bu hafta yapmamıştıkBu haftanin sonuclari yayınlanmış miydi moniş gözümden mi kacti acaba
geçmiş olsun kuzum, negatif enerjili şahısları sevmiyorum.Merhaba hanımlar bugün detoks yalan oldu Şöyleki eşimle dışarı gezmeye çıkmıştık bir anda ne olduğunu anlamadım başım döndü gözüm karardı az kalsın bayılacaktım neyseki çabuk toparladım ve iyiki eşim yanımdaydı biraz oturduk dinlendim sonrada tavuk döner yedim ekmeksiz tabiki sonrada üç sıkım çiğ köfte yedim bol salatayla beraber sonra eve geldik uzanıp dinlendim şimdi daha iyiyim ama dünden haşlayıp hazır ettiğim kuru baklagillerimi dolaba geri kaldırdım bu saatten sonra yemenin bir anlamı olmaz çünkü yarın iyi olursam yaparım olmazsa normal diyetime devam ederim
Anlamadığım niye bir anda öyle oldum şekerimmi düştü tansiyonummu bilmiyorum ama eşim ille doktora gidelim dedi onuda ben istemedim yemek yiyince geçti çünkü
Bugün dışarıda uzun zamandır görmedim birkaç arkadaşı gördüm herkes ağzı açık bir şekilde sen ne yaptın bu kadar zayıfladın tanımadık falan yaptılar nasıl kilo vermişsin falan dediler sonrasında bunu yaşamadım nazarmı oldum ne
Salata lazım sadece sana
Hatırlamıyorum ki ya dün ve önceki gün bşraz olaylı geçti benim için ama 1.5 litreden az değil buraya az yazsam bile menü bildiriminde, gece içmeye devam ediyorum . su içme akvaryumu var telefonumda aslında onunla takip ediyorum ama işte bu iki üç gündür ona bile bakamadım
Bende menümü yazayım
Sabah
Bir kase sütün içine üç yemek kaşığı yulaf ezmesi ve bir çay kaşığı tarçın
Öğle
Bir porsiyon tavuk döner
Üç sıkım çiğköfte
Salata
Akşam
Bir kase sarımsaklı yoğurtlu kinoa
Su 2 litre
Spor 35 dakika leslie :140 puan
15 dakika pilates :45 puan
10.000 adım :80 puan
Toplam puan : 265 puan
moni aeben
Salata var yazmayı unuttum dur düzelteyim
suları niye asker gibi dizdin kızBu akşamki sularım 3.4 litre başladım bile
geçmiş olsun kuzum, negatif enerjili şahısları sevmiyorum.
şekerinde düşmüş olabilir.
İşte bu yüzden protein önemli diyorum
Proteinler
Büyüme ve gelişmenin sağlanması, dokuların onarımı ve vücut savunması için en önemli olan besin türüdür. Proteinler aminoasit adı verilen küçük ünitelerin vücudumuzda bir araya getirilmesi ile oluşur. Bu aminoasitlerin bazıları
vücut tarafından yapılır, bazıları yapılamaz (esansiyel aminoasitler) ve mutlaka dışarıdan hayvansal gıdalardan alınması gereklidir.
Bu bakımdan en değerli gıda yumurtadır. Bunun yanında süt, peynir, diğer hayvansal gıdalar ve kuru baklagillerde de protein bulunur.
Proteinler vücutta değişik görevler için kullanıldıktan sonra yıkılır ve bunun sonucu protein yıkım ürünü olan üre, ürik asit, kreatinin gibi vücut için zararlı maddeler açığa çıkar ve sağlıklı kişilerde böbrek tarafından idrarla dışarı atılır.
Böbrek yetersizliği varsa söz konusu maddeler dışarı atılamaz ve buna bağlı hastalık belirtileri (halsizlik, iştahsızlık, bulantı, kusma, ağızda kötü koku) ortaya çıkar.
