InshaAllah, 3 gundur aksam calistim karin agrim vardi bugun yok cok sukur yogun gunlerdi bi tarafttan cocuklar uf ama bi sIkinti yok diyette kocum sadece spor yapamiyorum malum adımlarda spordan sayilmiyorsarayca sen ne alemdesin canım? Kilo serüvenin nasıl gidiyor?
kuzum günaydın.kuzuların sessizliği gibisun bu hafta, insallah tartıda fırtına olursun
Ne durumda olduğunu tahmin etmem o kadar zor degil canımGunaydin herkese
Kbakmayin gelemedim gelemiyorumda gece ayri gunduz ayri sorun yasiyoruz hafta ici olmasindan dolayi esim sadece aksamlari yardimci olabiliyor oda Ali o kadar huysuzki 2 kisi bile bisey yapamıyoruz dun rotavirusu asisi yaptirdik dahada beter oldu.artii bayilacak duruma geldim bittim tukendim aksam emzirip sansima uyudu bende yatak odasinda uyudum esim sadece emzirmeye getirdi uykumu aldim ama o bas agrim gecmedi bunada şükür diyorum. Bugun cocukluk arkadasim gelecek bana yardimci olmaya biraz daha nefes alabilirim insallah.
moni gezegenfeza deneme surecindeyim zaten katilim saglayamazsam listeye girmem kizlar.Bu tempodada kac kahveyle ayakta durmaya calistigimi hatirlayamiyorum bile. Belkide daha buralara donme zamani gelmemiştir aslinda ben hazirim ama benimki musade etmiyor buna. yinede deneme surecine devam edeyim belki toparlarda bende kendime vakit ayirabilirim.
Çalışmaktan kendi hastalığın kaynadı arada deseneInshaAllah, 3 gundur aksam calistim karin agrim vardi bugun yok cok sukur yogun gunlerdi bi tarafttan cocuklar uf ama bi sIkinti yok diyette kocum sadece spor yapamiyorum malum adımlarda spordan sayilmiyor
Bana kolay geliyor ortim tavsiye ederimdivim ortim sen bu diyeti mi yapıyorsun, zor mu acaba,
Psikolocimi de biliyorsun o zaman koçumBuydayimmmmgeçmişi okuyabiliyorum bu ara sadece kapsama alanım içindesin bakalım yarın nolucak sopaynan bekliyorum
Ben yaz kış üşüyorumAlıntı:
genelde insanlar yazın fazlaca terlediği için yazın kilo vermenin daha kolay olduğunu düşünürler. üstelik yaz başlamadan önce plaj mevsimi geldiği için çoğu insan rejime başlayıp kilo vermektedir ama aslında normal şartlar altında kışın kilo vermek daha kolaydır.
bunun sebebi metabolizmamız. kışın üşüyünce vücudun titremeye başlaması bir reaksiyondur ve amaç metabolizmayı hızlandırarak vücuda fazladan ısı sağlamaktır. bu da kalori yakan bir durumdur. kısaca vücudumuz kışın kendini sıcak tutabilmek için kalori yakmaya başlar ve bazal metabolizma hızı artar.
yazın terleyerek verilen kiloların çoğu sağlıksızdır çünkü vücutta su kaybı yaşanmıştır ve yağlar erimek bir yana vücuttaki yağ oranı artmıştır. kışın yaşanan kilo vermede durumunda daha çok yağ yakıldığı için elde edilen sonuçlar daha kalıcı ve sağlıklıdır.
vücut ısımız normal şartlar altında yaklaşık olarak 37 derecede sabitlenmiştir. bunu arttıran veya düşüren bir dış etken olduğunda vücut yeniden bu ısıya dönebilmek için çaba harcar. mesela vücut ısısı 36 dereceye düşerse vücut yeniden 37 dereceye çıkabilmek için kalori yakmaya başlar. aynısı 38 dereceye çıkınca da olur çünkü bu kez vücudun mevcut ısıyı düşürmesi gerekmektedir ama ısı üretmek serinlik üretmekten daha çok enerji harcar.
yapılan araştırmalara göre soğuk suda yüzen yüzücülerin daha çok kalori yaktığı ortaya çıkmış çünkü vücut hem yüzmek için hem de kendini sıcak tutmak için ayrıca enerji harcar.
yine de insanlar yazın daha çok dışarı çıkarlar, daha çok yürürler, hastalanıp yatalak olma ihtimalleri daha düşüktür ve daha çok hareket ederler. kışın hava erkenden karardığı ve soğuk olduğu için insanlar kendilerini binalara kapatırlar, bazen günlerce hasta oldukları için yatağa mahkum olurlar ve fazla hareket etmezler. eğer bir şekilde yıl boyunca diyet ve egzersizi sabit tutabilseydik ve yazın ve kışın aynı miktarda egzersiz yapıp aynı miktarda kalori alsaydık kışın yaza göre daha çok kilo verirdik (veya daha az kilo alırdık).
Esin mi evde izinli mi niye tlf na bakimiyorsunki yasak mı varİyi akşamlar stop
Kocacımın yanında teli alamıyom stop
Yarın daha yogunum misafirlerim var stop
Menülere bakamıyom stop
Aşure yapacam stop
Bu hafta kilo vermeyi unut aeben stop
Beni özleyin anacımm stop
Belki oglunun sancısı vardır. Rezene cayi icir bol bol karnina masah yap Kaç aylık Allah yardimaçın olsun.Gunaydin herkese
Kbakmayin gelemedim gelemiyorumda gece ayri gunduz ayri sorun yasiyoruz hafta ici olmasindan dolayi esim sadece aksamlari yardimci olabiliyor oda Ali o kadar huysuzki 2 kisi bile bisey yapamıyoruz dun rotavirusu asisi yaptirdik dahada beter oldu.artii bayilacak duruma geldim bittim tukendim aksam emzirip sansima uyudu bende yatak odasinda uyudum esim sadece emzirmeye getirdi uykumu aldim ama o bas agrim gecmedi bunada şükür diyorum. Bugun cocukluk arkadasim gelecek bana yardimci olmaya biraz daha nefes alabilirim insallah.
moni gezegenfeza deneme surecindeyim zaten katilim saglayamazsam listeye girmem kizlar.Bu tempodada kac kahveyle ayakta durmaya calistigimi hatirlayamiyorum bile. Belkide daha buralara donme zamani gelmemiştir aslinda ben hazirim ama benimki musade etmiyor buna. yinede deneme surecine devam edeyim belki toparlarda bende kendime vakit ayirabilirim.
Gun boyumu yiyorsun ananas salataKızlar bugün ananas diyeti yapıyorum ananas bol salata tavuk yoğurt ıspanaktan oluşan bir menü inşallah yarına faydasını görürüm
Sabah ananas yedim öğlen tavuk salata akşamda ispanak yoğurt yemeyi düşünüyorum tavukta var yemekten sonrada ananasGun boyumu yiyorsun ananas salata
Sabah ananas yedim öğlen tavuk salata akşamda ispanak yoğurt yemeyi düşünüyorum tavukta var yemekten sonrada ananas
Kızlar bugün ananas diyeti yapıyorum ananas bol salata tavuk yoğurt ıspanaktan oluşan bir menü inşallah yarına faydasını görürüm
Aksam menümü erken yazmaya çalışacağım canim bende sizden yorum bekliyorumakşam menünü merakla bekliyorum canım
Tokta tutuyor canım yarın güzel bir sonur verir inşallahananas ciddi yağ yaktırıyormuş canım benim listemdede vardı bir ara tadıda güzel yenilebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?