ama bu benim favorim. Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve gerçekten etkili bir sistem olduğunu düşünüyorum. Her satırda ayın 31 günü için 31 küçük kutucuk ve bir geniş alışkanlık kutucuğu var. İlk olarak geniş kutucukları kazanmayı hedeflediğiniz alışkanlıklarla dolduruyorsunuz. Mesela: spor salonuna gitmek, 5.000 adım yürümek, her gün 3 litre su içmek, salata yemek, hazır gıda yememek gibi kilo vermeye yönelik kazanmak istediğiniz alışkanlıklar olabilir ya da en az 50 sf kitap okumak, hergün 10 parça ütü yapmak, çocuğa bağırmamak, kocaya en bir tane güzel birşey söylemek gibi hayatınızın geliştirmek istediğiniz diğer alanlarıyla alakalı şeyler olabilir. Tamamen size kalmış. Alışkanlık hedeflerinizi belirledikten sonra her gün o alışkanlıkları yerine getirip getirmediğinize bakıyorsunuz. Eğer yerine getirmişseniz gün sütunu ve alışkanlık satırının kesiştiği yerleri işaretliyorsunuz. Böylece ayın sonunda hedeflerinizin ne kadarını gerçekleştirdiğinizi topluca görebiliyorsunuz. Aslında gayet kolay bir işleyişi var ama ben çok karmaşık ve beceriksizce anlattım bu sistemi farkındayım. O yüzden bir tane de internetten bulduğum hali hazırda doldurulmuş basit bir versiyonunu ekliyorum işleyişini görmeniz açısından.
Eki Görüntüle 2117603
Eki Görüntüle 2117589
Ben çok isterim. Anlat biraz etkinlik nasıl olacak?Ayrıcamoni ile konuştuk kitap okuma etkinlikleri yapmak istiyoruz kimler katılır?
Arkadaslar size diyetisyenimin verdigi ornek menumu yazcam, elimden geldigince iyi turkceye cevirmeye calistim birazda google sagolsun
Kahvalti ( saat 8 /9 arasi)
2 tane kepek ekmek
Ekmegin uzerine surmek icin Az yagli margarin.
1 tane Az yagli salam / dilim peynir / recel / bal.
Su / sekersiz cay veya kahve
Ara ogun 1
1 bardak yesil cay
1 adet meyve
Su
Ogle yemegi
2 dilim kepek ekmek
Ekmegin uzerine surmek icin az yagli margarin.
1 tane Az yagli salam / dilim peynir / recel / bal.
Su / sekersiz cay veya kahve
Ara ogun 2
1 bardak sekersiz cay / kahve
1 adet kepekli biskuvi / meyva / az yagli surme peynirli kraker
Aksam yemegi
max. 150gr haslanmis (firinlanmis) patates / bulgur / pirinc veya makarna.
200 gram sebze (haslama)
Max. 100 gr. Et / balik / tavuk.
Salata/ yogurt
Su
Son ara ogun
1.bardak cay
Su
1 kase yogurt icinde 1 tatli kasigi bal ve 1 kac ceviz. Veya 1 adet kepekli kraker.
Ben yesil cayi termosa yapip oglene kadar bitiriyorum. Tavsiye ederim kolay oluyor.
Bu sadece ornek bazen oglwn ekmek yerine ton balikli salatayla 1 kraker yiyorum mesela. Veya sabah 1 dilim ekmekle 1 yumurta yiyorum.
Diyetizyenimin verdigi tavsiyeler:
+Sinirsiz yiyecekler; sebze, salata,su, sekersiz cay ve kahve,
+gun icinde 1 bu uk 2 litreye kadar su icilmeli
+ogunlerini atlama, ogun aralarinda 3 ara ogun haric birsey yeme.
+Haftada 2 defa et yerine balik yemeye calis
+Haftada 3 yumurtadan fazla yeme
+sakin ve yavas ye ve yemegi iyi cigne
+ haftada 2 den fazla ivir zivir yemek yok( bana gore hic yememek ama)
+gunde yeterince hareket etmek, yarim saatten 1 saate kadar yuruyus/ spor / yuzme gibi felan.
Imshallah anlatabilmisimdir. Turkiyedeki az yagli urunleri bilmedigim icin ornek yazamadim neyazikki.
/ = veya anlaminda
nasıl bir şey ki o?Ayrıcamoni ile konuştuk kitap okuma etkinlikleri yapmak istiyoruz kimler katılır?
Çok güzel canım bol bol eksi olsunHerkese iyi akşamlarrrrr..
Bende menümü yazayım. ☺
Uyanır uyanmaz yarım lt ılık, limonlu su.
Sabah:
1 dilim peynir
5-6 zeytin
1 domates
1 biber
2 yumurtadan, maydonozlu pul biberli omlet
Ara;
1 elma
Öğlen:
1 kase pul biberli yoğurt.
Ara;
Yok
Akşam:
2 tavuk baget.
Koca bir kase salata; yağsız
2 bardak ayran
1.5 lt su.
Kahve içmedim, canım sigara ister diye.
Sağlıklı hafif ama doyurucu tebrikler canımBugun menüm
Kahvaltı
1 tam yumurta 1 yumurta beyazı ile omlet 1 kk peynir
5 zeytin
2 dilim ekmek
Yeşillik domates 1 dilim hindi füme
Ara
1 küçük muz
8 çiğ fındık
1 bardak rezene
Öğle 6 kaşık tavuk sote
5 kaşık beğendi salata
Ara 1 bardak sütlü kahve
2 kuru kayısı 1 hurma
2 küçük kare çikolata Regli im canım çekti yedim malesef
Akşam
1 bardak ayran
Yumurtalı ıspanak
1 dilim ekmek
Son ara 1 bardak kefir
2litre su içtim yatana kadar su içerim
Spor leslie başladım oğlum uyandı 1 mili tamamlayamadım
Teşekkür ederim :)Sağlıklı hafif ama doyurucu tebrikler canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?