Fantastiğim 3 yumurta zaten çokken yanınada ekmek yemişsin kuzum çok fazla olmuş kahvaltın.Bugünki menüm
Kahvaltı(11.00)
7 zeytin
3 yumurtadan omlet
Azıcık peynir
1 domates
1 dlim kepek ekmeği
Öğle
3 kaşık kakaolu puding
Akşam(17.00)
1 tabak kabak yemeği
Yoğurt
Su 2 lt
Spor şimdilik yok. Yaparsam yazarım.
aeben gezegenfeza sara_28 yasom7272
Hep duamdasın saramCanım benim her yazdığına harfiyen katılıyorum ama Allahım bu iste bu ateşi içime düşürdüğün göre verecek ben biliyorum inanıyorum vakti var saati var
İmtihanım ağırmış hemde çok bunada şükür bende seni seviyorum canım
Amannn dikkat etdin. Benim kuzucuk pazar demedi kesip biçmeye ta okula gitti bu saatde . Sizdede okulda gecelemeler başladımıSonunda kendimi kesmesem iyi
Rabbim hakkında en hayırlısı olanı versin saracim. Inşallah gönlünce olsun herseyÇok haklısın canım unu ben acı bir tecrübeyle yaşadım bebeğimi dokuz günlükken kaybettim acısı hala ama ben artık şöyle dua ediyorum Allahım hayırlıysa ver hayırsızsada hayırlıysa çevir öyle ver sizde benim için dua edecekseniz böyle dua ederseniz sevinirim
Misafirlikte kolaylıklar dilerim büşüIyi akşamlar. Bugün misafirlige gidicem unutmadan menu yazayım
Sabah 1 haşlanmış yumurta 2 dilim tbden karışık tost 1 kase salata
Ara yarım nar
Ara 1 kupa tarçınlı süt 3 tane yulaf li kendi yaptığım kurabiye
Ara 1 dilim pirasali dünden kalan fit borek
Aksam 15 tane hamsi bol salata
Su 3 olmuştur inşallah.
Spor 15 dakika eliptik 15 dakika Leslie
Misafirlikte çok dikkat edicem inşallah
seçici olmak lazım beslenmede herkes kendi bünyesini bilir zaten fulyam,senin menülerden belli uğraştığınersağın hangi ürünlerini beğenerek kullanıyorsun yazar mısın canım?
su gerçekten ödemi çözüyor.
bir ara ya hep ya hiç mantığı bende vardı. aştım onu çok şükür. ama bazı regl dönemlerinde olmuyor o başka tabi. aralarda işyerine pasta geliyor. yemiyorum. ama çok canım isterse ya da bazen yemek durumunda kalıyorsun. o zaman da eğer krem şanti değil de güzel bir kremaysa fıstık, çiko, meyve varsa onları yiyor gerisini atıyorum valla. ama beni tatmin ediyor. kekini de yesem çok olacak yemiyorum, krem şanti varsa yemiyorum, şeker varsa yemiyorum.
meleğin vesile olacak mucizene inşallah saramŞükür her daim canım hep şükrediyorum isyan etmemeye çalışıyorum ama bende insanım bende kadınım bende anne olmak istiyorum gerçi ben melek annesiyim
Aynen ben ya hep ya hiçbende şu var belki çoğu kişide de vardır bilmiyorum,ya hep ya hiç mantığı,saçma biliyorum ama bi lokma atsam devamı geliyor yavaş yavaş o yüzden bi lokma ye nefsin körelsin bana göre değil,belki şartlasam kendimi yapabilirim yani bi lokma yer bırakırım ama şartlamıyorum çünkü o sağlıksız ondan yeme diye şartlıyorum,şekerim yüksek yememem lazım,geçmişte büyük kilolar verirken kaçamaklar da yaptım ama ertesi gün aynen devam ederek verebildim bir de su çok önemli,tatlı çekince canım pekala meyveyle atlatabilirim,bence mantığı oturtunca geri kilo alınmaz ama oturtamıyoruz malesef diyet gözüyle bakmamalı sağlıklı yaşayacağım diyebilmeli
tama canım teşekkürler
