Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

6 gün oldu başlayalı, hâlâ ağrılarım var

Divi madem ayran asi detoxsu yaptin oglen ekmek neyin nesi kuzumm
Aksama kadar kaç dilim ekmek yemissin
Sabah 2 dilim öğlen 3 dilim akşam 2 dilim 7 dilim ekmek yemissin kuzum.

Günaydınlarr..

Kilo verirken işin sırrı mutlu olmak ve kendine güvenmekte gerisi geliyor zaten. Evin her yerinde resmen böyle gaza getirici sözler var. İngilizce Türkçe karışık yazdım. Banyoda bile var İşe yarıyor mu evet. Bu gruba katılmadan önce de diyetteydim iki buçuk aydır diyet yapıyorum. 72 ile başladım kilo vermeye Duvarda kaç kilodan kaç kiloya geldiğim bile yazıyor. her hafta güncelliyorum güncellenmeyen kısım sadece başlangıç kilom ve ölçülerim. Bu bile insanı motive ediyor. O yüzden yapamıyorum edemiyorum diyen arkadaşlar lütfen kendinize güvenin. Eğer güvenmezseniz istediğiniz kadar aç kalın yine de tam anlamıyla kilo veremezsiniz. Kilo vermek biraz da psikolojik ya. O yüzden sürekli kendinizi motive edin. Nasıl ediyorsanız. Ben her yeri yazılarla doldurarak ediyorum ki ben de işe yarıyor siz de kendinizde işe yarayı bulun. Bir insan inandığı sürece her şeyi başarabilir. Yeter ki inan. İnanç azim ve çalışma bu üçüsü olduktan sonra imkansız diye bir şey yoktur.

Kusura bakmayın öğretmenliğin verdiği bi şey hemen uzun uzun konuşmaya başlıyorum

çok doğru canım

Doğru Hedef Koymak: Kilo Vermede Başarının İlk Şartı

Kilo verme, uzun soluklu bir koşu gibidir. Sizi yolda tutacak güçlü bir hedefiniz olmazsa, zor zamanlarda vazgeçmek isteyebilirsiniz.
Yeni yılın yaklaşması ile beraber yılbaşını kutlayacak olsun olmasın, hemen herkesin kafasında farklı farklı sebeplerle yeni yılda yapacaklarına dair bir liste oluşmaya başladı bile. Sanırım bunun nedeni yeni bir yıl fikrinin, yeni bir sayfa veya yeniden başlama fırsatını çağrıştırması. Bir çoğumuz 2018’de yapmak isteyip yapamadıklarımızı yapmaya, yaptığımız ama hoşumuza gitmeyen davranışlarımızı, alışkanlıklarımızı geride bırakmaya niyetleniyoruz. Yılbaşı bizim için bir anlam ifade etse de etmese de.

Peki ama 2018’de yapamadıklarımızı 2019’da yapmamızı sağlayacak olan sır ne?Yani benzer niyetleri ve dilekleri 2017 sonunda da 2018 için dilememiş miydik? Yine de istediğimiz gibi olmadı muhtemelen her şey. Öyle olsa, 2018’i bir daha yaşamayı dilerdik muhtemelen. Tek bir saatini saniyesini değiştirmeden. Oysa ki hepimizin “Bu defa farklı olacak“ dediğimiz en az bir veya iki alan vardır kuvvetle ihtimal.

Evet, evet, biliyorum hepimiz hedef koyuyoruz, yazıyoruz, buzdolabının kapağına asıyoruz. Yine de lütfen söyleyeceklerime kulak verin...

Bu yazımızda size 2019’da fark yaratmanızı sağlayacak olan gizli sosun tarifini vermek istiyorum: Size doğru ve etkili şekilde hedef koymaktan bahsetmek istiyorum! Evet, evet, biliyorum hepimiz hedef koyuyoruz, yazıyoruz, buzdolabının kapağına asıyoruz, vb. ancak doğru şekilde konulmamış bir hedefin sizi o sonuçlara taşıma gücü son derece zayıf olabilir maalesef.

Yıl başında konulan hedeflerin %90’ının 15 Ocak itibariyle unutulduğunu veya bırakıldığını biliyor muydunuz? İnanılmaz değil mi?

Konumuz fazla kilolar olduğu için doğal olarak odağımız da bu alanda doğru hedef koymak olacak. Çoğu insan için kilo hedefi, sabah tartıya çıktığı zaman parmaklarının arasında göreceği bir sayıdan ibarettir. Hepsi bu. Çoğu bu sayıyı veya buna eşlik eden bir resmi buz dolabının kapağına (adeta kendisini durdurabilsin diye bir tür bekçi olarak) iliştirir ve hedef konulmuş olur. Ve bir kaç ay içinde hedef kapaktaki magnet okyanusunun derinliklerinde yok olur gider. Tanıdık geldi mi? Eğer gülümsediyseniz neyden bahsettiğimi anladınız demektir.

