Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

kız sen listedesin o anlattıklarını yapacak lüksün mü var

Ekmekte miktar yok ! Hadi sebzede etde anladımda ekmekte sınırlama olmazsa kilo verikmezki misal ben 4 er dl yerim dermişim .
Ekmekte yahut karbonda burda yazmadıgı tavsiyesi varmıydı ayşem?
Bu listeyi ben uygulasam baya kilo alırım

Birde bu liste 90 üstü için değilmi?

Hanımlar genelde diyet listelerinin yada dengeli beslenmenin ana hatları bellidir .

Sabah karbon katılmış proteinle karışmış bir kahvaltı.

Öğlen
Protein ,salata, miktarı kısıtlı ekmek.

Akşam
Sebze , yogurt, salata, az miktarda ekmek.

Öğle akşam yerdeğişe bilir .

Genel mantık budur .

Lakin hizlı kilo ermek isteyen kahvaltı hariç ekmegi kaldırır .
Hattta daha hızlı vermek isteyen kahvaltıdada ekmegi kaldırır ( bunu doğru bulmuyorum ama!)

Kalıcı ve yağdan vermek isteniyorsa menüde karbon olmalı!

Karbondan aşırı kısıtlı menüler çok hızlı kilo kaybettir ama bi o kadarda hızlı geri alınır , çünki insan bünyesinin karbona ihtiyacı vardır .

Fakat şöyle bir durumda var, karbon diyince aklınıza direk ekmek gelmesin , baklagil ,bulgur ,pirinçte karbon , ekmek yemeyip bunları menülere eklemeklede sağlıklı diyet yapılabilir

bu sabah yediklerim ile sahalara dayak yiyerek dönüş yapayım
MENÜM

çörek otu yağı+alıç sirkesi

SABAH
2 dilim ekmek+1 yumurta+2 dlilim peynir+1/4 avakado+7 zeytin+2 tatlı kaşığı bal+1 tatlı kaşığı tereyağ

şimdi beyaz çay içiyorum birazdan yürüyüşe çıkarım

Ben bu diyetisyenler hiç inanmıyorum.Daha doğrusu diyetisyene gitmeyi uygun bulmuyorum.Bence insan kendi iradesi yüksek ise hiç kimseye ihtiyacı yoktur.Belki şöyle bir soru gelir.O zaman burda ne işin var ? Burda olmamın tek nedeni koşu bandında keşke yürürken yanımda bir olsaydı daha çabuk vakit geçerdi.(diyorum)Ayrıca bol sohbet fikir alışverişi bosyere bence diyetisyene para ödemeyin giden arkadaşlar .Yeter ki isteyin spor,su ve az yemek ,gece 8 den sonra hiç bir şey yememek bu kadar basit.

ben ona gittiğimde 96 kiloydum. listede miktar yazmıyor ama 1 dilim diye hatırlıyorum. zaten yenecek yemeklerin adını da yazdığı için yani listeye tam uyulduğu için karbonun sorun olacağı durum olmuyordu. ben miktarlarını ölçülü tutuyordum.
doktordan çıkınca markete gidip liste alışverişi yapıyordum, birebir sebze meyve vb.

hedefim tek diyeceğim şey LİSTEDE OLDUGUN !ve bunun sorumluluk istediği , yıllardır diyet gruplarındasın bunu sana hatırlatmak bile bana düşmez belki ama takımı düşünerek bu uyarıyı yapmak zorundayım. Sonuçta listeye girereken hepinize soruluyor bu sorumlulugun altına gşrebilecekmisiniz diye
Dost acı söylermiş , bazan kendimizi toparlamamız için böyle uyarılar şart diye düşünüyorum kusuruma bakma emi

Birde takımımıza yeni gelen fıstık hatunlar şunu hatırlatayım takım listesi farklı, diğer takımlarla yarış yarış listesi farklı .
Denemeyi geçen takım üyesi o listeye giriyor ve girerse en az 2 ay izin yok
Ve verdiğiniz yahut veremediğiniz kilolar sadece sizi değil takımın listesini etkiliyor . Yani asıl listeye girdiğinizde sadece kendiniz için kilo vermiyorsunuz takım sorumluluğunuda sırtlıyorsunuz

Listeye gitdiğinizde yahut takım listesinde oldugunuzdada ( özel durumlar dışında) günlük menü verme zorunlulugu , pazartesi ve cuma kilo bildirimi ZORUNLUDUR .
Kilo vermek için disiplin şart arkadaşlar ve bunu birbirimiz için yapıyoruz yoksa niyetimiz sizi sopalamak degilll :

He yani miktar yok diye serbest değil ekmek .
Ne kadar uyguladın bu listeyi ? Ve verebilmişmiydin?

Misal ben 2ay gittim 10 kilo verdim bıraktım çünkü kaç ay daha gitmem lazım kendim yapmaliyim dedim kk olmasa belki yine yapamazdim ama inşallah buranın sayesinde basaracagim inaniyorum :)

Afiyet olsun saram

Bakın yukardaki mesajımda demiştimya ekmek yenmeyen fakat sağlıklı karbon eklenmiş menüler diye , saramın menüsünü buna örnek verebilirim :
Sabah mücverin içinde yulaf tarzı bişiler vardır.
Öğlen chia ve kinoa karbon,
Arasında galeta ,akşamda tarhana içindeki un .

Bunların hepsi karbon , zaten sebzede karbondur ama gl endeksi çok düşük karbonlardır .

Sabahki yumurtası, köftesi, yogurdu,peyniri , kefiri derkende peotein miktarıda gayet iyi

Yani anlıycagınız bu menüde ekmek yok ama gayet dengeli karbon ve protein miktarı var

Tekrar afiyet olsun saram

Not: protein miktarı günlük kg başına 1 gr alınırsa çok güzel kilo verilir .
Lakin bu protein gr yiyeceğin gramı değil yiyeceğin içindeki protein gramıdır !
Misal: 100 gr tavukta yanlış hatırlamıyorsam 20 gr civarı protein var gibi

Misal ben 2ay gittim 10 kilo verdim bıraktım çünkü kaç ay daha gitmem lazım kendim yapmaliyim dedim kk olmasa belki yine yapamazdim ama inşallah buranın sayesinde basaracagim inaniyorum :)
Zeynep hoşgeldin aramıza

Hiç diyet bilmeyen biri için diyetisyen iyidir , eğerki diyet bilğisine vakifsan kontrol amaçlıda gidilebilir, yani baskı ve şartlanma lazım olabiliyor bazan

Zeynep hoşgeldin aramıza

Hiç diyet bilmeyen biri için diyetisyen iyidir , eğerki diyet bilğisine vakifsan kontrol amaçlıda gidilebilir, yani baskı ve şartlanma lazım olabiliyor bazan
Hoşbuldum teşekkur ederim beni birinin kontrol etmesi şart oyuzden diyetisyene gittim doğum kilolarimi vermiş oldum ama yolum uzun 44 bedenim 38 beden olsam ne güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…