- 18 Mart 2018
- 31.131
- 124.333
- 598
- 35
Kızlar yemiş sen şişmişsinSabah bir uyandim elim yüzüm sis tartiya bir ciktim 1.5 kilo fazla dün akşam heralde hepsini ben yedim yiyeceklerin
Ödem olduğunu biliyorsun yasemincim.Bunu söylememize gerek yok herhalde.Geçtiğimiz haftalarda verdiğin kiloyla bizi çok şaşırtmıştın hatırlarsan.Yarın da 2 kilo eksiyle gelirsinSabah bir uyandim elim yüzüm sis tartiya bir ciktim 1.5 kilo fazla dün akşam heralde hepsini ben yedim yiyeceklerin
Inşallah, alışverişe gidecektim, geçmesini bekliyorumGeçer inşallah.
Aman haa efserim.Rüyaların tersine çıksınGünaydınRüyamda kaçamağın kalavisini yapmıyordum
Geçmiş olsun gezegenim regl ağrısı mıInşallah, alışverişe gidecektim, geçmesini bekliyorum
Yok cnm ben protein ağırlıklı besleniyorum. Sütüm bol çoğu çöpe gidiyor zaten buzluk doldu şimdiden yeter bu kadar :) sütün kalitesini artırmak için günde bir meyve yiyorum.Domates salatalık yahut mevsim yeşilliklerinden ekle menünehem sütünde artar .
Ekmek yemediysen 3 yumurta olabilir .
Bunu 2 yumurta 1 dl ekmegede çevirebilirsin . Tabi dukan tarzı beslenmiyorsanki , pek tavsiye etmem ama.
e o da gelsin o zaman gezegenim :))Eşim bu ara sizleri kıskanıyor
:)) kaçınılmaz sin..monişim gecmiş olsun, iyi haberlerle gelBenimkide zamanında çok kıskanıyordu baktı ki kk ile başedemiyor çaresiz pes etti.
harika tespitler yine.sağolasın yasocanKendi başına kilolarınla başa çıkamayacağını anladın bir profesyonelden yardım almaya karar verdin.Kendine en uygun olduğunu düşündüğün bir diyetisyeni seçtin. Diyetisyeninin hedefi vücuduna zarar vermeden yeterli ve dengeli beslenerek, hızlı değil sağlıklı bir şekilde, kalıcı kilo vermenken, senin hedefin diyete başladığın günden itibaren kiloları aldığın hızdan çok daha hızlı bir şekilde kilo vermek oldu. Diyetisyenin senin yaşın, boyun, cinsiyetin, kas kütlen, kan değerlerin, özel durumlarının hepsini hesap ederek ‘’SENİN İHTİYACINA UYGUN’’ sağlıklı beslenme programı hazırladı.Şöyle bir listeye baktın ‘’GERÇEK DİYETİSYEN’’in listesi gözüne dolu dolu göründü.İçinden şöyle geçirdin ‘’ben bu kadar yemiyorum ki!Bu kadar yersem kilo alırım’’.Listeni gören bir yakının da dehşete düştü ‘’diyetisyenin sana çok vermiş, sen bununla zayıflayamazsın’’.İçin içini kemirdi.Listede yazanların çeyreğini yesen de doyuyorsun, diyetisyenin verdiğinden çok daha az yersen daha çok kilo vereceğini düşündün.Biraz ekmekleri kırptın, biraz yoğurtları az yedin, etini ya yedin ya yemedin.Sonra tartı günü geldi.Heyecanla bekliyorsun,çünkü listeden çok daha az yedin bir şeylerin gittiğini hissediyorsun.Tartıya çıktın 1 haftada 4 kilo vermişsin.Sevinç çığlıkları atıyorsun, ama gerçek diyetisyeninin yüzü gülmüyor bir şeyleri ters yaptığın tartıda belli oluyor.NEDEN?
Dünya Sağlık örgütü bir insanın bütün gereksinimlerini karşılaması için belli kalorinin altına düşmemeyi öneriyor
Düşük kalorili diyette ilk haftalarda çok kilo kaybı oluyor ama daha sonra yavaşlıyor ya da duruyor.
