Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Geçmiş olsun,iyi istirahatler(misagirle ne kadar olabilirse)

Ah kaçamaklar konusunda benn de öyleyim. Önümdeki bitene kadar yiyorum. Aç olduğum için değil seviyorum yemeyi olabildiğince sınırlı tutmaya çalışıyorum.

Bir de yıllardıe şeker kullanmıyoruz biz, 1 aydır da ekmeği hayatımızdan çıkardık. Abur cubur da çok nadir alırız. Durum böyleyken sadece biraz daha dikkat ederek, miktarları sınırlayarak kilo verebilirim diyorum kendime.

Maşallah ne güzel cayda kahvede bende kullanmıyorum ama evde tatlı kek nadirde olsa yapıyorum eşim tatlı alıp geliyor ama pazartesiden beri yemiyorum bakalım nekadar şeker yemeden durabilecegim

iyi aksamlar, evet genelde acik havada tavsiye ediyolar, bende onceden spor salonuna gidiyodum yuruyus icin ama o kadar sıkılıyodumki bitsede eve gitsem artik modundaydim, biseyler izlesemde cidden bunaliyodum. ama simdi disarida yuruyorum markete gideceksem uzaktakine gidiyorum, yada annemle bulusacaksam uzak bi yerde inip ona yuruyorum falan. bunu yasam tarzi haline getirmeye calisiyorum. spor salonuna bagli kalinca yuruyuste orda bitip cikiyomusuz gibi oluyo mesela 40dk 1 saat en fazla yurunebilir spor salonunda bence cunku cidden bayiyo :) ama disarida arkadasla, veya yalnizda olsa marketti, oyle dolasma derken cidden hic baymiyo ve hissetmiyosun yurudugunu. ben yapmaya calisiyorum insallah birakmam

instagrama bakiyorum bol bol, youtube'a bakiyorum, yeni seyler ogrenmeye calisiyorum, bunu bide sagligim icin oldugunu dusunerek yapiyorum. mesela yesil cay icerek bakiyorum falan ne bileyim bi moda sokuyorum kendimi iste :)
sigarayida boyle birakmistim. sagligim icin diyerek arastirarak, saglikla alakali seyler izleyerek vs. simdide saglikli beslenme icin ayni seyi yapmaya calisiyorum.
ama bazen cidden benimde modum dusuyo mesela cok ugrasip kilo veremedigim gunler. bugun bisey okudum az karbonhidratla beslenirsek daha fazla seker krizleri oluyomus, o yuzden beslenmemizde saglikli karbonhidratlarada yer vermeliymisiz. bunuda paylasmak istedim eger seker kriziniz vs tutuyosa (bana oluyo cunku).
yeni kiyafet almiyorum bende, benim bacak basen bolgem ozellikle kalin o yuzden tshirt ust alsamda alt kesinlikle almiyorum. en azindan 38 bedene dusene kadar almayacagim :)

Afiyet olsun canım.menün güzel.galetayı ben de çok severim.özellikle kahvaltıda peynirle

Maşallah ne güzel cayda kahvede bende kullanmıyorum ama evde tatlı kek nadirde olsa yapıyorum eşim tatlı alıp geliyor ama pazartesiden beri yemiyorum bakalım nekadar şeker yemeden durabilecegim
Ah işte biz de tatlı çok yapardık. Akşamları çay ve filmin yanına sütlü tatlı mutlaka olurdu. Eşim de dikkat etmeye başlayınca beslenmesine tatlı da yapmaz oldum. Zaten bebekten beri fırsat da bulamıyorum. İyi oldu bize
Çok güzel. Verdiğin bilgi için de teşekkür ederim. Ben bir de tarçının tatlı krizini önlediğini duymuştum.
Çok güzel spor ve menü

Benim esimde diyete başladı 1 hafta sonra bıraktı

Selamlar,ben dün menü yazmamışım.Önce dün ki menüm
Kahvaltı
1 haşlanmış yumurta,zeytin,peynir,kuru kayısı,ceviz,domates,salatalık,yeşillik.
Öğlen
Hurmalı tarçınlı yoğurt,salata
Ara öğün sade kahve
Akşam
1,5 lahmacun,salata,ayran
Spor yok
Su 2 lt

Bugün
Kahvaltı
Peynir,zeytin,domates,salatalık,yeşillik,ceviz,kayısı,kuru erik
Öğlen
Nohutlu,yeşil mercimekli yoğurt
Ara 1 elma
Akşam
Yarım lahmacun,6 tane yaprak sarması
Spor henüz yok ama bu akşam yapacağım.
Su
2,5 litre şimdilik

Dokuz ayın çarşambası biraraya geldi bu hafta resmen.Tersim döndü.7 aylık hastalık ve sonrası dinlenmenin ardından pazartesi işe başladım,pazaryesi öğlen hala oldum,pazartesi akşam adetim başladı 2 gündür perişanlardayım.Bi cumartesi olsaydı artık

Evet canım hayatındaki tempo menune yansımış lahmacun sarma fazla olmuş
Geçmiş olsun bebiste hayırlı olsun canım

Rabbim sabır versin zor bir durum uzak olmak en kötüsü
moni abla @mn5822 arkadaş yok orda ama geçen konuştuk biz burda
başınız sağolsun cnaım, Allah rahmet eylesin.
Wydra başınız sağolsun canımm
Başınız sağolsun canım Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
başınız sağolsun canım
Tesekkurler
Allah rahmet eylesin basiniz sagolsun...
Sağolun arkadaşlar

Evet canım hayatındaki tempo menune yansımış lahmacun sarma fazla olmuş
Geçmiş olsun bebiste hayırlı olsun canım
Sağol canım,işten bebişe,bebişten eve dönünce haliyle geç oluyor.Sadece endim olsam bişey yemeyebilirdim bile ama eşim ve oğlumu sefil etmemek adına biraz dışarıdan destekli gittik bu hafta.İnşallah haftaya toplarım,tam da takıma giröişken kötü oldu

İstersen bi diyetisyene git sor.
Kilo verince ister istemez yüz değişir ki o yüz senin hoşuna gidiyor mu ona bak
Göz altlarına morardı kilo verildiğinden değil başka bi sebeple olabilir

_Phantom-Opera_ kız sen yine mi banlandın hem de cuma arifesinde

Bende yeni farkettim banlanmis bir derdim varda konu açmıştı ordami bir sorun oldu acaba

bende cips konusunda öyleyimm..

iki üç paket cipsi bi kerede bitirme isteğine sahibim su an..

