Tabiki yarayacak odemlerin için vermis saracim benimde çok ödemim ama ben detox yapamiyorum biraz bu konuda onyargiliyimAğrılarım varda ağrı kesici aldım şimdi bakalım nasıl olacak bu detoks işe yarayacakmı kaç kilo verecem merak ediyorum
İyi etmişsin
Fulyayıda gruplaştır gevşedi toparlanması lazım
okuduğum yazıyı vaktiniz olursa okuyun çok hoşuma gitti
çok doğruFarklılık
BB (baby boomer)kuşağı dediğimiz 1944-1965 doğumlu insanların;
– Delinen pantolonlarına yama vurmaları,
– Yıpranan giysilerini onarmaları,
– Sökülen ayakkabılarını dikmeleri,
– Patlayan futbol topunu sağlamlamaları,
– Bozulan radyoyu tamir ettirmeleri, sırf yoksulluktan değildi. Sadece tutumluluktan da değildi.
Onlar bunları yapmakla, kendinden sonraki nesile çok önemli bir mesaj veriyorlardı. Onlara;
– Eşleriyle araları açıldığında, alternatiflere yönelmeden aralarını düzeltmelerinin mümkün olduğuna,
– Çocuklarıyla aralarına kara kediler girdiğinde bu durumun vakit geçirmeden telafi edilmesinin gerekliliğine,
– Arkadaşlarıyla, komşularıyla, dostlarıyla bağları koptuğunda; yenilerini aramakla vakit kaybetmeyip, aralarındaki bağları tekrardan bağlamalarının kaçınılmaz olduğuna…müthiş bir örnek olması için, onların böyle bir yetenek geliştirmeleri için onlara “prototip” olmaya da çalışıyorlardı.
Yani bir yandan yeni neslin;
– Onarıcı,
– Telafi edici,
– Tamir edici,
– “Arabulucu” özellik kazanmasına önayak oluyorlardı.
Onların bu çabalarının “çaresizlikten”, yokluktan, fakirlikten, cimrilikten ileri geldiğini düşünen 1965-2000 kuşağı olan “X” ve “Y” nesli, bu sinyali alamadı. “Z” jenerasyonu da bu atıcı, değiştirici, vazgeçmeye hazır, çabuk sıkılan neslin özeti olarak hayata girdiler.
Bu nedenle yeni kuşak nesil;
-Aşırı alıngan
-Aşırı özgürlükçü
-Kendi ne kadar verdiğini değil de, ne kadar aldığını önemseyen
-Eşiyle bozuştuğunda,
-Arkadaşıyla atıştığında,
-Komşusuyla kavga ettiğinde, ortamı yumuşatmayı, aralarını düzeltmeyi, barışabilmeyi düşünemediğinden, beceremediğinden onları “değiştirmeyi” seçmek gibi stratejik bir hatanın içine düşebiliyor.
Söz gelimi;
– Bana arkadaş mı yok?
– Başka komşu mu yok sanki.
– Hiç dert değil, elimi sallasam ellisi.
– Küserse küssün…gibi “sanal efelik” taslayarak fıtratını bozabilmektedir. Bu nedenle önceki kuşak onlar için “Nereden türedi bu nesil?” diyerek hayretini ifade etmek zorunda kalabiliyor. Yani onların beceriksizliğine vurgu yapıyor.
Galiba;
“Tamirciliği” unutan yeni kuşağı gelecekte zor günler bekliyor.
Bu yazıyı güzel mirası için 1944-1965 doğumlulara ve tamirciliği unutan gençlere hatırlaması için gönderin….
Üşenip ,okumayanlar için;
Z kuşağı gerçeğinin nedenlerini anlatan yazıdır ...
