Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Ah canım Allah annelere nasıl bir güç veriyor valla mucize. İkiz olduğunu düşünemiyorum hayran kaldım sana. Hem aşığım bebeklerime hemde çok yorgunum.
Şimdi kaç yaşında çocuklar ?

Almanca bilen birinin hollandaca öğrenmesi çok kolay hatta almanlar flemenkçe için sarhoş almancası diyomuş. Ben tam anlamıyla çözene kadar sen çoktan öğrenmiş olursun
Ahhah evet kesinlikle dogru almanca ve ingilizce karisimi oldugu icin herseyi anliyorum cogunlukla...

Sende ogrenirsin
ben nasilsa ortak dilimiz var diyip biraz bosveriyorum dogrusu ..

Üzgünüm
Biraz önce bir kanalda obezite ile savaşan 11 yaşında bir çoçuğun diyetle şavaşını gördüm. Daha 11 yaşında 200 kilo ona diyetin ne olduğunu nasıl anlatılacak ki?canım pasta istiyor banane deyip omuzlarını düşürüyor.Sanırım babaannesi ilgileniyor onu harakete zorluyor hadi gezmeye gidelim diye israr etmesi,onu zorlaması gittiklerin parkta kaydıraktan kaymak istemesi,ama sığamaması o çoçukluğunu doyasıya yaşamayıp boğazına düğümlenen her düğüm gözlerinden yüreğine düşmesi;beni çok üzdü.
Bize ne olduda hayatımızın her anlamını yemeğe bağlayıp doğan her çoçuğuda bunu öğretiyoruz.

11 yaşında 200 kilo olduğuna göre büyük ihtimal kronik bir rahatsızlığı vardır.yani kilosunun tek sebebi ailesi değildir. Ama yok mu bizlerde böyle bir alışkanlık tabii ki var.örneğin ben küçüktüm babaneme giderdim okuldan gelince.karnım tok giderdim hep ama babanem yine de yedirmek isterdi." Yemek yemezsen bir daha gelme" derdi.böyle böyle hep kilolu bir çoçukluk geçirdim ergenlikte normal kiloma insemde küçüklüğümde alıştığım yemek olayı beni hep kilolu yaptı

Kıtlık psisikolojisi alt beynimize yerleşiyor sürekli stok yapmak istiyoruz

obezzto bunu dün yazmıştı

gezegenfeza aeben ben gerekenleri yapabilirim listeye girersem benim için sorumluluk artacak ve daha hırslı olacağım :)
Öyleyse hoşgeldin canım. Listeye hemen giremezsin, önce deneme sürecinde olursun. Paylaşımın düzenli olursa, kilo verimin olursa listeye giriş zamanına kaptanımız karar verir.
Kolay gelsin

Al bi tanede benden gelsin. Daha 11 yaşında, haftaya düğün var ama giyeceği kıyafete sığmıyor. O elbiseyi ben giysem geniş gelir. Haftaya kadar terzi bulup arkaya parça koydurmak lazım
Not: 2 ay önce üzerine oluyormuş

Kızlar slm nasilsiniz bakim umarım herkes iyidir.?
Oglumuda ben sisko ettim yemek problemimiz vardi yemiyordu habire yesin diye tıktım ağzına şimdi kilo ver diye agliyom
O bahsettiğiniz 200 kilo problemi olan çocuk muhtemelen annesi şeker hastasıdır yada metobolik bir hastalığı vardır..

Benim büyük oğlanda hep beni suçlar, küçükken yemek yemezdi, zorla yedirirdim.
O sebeptendir kızıma aman ha zorla yedirme diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…