Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Bugün kazületin önde giden menüm
Sabah takviyeler
Kahvaltım
1 haşlanmış yumurta
2 k.k beyaz peynir
2 dilim çavdar ekmeği
Yeşillik çay

Ara:sade Türk kahvesi,kuru üzüm

Öğlen (dışardaydım kv ile )
Mantarlı et sote 1 porsiyon
1 büyük bardak ayran
1 çatal şakşuka
2 çatal haydari
Salata avuç içi kadar pide

Ara 2 kuru kaysı

Akşam
2 kaşık etsiz pırasa
1 dilim tam tahıllı ekmek
1 minik turp

Ara 1 mandalina,1 bardak süt

Kaçamak: yarım kaşık kadar çoçuklara yaptığım Makarnadan sosuz sade

Çok teşekkürler hoşbuldum inşallah cümlemiz ya sabah işe yetişmek için direk alıp çıktığım için poaça yoksa hiç yapmıyorum kahvaltı o zamanda daha sağlıksızmıs hoşafta bu ara kabızlık var diye kayısı hoşafı içeyim dedim çok az şekerli okadarki tat vermiş sadece ama haklısın suyu arttırmam lazım

Ben onu kaçamaktan bile saymazdım sanırım yarım kaşıkcık

öhüm öhüm bugünkü menüm
çörek otu yağının faydasını gördün mü?

Yarın sabah randevum gülüm, hayırlısıyla biter inş.

iyi alşamlar hanımlar bugün menüm hiç olmadı farkındayım ama iştahım yok bugün
08.00 2 yumurtadan omlet
1 kk peynir,birkaç çeri domates

13.00 bir lokma kuru fasulye ve salata
1 avuç ceviz

18.00 1 lokma öğlenin aynısı
biraz önce 1 muz o da çok halsizleşmiştim
su 1 litre anca olmuştur

Canım genel olarak yapman şeyler ilk sayfada yazan kurallarımızda var. Özetle bol paylaşım, menü spor bildirimleri ve pazartedi-cuma tartıları.

Kendi başına kilolarınla başa çıkamayacağını anladın bir profesyonelden yardım almaya karar verdin.Kendine en uygun olduğunu düşündüğün bir diyetisyeni seçtin. Diyetisyeninin hedefi vücuduna zarar vermeden yeterli ve dengeli beslenerek, hızlı değil sağlıklı bir şekilde, kalıcı kilo vermenken, senin hedefin diyete başladığın günden itibaren kiloları aldığın hızdan çok daha hızlı bir şekilde kilo vermek oldu. Diyetisyenin senin yaşın, boyun, cinsiyetin, kas kütlen, kan değerlerin, özel durumlarının hepsini hesap ederek ‘’SENİN İHTİYACINA UYGUN’’ sağlıklı beslenme programı hazırladı.Şöyle bir listeye baktın ‘’GERÇEK DİYETİSYEN’’in listesi gözüne dolu dolu göründü.İçinden şöyle geçirdin ‘’ben bu kadar yemiyorum ki!Bu kadar yersem kilo alırım’’.Listeni gören bir yakının da dehşete düştü ‘’diyetisyenin sana çok vermiş, sen bununla zayıflayamazsın’’.İçin içini kemirdi.Listede yazanların çeyreğini yesen de doyuyorsun, diyetisyenin verdiğinden çok daha az yersen daha çok kilo vereceğini düşündün.Biraz ekmekleri kırptın, biraz yoğurtları az yedin, etini ya yedin ya yemedin.Sonra tartı günü geldi.Heyecanla bekliyorsun,çünkü listeden çok daha az yedin bir şeylerin gittiğini hissediyorsun.Tartıya çıktın 1 haftada 4 kilo vermişsin.Sevinç çığlıkları atıyorsun, ama gerçek diyetisyeninin yüzü gülmüyor bir şeyleri ters yaptığın tartıda belli oluyor.NEDEN?
Dünya Sağlık örgütü bir insanın bütün gereksinimlerini karşılaması için belli kalorinin altına düşmemeyi öneriyor
Düşük kalorili diyette ilk haftalarda çok kilo kaybı oluyor ama daha sonra yavaşlıyor ya da duruyor.
Hatta çok çok az beslenmene rağmen metabolizmanı yavaşlattığın için seninle aynı fiziksel duruma sahip başka birinden daha az yemene rağmen sen kilo alıyorsun ama o almıyor.
°
°
Diyetisyenin verdiği listenin tamamını yapsaydın;
☇belki haftada yarım kilo verecektin ama her hafta verecektin ve çoğu yağdan gidecekti.
☇kendini diyette gibi hissetmeyecektin
☇canın başka bir şey istemeyecekti, göz açlığı yaşamayacaktın
☇cildini daha canlı, diş etlerini daha sağlıklı, saçlarını daha parlak bulacaktın.
☇kan değerlerin normale dönecekti
☇Ve ideal kiloya ulaştığında korumak çok daha kolay olacaktı

