Ya da bize açınveee... şu profili gizleme olayını kaldırın, kim ne zaman girmiş son mesajı ne zaman yazmış göremiyorum. çok büyük sıkıntı
Üye Adı | Cuma | Cumartesi | Pazar | Pazartesi | Salı | Çarşamba | Perşembe |
| |||||||
| 1+180 | 1+100 | 1+220 | 1+300 | 1+100 | 3+179 | 1+0 |
| 1+0 | 1+0 | |||||
| |||||||
| 1+40 | 1+0 | 1+0 | 1+120 | 1+60 | 1+180 | |
S Sade01 | 1+120 | 1+200 | 1+160 | 1+340 | 1+180 | 1+180 | |
| |||||||
| 60 | 270 | 1+60 | 180 | 60 | ||
| 1+0 | 1+120 | 1+120 | 1+200 | 1+125 | ||
| 1+120 | 1+0 | |||||
G gulsahhh01 | 1+180 | 1+180 | |||||
@Hercai | 1+120 | 1+180 | 1+220 | 1+240 | |||
| |||||||
| 1+210 | 1+130 | 1+240 | 1+320 | 1+180 | 1+300 | |
| 1+180 | 1+25 | 1+60 | 1+150 | 1+140 | ||
| 1+80 | 1+540 | 1+400 | 1+95 | 1+130 | ||
| 1+0 | 1+540 | |||||
| 1+0 | 1+30 | 1+0 | 1+0 | 1+0 | 1+80 | |
| 1+70 | 1+50 | 1+0 | 1+55 | 1+40 | 1+0 | 1+75 |
T Tombisko | 1+120 | 1+22 | 1+22 | 1+20 | |||
@NihalDemirel77 | 1+170 | 1+120 | 1+189 | 1+170 | 1+160 | 1+0 | |
| 1+100 | 1+285 | 1+352 | 1+415 | 1+20 | 1+360 | 1+160 |
G gitsinkilolar02 | 1+245 | ||||||
| 180 | 1+340 | 1+370 | ||||
| 1+500 | 1+245 | 1+285 | 1+495 |
canım boyun kaçtı merak ettimBen hergün yaptığım sporu bi deftere yazar haftalık ne kadar ve hangi sporları yapmışım diye bakardım, bir de yediklerimi de yazar dengemi sağlamış mıyım kontrol ederdim. Her hafta kilomu ve ölçülerimi ölçer deftere yine yazarım. Ayrıca ölçülerimi de sürekli bulunduğum odada kapıya da asmışım ordan takip ederim. Kaç kiloydum ne kadar verdim diye de ya da kaç cm inceldim diye. O her bir cm her bir gram beni motive etti. Sürekli kendime başarabilirimi hatırlattım. Yavaş yavaş da olsa hızlı hızlı da olsa zayıflayabilirim yeter ki isteyeyim ve sağlıklı olayım.
Ayrıca istediğim şeylerden de vazgeçmedim. Aman diyetteyim bunu yemiyim falan da yapmadım sadece dengeledim. Örneğin bi keresinde burger kingten bi menü alıp yemiştim diyetimin 2. ayında. Ancak ne yaptım o gün o menüyü yiyeceğimi bildiğim için kahvaltı ve öğlede karbon kesinlikle almadım. Salata ve proteinle geciştirdim. ha ertesi günü de aynı şekilde ve kardiyo tarzı spor yaptım o hafta boyunca. Mesela yine bir gün de pizza yedim ve onu da aynı şekilde dengeledim. O yemiş olduğum herşeyi totalde 3 günle dengeledim. bi yediğim gün o günün diğer öğünleriyle bir sonraki 2 gün boyunca.
Denge her zaman önemlidir. Çünkü daha sonrasında yani diyetten sonra amiyane tabirler hayvan gibi yemeklere saldırmamak ve verdiğimiz kiloları almamak için bu şart. Karbon-Protein-Kolesterol dengesini kurduktan sonra istediğimiz her şeyi yiyebiliriz. Tabi kaç kalori aldığımız da önemli. Onu da sitelerle ölçebilirsiniz.
1 kişi 1 gün içinde kaç kiloysa o kadar protein almalı
Ben şuan sanırım 58 kiloyum tartılmadım o yüzden sanırım dedim.
58 gr. protein almalıyım.
Proteinin en fazla iki katı da karbon yani 116 gr. karbon olmalırım. Yani 2 dilim ekmek.
Kolesterolü de yetiştin bi insanın 2 porsiyon meyve ve sebze yemesiyle sağlanıyor. O yüzden sürekli salata salata salata diyoruz.
