Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Herkesin dünya sınavı türlü türlü dimi .

Geceniz hayr olsun...
Herkesin bir derdi var durur icerisine
Bu dünya sınav dünyası hic beklenmeyen türlü dertler oluyor rabbim iyilik versin
Ama bazıları öyle rahat ve mutlu yasiyor ki bu dünyayı hic sınav gecirmiyor sanki
Ne dersin aebenim son zamanlarda bunu düşünüyorum

Ozlemcim cok dogru diyorsun.Degistiremedim,degistirmeyede calismiyorum zaten.Oldugu gibi kabul etmezsen hep mutsuz olursun zaten.Bunu da cok iyi biliyorum.
Ama bizim durumumuzda cok sukur orta halli.Sadece esimin emekli maasi ve 4 ayda bir gelen 650 tl annesinin evinin kirasi.5 kardesler her ay biri aliyor.Bununla geciniyoruz.Evimiz de kira zaten.Mutfak perdem eskimis iyice yirtildi.Yenisini alamadik.Babamin perdeci arkadasindan,topun sonundan kalan,hafif defolu cikan tuller getirmisti.Atacaklarmis,benim kizim degerlendirir ben alayim demis almiis gelmis.Dikisten anlamam,amatorce biseyler yaparim.O tullerden oturdum kafama gore uyduruk da olsa bir perde diktim.Ucunu da güpür kurdela vs uydurdum susledim astim.Millete yedirene kadar kendi evine alsin.Bu benim cok zoruma gidiyor.Millete yediriyor,Aylin evde perde dikiyor,oglumun agi eskimis pantolonlarini yama yapiyor,akrabalarimin verdigi kiyafetleri giyiyorum,manti yapiyorum...Hak mi bu.Ama esime de dedim,sana hakkimi helal etmiyorum diye.
13 yil once de abisi oglunu evlendirecekti.Esimden dugun parasi istemis.6 000 lira gondermis.O zamanin altin degeriyle hesapladim.Simdi 50 000 lira ediyor.217 gr altin parasi.
Arkadaslar roman yazar gibi oldu.Cok ozur dilerim.Cooookkk cookk fazla uzattim.Dolmusum iyice.Hakkinizi helal edin.
Gecmisle asla yasamam.Hep onume bakar ve halime sukrederim.Ama akrabalarindan birini gordugum de aklima geliyor iste.

Son bisey daha yazicam sonra bu konuyu acmicam bi daha.
Ozlemim demisin ya bazi insanlar yuzsuz oluyor diye.
Gorumceme dedim ki "bu boyle olmucak abla biz seni nufusumuza gecirelim baari"
Herseyin bizim uzerimize zaten dedim.Bundan daha agir bir laf yok bence.Gurursuz kelimesi onun yaninda cok basit kalir

Dunku menum

Uyaninca 1 kupa yesil cay
Sabah : Yarim akitma (krep)
1 hş yumurta
1 dilim peynir

Ogle : 1 armut
1 kase tarcinli yogurt

Aksam : 3 kasik ciger sote
2 kasik k.fasulye
3 kasik pirinc pilavi (cigeri asla sade yiyemem.Ya ekmek ya pilav okacak.Benfe pilav yedim)

Su 2 lt Spor 1.5 saat yuruyus
13475 adim
obezzto

her şeyin bir vakti saati vardır derdi canım ananem.sen ümit ettiğin sürece her şey olur, ümitsizliğe kapılma.konuya hakim değilim,tedavi sürecin nasıl devam ediyor, doktorların ne diyor bilmiyorum ama kendine inan ve her ay denemeye devam et

Herkesin dünya sınavı türlü türlü dimi .

Geceniz hayr olsun...
aynen öyle üstadım

Tünaydın 10.takım

Allah hepimize sağlık sıhhat versin..çocuk isteyenlere hayırlı evlatlar, para isteyenlere hayırlı kazançlar , zayıflamak isteyenlere şevk ve azim, gençlere de derslerinde başarılar versin..

Cübbesiz obezzto hepinize keyifli bir pazar diler

Dünkü menüm

Kahvaltı
1 dilim ekmek
1 yunurta
1 kk beyaz peynir
Çok yeşil zeytin
1 domates
1 dilim börek

Akşam
1 lahmacun
1 bardak ayran

@gamze21
Sadece 2 öğün ve ara öğünün yok musu spor yazmamışsın kuzum.
Çok yeşil zeytin sana bol ödem olarak döncek
Bol bol su içmelisin ve yeşil çay.

Canım menün çok güzel suyun ve sporunda öyle bu haftada senden derece bekliyorum ben

Canım cuma günü abarttigim için belki derece olmaz ama eksiyle gelmek için elimden geleni yapicam inşallah canım

Canım tüylerin urperdi okurken bizim arkadaşın 15 sene sonra oldu bebeği canım inşallah senin içinde seviniriz canım
Rabbim vermek istemeseydi
İstemek vermezdi
Madem hala istiyorsun istemeni isteyen Rabbim kuxunuda verecektir inşallah canim

Menün suyun sporun bütünüyle güzel kuzum. Şu çerez düşkünlüğünden seni nası vazgeçiricez. Çiğ kuruyemiş olsun en azından

Evet canım çiğ eşime de dedim artık alma diye

Canım hepimizin geçmişlerinde kırık dökük çok şeyler var ama geçmişin günümüze gölgesi bu günümüzü etkilemesin inşallah sukredeceklerimizi görüp mutluluğa talip olalım insallah
Kendini üzme canım Rabbim biliyor herşeyi
Kendine iyi bak canım

Ve bu durumda manti yapıyorsun kendini parçalayarak .
Aynı bensin biliyormusun aylin durumlar farklı olsada karşılıksız vericisin sende ama kıymeti olmayan .
Bilmiyorum ama senin yerinde olsam o mantiyi vs yapıp eve para getirmezdim sanırım.