ATIN…
Kulpu kırık fincanları,
Zayıflayınca giyerim’ kotunu,
Son 5 aydır giymediğiniz kıyafetleri,
Arka balkona tıkıştırdığınız, bir gün yüzünü yenilerim pırıl pırıl olur dediğiniz o sandalyeyi,
Dibi kararmış tencereyi,
Taşındığınız hangi evden kaldığı, hangi kapıyı açtığı artık meçhul olan o anahtarları,
Sırf genç ve güzel çıkmışsınız diye yanınızda o hiç sevmediğiniz tiple poz verdiğiniz fotoğrafı,
Çekmecenin dibindeki müzik kasetlerini
ATIN
Ohh bir ferahlayın bakalım. Tamam mı?
Şimdi ihtimalleri atın.
‘Olacaktı, son anda olmadı’ları atın, olmamış işte.
Takılıp kaldığınız o günü,
Düşünüp durduğunuz o lafı.
ATIN
Küstüğünüz için uzun zamandır görmediklerinizin aklınızda kalan son görüntüsünü,
Alındıklarınızın, gücendiklerinizin hiç umurunda olmayan o ‘olayı’
ATIN
O hiç beceremediğiniz yemeğin tarifini,
Kestiğiniz eski gazete küpürünü,
İçinizi kemiren o ukteyi
ATIN
Zamanı gelince yiyeceğiniz soğuk intikam yemeğini de dökün.
Soğuk yemeğin hiç tadı olmaz.
Cevabı olmayan soruları
Kaçırdığınız fırsatları
Atıldığınız işleri
Beceremediğiniz ilişkileri
Kişisel gelişim kitaplarını
ATIN
Arkanızdan konuşanları,
Önünüzü kapayanları,
Alamadığınız terfiyi,
Oturamadığınız evi,
‘Şimdiki aklım olsa’ları
Aldığınız en kötü karneyi,
Hatta en iyi karneyi,
Çalışmayan saatleri,
İşe yaramayan fikirleri,
Kaçan trenleri,
Zamansız yaşlandıran dertleri,
‘O gün’ olanları,
Halının altına süpürdüklerinizi,
Dolabın dibine iteklediklerinizi
ATIN

İyi geceler arkadaşlar.İşlerim yeni bitti ancak yatabildim.Bugün pazarım vardı,ıspanak ayıkla,yeşillikleri ayıkla,derle topla,çamaşır,leslie yaptım bide çok şükür bitti dedim eşim mercimek çorbası istedi Bide onu yaptım yattım.
Nasılsınız iyi misiniz?Diyetler sporlar nasıl gidiyor? Bende sporumu yazayım

80 dk yürüyüş
45 dk leslie gezegenfeza

Çok geçmiş olsun cnm.çok şükür ki eşine bişey olmamış.Gerçekten de var böyle insanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…