Hadi fulyam sen istersen yaparsın.
onları bir gün giyeceğim biliyorum. sadece 2019 da olmasını istiyorum artık. yeter beklediğimO kıyafetlerini giymek çok zor olmamalı
Onları gitmek yediğin yemekten tatlı olmalı
Evet canım minyonum ben
Her dem piliç olanından
cimrilik başka şey tasarruf başka şey. cimrilik de savurganlık da hoş değil. ama tasarruf etmek, idare etmek, israftan kaçınmak... bunlar gayet normal şeyler. konuşması hoş olmamış ayrıca. haddini aşmış.bu yazıyı okuduğumda bir anım aklıma geldi oğlum 4. sınıfa gidiyor hersene önlük alıyoz hem iri hem kilolu yaşıtlarına göre ve ona göre önlük ve pantolon bulmak burda zor aldığım bir yer var ve pahalı satıyor ozamanın parası iyi bir para verip önlük aldım 2 yada 3.cü günü önlüğün bir yerini makasla kesmiş bende terziye götürüp zigzag yaptırdım ertesi gün velinin biri beni görüp dediki ya karıkoca çalışıyonuz 1tane çoçuğunuz var bir önlük alamadınmıda zigzag yaptırmışssın ne kadar cimrisin dedi sadece güldüm evet herşeyi çöpe atıyoz hiçbirşeyi tamir ettirmiyoz evet çoğu insan beni cimri olarak görsede buna ailemde dahil halimden menunum
iki çıplak bir hamama yakışıyoruz fulyamhadi girdim koluna gel toparlanalım bugün spor yapalım takalım kulaklığı
evet valla çok yavaşladım. bir de wc alt üst etti beni 4 gündür
Fulyacim bişey önerecek bilmem denedinmi probiyotik kullansan biraz düzene girene kadar
çok doğru
onları bir gün giyeceğim biliyorum. sadece 2019 da olmasını istiyorum artık. yeter beklediğim
peki piliç hanım
cimrilik başka şey tasarruf başka şey. cimrilik de savurganlık da hoş değil. ama tasarruf etmek, idare etmek, israftan kaçınmak... bunlar gayet normal şeyler. konuşması hoş olmamış ayrıca. haddini aşmış.
evet valla çok yavaşladım. bir de wc alt üst etti beni 4 gündürmutfakta az işim var. sonra aslında leslie yapsam çok iyi olacak. inşallah diyelim.
Bazen o modda oluyorumokuduğum yazıyı vaktiniz olursa okuyun çok hoşuma gitti
Farklılık
BB (baby boomer)kuşağı dediğimiz 1944-1965 doğumlu insanların;
– Delinen pantolonlarına yama vurmaları,
– Yıpranan giysilerini onarmaları,
– Sökülen ayakkabılarını dikmeleri,
– Patlayan futbol topunu sağlamlamaları,
– Bozulan radyoyu tamir ettirmeleri, sırf yoksulluktan değildi. Sadece tutumluluktan da değildi.
Onlar bunları yapmakla, kendinden sonraki nesile çok önemli bir mesaj veriyorlardı. Onlara;
– Eşleriyle araları açıldığında, alternatiflere yönelmeden aralarını düzeltmelerinin mümkün olduğuna,
– Çocuklarıyla aralarına kara kediler girdiğinde bu durumun vakit geçirmeden telafi edilmesinin gerekliliğine,
– Arkadaşlarıyla, komşularıyla, dostlarıyla bağları koptuğunda; yenilerini aramakla vakit kaybetmeyip, aralarındaki bağları tekrardan bağlamalarının kaçınılmaz olduğuna…müthiş bir örnek olması için, onların böyle bir yetenek geliştirmeleri için onlara “prototip” olmaya da çalışıyorlardı.
Yani bir yandan yeni neslin;
– Onarıcı,
– Telafi edici,
– Tamir edici,
– “Arabulucu” özellik kazanmasına önayak oluyorlardı.
Onların bu çabalarının “çaresizlikten”, yokluktan, fakirlikten, cimrilikten ileri geldiğini düşünen 1965-2000 kuşağı olan “X” ve “Y” nesli, bu sinyali alamadı. “Z” jenerasyonu da bu atıcı, değiştirici, vazgeçmeye hazır, çabuk sıkılan neslin özeti olarak hayata girdiler.
Bu nedenle yeni kuşak nesil;
-Aşırı alıngan
-Aşırı özgürlükçü
-Kendi ne kadar verdiğini değil de, ne kadar aldığını önemseyen
-Eşiyle bozuştuğunda,
-Arkadaşıyla atıştığında,
-Komşusuyla kavga ettiğinde, ortamı yumuşatmayı, aralarını düzeltmeyi, barışabilmeyi düşünemediğinden, beceremediğinden onları “değiştirmeyi” seçmek gibi stratejik bir hatanın içine düşebiliyor.
Söz gelimi;
– Bana arkadaş mı yok?