Özlemim bu tamamen rabbın rahman ismi tecellisi canım keşke yakin olsakta uzun uzun sohbet etsek bu konularda

Birde şu var hiç birşey göründüğü gibi olmuyor , o mutlu dediklerinin iç dünyasına bakmak lazım.. eminim bir çok sıkıntısı vardır sadece göstermelik mutluluk Çogu, birde son zamanlarda tükenmişlik sendromu denilen şey var duymuşsunuzdur elbet.
Herşeyi var hiç bir derdi yok ama mutsuz. Bu yüzden intihara kalkışan çok ünlü duymuşsunuzdur . Niyemi ? Çünki kalpler ancak Allah'ı anmakla mutmain olur.( ra-d)

Bir önemli konuda unutmamak lazımki dert varsa bilinki rabbın sevgisi var , sınav varsa mükafar var . İşte asıl üzülmesi gerekenler hiç derdi olmayanlar
İşte asıl Allah tarafından unutulmuş olanlar onlar .

Hep diyorumya tek sınavımız bu olsun.
Şurda içten her birimiz içini döksek derstsiz kimse yok! Türlü türlü kimseninki bi digerine benzemiyor.

Rabbım altından kalkamayacagınız dert vermesin. Aminn.
O'nun lütfuda hoşşş, kahrıda hoşşş elhamdulillah

İnşallah canım çok sağol

Ah saram çok duygulu yazmışsın kuzum. Üzülme, vaktinde sağlıcakla gelicek inşallah rabbimin izniyle.

İnşallah Ayşecim inşallah

Ah saram ...

Umutsuzluk etme ...
umutsuzluk şeytandan, umut Allahtandır .

Umudumu hiç kaybetmiyorum ki canım ara ara karamsarlığa düşsemde toparlıyorum ayağa kalkıyorum ama çok yıpranıyorum biyolojik takvim ilerliyor bi yandan ne bileyim düşündükçe kötü oluyorum ama Allahtan umudumu kesmiyorum O nun kapısına dergahına sığınıyorum dua ediyorum Allahım yardımını esirgemesin hiç birimizden

Rabbim tez zamanda sanada bi bebek nasip etsin canım

Amin canım çok sağol

Sara cım vaktini bekliyor en uygun zamanda gelecek kucagina bundan emin ol rahat ol canım

İnşallah canım çok sağol

Sağol canım benim hepimizin bir imtihanı var biliyorum yazdıklarına katılıyorum seninde sıkıntıların var Allahım sanada kolaylık versin sabırlar versin dualarına çok teşekkür ederim canım benim

Herşeyin bir vakti var canım biliyorum ama benim anne olma vaktim artık gelsin çok sağol canım benim

Sağol canım inşallah olacak bende inanıyorum

Ne güzel yazmışsın canım okudukça içim ferahladı Allahı her işi güzeldir biz insanlar sabırsızız ancak o kadar sabır gösterip direniyorum ki inşallah mükafatımı verecek Allahım inanıyorum buna

Menümü yazayım
Sabah
İki yumurtayla pastırmalı omlet
Bir dilim süzme peynir
Bir domates bir salatalık
Bir fincan şekersiz çay

Öğle
İki tane zeytin
7 tane çiğ badem
Bir fincan kefir

Ara
Bir fincan zerdaçallı süt
Bir tane orta boy elma

Akşam
Bir tabak lahana çorbası
Dört kaşık tavuk sote
Yeşil salata

Su 2 litre spor yarım saat yürüyüş

moni
Sarayca
yasom7272
Antepia27

Dilara Koçak ın yağ yakan lahana çorbası

Malzemeler

Küçük boy beyaz lahana
İki tane kırmızı biber
Dört tane yeşil biber
Üç diş sarımsak
Üç tane kuru soğan
Bir tutam taze nane
Bir tutam maydanoz
Pulbiber kimyon zerdeçal
Bir yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
Bütün sebzeleri doğrayıp sarımsakları rendeliyoruz baharatlarını tuzunu zeytinyağını atıp 2 litreye kadar suyunu ekleyip pişiriyoruz piştikten sonra blendırdan geçiriyoruz afiyetle yiyoruz

Bugünkü menüm

Sabah: üç dilim sucuk, peynir, zeytin, domates, salatalık,yarım poğaça

Ara: yok

Öğle:haşlanmış baharatlı tavuk, salata, bir dilim ekmek

Ara: bir avuç kuruyemiş

Aksam: corba, pırasa, yoğurt

Su:2 litre
Spor: 3 mil leslie+50 mekik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…