Ayrıca vücudun gerekli kalsiyumu alabilmesi için günde 1 bardak süt ve 1 kase yoğurt tüketilmelidir.
Ha eğer ki fazla karbon alımı oluyorsa ertesi günlerden düşürmeliyiz.
Neden karbon tehlikeli? Ona da değineyim.
Karbon vücuttaki yağları sarıp sarmalar ve eritilmesine engel olur. Kalori açığı oluşan vücutta yağı eritemeyince direk kaslara gider ve kas eritmeye başlar. Kas dokusundaki azalma da sağlıksız bir kilo vermedir ve bir çok hastalığa davetiye çıkarır. Protein alımı da karbonun tam tersini yapar. Proteinler kasları korur hem de fazlasıyla o yüzden de kaslar değil yağlar erir.
Ve şuan farkediyorum ki ben konudan baya baya saptım ama yine de silmeyip yayınlıyorum.
Afiyet olsun canım senin menülerini çok beğeniyorum, yakın takipçisiyimİyi akşamlar.bugünkü menüm
Sabah: haşl yumurta, peynir, zeytin, domates,1dlm tb ekmek
Öğle: domates çorbası,2 kaşık pırasa
Ara:1 elma,1 portakal,1 avuç leblebi
Akşam: çorba,fırın tavuk,haşl brokoli, karnabahar
2lt su,45 dk koşı bandında tempolu yürüyüşWydra
Valla ne güzel yazmışsın ekran görüntüsü aldım, inşallah şu dengeleme işini yapabiliriz biz deBen hergün yaptığım sporu bi deftere yazar haftalık ne kadar ve hangi sporları yapmışım diye bakardım, bir de yediklerimi de yazar dengemi sağlamış mıyım kontrol ederdim. Her hafta kilomu ve ölçülerimi ölçer deftere yine yazarım. Ayrıca ölçülerimi de sürekli bulunduğum odada kapıya da asmışım ordan takip ederim. Kaç kiloydum ne kadar verdim diye de ya da kaç cm inceldim diye. O her bir cm her bir gram beni motive etti. Sürekli kendime başarabilirimi hatırlattım. Yavaş yavaş da olsa hızlı hızlı da olsa zayıflayabilirim yeter ki isteyeyim ve sağlıklı olayım.
Ayrıca istediğim şeylerden de vazgeçmedim. Aman diyetteyim bunu yemiyim falan da yapmadım sadece dengeledim. Örneğin bi keresinde burger kingten bi menü alıp yemiştim diyetimin 2. ayında. Ancak ne yaptım o gün o menüyü yiyeceğimi bildiğim için kahvaltı ve öğlede karbon kesinlikle almadım. Salata ve proteinle geciştirdim. ha ertesi günü de aynı şekilde ve kardiyo tarzı spor yaptım o hafta boyunca. Mesela yine bir gün de pizza yedim ve onu da aynı şekilde dengeledim. O yemiş olduğum herşeyi totalde 3 günle dengeledim. bi yediğim gün o günün diğer öğünleriyle bir sonraki 2 gün boyunca.
Denge her zaman önemlidir. Çünkü daha sonrasında yani diyetten sonra amiyane tabirler hayvan gibi yemeklere saldırmamak ve verdiğimiz kiloları almamak için bu şart. Karbon-Protein-Kolesterol dengesini kurduktan sonra istediğimiz her şeyi yiyebiliriz. Tabi kaç kalori aldığımız da önemli. Onu da sitelerle ölçebilirsiniz.
Proteinin en fazla iki katı da karbon yani 116 gr. karbon olmalırım. Yani 2 dilim ekmek.
Kolesterolü de yetiştin bi insanın 2 porsiyon meyve ve sebze yemesiyle sağlanıyor. O yüzden sürekli salata salata salata diyoruz.
Ayrıca vücudun gerekli kalsiyumu alabilmesi için günde 1 bardak süt ve 1 kase yoğurt tüketilmelidir.
Karbon vücuttaki yağları sarıp sarmalar ve eritilmesine engel olur. Kalori açığı oluşan vücutta yağı eritemeyince direk kaslara gider ve kas eritmeye başlar. Kas dokusundaki azalma da sağlıksız bir kilo vermedir ve bir çok hastalığa davetiye çıkarır. Protein alımı da karbonun tam tersini yapar. Proteinler kasları korur hem de fazlasıyla o yüzden de kaslar değil yağlar erir.
Ve şuan farkediyorum ki ben konudan baya baya saptım ama yine de silmeyip yayınlıyorum.
