Yok yokPastayla mı dengeliyosun yoksa ben bir seyler mi kaçırdım
Önemli değilBurada hava çok güzel yürüyüp geldim
@cascade- yürüyüşte olduğumdan tam cevap veremedim sana. Denge derken canımızın çok istediklerinde denge yapalım dedim ben. Onda da yediğin gün ve ertesi gün dikkat etmek kaydıyla.
Hazır pasta ve evde yapım pasta arasında çok fark var. Hazır pastanın dilimi çok fazla kalori içerir. Çok fazla şeker vardır içinde o yüzden pasta yediğin günün ertesi tartı günü olmamalı ve de sporla eritebilmelisin ki eritebilmek için de 1 saat kardiyo ya da 30 dakika hiit kardiyo ya da 4 saat yürümek lazım.
Şimdi dengeden kasıt karbon dengesi 1 günde ne kadar protein alıyorsan en fazla o proteinin 3 katı karbon alabilirsin. 30 gr protein olmışsan en fazla 90 gr karbon alabilirsin.
Ve diyet yapan bir kişinin alması gerek kalori 1 öğünde en fazla 400 kaloridir. Aksi halde kilo olarak geri döner. Canım çekmiyor dengeleyeyim demişsin de benim dengeleme dediğim olay canın çok çektiği zamanlarda geçerlidir. Ve mümkünse hazır değilde kendi yaptığın olmalı. Mesela ev yapımı zeytinyağlı patates kızartması 100 gr 250 kaloriyken burger gibi yerlerden hazır alınanlar 400 kaloridir. Bunun nedeni de kullandıkları malzemeler. Mümkün mertebe hazır hiç bir şeyi tüketmemeye çalış. Pasta hazır mı değil mi bilmiyorum ama hazırsa uzak dur. Çünkü içindeki yağ endüstriyeldir yani senin marketten en ucuza aldığın kalitesiz yağdan bile kalitesizdir. Sürümden kazanmak için en en kalitesiz ve sağlıksız malzemeleri kullanırlar bu yüzden de kilo ve açlık olarak geri döner.
Karbon insanda açlık yaratır. Karbon aldıkça daha da çok alasın gelir tehlikeli olmasının bir diğer sebebi de budur. Hem yağ hem de açlık yapar. Bu yüzden canın çekmediği sürece fazla karbonlara bulaşma uzak dur hatta. Ben sadece canın çektiği takdirde dengelenmeli dedim. Canın çekmediği durumda daha sağlıklılarla dengelemek daha faydalıdır. Çünkü beyaz un, beyaz şeker ve bu tarz kalitesiz yağlardan alınan karbonlar yakılması en zor olan karbon çeşididir. Vücud sağlıklı karbonları hemen yakarken sağlıksız karbonları yakma süresi uzar. Aynı şey gibi düşün kaliteli kömür ve kalitesiz kömür gibi. Kaliteli olan hemen yanar ve ısıtır her yeri ama kalitesi olanı yakmaya uğraşmakla vakit harcarsın.
Önemli değil
Teşekkürler
Yürümekle iyi etmişsin
Dediğim gibi brokoli yicem yemekte
Hazırdı
Bugün hareketli olmaya çalıştım
Yağmur olduğundan yine yürüyüş yok
evw Gidince harekete devam etmem lazım
Olsun olsun EstağfirullahBu arada kusura bakma 3 mesajla cevap vermiş oldum sana
Yürürüşteydim de 2 mesajda da kendimi ifade edemediğimi düşündüğüm için eve gelince 3. yüde yazdım
canım benimBiz de seni özledik fulyaaa
İyi akşamlar
Hanımlar yogunum biraz .
Bu hafta sonuda hayırlı bir iş için misafirim var hazırlıklarım var , gelemezsem merak etmeyinmoni
Çok iyiMerhabalar.ilk defa bugünkü menümden memnunum inşallah yarın eksi görürüm
Sabah: haşl yumurta,peynir, zeytin, domates,1dlm tb ekmek,1günkurusu
Öğle:çorba,3-4 kaşık tavuk tantuni,ayran
Ara:1portakal
Akşam:çorba,3 izmir köfte
2lt su,6000 adım 50p
Yedin mi yine de o pastayımoni
Kahvaltı
Mercimekli omlet
Öğle
Yok
Akşam
Brokoli, salata, yoğurt
Yatmadan kür
Not: çok çok üzülerek yazıyorum
Pasta ve tek lokma peynir helvası
Su: iki tane 330 luk içtim
Spor: hava yağmurlu yürümedim
Allah şifa versin canımKeşke bir köşede usul usul hasta olsaydım Ahh ah ne çektim bebek ve eşim hasta eşim aşırı kötü oldu evde ise gitmedi ne onun isteği bitti ne de bebek iyileşti hastaneye git buhar makinasıyla buharlı ilaçlar derken çok kötü kaynım geldi il dışından ailesiyle bir de onlara gitmek zorunda kaldık filan takılıyoruz onlarla hiç durmuyorum
Ama bu hafta çok şişimm bak bugün inmeye başldadım daha yeni. Ama göndermiyorum derseniz kalayım tabi ancak bu hafta veremedim hatta 1 kilo falan fazla çıkabilir. Tabi geçici bir durum şu an daha iyiyim .gece nasıl bir psikoloji ile yazdığımı hatırlıyorum da fazla strese girmişm herhalde. Şu an daha relaxım çok şükür.
canım ben de gelgitlerle az az kilo veriyorum. azcık ara vermek istiyorsan bir iki hafta gibi sorun olmaz ama tamamen bırakırsan daha kötü olur. insan bazen yoruluyor, usanıyor... hak veriyorum sana. bak ben de yaklaşık 2,5 haftadır yokum buralarda ama artık dönme vaktimin geldiğini hissediyorum. kilo aldım. başlayacaktım aslında ama üşütmüşüm biraz hastayım. başlayamadım. yarın mübarek gün cuma en geç haftasonu Allahın izniyle başlayacağım inşallahmoni cim beni kanatları altına alır inşallah sen de şöyle bir silkelen sonra gel ve tam başla. Allah büyük, biz vazgeçmediğimiz sürece Rabbim yardımcı olur bize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?