Peki doğrusu ne? Nasıl yaparsak kilo verme konusunda bizi motive eden bir hedef koyabiliriz. Bunun cevabı hedefin ardındaki hedefi farketmek. Yani “neden” kilo vermek istediğinizi, istediğiniz o sayıya ulaştığınızda “nasıl” hissedeceğinizi, nasıl görüneceğinizi ve şu anki kilonuz yüzünden ertelediğiniz “ne”leri yapmaya başlayacağınızı detaylı bir şekilde düşünmek ve en önemlisi yazmak.

Yazmanın değeri sonradan bir yerlere asmak için kayıt altına almaktan ziyade yazarken zihninizin yapacağı derin dalış neticesinde o ana kadar farkında dahi olmadığınız bir sürü detayı derinlerden çıkartmanıza katkıda bulunmasından. Yani sonrasında yazdıklarınızı yırtıp atacak dahi olsanız (ki ben bunu önermiyorum) o yazma çalışmasını yaptıktan sonra içinizde bir şeylerin iyi yönde değiştiğini, motivasyonunuzun arttığını, hedefinizin bir sayıdan çok daha büyük bir hayale dönüştüğünü görecek olmanız.

Küçük Bir Egzersiz:

Bunu nasıl mı yapacaksınız? Aşağıda size adım adım, bir yemek tarifi verircesine basamakları sıralıyorum.:
  1. Kimsenin sizi rahatsız etmeyeceği bir saat ve mekanda, kendinize 30 dakikalık bir randevu verin. O saati boş tutun hatta telefonunuzu 30 dakika için uçak moduna alın.

2. Hızlı ve keyifli yazan bir kalem ve yazmaktan keyif alacağınız bir defter ( veya kağıtlar ) hazırlayın. Tabii sıcak bir bardak kahve, çay veya favori içeceğinizi de.

3. Kağıdın başına “2019 Haziran ayında XX (sizin için kaç ise o XX yerine o sayıyı yazın) kilo olmak istiyorum, Çünkü..” dedikten sonra aklınıza gelen her şeyi kaleminizi durdurmadan ve düşünmeden, filtrelemeden, doğru mu? yanlış mı? uygun mu? bakmadan yazmaya başlayın. Unutmayın bazen en değerli mücevherler en garip taşların ve çalıların altında gömülü olabilir. Aklınıza geldiyse vardır bir sebebi. Unutmadan, bekletmeden yazın.

4. Otuz dakika bittiğinde kaleminizi bırakın. Şöyle bir okuyun yazdıklarınızı ve içinde önemli ve değerli bulduğunuz yerleri işaretleyin.

5. Ve şimdi başka bir kağıda tüm bu çalışmayı özetleyen, işaretlediğiniz değerli ve önemli kısımlardan oluşan ve sizi motive eden yeni bir ifade yazın:

6. Şöyle yazacaksınız: "2019 Haziran ayında XX (sizin için kaç ise o sayıyı yazın) kilo olmak istiyorum, Çünkü..”

7. İşte bu yazdığınız son ifadeyi isterseniz Yeni Yılı beklemeden dolabınıza asabilirsiniz. Önemli olan ihtiyacınız olduğu sıklıkta ( bazen günde 3 defa, bazen haftada 1 defa) bu ifadeyi okumak ve ilk kağıda yazdıklarınızı ve bu gün hissettiğiniz motivasyonu yeniden hatırlamak.

8. Yazdığınız ifadenin altına imzanızı atmayı da unutmayın. Neticede bu aslen kendinizle yaptığınız bir antlaşma sayılır.

Umarım bu küçük çalışmayı faydalı ve eğlenceli bulursunuz. Unutmayın, her sonuç önce kafada bir fikir olarak başlar ve sonra aksiyon adımları ile gerçek hayatta görünür bir forma bürünür.

Kilo Vermeye Nereden Başlamalı?: Yapabileceğim En Basit Şey!

Yemek sadece beslenme amaçlı bir faaliyet değildir; sosyal hayatın da çok önemli bir parçasıdır.
Öyle tahmin ediyorum ki kilo vermek isteyen herkes aşağı yukarı şuna benzer bir deneyim yaşamıştır:

Bir gün sabah aynada kendimize bakıp, “Bu gidişat hoş değil. Hiç bir kıyafetim üzerime olmuyor. Buna bir son vermenin zamanı geldi.” dedikten sonra; “Yarın” veya “Pazartesi günü” sağlıklı yaşamaya karar veririz. Plan bellidir:

- Hergün spor yapılacak : Bu yakındaki parkta yürüyüş de olabilir, yeni bir spor salonu üyeliği veya eskiden üye olunan salona daha düzenli gitme kararı da olabilir.
- Un, Şeker, Ekmek, Simit, Tatlı, Çikolata, Börek, Dondurma, Pizza bir daha evin kapısından ve ağzımızdan içeriye girmeyecek.
- Bundan sonra hep haşlanmış sebze, meyve, lor peyniri ve derisi alınmış ızgara tavuk göğsü ve ızgara balıktan oluşan (veya bunun türevi) sağlıklı ve besleyici gıdalar yenilecek
- Her gün 3 litre su içilecek
- Ve yaz gelmeden 10 kilo verilerek ideal forma ulaşılacak