Ben hergün yaptığım sporu bi deftere yazar haftalık ne kadar ve hangi sporları yapmışım diye bakardım, bir de yediklerimi de yazar dengemi sağlamış mıyım kontrol ederdim. Her hafta kilomu ve ölçülerimi ölçer deftere yine yazarım. Ayrıca ölçülerimi de sürekli bulunduğum odada kapıya da asmışım ordan takip ederim. Kaç kiloydum ne kadar verdim diye de ya da kaç cm inceldim diye. O her bir cm her bir gram beni motive etti. Sürekli kendime başarabilirimi hatırlattım. Yavaş yavaş da olsa hızlı hızlı da olsa zayıflayabilirim yeter ki isteyeyim ve sağlıklı olayım.

Ayrıca istediğim şeylerden de vazgeçmedim. Aman diyetteyim bunu yemiyim falan da yapmadım sadece dengeledim. Örneğin bi keresinde burger kingten bi menü alıp yemiştim diyetimin 2. ayında. Ancak ne yaptım o gün o menüyü yiyeceğimi bildiğim için kahvaltı ve öğlede karbon kesinlikle almadım. Salata ve proteinle geciştirdim. ha ertesi günü de aynı şekilde ve kardiyo tarzı spor yaptım o hafta boyunca. Mesela yine bir gün de pizza yedim ve onu da aynı şekilde dengeledim. O yemiş olduğum herşeyi totalde 3 günle dengeledim. bi yediğim gün o günün diğer öğünleriyle bir sonraki 2 gün boyunca.

Denge her zaman önemlidir. Çünkü daha sonrasında yani diyetten sonra amiyane tabirler hayvan gibi yemeklere saldırmamak ve verdiğimiz kiloları almamak için bu şart. Karbon-Protein-Kolesterol dengesini kurduktan sonra istediğimiz her şeyi yiyebiliriz. Tabi kaç kalori aldığımız da önemli. Onu da sitelerle ölçebilirsiniz.

1 kişi 1 gün içinde kaç kiloysa o kadar protein almalı
Ben şuan sanırım 58 kiloyum tartılmadım o yüzden sanırım dedim.
58 gr. protein almalıyım.
Proteinin en fazla iki katı da karbon yani 116 gr. karbon olmalırım. Yani 2 dilim ekmek.
Kolesterolü de yetiştin bi insanın 2 porsiyon meyve ve sebze yemesiyle sağlanıyor. O yüzden sürekli salata salata salata diyoruz.
Ayrıca vücudun gerekli kalsiyumu alabilmesi için günde 1 bardak süt ve 1 kase yoğurt tüketilmelidir.

Ha eğer ki fazla karbon alımı oluyorsa ertesi günlerden düşürmeliyiz.

Neden karbon tehlikeli? Ona da değineyim.
Karbon vücuttaki yağları sarıp sarmalar ve eritilmesine engel olur. Kalori açığı oluşan vücutta yağı eritemeyince direk kaslara gider ve kas eritmeye başlar. Kas dokusundaki azalma da sağlıksız bir kilo vermedir ve bir çok hastalığa davetiye çıkarır. Protein alımı da karbonun tam tersini yapar. Proteinler kasları korur hem de fazlasıyla o yüzden de kaslar değil yağlar erir.

Ve şuan farkediyorum ki ben konudan baya baya saptım ama yine de silmeyip yayınlıyorum.

***10. Takım 618. ETAP ***

IKokunhuzur (59,9///% )
Kumsal ve Deniz(91,6///% )
zeyneppk (66,8///%)
gezegenfeza(70,3///%)
breeze3535(71,5///%)
Hedef56(70,6/ // % )
kkelebeketkisi(71,0///%)
Phantom-Opera (51,2///%)
mn5822(79,0///%)
nihaldemirel77(55,6///%)

10. Takım Ortalaması : %

10. Takım, takım içi üyeler

sade01(66,8)577. etapta 62,3 kg ile bildirimli izne ayrılan üye. tk g:11.1.2019( b.kilosu:68 h: 58)
vorones(59,3)593. etapta 60,9 kg ile bildirimli İzine ayrılan üye. H: 57
kackaloribu (59,3) yeni üye bt: 11.03.2019 bk:61,4 h: 55
sara_28(83,9)609.etapta 78 kg ile izne ayrılan üye.
hercai91(88,8)Mezun üye geri döndü(594.etap 79,9 kg 5 kasım 2018 ). h:60(
kad:ssy8491)
melek ada (58,9) tk g:15.03.2019( b.kilosu:60 h:55 )
tonbişko(73,0)Yeni üye, bt: 23.03.2019 bk:78 h:70
natsume(73,0)?Yeni üye bt: 23.03.2019 bk:76,3 h:65
60kiloyum(84,6)604. etapta 82,4 kg ile bildirimli izne ayrılan üye.( b.k:89,5 h: 65)
gulsahhh01(59,4)Yeni üye, bt: 05.11.2018 bk: 64 h:55

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…