Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

İyi akşamlar hanımlar. Menünümü yazayım hemen.
Sabah; 1 adet sahanda yumurta, yarım dilim tam tahıllı ekmek, on adet zeytin bir dilim beyaz peynir.
Öğlen; bir kibrit kutusundan hallice cevizli hurma ezmesi, filtre kahve.
Bir ara bi tane muz yedim öğle ikindi arası.
Akşam; tavuk suyu çorba, yoğurt.

Sabahın güzel
Öğlen öğün atlamışsın
AkşAmada menün eksik çorba nekadar miktar yazın.

Su ne kadar ? Yazmalısın
Varsa sporunuda .

Günaydın arkadaşlar.Herkese güzel bir hafta dileğiyle
Kilomu bildireyim büyük bir zevkle :))

Cuma : 61.8
Bugün : 60.7
Fark : -1.1

Günde 9-10 km yürümenin ve saat 18:00 den hiiiçç birşey yememenin faydası
moni

süpersin yine ama olmuyor böyle
sen menü paylaştın mı canım neler yiyorsun?
İyi akşamlar olsun
afiyet olsun kuzucum. sen ne kursuna gidiyorsun?

Yeni gelen arkadaşların menüleri çok az oluyor . Anlıyorum birden berip kurtulmak istiyorlar lakin uyarmam lazım ! Evet az yerseniz hızlı verirsiniz helede diyete ilk başladıgınız haftalarda lakin sonrası ne bu hızla gider kilonuz nede kalıcı olur .

Menülerinizde cızlar olmasın ama karnınız doysun, öğün atlamayın az yemeyin !
Bu size: diyetde 30 yıla yaklaşan birinin tavsiyesi

sabah 08.45
2 yumurtadan kinoa gevreğinden ve peynirden börekçik yaptım. 4 adet çıktı. 3 ünü yedim.
domates 1/2 köz kapya biber
1 dilim eski kaşar peyniri
5 zeytin

1,5 ceviz

öğlen 13.00
adana dürüm
1/2 köz domates
1 yk yoğurt

akşam 19.15
1 kase mısır çorbası
3-4 yk etli şevketi bostan yemeği
salata
1 dilim ekmek kadar pide
1 tk şekersiz vişne reçeli

yatana kadar 2 lt su
gün içinde 2 sade kahve aeben

Meal ,tefsir, mahreç ...
Geçenyıl arapça ve ney derside vardı gün'lerin , sohbetlerin arasına serpiştirilmiş

Aslında bende kıraat kurallarını öğrenmek Kuran'ı Kerim i tecvidli okumak istiyorum ama bana öğreten hocam daha doğrusu arkadaşım düz okumayı öğretti yinede Allah razı olsun hakkını ödeyemem

Sen menülerini çok ayrıntılı yazdıgın için çok fazlaymış gibi görünüyor genelde fulyam .
Ama bugun menün biraz agır olmuş. Dürüm ve mısır çorban masum değil . Dün daha iyiydi menün...

Aslında bende kıraat kurallarını öğrenmek Kuran'ı Kerim i tecvidli okumak istiyorum ama bana öğreten hocam daha doğrusu arkadaşım düz okumayı öğretti yinede Allah razı olsun hakkını ödeyemem
Ben direk mahreçli öğretiyorum harfleri sonradan değiştirmek çok zor oluyor .
Yalnız burda ayırt etmemiz gereken iki farklı durum var : tecvid istege gayrete bağlıdır lakin mahreç farzıayındır , yani tevcid okumak zorunlu değildir ama herflerin arapça seslerini çıkartarak okumak mecburidir bi ayn'a a diyemeyiz mesela...
Yakın olsaydık ahh

Canım tecvitli okumak farz degil anlamak ve hayata geçirmek farz.o da kendi dilimiz Türkçe okumakla oluyor.ben bunu maalesef çok geç anladım

Sen menülerini çok ayrıntılı yazdıgın için çok fazlaymış gibi görünüyor genelde fulyam .
Ama bugun menün biraz agır olmuş. Dürüm ve mısır çorban masum değil . Dün daha iyiydi menün...

haklısın. sabah iyi başladım da öğlen ve akşam olmadı. adana servis paket istemek zorunda kaldım. lavaş ve adanayı yedim. az salata da vardı.
akşam şevkei bostan olacaktı yanına çorba istedim. annem de mısır çorbası yapmış. çok severim ve uzun zamandır yememiştim. canım da çorba istiyordu hayır diyemedim.

Benim gırtlağım çok iyidir canım harfleri gırtlaktan çıkararak okururum mesela çoğu kimse ayn ve ğayn harflerini çıkarmakta zorlanır ben hiç zorlanmam diğer harfleride elinden geldiğince doğru okumaya çalışıyorum çünlü bir harfi bile yanlış okumak anlamı değiştirir ki buda günah olur doğrumu canım

Yakın olsak çok güzel olurdu canım ahhhh aahhhh

Afiyet olsun canım

Meal ,tefsir, mahreç ...
Geçenyıl arapça ve ney derside vardı gün'lerin , sohbetlerin arasına serpiştirilmiş
diyanetin kursu mu? bir de sen kursiyer misin yoksa hoca mı? daha önce sana bunu hiç sormadım sanırım.

Ben direk mahreçli öğretiyorum harfleri sonradan değiştirmek çok zor oluyor .
ben kaç yıl önce kuran öğrenmek için kursa gittim. bir hevesle başladım. kurana geçtim. sonra bir bıraktım kaldı. çok istiyorum aslında

Canım tecvitli okumak farz degil anlamak ve hayata geçirmek farz.o da kendi dilimiz Türkçe okumakla oluyor.ben bunu maalesef çok geç anladım

Hem Arapça hem Türkçe okumak önemli bence Arapça okuyunca manevi huzur doluyor insan ancak Allahın emirlerini anlayıp hayatımıza geçirmek içinde Türkçe okumak gerekli bunun içinde güvenilir Meallerden okunmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…