Böbrek yetmezliği hastalarında protein alınımın kısıtlanması ile bu zehirli maddelerin üretimi de azaltılmış olur. Bu amaçla kilogram başına 0.5-0.6 gr/gün (genellikle 40 gr) hayvansal kaynaklı protein içeren diyet önerilmektedir.
Sağlıklı bir erişkinin bir günde alması gerekli protein miktarı yaklaşık kilogram başına 1 gramdır (örneğin 70 kg bir şahıs için 70 gr).
Bazı hastalar kan üre değerlerini iyice düşürebilme amacı ile diyetlerinde proteini tamamen keserler, bu yanlıştır çünkü vücudun proteine mutlaka ihtiyacı vardır.
Kaynak: Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Araştırma ve Uygulama Hastanesi Diyet Polikliniğine ye
Yönlendirilen Hastalarda Diyete Uyumu Etkileyen Kimi Faktörler - Dyt. Nilgün İSTEK
Not: Şuan okuduğum bir tez çok güzel şeyler öğreniyorum isteyen olursa okur. Yada buraya ordan öğrendiklerimi de yazabilirim
Merhaba hanımlar bugün detoks yalan oldu Şöyleki eşimle dışarı gezmeye çıkmıştık bir anda ne olduğunu anlamadım başım döndü gözüm karardı az kalsın bayılacaktım neyseki çabuk toparladım ve iyiki eşim yanımdaydı biraz oturduk dinlendim sonrada tavuk döner yedim ekmeksiz tabiki sonrada üç sıkım çiğ köfte yedim bol salatayla beraber sonra eve geldik uzanıp dinlendim şimdi daha iyiyim ama dünden haşlayıp hazır ettiğim kuru baklagillerimi dolaba geri kaldırdım bu saatten sonra yemenin bir anlamı olmaz çünkü yarın iyi olursam yaparım olmazsa normal diyetime devam ederim
Anlamadığım niye bir anda öyle oldum şekerimmi düştü tansiyonummu bilmiyorum ama eşim ille doktora gidelim dedi onuda ben istemedim yemek yiyince geçti çünkü
Bugün dışarıda uzun zamandır görmedim birkaç arkadaşı gördüm herkes ağzı açık bir şekilde sen ne yaptın bu kadar zayıfladın tanımadık falan yaptılar nasıl kilo vermişsin falan dediler sonrasında bunu yaşamadım nazarmı oldum ne
Menü veriyorum
Sabah
2 dlm tam buğday ekmeği
Yumurta
Peynir
7 zeytin
Domates
Ogle
1/4 mısır ekmeği
Peynir
2 ceviz
1 mandalina
Akşam
2 kaşık nohut
2 dlm tam buğday ekmeği
Yeşillik
Musakka
Spor 50 dk yürüyüs 150 puan
suları niye asker gibi dizdin kızsular mı kesiliyo
sular çok ssoğuk içmek zor oluyorsuları niye asker gibi dizdin kızsular mı kesiliyo
Geçmiş olsun canım ya kem göze şişMerhaba hanımlar bugün detoks yalan oldu Şöyleki eşimle dışarı gezmeye çıkmıştık bir anda ne olduğunu anlamadım başım döndü gözüm karardı az kalsın bayılacaktım neyseki çabuk toparladım ve iyiki eşim yanımdaydı biraz oturduk dinlendim sonrada tavuk döner yedim ekmeksiz tabiki sonrada üç sıkım çiğ köfte yedim bol salatayla beraber sonra eve geldik uzanıp dinlendim şimdi daha iyiyim ama dünden haşlayıp hazır ettiğim kuru baklagillerimi dolaba geri kaldırdım bu saatten sonra yemenin bir anlamı olmaz çünkü yarın iyi olursam yaparım olmazsa normal diyetime devam ederim
Yeşillikler ve meyveler kolestrolu dengeler
Protein oranı iyi
Karbon fazla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?