Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Saracim menün güzel sporunu yavaş yavaş yapabildiğim kadar cesitlendir canim.

P.tesi cok daha iyi olucaz umarim ...

ben yalniz pek fazla yemek cesidi bilmedigim icin menulerim kisitli hep ..
Vejeterjan olmak sartiyla onerileri olan varsa yeniliklere acigim arkadaslar ..

Yaa sen p.tesi çok kilo vermedinmi canım o an havlu attım

Ama yinede maşallah daha iyi durumda sin kutlarım canım
Sensiz olmadı yapamadım be Fatmam.Sen havlu atınca bir zevki heyecanı kalmadı.Ben de bıraktım boş veerr dermişim. Var mısın bu hafta tekrar yarışalım ama havlu atmak yok istirarlı.
Bi de çok büyük sözler söyledin sen Fatmayı bilmiyon ne kilolar verdi diye.Ne oldu ???

Bu hafta nefsine yenik düşme artık nolur.Hepimizin nefsi var,biraz zorla kendini.İnan ki o kadar pasta yapıyorum canım istemiyor mu?İstiyor ama bazen istiyor.Çünkü kilo verdikçe canın herşeyi istemiyor artık.Bugün sipariş ekler yaptım hiç yemedim.

Eti karam akşama kadar 3 öğün yesem yerim.Markete gittiğimde resmen saldırıyordum hatta markette yiyordum o kadar yaani.Şimdi aklıma bile gelmiyor.

Belimden düşen pantolonu habire çekiştirmek kadar bi mutluluk olamaz.

Lütfen önce kendin, sağlığın ve mutluluğun için sonrada takım için bişeyler yap

Son düzenleme:
İyi akşamlar hanımlar. Sonuncu olmuşuz bu hafta menümü yazayım hemen.

Sabah; 2 adet sahanda yumurta, 1 adet biber, 10 adet zeytin ve bir parça peynir.

İki fincan sütlü kahve, bir fincan yasemin çayı.

Akşam; 100 gr biftek, 4 kaşık kepekli makarna, bir kase salata.

Dün akşam eve çok gittim o yüzden yemek yememiştim. Dün akşamın menüsü bugüne sarktı. Sabah geç uyandığım için öğle yemeğide yemedim. Spor da yok bugün ama bugün baya hareketliydim. Su 3 lt ye yakın.

P.tesi cok daha iyi olucaz umarim ...

ben yalniz pek fazla yemek cesidi bilmedigim icin menulerim kisitli hep ..
Vejeterjan olmak sartiyla onerileri olan varsa yeniliklere acigim arkadaslar ..

Tavsiye vermesine veririm de hangi tarifleri bildiğini bilmiyorum ki Bir sürü sebze yemeği tarifi biliyorum hangisini tavsiye edem bilmiyom ki

Bugünkü menümü de yazayım

Sabah
1 haşlanmış yumurta
1 bardak yeşilçay
4 tane siyah zeytin
1 dilim tam buğday ekmeği
1 dilim beyaz peynir

Öğle
3 kaşık kısır
Yarım porsiyon kabaklı patlıcanlı bi yemek
2 bardak siyah çay (Şekersiz)
1 tane havuç topu

Akşam
1 porsiyon yağsız tuzsuz kabak kavurma
1 kase yoğurt

3 litre su içildi

Sporlar
Bugün leslie yok ama 62 dk kardiyo çalıştım
10000 adım yürüdüm

Tavsiye vermesine veririm de hangi tarifleri bildiğini bilmiyorum ki Bir sürü sebze yemeği tarifi biliyorum hangisini tavsiye edem bilmiyom ki
En basitlerini biliyorum
Bakliyatlari , taze fasulye , kabak , patates , bal kabagi mercimek tel sehriye corbasi,
Kereviz , dolma .. aklima bunlar geldi canim bildikleeim
Esime bugun ilk defa patates dolmasi yaptim oyle cok zahmete sokmak istemem kimseyi tarif yazdirip , diyete uygun yemek soylersenjz arada bende internettem bakip yapabilirim

Ekmek yapmayi yogurt mayalamayi biliyorum az cok ..

En basitlerini biliyorum
çocukluktan mı vejeteryansın yoksa sonradan mı oldun canım? bir de merak ettim eşinde mi vejeteryan?

