Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

1 küçük dilim bohça götürdüğümüzde, 1 küçük dilim kınada yedim. Üstünde reçel vardı baydı. Ben yaparsam kek gibi yapacam

Tebrik ederim. Senin adına bende çok sevindim. Biraz dişini sıksan 2 ay sonra 50 de büyük gelecek

Ayy inşallah canım benim

Ben temizlik yapmayı çok seviyorum, yeterki ayağımın altında kimse olmasın. Biri yemek yapsa akşama kadar temizlik yaparım

Yaaa mende yemek pasta hiç gözüme gelmez seve seve yaparım temizliği sen yap
Bu arada garip olan senmisdin baksana herkes temizlikten tirsiyor

Merhaba hanımlar. Sabahtan beri yazıp yazıp siliyorum. Bi canım sıkkın hicbirsey yapasim yok.

Yaaa canım oluyor bazen öyle zamana bırak Rabbim gönlüne genişlik versin inşallah
Eylül üniversitesi ilk haftasında n beri mende bı gariptim daha yeni yeni kendime geliyorum

Teşekkürler canım kankim

Galiba öyle, gariplik bende.

Tarif bu
Malzemeler sırasıyla karıştırılarak konuyor.
Hamur bitince içinden bir miktar alınıyor, turta şekli vermek için
Backpulver ( kabartma tozu)
Zimt( tarçın)
Gemahlene haselnüsse ( fındık tozu)

bunun içine cevizde koysalardı bari elmalı turta tarifi gibim içindede katıyağ var biz yemeyiz saol kalsın

Hem bol sebzeli, hem yağsız, hem unsuz ama gayet de lezzetli SEBZELİ KEKLERİMİZ

Malzemeler :
– 1 adet orta boy soğan
– 1 adet kırmızı kapya biber
– 1 kase ayıklanmış yıkanmış ıspanak
– 2 yumurta
– 4 tepeleme yemek kaşığı yulaf kepeği veya tam buğday unu
– yarım çay bardağı yağsız yoğurt
– yarım çay bardağı yağsız süt
– 90 gr yağsız bir peynir çeşidi (avuç içi kadar yeterli)
– 1 çay kaşığı kabartma tozu
– 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
– tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı Soğanı ve kırmızı biberi ayıklayıp küçük küçük doğrayın. Teflon tavada bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile yumuşayana kadar soteleyin ve soğuması için kenara alın. Bir kase ıspanağı ince kıyın.Karıştırma kabında yumurta, yoğurt ve sütü çırpın. Yulaf kepeği yada tam buğday ununu ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber, pul biber ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın. Karışıma küçük küçük kesilmiş peyniri, sotelenmiş soğan ve biberi, kıyılmış ıspanağı da ekleyip harmanlayın. Hamuru silikon muffin kalıplarına paylaştırın. Fırını 150 dereceye ısıtın. Muffinleri 15 dk 150 derece pişirin, sonra fırını 180 dereceye yükseltip 15 -20 dakika daha pişirin. Altın renginde kızardığında fırından alın. Önce düşük ısıda içinin pişmesini sağlayıp daha sonra ısıyı yükseltip kızarmasını sağlıyoruz.
Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı geçince hemen kalıplardan çıkarın ki terlemesin, ılık ılık servis yapın

Mmmmm enfes görünüyor diyetisyenimin serbest bıraktığı bir gün deneyecem paylaştığın için teşekkür ederim canım benim

Mmmmm enfes görünüyor diyetisyenimin serbest bıraktığı bir gün deneyecem paylaştığın için teşekkür ederim canım benim
saracım afiyet olsun inş izin verir ben bunu kabaklada yapıyom mücver gibi hatta mücver ama tekbaşına olunca tavada krep gibi yapmak kolayıma geliyor.

gelelim bugüne

13.00; 2 yumurta,1 kk kaşar ve 1 dilim salamla omlet
zeytin,peynir
domates salatalık
azcık karpuz

18.30; yarım tabak tavuk sote
yarım kase yoğurt
1 kase salata
birkaç çiğ fındık

su 2.5 litre
spor 1 saat tempolu yürüyüş

ayrıca evi temizleme

şimdi biraz dinlenip bir işim var onu yapacağım

afiyet olsun özlemcim bugün sporuda yapmışsın.

bende yazam menümü
sabah8.30
menemen 5 zeytin yarım dilim tb ekmeği kk peynir
öğlen 13.30
yöresel bir yemek ezme karalahana yemeği ve yoğurt
ikindi
bitki çayı ve 2kuru kayısı ve 4 çiğ kaju
akşam 18.30
4 köfte ve salata
2.5 lt su yarım saat yürüme bandı yarım saat bisiklet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…