Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

metobolik balans ha havalı hatun seni evet o konuda eskiden bir yaseminimiz vardı o yapmıştı ufak bir bilgim var metobilik balans hakkında ama bana biraz para tuzağı gibim gelmişti tabi ben yanılıyo olabilirim bu konuda çok geniş bir bilgiye sahip değilim.
bu mantarı bugün keşfettim güzelmiş beğendim.

Antioksidandır

Vücut içerisinde yer alan hücreler özellikle serbest haldeki radikaller nedeniyle zarar görebilmektedir. Bu zarar kanser gibi sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. İstiridye mantarıantioksidan özelliğe sahip olduğundan dolayı hücrelerin zarar görmesine neden olan serbest radikallerin etkisinin kırılmasını sağlar. Kanser hastalığı ile mücadele konusunda üretilmiş olan birçok ilacın içerisinde de istiridye mantarına yer verilmiştir.

Kolesterolü dengeler

İstiridye mantarı kandaki kolesterol değerlerinin düşmesinde etkilidir. Bu etkisini içerisinde yer alan levostatin maddesiyle göstermektedir. Günümüzde kullanılan kolesterol düşürmede etkili ilaçlarda istiridye mantarı da kullanılır. Bu mantar türü kolesterol değerlerinin düşmesini sağladığı gibi kolesterolün dengede kalmasına da yardımcı olmaktadır.

Antibakteriyeldir

İstiridye mantarı doğal antibiyotik özelliği gösterdiğinden dolayı çeşitli hastalıkların oluşmasına neden olan bakteri türlerinin gelişimini engellediği gibi bu bakterilerin yok olmasını sağlamaktadır. Antibiyotik kullanmak yerine doğal besinlerden yararlanmak istiyorsanız istiridye mantarı tüketin.

Besin değeri yüksektir

Yüksek oranda demir içeriğine sahip istiridye mantarının ete oranla etkisinin daha yüksektir. Et tüketemediğinden dolayı yeterli düzeyde beslenemediğini düşünen kişiler daha ucuza temin edebilecekleri istiridye mantarını tüketerek gereksinim duymuş oldukları demiri alabilirler. Ayrıca bu mantar türü içerisinde yüksek ölçüde b vitamini yer almaktadır. B vitamini eksikliğinden kaynaklı problemleriniz varsa b vitaminini istiridye mantarından temin edebilirsiniz.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Antibakteriyel ve antioksidan özelliğiyle bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Bağışıklık sisteminizin zayıf olmasından dolayı sürekli hastalanıyorsanız istiridye mantarıyla bağışıklık sisteminizi güçlendirerek vücudunuzu hastalıklara karşı daha dirençli hale getirebilirsiniz.

Kabızlığı önler

Lif oranı yüksek olan istiridye mantarı dışkıyı yumuşatır ve kabızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin hızlanmasını sağladığından dolayı sindirim sistemi ile alakalı diğer sorunların da ortadan kalmasına yardımcı olur.

Yüksek tansiyonu düşürür

İstiridye mantarının içerisinde yüksek oranda potasyum bulunur. Bu potasyum tuzun etkisinin azalmasını sağlar ve bu sayede yüksek tansiyon problemi büyük ölçüde ortadan kaldırılır. Yüksek tansiyon için istiridye mantarı tüketilecekse tuz tüketimine de sınırlama getirilmesi mantıklı olacaktır.

Anemiyi engeller

Anemi hastası olan kişiler demir ve folat alımını arttıracak olursa tedavi süreci hızlanmaktadır. Bu yüzden anemi problemi olan kişiler istiridye mantarı gibi demir ve folat içeren besinler tüketmeli. Bu sayede bu hastalıkla mücadele daha kolay bir hale gelecektir.
tam benlikmiş

Ne kadar faydalı bir mantar çeşidiymiş almadığıma pişman oldum görür görmez alacam çok sağol canım

Betobolik balansla yanlış olmasın ama 13 kilo vermiş bir arkadaşım var ama şu an aralık ayı annelerinde çünkü gebe bebişi gelsin üç beş ay sonra o da burada olur inşallah nefertityy duy sesimii

Eveet gelelim zurnanın zırt dedigi yere canlar

Bugün ne yedim?
Sabah 07.00
Bir bardak cevizli su ( bir ceviz içi bir bardak suya atılır.sabah suyu içilir.cevizin içindeki zar suyla buluşmalıymıs, yağ yakıyormuş, diyetisyen illaki yap dedi)

Saat 10.30
Bir tost, üç cherry, salatalık, yeşillik

Ara
Bir yeşil elma

Ögle: üç kepçe ısırgan çorbası

Ara: yarım simit

Akşam: ızgara balık, salata, bir dilim tb ekmeği

Su:2.5 litre
Spor: pump it 30 dk+50 mekik+50 yan mekik

illaki veriyordur ben bu konuda ukalalık yapmak istemiyorum obezcim ama benim kendi takdirim doğada rabbimin bize verdiği herşeyden belli oranda abartmadan yemek yiyerek kilo vermek...... bunuda başarmış biri olarak 3 sene evvel YASEMİN BALANSLA 20 kilo verdim tabi diyecenki niye kilo aldın geri aslında üstüne ekleyerek gelmedim ama ani bir sıkıntı ile menopoza girdim yemek düzenimi bozdum spor yapmadım haliyle kilo aldım.

Evet paralı denebilir ama temel prensiplerine uygun yersen ömür boyu uygulanabilir ben bununla 5 ayda 28 kilo kadar vermiştim hem de sporsuz ..hherkese uygun degil çünkü yedigin herseyi tartiyosun mutfak tartisiyla dost olmuştum kan tahliline özel yemek listen ve bunların gramajlari var ona göre günlük listeni kendin olusturuyosun dedigim gibi herkese uygun degil sabir işi

saol kalsın ben almayım ben çulsuz devlet memuruyum okadar parayı nerde bulayımsıkıntıya gelemem zaten

ozlemkartal kızmıyon demi sana takılıyom diye seni gördümü balans ayarlarım bozuluyor
O zaman dolar yari fiyatiydi simdi olsa ben de yaptirmam ama en yüksek kilomdaydim caresizdim para mara görmedi gözüm valla ..tamir ederiz kuzum bi balans ayarı yaparız niye bozuluyo bakiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…