Sude canım bu konuya bi açıklık getirip kapatalım
Ben yıllarca diyetisyen listelerini önemsemedim , çünki belki çogunuzun yaşı kadar benim diyet tecrübem var .43 yaşındayım ve 15 yaşından bu yana diyet içindeyim . Her türlü diyeti az çok bilirim bir çogunuda tecrübe ettim .ve etmekteyim .
Herşeyi bilmekle uygulamak aynı şey değil malesef .
Kendimden örnek verirsem hep bir seviyelerde kilomu korumaya çalışıyorum 10 yıldır buralardayım. Burda olmamın nedeni hem arkadaşlık hem insanlara faydam dokunması hemde kendimi kontrol etme çabası .
2 ay önce devlette ücretsiz bir diyetisyene gittim , ona dediğin şuydu;
Bana vereceğiniz listeyi biliyorum yapmam gerekenleride biliyorum sizden istediğim yardım beni kontrol etmeniz , size gekeceğimi önünüzde tartılacagımı bilmek beni durdurur kilo vermeye iter .
Buna iradesizlikde diyebilirsiniz sıkıntı yok.
Yani demem oki herkesin nasıl kişilik yapısı farklıysa diyete adapte olma kilo verme arzusu ve isteğide farklıdır
Şunuda not olarak ekleyimki saramı bu konuda örnek berebilirim . Kendisi diyetisyene giderek her koşulda farklı bir liste uygulayarak diyet yapan biri lakin çok nadir gördüğüm de bir iradeye sahip kendisi . Kaç aydır burda bilinsiz kaçamak yaptıgını görmedim
Herkesin en doğru yolu kendini başarıya götüren yoldur
Yazılanları okudum anladım yalnız soru kısımlarını nasıl dolduracagim cevapla kismindanmi yazacagim yoksa metnin uzerinemi yazacagim ve burdanmi paylaşacağım geçmişe baktım kimse paylasmamis sankiYeni gelen kızçelerimin aşağıdakileri okumalarını ve anketi doldurmalarını rica ediyorum.
Kızçelerim,
takım olmak ve takımda olmak adına neleri bilmeniz, yapmanız gerekiyor buraya bırakıyorum, müsait olunca okur incelersiniz
Hiç telaş etmeyin hiçbirimiz ilk geldiğimizde bilmiyorduk, zamanla öğrenirsiniz
Takımların ve yarışmanın ana hatları bu şekilde:
''Üyelerden oluşan takımlar arası bir kilo verme yarışması olarak özetleyebilirim.
Günlük diyet mönü ve egzersiz programları paylaşılıyor takım topiklerinde.
Her hafta Cuma günü kiloları ile de takımlar derecelendiriliyor.''
Takım içinde neleri nasıl yapıyoruz, özetleyeyim
*ilk sayfamızdaki yarışma kural linkini ve diğer yazılanları mutlaka okuyalım.
* Günlük bol paylaşım yapalım takım arkadaşlarımızın menülerini yorumlayalım.
*Gün sonunda açıklayıcı şekilde menümüzü tüm günü kapsayan bütün olarak paylaşalım.
*Menümüze mutlaka gün içinde yaptığımız sporları,sürelerini puanıyla birlikte yazalım.
*Menümüze mutlaka gün içinde içtiğimiz su miktarını yazalım.
*Pazartesi ve cuma günleri kilo bildirme günümüz.
*Yeni üyelerin deneme süresi en az 2 haftadır.
*deneme süresi sonunda listeye sadece hak edenler alınacaktır.
Listeye giren yeni üyelerin yarışma kuralınca ilk 2 ay izin kullanma hakkı yoktur.
*Bunun bir yarışma olduğunu her daim hatırlamalı ve kilo verip derece yapmaya gayret etmeliyiz.
* Her hafta gayret edip takımımızın en az % 30 barajını aşmasını sağlamalıyız.