Bu noktada bazılarımız daha da ileriye gideriz ve hemen o gün motivasyon kitaplarının önerdiği gibi yeni bir spor kıyafeti veya spor ayakkabıları alırız veya bizi motive etsin diye 10 kilo verdiğimizde giyeceğimiz bir kıyafet sipariş ederiz. Bir başka yaklaşım da artık bir daha yememeye karar verdiğimiz için o haftasonunu son kez Tatlı, Çikolata, Börek, Dondurma, Pizza yiyerek geçirmek olabilir.

Pazartesi günü gelir ve yıllardır yaşadığımız gündelik hayatımızın talepleri ve beklenmedik gelişmeler bizi her yönden adeta ablukaya alır. Örneğin, trafikte şıkışıp kalırız veya yağmur yağar ve yürüyüş yapmak hayal olur. Arkadaşımız dertleşmek için arar ve maalesef bir makarnacıda buluşuruz. Bir düğüne veya bir doğum gününe gideriz ve pastadan yemezsek ayıp olacağı için mecburen bir dilim yeriz. Ertesi günler de bundan çok farklı değildir. Bir iki defa yürürüz belki veya bir kaç kez haşlanmış sebze de yeriz ama istediğimiz performansı gösteremeyiz. Ve sonuçlar istediğimiz gibi olmaz.

En büyük hata her şeyi aynı anda değiştirmeye çalışmaktır.

Buradaki en büyük hata her şeyi aynı anda değiştirmeye çalışmaktır. İkinci büyük hata ise hayatınızın kontrol edemediğiniz bir kısmı olduğunu göz ardı etmektir. Doğum günleri, düğünler, trafik, yağmur veya lezzetli bir şeyler yeme isteği her daim hayatınızın bir parçası olacaktır. Bunlar siz karar verdiniz diye sihirli bir şekilde kaybolup gitmezler.

Nasıl ki bir geminin kaptanı başka bir limana gitmeye karar verir vermez gemi yönünü aniden değiştiremez ise; yaşam tarzımız da biz daha sağlıklı olmaya karar verdiğimiz için birden bire değişmez. Ve her şeyi aynı anda değiştirmeye karar verdiğiniz zaman aynı anda 8 lobutu havada çevirmeye çalışan ama bunu hiç denememiş bir jonglör misali tüm lobutlar yerlere saçılır. Siz de boş yere gerilir, üzülür ve hayal kırıklığına uğrarsınız.

Kalıcı bir şekilde kilo vermek için gereken yaşam tarzı değişiklikleri ve alışkanlıklar; teker teker ve her birine uyumlanarak, gerekli düzeltmeler yapılarak hayata katılmalıdır. Sizin için uygun olan ve sürdürebileceğiniz bir yaşam tarzı tasarlamalısınız. Başkası için çalışan bir plan sizin için çalışmayabilir.

Yaşam tarzımız biz daha sağlıklı olmaya karar verdiğimiz için birden bire değişmez.

Bugün kendi kendinize şunu sormanızı istiyorum: “Sağlıklı olmak ve kilo vermeye başlamak için eğer tek bir şeyi değiştirecek olsaydınız; en büyük etkiyi yaratması için nereden başlardınız? O bir tek şey ne olurdu? Ve böyle düşünmenizin nedenleri neler?”

Vay Aylin42Konya hedefe gelmis 57 ne yav sanki 18 yasinda tobe tobe icimde ki kiskanclik kabardi cok fena kiskandim neyse bende hedefi tutturmusum monicim
Doğru diyon yasocum önce 57 demiştim sonra estetikde de 5-10 kg arası gittiiğini de düşününce 62 yapmıştım.Ama merak etme burdakilerin beni mezun etmeye hiç niyeti yok.Sonum obezin profiıinde ki kadın gibi olmak

4 leri bile görcem bu gidişle

Metabolizma yavaşlıyor ya baya kilo verince duraksıyor da biraz ara vermek lazım uyku düzeni ve moral çok etkiliyor kilo vermeyi biraz düşünmesen :) dukan birası içiyorum böyle zamanlarda tavsiye ederim :)
yazın dukan birası yapıyordum da şimdi canım istemiyor. ama tabi kaç aydır yeşil çay demlemeyi de bıraktım. eskiden ne çok içerdim. şimdilerde açık çay ve bazen kabuk tarçın çayı içiyorum. işyerinde 2 kere sade kahve falan.

ama bugünden itibaren gündüzleri yeşil çay, beyaz çay, oolong çaylarıma başlama kararı verdim. metabolizma hızım artsın hem de ödemler sökülsün. hem de tokluk hissi veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…