Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

gezegenfeza ben aslında geçen hafta son günler menü yazmadım canım sıkkın olduğu için ama spor yapmıştım. yazmadım. 2 gün 60 dk, 1 gün de 90 dk yürüyüş vardı. 2 gün de sanırım 30 ar dk.

Kesinlikle..önceki diet deneyimimde ben de "ya hep ya hiç" diyordum.hatta dietimin sona ermesine, hedef kiloma ulaşamama bu düşünce neden oldu bile diyebilirim.atıyorum cumartesi- pazar iki gün üst üste cıs yedikten sonra ben amaan dedim ve bıraktım.ondan sonra artık Allah ne verdiyse bence bu düşünce yanlış ve tehlikeli

iyi akşamlar kızlar

2 gündür çocukların işleri vardı sabahtan akşam kadar dışarıdaydım. Çok yorucuydu
24 kasım cumartesi kilom 80,8 e çıkmıştı zira önceki gün çok yediğimi ve hemen 900 gram artış olduğunu yazmıştım. Dünkü menüden sonra şükürler olsun son gün gelen yağlar ödemler fazlasıyla gitmişti

bu günkü menüm
uyanınca 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı+2 probiyotik tablet

kahvaltım
2 dilim hellim peyniri+ 6-7 yk menemen+ 1 dilim ekmek+3 ceviz+ 10 kadar dut kurusu

ara . 10 cm cevizli sucuk

Öğlen: 3 dilim lavaş+50-60 g. tavuk döner +ayran+salata

akşam 17:30 : 1 cennet hurması+1 dilim cavdar ekmeği+2 dilim hellim peyniri+4 dilim salam

Spor: 6000 adım tamamlandı
1 beyaz çay içildi

bu saatten sonra maden suyu ve çay içerim

hepimiz aynı hatayı yapıyoruz malesef. bıktım inan bıktım başarısız olmaktan. hiç bir şeyde mükemmelliyetçi olmayan ben ne diye diyette mükemmelliyetçi oluyorum ki? aslında bir bahanemiz var listeyi azıcık değiştirsem devamı geliyor ve hep bozuyorum diyoruz. İşte bence burada devreye diyet yapmayı gizliden gizliye istememek yatıyor.
Bir insan bir şeyi irade edemiyorsa demek ki yeterince istemiyordur. Diyet yapamıyrum çünkü ya diyet yapmayı ya da kilo vermeyi istemiyorum! belki yöntemi beğenmiyorum, belki bu kadar aç kalmak istemiyorum, belki de kilo vermeyi ben değil eşim istiyor...bunun gibi karışık şeyler.
Düşündüm taşındım kilo vermek dışında hedeflerim olmalı benim.
Misal yeşil veya beyaz çay içmek, beni zayıflatmayacak bile olsa yaşlanmayı yavaşlatmak için bu çayı hayatıma sokmam lazım..

sade maden suyu özellikle yazın mineral eksiğimi gidermek için içmeliyim. Kanı da alkali yapıyor, ohh misss

gece 9dan sonra yatış moduna geçiyorum, 10,30 gibi uyuyorum, 7-8 den sonra ne acıkıyorum ne bişey yiyesim geliyor. diyette yazıyorsa zorla yiyorum , ama bir dönem sonra o yediğim şey beni tatmin etmiyor ve çeşit arıyorum kuruyemiş vs. Akşamdan sonra birşey yemek istemiyorum.

yürüyüş, zayıflasam da devam etmeli. çünkü insanı mutlu ediyor, arkadaşlarımla görüşmüş oluyorym.

önceliklerim bunlar ha bir de öğün saatlerimi düzenlemek. kahvaltı -öğlen-ikindi aksam öğünü yani 4 öğün iyi bana.
kahvaltıyı erken yapıyorum. 11,30 gibi acıkıyorum 12de yemek yesem akşam olmak bimiyor
, ikindi ara öğünü ihtiyacım ondan.

hayatım düzene girdiğinde diyetim de düzene girecek. diyeti önemsiyorum (önemsemeden asla olmuyor) ama hayatımın en önemli şeyi değil artık, zayıflamak 2. hatta 3. önceliğim. Şükürler olsun daha önemli şeyler buldum kendime:)))