Eline, emeğine sağlıkMenü bildirimleri
3 günün menüsünü toplu aldığım için günler karışmış diyim size. Bugün ben spor yaptım ama orası sıfır demeyin başka bir dünde yazıyor bugünün sporu. Bilginiz olsun.
Üye Adı Cuma Cumartesi Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe obezzto zeyneppk 1+180 1+100 1+220 1+300 1+100 3+179 1+0 KumsalveDeniz 1+0 1+0 hedef56 IKokunhuzur 1+40 1+0 1+0 1+120 1+60 1+180 S Sade01 1+120 1+200 1+160 1+340 1+180 1+180 GIDI 60kiloyum 60 2701+60 180 60breeze3535 1+0 1+120 1+120 1+200 1+125 vorones 1+120 1+0 G gulsahhh01 1+180 1+180 @Hercai 1+120 1+180 1+220 1+240 almora34 _Phantom-Opera_ 1+210 1+130 1+240 1+320 1+180 1+300 kkelebeketkisi 1+180 1+25 1+60 1+150 1+140 kackaloribu 1+80 1+540 1+400 1+95 1+130 sara_28 1+0 1+540 Melek Ada 1+0 1+30 1+0 1+0 1+0 1+80 Natsume 1+70 1+50 1+0 1+55 1+40 1+0 1+75 T Tombisko 1+120 1+22 1+22 1+20 @NihalDemirel77 1+170 1+120 1+189 1+170 1+160 1+0 mn5822 1+100 1+285 1+352 1+415 1+20 1+360 1+160 G gitsinkilolar02 1+245 Wydra 1801+340 1+370 peaceful16 1+500 1+245 1+285 1+495
Suyun müthiş, menüde çok güzel canımm afiyet olsunbugünkü menüm
sabah
1 haşlanmış yumurta
1 dilim peynir
öğle
2 yumurtadan omlet
1 dilim peynir
1 dilim kepekli ekmek
ayran
ara
1 fincan leblebi
2 ceviz 1 incir
yarım elma
akşam
kabak yemeği
yoğurt
ara
1 dilim peynir
1 havuç
su : 3,5lt
spor 45 dk tempolu yürüyüş
Wydra
163canım boyun kaçtı merak ettim
Arada bi yazıyorum öyleValla ne güzel yazmışsın ekran görüntüsü aldım, inşallah şu dengeleme işini yapabiliriz biz de
Eline, emeğine sağlıkWydra
Ben hergün yaptığım sporu bi deftere yazar haftalık ne kadar ve hangi sporları yapmışım diye bakardım, bir de yediklerimi de yazar dengemi sağlamış mıyım kontrol ederdim. Her hafta kilomu ve ölçülerimi ölçer deftere yine yazarım. Ayrıca ölçülerimi de sürekli bulunduğum odada kapıya da asmışım ordan takip ederim. Kaç kiloydum ne kadar verdim diye de ya da kaç cm inceldim diye. O her bir cm her bir gram beni motive etti. Sürekli kendime başarabilirimi hatırlattım. Yavaş yavaş da olsa hızlı hızlı da olsa zayıflayabilirim yeter ki isteyeyim ve sağlıklı olayım.
Ya da bize açın
Bunda güncelleme yapıyorum. Eşim işten çok geç geldi yemek de haliyle gecikti. Kabağı kızımls birlikte yiyecektik o da hayal oldu. Uyudu bıcırık.Bugünün menü bildirimini şimdiden yapayım. Sporu akşama tekrar bildiririm.
Sabah
Yulav ezmesi, süt, kuru ve yaş meyve parçaları 2 kare bitter çikolata
Ara
Sade neskafe
Öğle
1 paket aç bitir sosis
1 kırmızı 1 yeşil biber 1 domates birlikte sotelenmiş
1 bardak yoğurt
Ara
Sade filtre kahve
2 kare bitter çikolata
Akşam (eşim geldikten sonra yapacağım)
Yumurtalı kabak
Yoğurt 1 bardak
Spor ve suyu akşama yazacağım tekrar. 2 litre stok yaptım salona bitirmeye çalışacağım.
