Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Bende menümü yazayım
Sabah
Bir kase sütün içine üç yemek kaşığı yulaf ezmesi ve bir çay kaşığı tarçın

Öğle
Bir porsiyon tavuk döner
Üç sıkım çiğköfte
Salata

Akşam
Bir kase sarımsaklı yoğurtlu kinoa

Su 2 litre
Spor 35 dakika leslie :140 puan
15 dakika pilates :45 puan
10.000 adım :80 puan

Toplam puan : 265 puan

moni aeben

Son düzenleme:
İşte bu yüzden protein önemli diyorum

Proteinler
Büyüme ve gelişmenin sağlanması, dokuların onarımı ve vücut savunması için en önemli olan besin türüdür. Proteinler aminoasit adı verilen küçük ünitelerin vücudumuzda bir araya getirilmesi ile oluşur. Bu aminoasitlerin bazıları
vücut tarafından yapılır, bazıları yapılamaz (esansiyel aminoasitler) ve mutlaka dışarıdan hayvansal gıdalardan alınması gereklidir.
Bu bakımdan en değerli gıda yumurtadır. Bunun yanında süt, peynir, diğer hayvansal gıdalar ve kuru baklagillerde de protein bulunur.
Proteinler vücutta değişik görevler için kullanıldıktan sonra yıkılır ve bunun sonucu protein yıkım ürünü olan üre, ürik asit, kreatinin gibi vücut için zararlı maddeler açığa çıkar ve sağlıklı kişilerde böbrek tarafından idrarla dışarı atılır.
Böbrek yetersizliği varsa söz konusu maddeler dışarı atılamaz ve buna bağlı hastalık belirtileri (halsizlik, iştahsızlık, bulantı, kusma, ağızda kötü koku) ortaya çıkar.
Böbrek yetmezliği hastalarında protein alınımın kısıtlanması ile bu zehirli maddelerin üretimi de azaltılmış olur. Bu amaçla kilogram başına 0.5-0.6 gr/gün (genellikle 40 gr) hayvansal kaynaklı protein içeren diyet önerilmektedir.
Sağlıklı bir erişkinin bir günde alması gerekli protein miktarı yaklaşık kilogram başına 1 gramdır (örneğin 70 kg bir şahıs için 70 gr).
Bazı hastalar kan üre değerlerini iyice düşürebilme amacı ile diyetlerinde proteini tamamen keserler, bu yanlıştır çünkü vücudun proteine mutlaka ihtiyacı vardır.

Kaynak: Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Araştırma ve Uygulama Hastanesi Diyet Polikliniğine ye
Yönlendirilen Hastalarda Diyete Uyumu Etkileyen Kimi Faktörler - Dyt. Nilgün İSTEK

Not: Şuan okuduğum bir tez çok güzel şeyler öğreniyorum isteyen olursa okur. Yada buraya ordan öğrendiklerimi de yazabilirim

Salata lazım sadece sana

geçmiş olsun kuzum, negatif enerjili şahısları sevmiyorum.
şekerinde düşmüş olabilir.

Az su içmek de baş ağrısına neden olur o yüzden bir de senin stresle birleşince tam baş ağrısı olmuş oldu. Suyuna o yüzden de dikkat etmelisin.

Çok faydalı bilgiler canım sağol paylaştığın için

Merhaba Canim
Geçmiş olsun
Oku kendine canım Rabbim nazardan korusun inşallah

Son gugünler spor salonundan sonra ilk defa mende baş dönmesi yaşadım aç gidiyor dün artık hafif birşeyler yiyip gitmeye basladim

Yeşillikler ve meyveler kolestrolu dengeler
Protein oranı iyi
Karbon fazla

Geçmiş olsun canım ya kem göze şiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…