*Her cuma saat 12:00 a kadar mutlaka tartılıp kilomuzu bildiriyoruz.
*Kaçamaksız, sağlıklı beslenme ile en kısa sürede hedeflerimize ulaşıyor ve korumaya geçiyoruz.
*Su çok önemli günde 3 litre su mutlaka içmeliyiz,sağlıklı kilo verebilmek adına.
*KK ye ,takıma her giriş yaptığınızda mutlaka yazdığınız en son mesajdan başlayarak okumalısınız, bu çok çok önemli ve alışkanlık haline getirilmeli...
KURALLARIMIZ
* Her üye kendi kilo bildirimini cuma günü en geç 12:00 kadar yüzde hesabı ile bildirmekle yükümlüdür...
*Pazartesi ve Cuma tartı günümüz.
* Her üye son yazdığı mesajdan itibaren yazılan mesajları ve menüleri okuyup gerektiğinde cevaplamakla yükümlüdür... Bu bir bütünün parçası olmak adına önemlidir.
* Her üye gün sonunda menüsünü + içtiği su miktarını + yaptığı spor aktivitesini süresi ve puanıyla bildirmekle yükümlüdür..
* Kaçamak( ! ) yapanlar yaptıkları kaçamağın kalorisine göre,aynı gün içerisinde ekstra sportif faaliyette bulunacak ve bunu takıma yazacaklar.
*her üye haftalık belirlenen hedefe ulaşmaya gayret etmelidir.%30 performans uygulamasında takımımızın ceza almaması için ve sıralamada ilk üçe girebilmemiz için gereklidir.
Kurallarımız, uyulması gereken zorunlu kurallarımızdır.
Ama şu bir gerçek ki zorunluluktan değil istediğimiz için bunları yapmamız gerektiğine inanıyorum. Amaç sadece birbirimizin yediğine içtiğine yorum yazmak yada kendi yediğimiz içtiğimizi yazmak değil, asıl amaç bunları yaparken birbirimizi nasıl motive ettiğimiz, nasıl yüreklendirdiğimizdir.
kimse düşünmesin ki
''ben karşımdakinin yediğine, içtiğine cevap yazarsam ne değişir'' diye.
Eğer yazılan yürektense karşımızdaki kişi bunu zaten anlayacaktır emin olun.
Su içemiyorum diyen arkadaşımıza suyu sevdirebilmek yada içmesini sağlayabilmek, ara öğünlerini yapmayan, ya da öğünlerinde kendini fazla yemekten alamayan arkadaşlara yardımcı olunarak bunları başararak da aslında bir zafer kazanılabilir. Burada hepimiz arkadaşız ve bir amaç için buradayız. Bu amacımızı yerine getirirken yalnız olmak istemediğimiz için, motivasyona ihtiyacımız olduğu için buradayız. Yoksa kimse burada olmaz, herkes evinde kendi mücadelesini verirdi. Lütfen bu uzun ve meşakkatli yolda birbirimizi yalnız bırakmayalım, birbirimize destek olalım.
Yeni gelen arkadaşlarımızın aşağıdaki soruları cevaplamasını rica ediyorum.
İsminiz (İsteğe Bağlı ):
Yaşınız :
Boyunuz:
Mesleginiz:
Şu anda çalışıyor musunuz:
Evli/bekar:
Çocuk Sayısı ve yaşları:
Emziriyor musunuz:
Yaşadığınız şehir:
Kilo alma hikayeniz :
Kilo vermeyi neden istiyorsunuz:
Bize kısaca kendinizi anlatır mısınız :
Daha önce herhangi bir takımda yarıştınız mı?(kullanıcı adı değişikliği vb. oldu mu?)
Şu anki kilonuz:
Hedef kilonuz:
Yazılanları okudum anladım yalnız soru kısımlarını nasıl dolduracagim cevapla kismindanmi yazacagim yoksa metnin uzerinemi yazacagim ve burdanmi paylaşacağım geçmişe baktım kimse paylasmamis sanki
Yeni gelen kızçelerimin aşağıdakileri okumalarını ve anketi doldurmalarını rica ediyorum.