– Başka komşu mu yok sanki.
– Hiç dert değil, elimi sallasam ellisi.
– Küserse küssün…gibi “sanal efelik” taslayarak fıtratını bozabilmektedir. Bu nedenle önceki kuşak onlar için “Nereden türedi bu nesil?” diyerek hayretini ifade etmek zorunda kalabiliyor. Yani onların beceriksizliğine vurgu yapıyor.
Galiba;
“Tamirciliği” unutan yeni kuşağı gelecekte zor günler bekliyor.
Bu yazıyı güzel mirası için 1944-1965 doğumlulara ve tamirciliği unutan gençlere hatırlaması için gönderin….
Üşenip ,okumayanlar için;
Z kuşağı gerçeğinin nedenlerini anlatan yazıdır ...
Geldikmi bu haftanın menü ve sporlarına
Buyurun bismillah
@hedef56
350 dakika yürüyüş
21 dakika dans( 1 dakika fazla kaçmış)
20 karın
20 bacak hareketi
7 gün menü bildirmiştir
Tebrikler
@obezzto
6 mill Leslie
150 mekik
30 dakika jillian
10 dakika kol hareketi
7 gün menü bildirmiştir
Tebrikler
Aylin42Konya
230 dakika yürüyüş
135 dakika Leslie
Menü bildirmemiştir
( mazeretliydin ama olsun dövesim geldi)
@Zhre_
172 dakika yürüyüş (2 dakika fazla kaçmış)
4 gün menü bildirmiştir
Çok az olmuş zehracım
@sara_28
90 dakika yürüyüş
7 gün menü bildirmiştir
Tebrikler
yasom7272
90 dakika yürüyüş
3 gün menü bildirmiştir
Hiç olmuşmu yasocan
60kiloyum
80 dakika yürüyüş
5 gün menü bildirmiştir
Az ama neyse
@gitsinkilolar01
30 dakika eliptik
15 dakika Leslie
2 gün menü bildirmiştir
Ne yiyon de hele
@divinity
140 dakika yürüyüş
4 gün menü bildirmiştir
gezegenfeza
65 dakika bisiklet
15 dakika Leslie
1 gün menü bildirmiştir
(Onunda yazmasaydın)
@Antepia27
40 dakika yürüyüş
30 dakika koşu
25 dakika kardiyo
20 dakika bisiklet
1 gün menü bildirmiştir
@fantastikaaa
30 dakika yürüyüş
2 gün menü bildirmiştir
Hiç olmuşmu
@Efser
SPOR YOK
6 gün menü bildirmiştir
@Pamukprncess
30 dakika pump ıt up
2 gün menü bildirmiştir
@gulsahhh01
60 dakika yürüyüş
3 gün menü bildirmiştir
Daha fazla paylaşım lazım
@krankenschwester
Spor yok
2 gün menü bildirmiştir
Daha fazla paylaşım bitte
@phlanaks ( iks harfini bulamadım)
Spor yok
1 gün menü bildirmiştir
Yeni geldin diye 1 kere dövüyom
@ozlemkartal
Spor yok
4 gün menü bildirmiştir
Bak büyüğümsün el kaldırmıyor
@aeben
SPOR YOK
3 gün menü bildirmiştir
Oldumu bacı
Unuttuğum, atladığım varsa affola
En aşağıya yazdım ya unuttuğum, atladigim varsa diye. Sürekli defter elimde gezmiyorum, bazen ekran fotosu çekiyorum, tel takıldığı zaman istemsiz kaybolabiliyor.Bacım eminmisin 1-2 gün yogunluktan menü yazmamış olabilirim .
Hadi biz altın kızlarızda diger hanımlar helede denemedeki bacıların menü vermeyi aksatmalarına anlam veremiyorum .
Takıma girmek istiyorlarsa tabi
İnşallah yasom devam etmek zorundayız@aeben bacim bugünden itibaren ıns eski düzenime devam aslında diyeti mi bozmadım ama şu icemedim spor yapamadim bu hafta rabbim izin verirse devammm
Hoşgeldin canımGüncel kilom 93 .iki kilo verdim şükürler olsunnnn
Hg canım.Sürekli paylaşımda bulunursan çok motive olursunArkadaşlar bende geldim beni de alın aranıza
Süper super uyudum hamdolsun saat 22.30 bayilmisim tabi 6 saat doldumu uyanıyorum ama uyumusum sukur . Bugün kendimi iyi hissediyorum uykuya doydum bu Gece de cagirmazlarsa yarına dinç giderim ıns ise.
