Kesinlikle..önceki diet deneyimimde ben de "ya hep ya hiç" diyordum.hatta dietimin sona ermesine, hedef kiloma ulaşamama bu düşünce neden oldu bile diyebilirim.atıyorum cumartesi- pazar iki gün üst üste cıs yedikten sonra ben amaan dedim ve bıraktım.ondan sonra artık Allah ne verdiyseBu konuda kendi deneyimlerinden yola çıkarak bir iki cümle bende karalayayım .gecen sene Nisan 18 2017 de diyete başladığımda 96.küsürdü yaklaşık 6 ay sürdü 65.9 ile mezün oldum.ben diyette başlamışsam öncelikle herşeyi beynimde bitirerek başlarım benim katı keskin kurallarım var bu altı ay içinde çok şeyden mahrum kaldım,kendime diyet biterse Herşey senin bu Telkini vererek sabırla ilerdim sen benim 65.9 kiloyken nasıl bir fiziğe sahip olduğuna şahitsin.diyet bittiginde o kadar şeyi özlemiştiki anlatamam o kadar lezzetsiz şeyden sonra lezzetli damağa hoş gelecek şeyleri yemek beni çöldeki Vahaya düşmüş gibi oldum bunun tadını çıkarmak isterken iş çığrından çıktı.Bundan çıkarılacak ders şu biz gerçekten yemek kültürü gelişmiş çok güzel bir çoğrafyanın üzerindeyiz damağımız çok gelişmiş.siz evde her ne kadar sağlıklı şeyler pişirip izole olup bu yiyeceklere ağzımı sürmem diyip yemeyebilirsiniz altı ay sonunda kavuştuğunuzda zinçirlerniz bir bir kırıp önene alamadığımız bir canavar iştahla karşı karşınıza çıkıyor. biz kültürümüzle birlikte zayıflamayı öğreneceğiz.
hepimiz aynı hatayı yapıyoruz malesef. bıktım inan bıktım başarısız olmaktan. hiç bir şeyde mükemmelliyetçi olmayan ben ne diye diyette mükemmelliyetçi oluyorum ki? aslında bir bahanemiz var listeyi azıcık değiştirsem devamı geliyor ve hep bozuyorum diyoruz. İşte bence burada devreye diyet yapmayı gizliden gizliye istememek yatıyor.Kesinlikle..önceki diet deneyimimde ben de "ya hep ya hiç" diyordum.hatta dietimin sona ermesine, hedef kiloma ulaşamama bu düşünce neden oldu bile diyebilirim.atıyorum cumartesi- pazar iki gün üst üste cıs yedikten sonra ben amaan dedim ve bıraktım.ondan sonra artık Allah ne verdiysebence bu düşünce yanlış ve tehlikeli
Bugünkü menüm
Sabah 10.30
Bir haşlanmış yumurta, peynir, zeytin, domates, turp, roka, bir dilim ekmek
Öğle 14.30
Yedi kaşık susuz kuru fasulye, turp, bir dilim ekmek
Akşam 19.00
Karnabahar, yoğurt, bir dilim ekmek
Su: 1.5 litre
Spor: yok
tabi dua ediyoruz canım.
saol tatlım aklımda olsun.
aynen öyle lezzetsiz yiyeceklerle diyet yapmamak gerek. ben de kaç yıl önce doktora gittiğimde lezzetsiz şeyler yedim. hep aklım kaldı. içtiğim çorba bile saçma sapandı. yağı acayip kısıtlıyordu. oysa zeytinli cevizli menülerle de kilo veriliyor ve tatmin olunuyor. o zaman fazla ekmek vardı menülerimde. evet kilo verdim ama çok şeyi de özledim.
amin inşallah saracım.
Beynimizi kıtlık psikolojisine alışıp sonra normal düzene geçince beynin devleri yakıyoruz sanırımKesinlikle..önceki diet deneyimimde ben de "ya hep ya hiç" diyordum.hatta dietimin sona ermesine, hedef kiloma ulaşamama bu düşünce neden oldu bile diyebilirim.atıyorum cumartesi- pazar iki gün üst üste cıs yedikten sonra ben amaan dedim ve bıraktım.ondan sonra artık Allah ne verdiysebence bu düşünce yanlış ve tehlikeli
Beynimizi kıtlık psikolojisine alışıp sonra normal düzene geçince beynin devleri yakıyoruz sanırımgecen diyetten farklı olarak kendime özel yemek pişirmiyorum ve nasıl pişiriyorsam aynı şekilde bende ondan yiyorum (tabi burda kastım bol yağlı kızartmalı yiyecekler değil) et sulu çorbada yiyorum normal yağlı yemekte sonuç alınıyor mu?evet alınıyor yavaş yavaş gitse çok şükür gidiyor.
Kaçamaklar konusunda kendim için henüz erken 3 haftamın içindeyim henüz yeni düzenime alışırken bunu yapmak istemiyorum zaten şu ana kadar aman aman bişeyde canım istemedi eğer engel olmayacağım bir istek olursa kendime bir taktik uygulayacağım yiyeceğim her neyse bir küçük parça alıp üst damağıma yapıştırıp o lezzeti ağzımın içine yayılması sağlıyaçağım benime sinyal ulaşmasını onu kıtlık psikolojisine olmadığını alğılayana kadar ağğzımın içinde çiğneyeceğim.
Geldim cnm öğleden sonra eşimin süt kardeşi umreye gitmişti yarın mevlut okutacakmis sarma sarılacak gel yardım et dediler ora gittim gelincede basım çok agriyordu orda nazar ettileryasom7272 canım neredesin
Geldim cnm öğleden sonra eşimin süt kardeşi umreye gitmişti yarın mevlut okutacakmis sarma sarılacak gel yardım et dediler ora gittim gelincede basım çok agriyordu orda nazar ettilersarmaları tencereye dizdim vay nasıl düzgün yaptin sen bu işi biliyon vs vs şaka biyana basım çok agridi sanada canim sıkıldı bişey yazamadim elimizden dua etmekten başka bişey gelmiyor.
Est saracim paylasmandan sıkıntı duymuyorum bilakis mutlu oluyorum ama o konuda elimizden bişey gelmiyor ya ona uzuldum cnmHoşgeldin canım
Canını sıkmak istemedim canım özür dilerim içim dolduğu zaman buraya yazarak rahatlamaya çalışıyorum iyiki varsınız
Menümü nasıl buldun canım
Afiyet olsun saracim bugün serbest günün gayet güzel atlatmissin bugün bende tahin pekmez yiyesim vardi sabah unuttum iyikide yetmemişim öğlen 4 tane hurma yedim şeker ihtiyacım kayboldu.Menümü yazayım
Sabah
Bir bardak ceviz suyu ve ceviz
İki yumurtayla omlet
Bir küp helva
İki bardak şekersiz çay
Öğle
İki kaşık kısır
İki tane bisküvi
Üç bardak şekersiz çay
Akşam
Bir kase mercimek çorbası
Bir tabak hindili taze fasulye yemeği
Bir kase yoğurt
Salata
Su 3 litre spor yok
@Antepia27yasom7272 aeben gezegenfeza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?