Kızçelerim,
takım olmak ve takımda olmak adına neleri bilmeniz, yapmanız gerekiyor buraya bırakıyorum, müsait olunca okur incelersiniz
Hiç telaş etmeyin hiçbirimiz ilk geldiğimizde bilmiyorduk, zamanla öğrenirsiniz
Takımların ve yarışmanın ana hatları bu şekilde:
''Üyelerden oluşan takımlar arası bir kilo verme yarışması olarak özetleyebilirim.
Günlük diyet mönü ve egzersiz programları paylaşılıyor takım topiklerinde.
Her hafta Cuma günü kiloları ile de takımlar derecelendiriliyor.''
Takım içinde neleri nasıl yapıyoruz, özetleyeyim
*ilk sayfamızdaki yarışma kural linkini ve diğer yazılanları mutlaka okuyalım.
* Günlük bol paylaşım yapalım takım arkadaşlarımızın menülerini yorumlayalım.
*Gün sonunda açıklayıcı şekilde menümüzü tüm günü kapsayan bütün olarak paylaşalım.
*Menümüze mutlaka gün içinde yaptığımız sporları,sürelerini puanıyla birlikte yazalım.
*Menümüze mutlaka gün içinde içtiğimiz su miktarını yazalım.
*Pazartesi ve cuma günleri kilo bildirme günümüz.
*Yeni üyelerin deneme süresi en az 2 haftadır.
*deneme süresi sonunda listeye sadece hak edenler alınacaktır.
Listeye giren yeni üyelerin yarışma kuralınca ilk 2 ay izin kullanma hakkı yoktur.
*Bunun bir yarışma olduğunu her daim hatırlamalı ve kilo verip derece yapmaya gayret etmeliyiz.
* Her hafta gayret edip takımımızın en az % 30 barajını aşmasını sağlamalıyız.
*Her cuma saat 12:00 a kadar mutlaka tartılıp kilomuzu bildiriyoruz.
*Kaçamaksız, sağlıklı beslenme ile en kısa sürede hedeflerimize ulaşıyor ve korumaya geçiyoruz.
*Su çok önemli günde 3 litre su mutlaka içmeliyiz,sağlıklı kilo verebilmek adına.
*KK ye ,takıma her giriş yaptığınızda mutlaka yazdığınız en son mesajdan başlayarak okumalısınız, bu çok çok önemli ve alışkanlık haline getirilmeli...
KURALLARIMIZ
* Her üye kendi kilo bildirimini cuma günü en geç 12:00 kadar yüzde hesabı ile bildirmekle yükümlüdür...
*Pazartesi ve Cuma tartı günümüz.
* Her üye son yazdığı mesajdan itibaren yazılan mesajları ve menüleri okuyup gerektiğinde cevaplamakla yükümlüdür... Bu bir bütünün parçası olmak adına önemlidir.
* Her üye gün sonunda menüsünü + içtiği su miktarını + yaptığı spor aktivitesini süresi ve puanıyla bildirmekle yükümlüdür..
* Kaçamak( ! ) yapanlar yaptıkları kaçamağın kalorisine göre,aynı gün içerisinde ekstra sportif faaliyette bulunacak ve bunu takıma yazacaklar.
*her üye haftalık belirlenen hedefe ulaşmaya gayret etmelidir.%30 performans uygulamasında takımımızın ceza almaması için ve sıralamada ilk üçe girebilmemiz için gereklidir.
Kurallarımız, uyulması gereken zorunlu kurallarımızdır.