Kabakla bir çok tarif biliyorum en diyete uygun olanı kabağı küt küp doğra. 1 domatesi ince ince kıy ve tencereye koy (Vok tava kullanıyorum) bi güzel kavur sonra da kabakları koy ve birlikte bir güzel sotele sonra da kıyılmış maydanoz ve dereotu koy biraz daha pişir. on numara bi kabak tarifi istersen pulbiber baharat vs de koyabilirsin. kabak tarifi olarak bunu mu yapıyon bilmediğimden vereyim dedim.

Karnıbahar ya da brokoli bir güzel haşla (Ben haşlamayı sevmiyorum onun yerine vok tavada soteliyorum) sonra da üzerine çırpılmış yumurta koy azcık baharat ekle ve pişir. O gün eğer kalori dengen varsa üzerine azcık kaşar da koydun mu o da on numara oluyor.

Kabağı ince ince doğru küp küp değil ama cips gibi. sonra baharat ve azcık yağ koy ve karıştır. fırın tepsisine diz 35 dk kadar pişir. sen kontrol edersin zaten kızartı mı diye alsana mis gibi kabak cipsi

Yumurta ve kaşar dedim bildiğim kadarıyla vejeteryanlar yumurta ve peynir yiyordu veganlar yemiyordu yanlış mı hatırlıyorum acep

Yumurta ve kaşar dedim bildiğim kadarıyla vejeteryanlar yumurta ve peynir yiyordu veganlar yemiyordu yanlış mı hatırlıyorum acep
bazıları hayvansal hiçbir besin yemiyor. bazısı ise yumurta ve süt ürünlerini yiyor. ama ben etobur gruptanım

Ben de etobur gruptanım
Rabbim eksikliğini göstermesin etsiz doymuyorum. bazen akşamları zeytinyağlı yiyeyim diyorum. sonra karnım acıkıyor. illa yoğurt da ekliyorum menüye. ama ileri saatlerde acıkma oluyor. çok gıcık bişi ama oluyor.

Yaaa mervecim tesekkir ederimm
1. Tatih devamli yaptigim tarifim .. bende oyle cok begeniyorum ..

3. Tarifin cok degisik onu daa deniyim yarin

Buarada 31 yasina gelmis mutfakla pek arasi olmaayan biriyim evlenmeden once hayatim hastanede ev okul geciyordu ve genelde orda yerdim yemegimi rahatti

Hamile kaldim calisma yasagi geldi bebek derken 10 aydir yapicak yemek bulamiyorum hep aynilari
Alisveris yapmasini bile beceremiiyorum galiba .. kendime gore uyduruk acil ogrenmem lazim biseyleri ..

çocukluktan mı vejeteryansın yoksa sonradan mı oldun canım? bir de merak ettim eşinde mi vejeteryan?
Canim bundan 10 yil once 3 sene kadar vegan sonra vejeteryan sonra yine normaldim

Hamileligimde de normaldim baslarda yumurta ve etten sogumamla vejeteryan sknra tamamen veganliga gectim
Hamileligim 8 haftasi kadar vegandim
Dogum sonrasi cabaliyorum normale donmek icin amaa malesef icim almiyor

Esim herseyi yiyor canim
Fakat ikimize farkli yemekler pisiyor cunku esim kalp kapakcigi ameliyati oldu olumden dondu diyebilirim o sebeble vitamin k yogunluklu beesinleri tuketemiyor dolayisiyla ikimjz farkli yiyoruz
. ( hastamdi acil de , sonra kardiyolojide bir ay sonra yime karsilasinca birakmadi pesimi evli bebekliyiz duygulandim hatirlayinca gercejten saglik en degerli hazinemiz

Bugünkü menüm

Sabah 8.30
Yarım dilim ekmek üzerine domates, peynir

Sabah 11.00
Iki dilim pastırma, bir yumurta, peynir, zeytin, domates, bir dilim ekmek

Akşam 17.00
Bir kepçe sulu köfte, 5 kaşık bulgur pilavı, turp

Akşam 20.00
Bir avuç kuruyemiş

Su:1.5 litre
Spor: 11 bin adım yürüdüm

Bence herkes bu hafta ne yapacağını söylesin.diet ve spor olarak şunu şunu yapıcam veya bugün bu kilodayım ama haftaya kesinlikle bu kiloda olucam desin..

ben kendi adıma konuşacak olursam iki gün üst üste detoks dietimi yapıcam ( bildiğiniz detoks degil, sadece sıfır yağ sıfir karbon) çünkü halen ödemim olduğunu hissediyorum. bir de tartıda 79.5 veya ona çok yakın bir rakam görmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…