Hatta çok çok az beslenmene rağmen metabolizmanı yavaşlattığın için seninle aynı fiziksel duruma sahip başka birinden daha az yemene rağmen sen kilo alıyorsun ama o almıyor.
°
°
Diyetisyenin verdiği listenin tamamını yapsaydın;
☇belki haftada yarım kilo verecektin ama her hafta verecektin ve çoğu yağdan gidecekti.
☇kendini diyette gibi hissetmeyecektin
☇canın başka bir şey istemeyecekti, göz açlığı yaşamayacaktın
☇cildini daha canlı, diş etlerini daha sağlıklı, saçlarını daha parlak bulacaktın.
☇kan değerlerin normale dönecekti
☇Ve ideal kiloya ulaştığında korumak çok daha kolay olacaktı
40 kilo verdi ya:)) kendisi memnun olduğunu söylüyo ama reklam mı gerçek mi bilmiyorum aylincimNetten baktım yamuna korseye.40kilonasılgider faydasını gördü mü acaba obezcim
akşam zaten tabağın dolu ne diye bir de pilav yedin kuzum?? Bence fazla olmuşSelamun Aleykum yeni isten geldim hemmen menumu yazayim.
Sabah:
1 filtre kahve
1 yumurtadan omlet
1 kepekli peynirli ekmek
Ara
2 bardak Filtre kahve
Oglen yok, kosusturmadan zaman olmadi aslinda.
Aksam
5 kaşik ispanak kavurma
3 kaşik bulgur pilavi
4 adet kofte (kucuktu)
3 kaşik yogurt
Ara:
1 bardak filtre kahve
Su 2lt
Spor: 77 dkk yuruyus
gezegenfeza
obezzto
@aeben
moni
iki gün sonra bir sey kalmaz yasom.sen her halukarda yakarsın onlarıSabah bir uyandim elim yüzüm sis tartiya bir ciktim 1.5 kilo fazla dün akşam heralde hepsini ben yedim yiyeceklerin
Ben diyom 1.5 kilo fazla aylin hanım 1.5 kilo eksik gelmiş hava atıyor bana obezim nasıl vereceme o da gelsin o zaman gezegenim :))
:)) kaçınılmaz sin..monişim gecmiş olsun, iyi haberlerle gel
harika tespitler yine.sağolasın yasocan
40 kilo verdi ya:)) kendisi memnun olduğunu söylüyo ama reklam mı gerçek mi bilmiyorum aylincim
akşam zaten tabağın dolu ne diye bir de pilav yedin kuzum?? Bence fazla olmuşsporun harika ama, durmak yok devam..
iki gün sonra bir sey kalmaz yasom.sen her halukarda yakarsın onları
Her gün laf iteler itinayla, ‘’kadınlar hamamından çıkamıyosun’’ diyeBenimkinin hain planları var
Kushani 1 hafta çok güzel yaptım ikinci hafta evde duramadigim için yapamadım motivem kırıldıİlginç menü
Senin kuşhana nollduu divi bacı?
Iyi bu seni 1 ay idare ederGünaydınRüyamda kaçamağın kalavisini yapmıyordum
Evet, geçer gibide alışveriş yattı. Yarın giderim artıkGeçmiş olsun gezegenim regl ağrısı mı
Zaten gelmeyi düşünüyor, sohbete deyil, beni attirmayae o da gelsin o zaman gezegenim :))
:)) kaçınılmaz sin..monişim gecmiş olsun, iyi haberlerle gel
harika tespitler yine.sağolasın yasocan
40 kilo verdi ya:)) kendisi memnun olduğunu söylüyo ama reklam mı gerçek mi bilmiyorum aylincim
akşam zaten tabağın dolu ne diye bir de pilav yedin kuzum?? Bence fazla olmuşsporun harika ama, durmak yok devam..
iki gün sonra bir sey kalmaz yasom.sen her halukarda yakarsın onları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?