Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Günaydın kuzum.
Spor yapmadım hiç. Evin günlük rutini dışında bir aktivite de yapmadım.
Artık madem suyun, sporun da takibi var sıkı tutmak gerek. Spor önemli. Gün sonunda bildirip mesaj atacağım.

Bunun tam tarifini rica edebilir miyim? ☺

Yapma..

canım ben 5 litre sütten yapıyorum, sütü iyice kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyorum ılık olunca yani parmağını dokunduğunda kıtlıcak parmağını soğuk da olmucak, küçük cam kavonozlara, ben genelde kahvaltılıkları kullanıyorum, paşabahçenin cam olanlar var ya ondan, camda çok iyi tutuyor tupperware de kullanabilirsin ama onda sulanıyor birazcık, bir kase önceden ayırdığım ev yoğurdunu kullanıyorum( ilk yoğurt mayalamamda migrostan aldığım yoğurt mayasını kullandım probiyotik , ilk mayamı öyle elde ettim) her litreye bi yemek kaşığı yoğurt olacak şekilde 5 kaşık yoğurdu sütle çırpıp, büyük tencerenin içine karışımı atıp iyice bi karıştırıyorum sonra kepçe yardımı ile minik cam kavonozlara dolduruyorum, sonra 30 derece ısıttım fırına (fırın çalışıyor konumda ve hiç kapatmıyorum) bir tepsinin içine yağlı kağıt üzerine de kavonozları koyuyrum, 90 dakika çalışır konumda sonra kapatıyorum ama içinden çıkarmıyorum, 8 saat bekletip dolaba kaldırıyorum kalıp gibi oluyor, tadı da nefis, ben eskiden yoğurt yapmaya cesaret edemezdim, ablam fırın olayını anlattı, eşimin teyzesi de küçük cam kavonazlara koymuştu, o fikir de çok hoşuma gitti çünkü, yoğurt sulanmıyor, kocaman bir kaba yoğurt mayalandığında sulanıyor, inşallah yaparsın ve güzel olur cnm

AngelicaPickles 15 dakika jillen pazartesi

Pıtırcıklarım,
Sevgili editörümüz seaBahAR kendisinin uyguladığı motivasyon önerilerini geçen günlerde paylaşmıştı.
Ben kendi adıma çok beğendim ve uygulayacağım, sizlerle de paylaşmak istedim.

''Motivasyon için kişisel bir öneride bulunabilirim.. Bende hep işe yaramıştır. Ama herkes birbirinden farklı neticede.
Yapmak / almak / yemek istediğim bir şey varsa onu ödül olarak düşünürdüm ben..
Mesela saç kestirmem lazım. Derdim ki; şu kiloya inmeden saç kestirmeyeceğim.
Ya da canım deli gibi bir şey çekiyor.. Yine aynı kural.

İstediğin bir şeyi düşün.. küçük bir şey olsun ve küçük bir hedef.

Tam tersini de uygulardım ama.. eğer x günde x kilo olmazsa ceza. Saçma sapır cezalar. Mesela mutfak dolaplarını boşaltıp silmek gibi. Sıkıyorsa inme o kiloya. ''

Ne kadar güzel anlatmışsın canım. Çok teşekkür ederim.
Ben şöyle bir teyit edeyim sende onayla doğruysam:
Sütü güzelce kaynatıp, ılıtıyoruz.
Migrostaki mayayı bana önerenler olmuştu. Litre başına 1 kaşık olmak üzere. Yoğurdumuzu mayalıyoruz.
O bahsettiğin camlardan bende var. Onları önden ısıttığımız 30 dereceli fırına, ağzı açık şekilde koyuyoruz. 90 dk pişiriyoruz fırının kapağını açmadan kapatıp 8 saat bekliyoruz. Sonra çıkarıp kavanozları kapatıp dolaba. Oldu mu? ☺☺

Pıtırcıklarım,

Bende elbise almak istiyorum hedef elbisesi.
İçine giremeyeceğim bayıldığım bişeyi alıp ona doğru ilerlemek istiyorum.

Abla bi de bişey dicem, hani Zre_ ye suları bildireceğiz ya. Diğer sıvıları da söyleyelim mi? Bitki çaylarını falan. İyi olabilir bence.

Benimde var 70 e inince iskender yiyecem ekmeksiz

hedef elbisenin içine bir an önce girersin inş
hımm kendime hedef şeysi düşünmeliyim

güzel olur
gün sonu toplu menüleri paylaşırken altına etiketleyebiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…