En güzel diyetisyen insanın kendisidir.Allah hiç bir zararlı yiyecekler yaratmaz insanlar zararlı hale getirebilir.Biz insanlar nefsimize hakim olursak başkalarının bizi yönlendirmesine hiç gerek kalmaz.Mesela yarım kase çorba,iki kaşık pilav ,iki adet köfte yenebilir ekmeksiz.Daha sonra bir dilim baklavaninda zararı olmaz.Ama biz bunları kendimiz yapamıyoruz.Bir başkasının elimize verdiği bir kağıt parçası ile yapıyoruz.Haa su var tabi irade gücü olamayanlara diyetisyene gitmeleri sağlıkları için çok daha iyi .Bundan dolayı elbette haklısın .Yoksa bir elma ve muz arasındaki farkı herkes bilir.ben buna katılmıyorum bende diyetisyene gidiyorum ve benim diyetisyenim hayatıma çok şey kattı birçok doğru bildiğim yanlış varmış bunları öğrendim kendimi daha iyi tanıdım ve neyin neyle yenmesi yada yenmemesi gerektiğini açlıktan gözüm dönünce aslında 6-7 tane çiğ bademle ve sade kahveyle doyulabileceğini öğrendim bu gidilen diyetisyenden diyetisyene değişir kişiden kişiyede değişir diyetisyenine güvenir söylediklerinie harfiyen uyarsan benim gibi kısa zamanda güzel sonuçlar alırsın
Varsin tartida rakam oynamasin saracm önemli olan yagdan gitmesi bende +400 gr kas yapmışımkızlar bugün diyetisyen kontrolüm vardı şükür iki kilo yağdan kilo vermişim ama iki kiloda ödem olunca tartı gram oynamadı bu sabah zaten elim ve yüzüm şişti ödem olduğunu anlamıştım kortizonla bu çok normal dedi sıfır tuzsuz yiyorum bide tuzlu yersem siz düşünün neyseki cumartesi günü bitiyor kortizon ilaçlarım bu haftada takıma çok bir katkım olmaz ama haftaya inşallah yine derece yaparım
hoşgeldinİyi akşamlar kızlar
Evet ankaradayım bitanem memoriale gidiyordum evet duydum hatta iki kardeş onlar dimi bi yakinimda ona gidiyoduAaa canm Ankaradaymişsın hangi dr a gittin simdiye kadar ? Zekai tahir bence gayet güzel bir devlet hastanesi özelde de tavsiye edecegim prof de mehmet erdem var belki duymussundur mükemmel bir doktor
Sude canım bu konuya bi açıklık getirip kapatalımEn güzel diyetisyen insanın kendisidir.Allah hiç bir zararlı yiyecekler yaratmaz insanlar zararlı hale getirebilir.Biz insanlar nefsimize hakim olursak başkalarının bizi yönlendirmesine hiç gerek kalmaz.Mesela yarım kase çorba,iki kaşık pilav ,iki adet köfte yenebilir ekmeksiz.Daha sonra bir dilim baklavaninda zararı olmaz.Ama biz bunları kendimiz yapamıyoruz.Bir başkasının elimize verdiği bir kağıt parçası ile yapıyoruz.Haa su var tabi irade gücü olamayanlara diyetisyene gitmeleri sağlıkları için çok daha iyi .Bundan dolayı elbette haklısın .Yoksa bir elma ve muz arasındaki farkı herkes bilir.
Cumaya 6 lı rakamlar gelir hadi inş.Bugün bir tartilayim dedim ne göreyim .500 Gr gitmiş .Kaldım 70.5
Evet tatlm mükemmel doktorlar ikiside.. tavsiye ederimEvet ankaradayım bitanem memoriale gidiyordum evet duydum hatta iki kardeş onlar dimi bi yakinimda ona gidiyodu
Ne kadaaarrrrrr mükemmel anlatmışsın ablamSude canım bu konuya bi açıklık getirip kapatalım
Ben yıllarca diyetisyen listelerini önemsemedim , çünki belki çogunuzun yaşı kadar benim diyet tecrübem var .43 yaşındayım ve 15 yaşından bu yana diyet içindeyim . Her türlü diyeti az çok bilirim bir çogunuda tecrübe ettim .ve etmekteyim .
Herşeyi bilmekle uygulamak aynı şey değil malesef .
Kendimden örnek verirsem hep bir seviyelerde kilomu korumaya çalışıyorum 10 yıldır buralardayım. Burda olmamın nedeni hem arkadaşlık hem insanlara faydam dokunması hemde kendimi kontrol etme çabası .
2 ay önce devlette ücretsiz bir diyetisyene gittim , ona dediğin şuydu;
Bana vereceğiniz listeyi biliyorum yapmam gerekenleride biliyorum sizden istediğim yardım beni kontrol etmeniz , size gekeceğimi önünüzde tartılacagımı bilmek beni durdurur kilo vermeye iter .
Buna iradesizlikde diyebilirsiniz sıkıntı yok.