Wydra
ama öyle de buraya haksızlık yapmış gibi olacağım içime sinmiyor kiBildirim günlerinı kacirma tatlım bari
Teşekkür ederim canımSuyun müthiş, menüde çok güzel canımm afiyet olsun
Evet abla eski halimi görseniz yanaktan gözlerim kapanıyormuşYüzün yuvarlak ve çökmüş, gayet normal. Benim yüzüm uzun, 2 kilo versem ne çok vermişsin yüzün ufacık kalmış diyorlar, üstelik daha 70 in altına düşmedim. Moralini bozma, istersen bikac kilo daha verip korumaya geç
Okadar kilo verdiğinde yüzünün yeni şekli herkese çökmüş gibi gelir ama sahiden coktumu acaba yoksa bu zayıflık göze oylemi geliyor bence cok normal sen hangi kiloda mutluysan o kiloda kal
Banada hep diyorlar ki 60 sana yeter aaa öyle 57 falan ne öyle sakın okadar verme ki halbuki benim olmam gereken kilo 53
Etrafa cok takılma kendin ne hissediyorsun onu düşün senin için bundan sonrası önemli etrafın cok vermissin sözlerine kapılıp sakın rehavete girme kilo alma kilonu koru asıl görevin bundan sonra 1 yıl korursan dahada almazsin inşallah
Ya eşim ben sorunca söyledi ama vücudum konusunda çok memnun oda ayıptır söylemesi bakışları değişti adamın peşimden ayrılmıyor evdeBence durmalısın.aynı şeyi benim eşim 85ten 62 ye düştüğümde söylemişti.hafif kiloluyken beni daha çekici bulduğunu çok çöktüğümü söyledi.dün de 2 hemşire arkadaşımı gördüm ikisi de çok kilo vermişti ve yüzleri çok çökmüştü.bence artık korumaya geç
Ay harikasın ya tamda istediğim yorum acaba maske serum ne kullanabilirim ki var mı Önerin, bide redoxon gibi vitaminleri hiç düşünmemiştim çok mantıklı ama kilo yapmaz dimi tekrar almayım da kiloselam,
tebrikler ne kadar guzel kilo vermissin :)
normal bence nerdeyse 30kg verdikten sonra yuzdede cokme olmus olabilir. eger mutlu ve fit hissediyosan koruma surecine gec istersen?
yuzun icin gozumun alti mor demissin , serum, maske canlandirici biseyler kullanabilirsin, kahve/ cay cok tuketiyosan azaltabilirsin. c vitamini iceren besinler ve eczaneden c vitamini takviyesi kullanabilirsin (redoxon iyi ben kullaniyorum).
uykunu tam alamiyosan ona dikkat edebilirsin.
bence bunlari yaparsan duzelecektir zamanla canim.
Ya benim tartım yağ oranını da gösteriyor öncesini çok hatırlamıyorum ama gruba başlarken 31.9da olan yap oranı şuan 19.9-20.0 arasında gösteriyor yani yağdan verdim büyük oranını ama tabi diyetisyene danışmak lazım gerçekten.ramazan sonrası da spora başlamak istiyorum ama bakalım çocuklarla yürütebilirsem.Seni kilolu halinle görmeye alışanlara daha farklı gelşyor olabilir yeni halin i. Eski halini bilemeyen birileri varsa bence onlardan da görüş alabilirsin.. Ama sen de göz altlarının falan çöktüğünü düşünüyorsun, bir diyetisyenden yardım almış mıydın acaba? Yağdan kastan verme ile alakalı bir durum olabilir mi?
Tebrik ederim çok güzel de kilo vermişsin, bölgesel sıkılaşmaya da yönelebilirsin bence. Ama uzmana sormak daha iyi tabi.
Tebrikleeer
Çok haklısın ya bende aslında yeni bene alışamadım ondan böyle hissediyorum sanırım.ben en son lisede bu kilolardaydım. Tombik yanaklarımı görmeye o kadar alışmışım ki garipsiyorum kendimiKendini iyi,zinde ve sağlıklı hissediyorsan,aynadaki beden seni mutlu edecek ölçülere geldiyse korumaya geçebilirsin bence.Çünkü herkese yakışan kesin kurallı bir oran yok sonuçta.Yüxünü solgun süzülmüş gördükçe tadında kaçacak,motivasyonun da bozulacak.En iyisi var olanı sabitleyip,sporla şekillenmek bence
İstersen bi diyetisyene git sor.
Kilo verince ister istemez yüz değişir ki o yüz senin hoşuna gidiyor mu ona bak
Göz altlarına morardı kilo verildiğinden değil başka bi sebeple olabilir
_Phantom-Opera_ kız sen yine mi banlandın hem de cuma arifesinde
Hiç sorma canım, bu hafta misafir, haftaya nişan var. Ramazanda dinlenirim inşallahGeçmiş olsun,iyi istirahatler(misagirle ne kadar olabilirse)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?