Bu arada bak gezegen bir beni dövmüyor hanim kadın büyüğünü küçüğünü biliyor
Bırak dövsün dövesi gelmiş kadının.Bu da farklı bir ödül şekli galibacanım tabii ki herkesin "böyle olmalıyım" dediği bir bedeni var.sen hem yaş olarak hem de yaşantın olsun, meslegin olsun istediğin kiloya inmelisin.benim demek istedigim ( biraz da espri olsun dedim) hani şimdiki kilon bile bazı obezztolar icin hedef kilo.o yüzden çok stres yapma, kendine o şekilde telkin ver, sonra yola devam..
ya duyan da bunları kötü kız riri kıvamında hatun zannedecek.inanmayın arkadaşlar ikisi de fıstık gibi.ne basen var ne toto :)) (füzeler için garanti veremem )
yaa herkesi dövdün anladım daAylin42Konya i niye dövüyon onu anlamadım?? Kadın hem mezun hem en çok kiloyu verdi vs..hobi olarak dövüyosun gezegenim :))
o da ilginç bir nick olmuş :)
oo ex koçum hosgeldin.sen napıyosun ne ediyosun? Transfer oldu mu? Lütfen bilgilendir, merak içindeyim
yasom sabahın köründe günaydın dedigine göre yine uyumadın heralde
yine cok güzel ve doğru tespitler.bayıldim yasocan
ahahahhhh aynı biz :)
Kıskançlığımdan olabilirmi?Bula bula beni mi buldun dövecek.Neyse sevdiğindendir döv bakalım canın sağolsun
Napıyım ayol, siz takır takır veriyorsunuz, ben şapur şupur alıyorumBırak dövsün dövesi gelmiş kadının.Bu da farklı bir ödül şekli galiba
Sağol canım benim.Ben inanıyorım sizlerde istediğiniz kiloya geleceksiniz.Sadece azim azim azimçok iyi geldi sağolasın canım,
sen benim idolümsün aylinim maşallah da diyeyim darısı bana olsun
ben üstüne çıkana kadar herşey,işte o aşamaya gelebilmek sorun bende
Ex koç mucanım tabii ki herkesin "böyle olmalıyım" dediği bir bedeni var.sen hem yaş olarak hem de yaşantın olsun, meslegin olsun istediğin kiloya inmelisin.benim demek istedigim ( biraz da espri olsun dedim) hani şimdiki kilon bile bazı obezztolar icin hedef kilo.o yüzden çok stres yapma, kendine o şekilde telkin ver, sonra yola devam..
ya duyan da bunları kötü kız riri kıvamında hatun zannedecek.inanmayın arkadaşlar ikisi de fıstık gibi.ne basen var ne toto :)) (füzeler için garanti veremem )
yaa herkesi dövdün anladım daAylin42Konya i niye dövüyon onu anlamadım?? Kadın hem mezun hem en çok kiloyu verdi vs..hobi olarak dövüyosun gezegenim :))
o da ilginç bir nick olmuş :)
oo ex koçum hosgeldin.sen napıyosun ne ediyosun? Transfer oldu mu? Lütfen bilgilendir, merak içindeyim
yasom sabahın köründe günaydın dedigine göre yine uyumadın heralde
yine cok güzel ve doğru tespitler.bayıldim yasocan
ahahahhhh aynı biz :)
ELHAMDÜLİLLAH iyiyim ablam ALLAH'IN İzniyle transfer oldum heyecanli bekleyişteyimKuzum iyimisin?
Espirine bayıldım gezegenim.Böyle espiriler sayesinde bura daha çok keyifli hale geliyor iyi ki varsınızKıskançlığımdan olabilirmi?
En güzel spor yapanlardan birisin
Paylaşımdan muaf oldugunuda biliyom, biraz espri katıyım dedim
Paylaşımdan muafım ama aklımda hep sizde özlüyorum sizi.Kıskançlığımdan olabilirmi?
En güzel spor yapanlardan birisin
Paylaşımdan muaf oldugunuda biliyom, biraz espri katıyım dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?