mükemmeliyetçi kişilik işte bu herşey iyi olsun tam olsun istiyoruz ama olmuyor hayatta,beslenme de böyle her gün bir olmuyor ama arkaya bakmadan devam etmeliyiz az da olsa ilerlemeliyizAynen ben ya hep ya hiç
Bu konuda kendi deneyimlerinden yola çıkarak bir iki cümle bende karalayayım .gecen sene Nisan 18 2017 de diyete başladığımda 96.küsürdü yaklaşık 6 ay sürdü 65.9 ile mezün oldum.ben diyette başlamışsam öncelikle herşeyi beynimde bitirerek başlarım benim katı keskin kurallarım var bu altı ay içinde çok şeyden mahrum kaldım,kendime diyet biterse Herşey senin bu Telkini vererek sabırla ilerdim sen benim 65.9 kiloyken nasıl bir fiziğe sahip olduğuna şahitsin.diyet bittiginde o kadar şeyi özlemiştiki anlatamam o kadar lezzetsiz şeyden sonra lezzetli damağa hoş gelecek şeyleri yemek beni çöldeki Vahaya düşmüş gibi oldum bunun tadını çıkarmak isterken iş çığrından çıktı.Bundan çıkarılacak ders şu biz gerçekten yemek kültürü gelişmiş çok güzel bir çoğrafyanın üzerindeyiz damağımız çok gelişmiş.siz evde her ne kadar sağlıklı şeyler pişirip izole olup bu yiyeceklere ağzımı sürmem diyip yemeyebilirsiniz altı ay sonunda kavuştuğunuzda zinçirlerniz bir bir kırıp önene alamadığımız bir canavar iştahla karşı karşınıza çıkıyor. biz kültürümüzle birlikte zayıflamayı öğreneceğiz.kaçamaklar konusunda ben de herşeyin açıkça yazılması taraftarıyım. pastanın, böreğin, baklavanın, çikolatanın, kolanın vs nin cıss/kaçamak olduğunu herkes biliyor. ama yine de 1 dilim börekle 4 adet baklavanın glisemik indeks değerleri kalori değerleri bir değil. ne yiyorsak tam adıyla miktar adıyla açıkça yazmak gerekli.
ayrıca yemeklerin yemek kaşığı ölçüsüyle miktarları yazılmalı. çorba içiyorsak ne çorbası içtiğimizi yazmalıyız. sabah kahvaltılarında peynir, zeytin yazılıp geçiliyor. kaç kk peynir ve ne peyniri, kaç adet zeytin olduğu yazılmalı. kaşar peyniri ile beyaz peynir, tulum peyniri aynı değil. çok kaçamaklı ya da çok fazla yesek de kendimiz de, yazdığımızda hatalarımızı daha açık görebiliriz.
ben de aynıyım. kafamda ayarlıysa en sevdiğim çikolataya bile hayır diyorum. kurabiyeye ve tüm cısslara. ama ayarlarım kaçıksa hepsi gözümde bir lokma diye görünüyor.
diyet yaptığını herkese söyleme canım. ailene bile. millet kendini diyetisyen, doktor zannediyor. bir lokma atsan ağzına diyeti bozdun, yok fazla yedin, onu yedin hani diyetteydin, az yedin böyle diye mi olur falan filan konuşup motivasyonunu bozuyorlar. bir de tabi kilo verince görülünce takip ediyorlar nazar da değiyor.
ben de çok sık olmamakla birlikte çok can çekilen bir yiyeceğin az miktarda arada yenmesinden yanayım. çok sıkı diyet yapıp diyetin sonuna kadar götüren kaç kişinin o kiloları fazlasıyla geri aldığına şahit oldum. insanız çünkü. nefs denen bir şey var. vücudu rahatsız edecek derecede kasmayacaksın.
saracım duygularına, hissettiklerine saygı duyuyorum. ama bence bu konuda çok kasma kendini. bak birşeyi kafana takıp çok odaklandığında yani olumsuz anlamda çok odaklandığında (istiyorum uğraşıyorum ama olmuyor diye), işte o zaman geçekten olmuyor. etrafında da bu isteklerine ulaşan insanlar olduğunda kırılıyorsun.