Beynimizi kıtlık psikolojisine alışıp sonra normal düzene geçince beynin devleri yakıyoruz sanırım gecen diyetten farklı olarak kendime özel yemek pişirmiyorum ve nasıl pişiriyorsam aynı şekilde bende ondan yiyorum (tabi burda kastım bol yağlı kızartmalı yiyecekler değil) et sulu çorbada yiyorum normal yağlı yemekte sonuç alınıyor mu?evet alınıyor yavaş yavaş gitse çok şükür gidiyor.
Kaçamaklar konusunda kendim için henüz erken 3 haftamın içindeyim henüz yeni düzenime alışırken bunu yapmak istemiyorum zaten şu ana kadar aman aman bişeyde canım istemedi eğer engel olmayacağım bir istek olursa kendime bir taktik uygulayacağım yiyeceğim her neyse bir küçük parça alıp üst damağıma yapıştırıp o lezzeti ağzımın içine yayılması sağlıyaçağım benime sinyal ulaşmasını onu kıtlık psikolojisine olmadığını alğılayana kadar ağğzımın içinde çiğneyeceğim.

evet tabi illa da kaçamak yapmak zorunda değiliz. yani zayıflamak istiyorsak kaçamaklara odaklanmayacağız.

Kızlar kaçamak konusunda benim uyguladığım sizede tavsiye edeceğim şey şu

Çok sevdiğim ve yemek istediğim bişey olduğunda kendime diyorum ki sen bunu daha önce yedin ve tadını biliyorsun şimdi yemezsen hiç bişey olmaz ve sağlıklı yaşama bir adım daha yaklaşacaksın üstelik hedeflediğin kiloya gelince bunun tadına yine bakabilirsin

Bunu beynime telkin edince çok yemek istediğim şeyden vazgeçiyorum ve yemek istemiyorum

Tabikide.ama önüne gecemediğimiz bir istek olursa diye söylüyorum mesela bunu için bir örnek vereyim 2017 yazı ağzıma hiç dondurma süremedim desem yeri benim tek sevdiğim tatlıdır insülin direncimden önce benim tatlı yediğim sayılıdır helede şerbetli tatlılar bana ağır gelirdi.Peki ne mi olu du biliyormusun ?bu yaz hayatımda hiç yemediğim kadar dondurma bir o kadar şerbetli ağdalı tatlılar yedim.bunu nedeni sadece bir yaz dondurma yemediğim için keşke makul ölçüde yeseydimde şuan 65.9 olsaydım
Arkadaşlar burda sakın yanlış anlaşılmasın kaçamata yapalım demiyorum .diyetimize azimle devam edelim ama karşı koyamadığımız bir istek olursa sizde buna artı çözümler üretin ve beyninizi doğru bir şekilde doyurunki bunu kıtlık olarak algılanmasın bir önceki mesajımda belirttiğim gibi taktikler.

Geldim cnm öğleden sonra eşimin süt kardeşi umreye gitmişti yarın mevlut okutacakmis sarma sarılacak gel yardım et dediler ora gittim gelincede basım çok agriyordu orda nazar ettiler sarmaları tencereye dizdim vay nasıl düzgün yaptin sen bu işi biliyon vs vs şaka biyana basım çok agridi sanada canim sıkıldı bişey yazamadim elimizden dua etmekten başka bişey gelmiyor.

Hoşgeldin canım
Canını sıkmak istemedim canım özür dilerim içim dolduğu zaman buraya yazarak rahatlamaya çalışıyorum iyiki varsınız

Menümü nasıl buldun canım

Hoşgeldin canım
Canını sıkmak istemedim canım özür dilerim içim dolduğu zaman buraya yazarak rahatlamaya çalışıyorum iyiki varsınız

Menümü nasıl buldun canım
Est saracim paylasmandan sıkıntı duymuyorum bilakis mutlu oluyorum ama o konuda elimizden bişey gelmiyor ya ona uzuldum cnm menune bakayım dur

Afiyet olsun saracim bugün serbest günün gayet güzel atlatmissin bugün bende tahin pekmez yiyesim vardi sabah unuttum iyikide yetmemişim öğlen 4 tane hurma yedim şeker ihtiyacım kayboldu.

Bende bugün neler yedim
Sabah biraz abarttım
1 yumurta 2 biber 2 küçük domates ve kolot peynirli omlet yaptim 5 tane zeytin 1 dilim tb ekmeği
Öğlen
Sütlü kahve içmiştim oraya gidince hurmaya yenik düştüm 4 tane hurma
Akşam
Yanmaz kayıtta hamsi ve salata
Sabah 1 saat yürüyüş ama suyu az ictim 1.5 lt
Yarın suyumu arttırmak lazim şiştim iyice
sara_28 aeben gezegenfeza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…