Ama şu bir gerçek ki zorunluluktan değil istediğimiz için bunları yapmamız gerektiğine inanıyorum. Amaç sadece birbirimizin yediğine içtiğine yorum yazmak yada kendi yediğimiz içtiğimizi yazmak değil, asıl amaç bunları yaparken birbirimizi nasıl motive ettiğimiz, nasıl yüreklendirdiğimizdir.
kimse düşünmesin ki
''ben karşımdakinin yediğine, içtiğine cevap yazarsam ne değişir'' diye.
Eğer yazılan yürektense karşımızdaki kişi bunu zaten anlayacaktır emin olun.
Su içemiyorum diyen arkadaşımıza suyu sevdirebilmek yada içmesini sağlayabilmek, ara öğünlerini yapmayan, ya da öğünlerinde kendini fazla yemekten alamayan arkadaşlara yardımcı olunarak bunları başararak da aslında bir zafer kazanılabilir. Burada hepimiz arkadaşız ve bir amaç için buradayız. Bu amacımızı yerine getirirken yalnız olmak istemediğimiz için, motivasyona ihtiyacımız olduğu için buradayız. Yoksa kimse burada olmaz, herkes evinde kendi mücadelesini verirdi. Lütfen bu uzun ve meşakkatli yolda birbirimizi yalnız bırakmayalım, birbirimize destek olalım.
Yeni gelen arkadaşlarımızın aşağıdaki soruları cevaplamasını rica ediyorum.
İsminiz (İsteğe Bağlı ):Zeynep
Yaşınız :36
Boyunuz:157
Mesleginiz:ev hanımı
Şu anda çalışıyor musunuz:hayir
Evli/bekar:evli
Çocuk Sayısı ve yaşları:3 çocuğum var 9-7-0.6
Emziriyor musunuz:evet
Yaşadığınız şehir:istanbul
Kilo alma hikayeniz :iştah ,doğum
Kilo vermeyi neden istiyorsunuz:Sağlıklı olmak fit olmak istediğim bedeni giymek zarif olmak
Bize kısaca kendinizi anlatır mısınız : Evli 3 çocuk annesiyim boğa burcuyum iştahlı biriyim istahim aburcubur çikolata vs isteyince kilo verebilen birisiyim çok şükür ama devamlilik yok insallah burda 15 kiloyu verebilirim
Daha önce herhangi bir takımda yarıştınız mı?(kullanıcı adı değişikliği vb. oldu mu?)hayır
Şu anki kilonuz:74.8
Hedef kilonuz:57
Teşekkür ederim yaptım :)Soruları cevaplayıp buradan paylaşacaksın canım
Hayir canm gecen sene gittim az çok o listeleri uygulamaya çalışıyorumesmerm91 menün güzel diyetisyenimi gidiyorsun
Gayet güzel canm afiyet olsunSabah 10.00
1adet yumurta
Lor peynir(çörek otlu pulbiber)
2 dilim ekmek
Öğle 14.00
Pırasa yemeği
Yoğurt
1dilim ekmek
Akşam 19.00
Etli kurufasulye
Yogurtlu közlenmiş patlıcan biber salatası
Ekmeksiz
50 dk leslie- 200 puan
Su 3lt
Teşekkür ederimHayir canm gecen sene gittim az çok o listeleri uygulamaya çalışıyorum
Gayet güzel canm afiyet olsun
Varsin tartida rakam oynamasin saracm önemli olan yagdan gitmesi bende +400 gr kas yapmışım
Iyi akşamlar
SABAH
2 dilim ekmek
2 yumurta
Lor
Maydanoz
Salça
1 tatlı kaşığı tereyağı -bal
Ö
ĞLE
çeyrek ayva
AKŞAM
2 kepçe mercimek
Mor kelem-havuç salatası
Tavuklu mantar 1 tabak
1 kase yoğurt
Su 2 lt
Spor 120 dk.yürüyüş
120×3=360 puan
moni
Esmerim biçim biçim menün iyi canımMenüm sabah
1 yumurta
1 dilim peynir
Salatalik
1 dilim ekmek
Ara yarim bardak süt
3 gün kurusu
1 rezene
Öglen 1 kase corba
Yarim kase yogurt
Ara 2 grissini kepekli
1 parca peynir
Aksam 2 yumurtadan menemen
Bir parca peynir
2 grissini kepekli (yemesem iyidi ama güne cok erken basladigim icin cok acıktım)
Su 2.5
Spor 15 dk tempolu yürüyüş
15 dk bisiklet
10 dk eliptk
5 dk bölgesel
5000 adım
Toplam : 210 puan
Oyy amora canım nasıl yapacaz senin bu menülerimoni Bugün sabah çok geç kalktım kahvaltı yapmayı bırak zar zor giyinip okula yetiştim. Tabi mecbur sabah simite kaldım eve de çok geç geleceğim için öğle yemeği de dışardan olabilecek en az şekilde beslenmeye çalıştım.