kalbin kırgın biliyorum. ama bu duygular senin bu dileğin için negatif enerji oluşturuyor. insanın doğumu, ölümü, evlenmesi, çocuğunun olması kaderdir. kader de ancak amellerinle dualarınla, tabiki de Rabbimiz de izin verirse yönlenir. kader gayrete aşıktır. sen tedavine devam et, duanı eksiltme çoğalt, pozitif düşün Rabbim izin verirse o bebek zaten bugün ya da yarın sana verilecek. ama Rabbim izin vermezse zaten olmayacak.
ama sen duanı et. sen kendi halinde bir insansın ve en hassas olduğun konu bu ben böyle tanıdım seni. bu konu yormasın seni canım. rahat ol. tebrik et yeğenini, moral ver. bak o zaman nasıl enerjin yükselecek.
sen kaç yıllık evlisin canım ve kaç yıldır tedavi görüyorsun?
Rabbim hakkında en hayırlısı olanı versin saracim. Inşallah gönlünce olsun hersey
tabi dua ediyoruz canım.Çok haklısın canım unu ben acı bir tecrübeyle yaşadım bebeğimi dokuz günlükken kaybettim acısı hala ama ben artık şöyle dua ediyorum Allahım hayırlıysa ver hayırsızsada hayırlıysa çevir öyle ver sizde benim için dua edecekseniz böyle dua ederseniz sevinirim
Fulyacım ers.. kullanıp memnun oldugum ürünleri çamasir deterjanlar, elde yıkama bulaşık deterjanı ,banyo wc, elde halı şampuanı. Şampuanı , duş jelleri,güneş kremi , argan yağlı kremi , masaj kremi ,sıvı el sabunu . Diş macunu.
saol tatlım aklımda olsun.Bunları kullanıyorum ve memnunum.
Sevmediğim bulaşık makinası deterjanı ve saç kremi bunları sevmedim kullanmıyorum helede bulaşık makinesi deterjanı berbat
Ben dogal olması ve yurdun malı diye bu markaya geçtim genelde hep deterjanlar israil malı . Elimden boykotdan başka bişi gelmiyor ...
aynen öyle lezzetsiz yiyeceklerle diyet yapmamak gerek. ben de kaç yıl önce doktora gittiğimde lezzetsiz şeyler yedim. hep aklım kaldı. içtiğim çorba bile saçma sapandı. yağı acayip kısıtlıyordu. oysa zeytinli cevizli menülerle de kilo veriliyor ve tatmin olunuyor. o zaman fazla ekmek vardı menülerimde. evet kilo verdim ama çok şeyi de özledim.Bu konuda kendi deneyimlerinden yola çıkarak bir iki cümle bende karalayayım .gecen sene Nisan 18 2017 de diyete başladığımda 96.küsürdü yaklaşık 6 ay sürdü 65.9 ile mezün oldum.ben diyette başlamışsam öncelikle herşeyi beynimde bitirerek başlarım benim katı keskin kurallarım var bu altı ay içinde çok şeyden mahrum kaldım,kendime diyet biterse Herşey senin bu Telkini vererek sabırla ilerdim sen benim 65.9 kiloyken nasıl bir fiziğe sahip olduğuna şahitsin.diyet bittiginde o kadar şeyi özlemiştiki anlatamam o kadar lezzetsiz şeyden sonra lezzetli damağa hoş gelecek şeyleri yemek beni çöldeki Vahaya düşmüş gibi oldum bunun tadını çıkarmak isterken iş çığrından çıktı.Bundan çıkarılacak ders şu biz gerçekten yemek kültürü gelişmiş çok güzel bir çoğrafyanın üzerindeyiz damağımız çok gelişmiş.siz evde her ne kadar sağlıklı şeyler pişirip izole olup bu yiyeceklere ağzımı sürmem diyip yemeyebilirsiniz altı ay sonunda kavuştuğunuzda zinçirlerniz bir bir kırıp önene alamadığımız bir canavar iştahla karşı karşınıza çıkıyor. biz kültürümüzle birlikte zayıflamayı öğreneceğiz.
amin inşallah saracım.Ben 10 yıllık evliyim canım ve yıllardır tedavi görüyorum tam sekiz tüp bebek denemesi bir doğal hamilelik iki tüp bebek tedavisinden olan hamilelik hepsi yıprattı ama en çok oğlumu kaybetmek beni mahvetti ama yıldınmı de asla olana kadar çabalamaktan vazgeçmiyecem Allahım yardımını esirgemez inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?