Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Teşekkürler yeni olduğum için biraz karışık yazmış olabilirim.

Günaydın ben dünkü menumu paylaşalım
Sabah
1 bardak ılık su
1 yumurta 1 dilim beyaz peynir domates salatalık 1 cb çay
Ara
Kahve 1 fincan yeşil çay
Öğlen
2 kaşık pilav üstü yoğurt
Ara
Kahve 1 fincan yeşil çay
Akşam
2 kaşık pirasa
2.5 litre su
Bugün
Sabah
1 bardak ılık su
1 yumurta 1 dilim beyaz peynir domates salatalık 1 cb çay
Ara
1 kahve 1 fincan yeşil çay
Öğlen
1 tabak yogurtlu buğday
Ara
Kahve 1 dilim şekersiz kek 1 cb çay
Akşam
2 tane buğday ünlü börek
3 litre su

Arkadaşlar düzenli bir özet geçeyim hakkımda.Daha önceki yazdıklarım biraz karışık olmuş.Boyum 1.50 kilom 71 evlenmeden önce 53 idim.Hamilelikte şeker nedeni ile 87 oldum .Bu zaman kadar 71 kiloya düştüm .Spor ve diyet yapmadan hafif egzersizlerle.Ama yıllarca spor yapmış biriydim evlendikten sonra spor salonuna gidemedim.Eve spor aletleri aldım .Hiç 60 kiloyu geçmemiştim.İstanbul da oturuyorum.38 yaşındayım 9 yaşında bir oğlum var.Aslinda ikinciyi düşünüyoruz ama eşim görevi nedeni ile başka bir ilde eşim asker.3 yıldır onu bekliyoruz oğlum ile beraber,eşim 3 buçuk ayda bir izne geliyor.İnsallah nisana kadar 60 kiloya düşerim onada sürpriz olur.İnsallah hep beraber kilo veririz.Kizmayin bana ama ben oldum olası kilo hiç sevmedim .Beni acayip rahatsız ediyor.Birde tekrar hamile kalınca kilolu olmak istemiyorum.Cunku vermesi zor oluyor.

Hoşgeldin canım inşallah istediğin kiloya kısa sürede ulaşırsın kiloyu sevmemebe niye kızayım hepimizin buradaki amacı fazla kilolarından kurtulmak zaten

Son düzenleme:
hoşgeldin canım.

Kız sana niye kızalım kiloyu sevsek burda işimiz neİnanır azmedersen ve motivasyonunu kaybetmezsen başarırsın şöyle kupa kazanmış gibi olursun

Bu akşamki yemeğimin tarifini vereyim hem sağlıklı hem lezzetli bir yemek

Fırında kaşarlı karbabahar ve brokoli

Malzemeler
Bir orta boy karnabahar
Bir orta boy brokoli
Bir tane havuç
İki yumurta
Bir su bardağı yoğurt
Bir paket Kabartma tozu
Bir buçuk su bardağı yulaf kepeği
Tuz pulbiber kimyon karabiber ve kuru nane
Zeytinyağı
Kaşar peyniri

Yapılışı
Karnabahar brokoli ve havucu haşlıyoruz suyunu süzüp soğuduktan sonra çatalla eziyoruz diğer malzemeleride içine katıp karıştırıp fırın tepsisini yağlayıp içine döküyoruz fırına verip pişiriyoruz piştikten sonra çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpip tekrar fırına veriyoruz kaşarlar eriyip kızarınca çıkarıp afiyetle yiyoruz

yasom7272 canım iyice gelmez oldun nasılsın iyimisin anneler gitmedimi hala seni hem özledim hem merak ediyorum
ben cevaplıyım kuzum, misafirleri henüz gitmemiş ve hastalanmışlar onlarla ilgileniyor ve tabii hastanede işleri çok yoğunmuş. hem eve hem işe anca yetişiyor, o yüzden biraz uzak kaldı buradan. ben haberleşiyorum merak etmeyin gayet iyi

Haber verdiğin için teşekkür ederim canım benim çok sağol iyi olmasına sevindim konuşursan selamımı söylersen sevinirim

İyi akşamlar.
07:30 limonlu su
8:00 1 hş yumurta , 1 dlm çavdar ekmeği , 2 adet çeri domates , maydanoz, kk beyaz peynir
12:00 yeşil çay
2:00 tavuk ızgara 2 parça , 1 kase yoğurt , 1 kase salata
5:30 Haşlanmış sebze salatası
6:30 yeşil çay

Su 2 litre
Spor 5000 adim . 40 puan
Leslie 30 dakika 120 puan
100 squart 40 puan
150 ip atlama 30 puan
Toplam 230 puan

Menümü vereyim

Sabah
1 haşlanmış yumurta
1 dilim süzme peynir
5 tane siyah zeytin
1 dilim ıspanaklı kek-ekmek

Öğle
Çeyrek porsiyon tavuk sote
1 dilim ıspanaklı kek-ekmek

Akşam
Peynirli yumurtalı salata

Ara
1 mandaline
1 fincan türk kahvesi
1 kase yoğurt
1 kupa yeşilçay

Su
400 ml limonlu ılık su
3000 ml sade su

Spor
10316 adım = 80 puan
25 dakika leslie = 100 puan
20 dakika eliptik = 100 puan

Toplam=280 puan

Kalori hesabımı da yapayım ve yorumu ekleyeyim.
Bugün yediğim herşey toplamda 824 kalori
48 g protein aldım ki normalde almam gereken miktar 35 g de karbonhidrat aldım totalde. Bu da az miktar. Şu demek oluyor eğer vücudum kalori açığı oluşturmuşsa gidenler yağdan gidecek. Çünkü proteini almam gereken miktarda aldığım için kaslarımı koruma altına aldım. Ancak yağlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim çünkü yağı koruyan karbonhidratı hiç almadım nerdeyse. Gelerim kalori açığı oluşturdum mu sorusuna.
Adımlarımla 669 kalori yaktım
Leslie ile 193 kalori
Eliptikle de 160 kalori
Toplamda 1000 kalori yakmışım. Mazal metabolizma hızıma göre de gün içerisinde 1000e yakın kalori harcadım.
Kalori açığı oluştum mu evet gidecek olan kilolar yağdan gidiyor.

Bu açıklama yorumumu bi iki gündür hep diyorum ya protein ve karbonhidrat dengesi önemli diye onu göstermek için yazdım. Bi daha böyle detaylı yazmam çok uğraştırıcı Eğer ki karbonhidratı fazla almış olsaydım ve protein almamış olsaydım o zaman yine aynı kalori açığı olurdu aynı kiloyu verirdim ama bu yağdan değil kastan giderdi. Bu sefer yağları koruma almış olurdum. Protein ve karbonhidrat önemine vurgu yapmak için bu kadar uzattım. Bilmeyenler öğrenmiş oldu bilenler de kusura bakmayın hatırlamış oldunuz. Gerçi sonuna kadar okuyan oldu mu onu da bilmiyorum Okuduysanız eğer teşekkür ederim size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…