Sabah 08:40
1 simit
Ara 10:30
10 çiğ fındık
1 elma
Öğle 16:30
Adana dürüm
Akşam
Yarım nar
1 aktivia yoğurt
Su: 3 lt
Spor : 30 dk yürüyüş
Yani bugün bu şekilde az öz sabah iyi kahvaltı yaparım geç kalkmasaydım keşke.
geçmiş olsun canım.Kusurabakmayın dün biraz rahatsızdım o yüzden gelemedim
Bugünkü menüm
1 haşlanmış yumurta
1 k.k yağsız peynir
5 zeytin
2 tam tahıllı ekmek
Ara 1 mandalina
Öğlen
1 peynirli gözleme
1 bardak ayran
Yeşillik
Akşam 1 tane kayısılı kefirli yoğurt
Ara 1 portakal
Rahatsızlığımdan dolayı menüm pek içime sinmedi
moni
Sabah 10.00
1adet yumurta
Lor peynir(çörek otlu pulbiber)
2 dilim ekmek
Öğle 14.00
Pırasa yemeği
Yoğurt
1dilim ekmek
Akşam 19.00
Etli kurufasulye
Yogurtlu közlenmiş patlıcan biber salatası
Ekmeksiz
50 dk leslie- 200 puan
Su 3lt
Başka bir peynir olur mu canm tadi nasıl bende bıktım aynı şeyleri yemektenMenüüm
Sabah
2 haşlanmış yumurta
1 dilim beyaz peynir
5 tane zeytin
Öğle
2 dilim ıspanaklı kek-ekmek (tarifini en alta bırakacağım)
Akşam
1 kase maydanozlu cacık
Çeyrek porsiyon tavuk sote (Yagsız, tuzsuz, salçasız ve soğansız)
1 dilim ıspanaklı kek-ekmek
Aralar
1 bardak süt
2 çay fincanı yeşilçay
1 fincan türk kahvesi
1 portakal
1 havuç
1 salatalık
Su
200 ml ılık limonlu
1200 ml detoks suyu (Dünkünün aynısından)
2000 ml sade su
Spor
7500 adım = 60 puan
15 dakika leslie = 60 puan
40 dakika zumba = 160 puan
Toplam =280 puan
Ispanaklı Kek-Ekmek Tarifim (İG de görüp yaptım)
1 yumurta
1 çay bardağından azıcık az süt
1 parça peynir (Köy peyniri koydum)
1 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 bağ ıspanak
Yapılışı: Ispanağı hafif yağda ölü gibi olana kadar pişir. Biraz ılıdıktan sonra diğer malzemelerle birleştir ve karıştır. Tepsiye dök. Önceden ısıtılmış fırında pişene kadar pişir.
İlk kez denedim ve bayıldım çok lezzetli olmuştu. Canım ne kadar çok istemiş olsa da çok yemedim :)
Teşekkür ederim canm benmAkşam ne güzel hafif geçmiş baya
Genel olarak da iyi
Afiyet olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?