Yani demem oki herkesin nasıl kişilik yapısı farklıysa diyete adapte olma kilo verme arzusu ve isteğide farklıdır
Şunuda not olarak ekleyimki saramı bu konuda örnek berebilirim . Kendisi diyetisyene giderek her koşulda farklı bir liste uygulayarak diyet yapan biri lakin çok nadir gördüğüm de bir iradeye sahip kendisi . Kaç aydır burda bilinsiz kaçamak yaptıgını görmedim
Herkesin en doğru yolu kendini başarıya götüren yoldur
Yani beni yorumlarimdan dolayı yanlış anlamanızı istemem bende 38 yaşındayım aramızda çok bir fark yok .Fakat yıllardır kilo veremeyip sürekli diyet uyguluyorsaniz vücudunuzun istemiş olduğu şeyi yanlış yapıyorsunuz demektir.Cunku kilo bir anda değil zamana yayılarak ,yavas ve öz bir biçimde verilip en az aynı kilo bir yıl korunup daha sonra tekrar kilo verilip tekrar korunmalıdır.Burada amacım bazı konularda bilgi sahibi olduğumdan dolayı konuşmamdir.Ben aynı zamanda 12 yıl hastanede acilde gece çalıştım ,doktor,hemşire,diyetisyen vs arkadaşlarımız oldu .Bunları karalamak değil tabiki amacım lakin çok basit sadece ve sadece spor ve az yemek tek çözüm bu .Yoksa bırakın yılları ömür boyu kilo problemi yaşarsınız.Ben sadece iki ay olucak kadınlar kulübüne uyu oldugum .Sude canım bu konuya bi açıklık getirip kapatalım
Ben yıllarca diyetisyen listelerini önemsemedim , çünki belki çogunuzun yaşı kadar benim diyet tecrübem var .43 yaşındayım ve 15 yaşından bu yana diyet içindeyim . Her türlü diyeti az çok bilirim bir çogunuda tecrübe ettim .ve etmekteyim .
Herşeyi bilmekle uygulamak aynı şey değil malesef .
Kendimden örnek verirsem hep bir seviyelerde kilomu korumaya çalışıyorum 10 yıldır buralardayım. Burda olmamın nedeni hem arkadaşlık hem insanlara faydam dokunması hemde kendimi kontrol etme çabası .
2 ay önce devlette ücretsiz bir diyetisyene gittim , ona dediğin şuydu;
Bana vereceğiniz listeyi biliyorum yapmam gerekenleride biliyorum sizden istediğim yardım beni kontrol etmeniz , size gekeceğimi önünüzde tartılacagımı bilmek beni durdurur kilo vermeye iter .
Buna iradesizlikde diyebilirsiniz sıkıntı yok.
Yani demem oki herkesin nasıl kişilik yapısı farklıysa diyete adapte olma kilo verme arzusu ve isteğide farklıdır
Şunuda not olarak ekleyimki saramı bu konuda örnek berebilirim . Kendisi diyetisyene giderek her koşulda farklı bir liste uygulayarak diyet yapan biri lakin çok nadir gördüğüm de bir iradeye sahip kendisi . Kaç aydır burda bilinsiz kaçamak yaptıgını görmedim
Herkesin en doğru yolu kendini başarıya götüren yoldur
İnşallahCumaya 6 lı rakamlar gelir hadi inş.
Harfiyen katılıyorum kesinlikle az yemek ve spor bu isin püf noktasi tabi diyetisyen destegide ayri bir motivasyon katıyor daha dikkatli veriliyor orasi ayri.Bunları karalamak değil tabiki amacım lakin çok basit sadece ve sadece spor ve az yemek tek çözüm bu .
Sagolasın canım.biliyorum fırsat bulunca ugradıgını.sen bizi unutma yeter..
Sana katılıyorum obeztom,birebir yaşadığım için.Bende kızkardeşin gibiyimYoo aksine mide yedikçe genişleyen bir organ..
Kızkardesim mide kücültme ameliyatı olduğunda bir adet köfte yiyebiliyordu.şu an üç köfteyi gayet güzel yiyor
Yok görmedim inan ki.Yağdan da 2 kilo gitmiş çok sevindim cnm tebrik ederimdaha iyiyim canım geçen gün bende seni etiketlemiştim ama görmedin sanırım senide çok özlüyorum
Yok canım yanlış anlamam amacım; herkesin görüşü farklı olabilirdi bunu anlatmaya çalıştımYani beni yorumlarimdan dolayı yanlış anlamanızı istemem bende 38 yaşındayım aramızda çok bir fark yok .Fakat yıllardır kilo veremeyip sürekli diyet uyguluyorsaniz vücudunuzun istemiş olduğu şeyi yanlış yapıyorsunuz demektir.Cunku kilo bir anda değil zamana yayılarak ,yavas ve öz bir biçimde verilip en az aynı kilo bir yıl korunup daha sonra tekrar kilo verilip tekrar korunmalıdır.Burada amacım bazı konularda bilgi sahibi olduğumdan dolayı konuşmamdir.Ben aynı zamanda 12 yıl hastanede acilde gece çalıştım ,doktor,hemşire,diyetisyen vs arkadaşlarımız oldu .Bunları karalamak değil tabiki amacım lakin çok basit sadece ve sadece spor ve az yemek tek çözüm bu .Yoksa bırakın yılları ömür boyu kilo problemi yaşarsınız.Ben sadece iki ay olucak kadınlar kulübüne uyu oldugum .
inşallah canım ödemlerimi atarsam haftaya çifte kutlama yaparız
bugünden itibaren sporada başlıyorum leslie ve pilates bundan sonra hastalık yada bir aksilik olmazsa sporumu ihmal etmeyeceğim gitsin yağlar kilolar gelsin fit ve sağlıklı bir yaşam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?