Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

aeben o hanım yazmış facebook sayfasında
Kocam bana iyi davranmıyor, kendimi değersiz hissediyorum” tarzı mesajlar alıyorum. Hatta geçen gün bir kardeşim “Size özelden soru sordum, cevap yazmadınız, o kadar değersiz miyiz biz” yazmış. Cevap veriyorum: Hayır değilsiniz; sen, ben, biz hepimiz çok değerliyiz. Ama kendi değerimizi başkalarının davranışlarında aradığımız için hata yapıyoruz. Peygamberimizi (sav) düşünelim. Ebu Cehil türlü hakaretler etti, dalga geçti, küçük düşürücü davranışlarda bulundu. Bu Efendimizin değerini düşürdü mü? Hayır. Bilakis bu davranışları seçtiği için Ebu Cehil’in değeri düştü. Kötü davranışın sahibi değerini yitirdi. Kocamın bana kötü davranması benim değerimi düşürmez. Üzer, kırar o ayrı, ama değerimi düşürmez. Aksine eşine kötü davranmayı seçen o kocanın değeri düşer. Tersten bakalım. Eşim bana hediyeler alsa, methiyeler dizse daha mı değerli olurum? Hayır. Çünkü zaten değerim tam, bir şeylerle tamamlanma ihtiyacı yok. Allah beni kulu olarak seçmiş, insan olarak yaratmış, ‘kainatın halifesi’ demiş, başka ne istiyorum kendimi değerli hissetmek için? O değeri zaten Rabbimiz vermiş. “Bu kadar takipçiniz var, tabii değerli hissedersiniz” yazmış biri. Bunu yazarken 900 yıl boyunca tebliğ edip, neredeyse hiç ‘takipçi’ edinememiş Hz Nuh’u unutmuş. Takipçisi olmaması Hz Nuh’u değersiz yapmadığı gibi, peşinden gideni çok olsaydı da olduğundan daha değerli olmayacaktı. Tam tersinde Hitler kitleleri sürükledi peşinden mesela. Peki değerli biri miydi? Hayır. Bana ‘Annelere tek birşey söyleme hakkın olsa ne derdin’ diye sorsanız her birinize ayrı ayrı şöyle derdim: “Kendi değerinin farkında ol sevgili anne; öyle ki şu koca dünyada senden yalnızca bir tane var.”

Bugünkü menü
Sabah
4 kaşık menemen, 2 dilim ekmek, zeytin,1 bardak kahve
Öğlen
1 tabak kabak yemeği, 1 dilim ekmek
Bir portal, 1dilim kek
Aksam
İki dilim ekmek, zeytin, yumurta, 1 bardak çay
2 lt su
Yarım saat yürüyüş
Ekmek bugün fazla oldu galiba yarın daha az yemeye çalışacağım

Anem birde kek gördüm araya kaynamış

Nilişim kendini bi tanıt kuzum yaşın , diyet yaptınmı , çalışıyonmu, kaç kilosun vs vs? Menüne yorum yapmak için bunları az çok bilmek lazım

Son düzenleme:
yasom7272 ablam haklılık payın veya aslında ama belkide benim takıntı hastalığım yani pisikoljik bir hastalık ondan heralde o yuzdenmidir bilmem ama isteyerek olmuyor...inan ablam7
habibecim bence sende yardım al hastaneye gittiğinde bir psikatriye git canım benim seni böyle mutsuz ve şikayet ettiğini gördükçe çok üzülüyorum .

hgdin canım aramıza kendini tanıtki yediklerine yorum yapmakta kolay olsun.

Çenem düştü bu gece gezegende geleydi iki lafın belini kırardık . nerde o divi çaymi içiyo gene kızıyla

Ben kaçtı bu sefer , rabbım ne sıkıntınız varsa gidersin hayırlı kapılar açsın inşallah
Bizler kul olarak " künfeyekün" diyip topu rabbımıza bırakalım bazan o older olur. Yoksa insan oğlu aciz çabalayıp duruyoruz işte .. o'na emanetsiniz , hayırlı geceler

O bir yumurta canavarı. Asla çok gelmez

Anem birde kek gördüm araya kaynamış

Nilişim kendini bi tanık kuzum yaşın , diyet yaptınmı , çalışıyonmu, kaç kilosun vs vs? Menüne yorum yapmak için bunları az çok bilmek lazım
76 kilioyum boyum 1.58 canim yaşım 33 Adanaliyim yurt disinde yasiyorum. Daha önce çok diyet yaptım güzel kiloda verdim azim olunca çabuk kilo veriyorum o yüzden yarışmaya katılsım tek başına azimli olamıyorum bu aralar çok yemeye başladım 80 olacak diye kendimi frenlemek için yarışmaya attım kendimi :) hedefim şimdilik 65

hayırlı geceler bacım rabbime emanetsin

Hosbulduk canım tabiki unuttum kendimi tanitmayi aşağıda yazdim bakabilirsin
yeniden yeniden hgdin canım ben yasemin 46yaşında evli ve memurum
menüne yorum yapayım kuzum kendinde yazmışsın çok ekmek oldu diye gün içinde aldığın karbona dikkat edersen daha güzel kilo vereceğine inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…