- 25 Nisan 2014
- 3.221
- 3.963
- 333
Bir sorum olacak sizlere... oruc tutacaklar icin, iftarda karbonhidrat nasil almayi dusunuyorsunuz?
ben iftarda pirinc pilavi sadece 2-3 kere yapmayi dusunuyorum onuda cogunlukla esim icin, kendim cok kucuk bir kase yerim. diger gunler icinde yine 2 kez makarna yeriz diye dusundum, 2-3 kez pide yeriz sulu yemekle (ramazan pidesi) ,
kalan gunler icinde cogunlukla bulgur pilavi, bazen firinda patates ve pure seklinde dusundum.
sadece et veya sulu yemekle doymak imkansiz, ekmegede abanmak istemiyorum , aklima bu cesitler geldi. sizce diyeti cok bozar mi ve kilo vermemiz dururmu bu sekilde?
oruclu degilken karbonhidrati sabah ve oglen tuketiyodum aksam sadece et/ sebze/ salata seklinde yiyodum, simdi o sekilde yapmak doyurucu olur mu bilemedim.. fikirlerinizi bekliyorum
Ben de simit hastasıyım.iyi yaptın canımGunaydinlar mutlu pazarlar
Esim seyahatten geldi bugun, sabah simit pogaca ve borek almis
Bi daha alma boyle gerek yok dedim canim borek cekti diyo sende digerlerini seversin diye aldim diyo bisey demedim napiyim:)
Boregi o yedi hatta yarisinida birakti sanirim benden utandi :)
Bende simitin 4te birini yedim. O kadar , normal kahvaltimi yaptim yumurta peynir domates seklinde.
Ki pogaca falan benim en sevdigim seydir. Kilo vermek icin cok emek veriyoruz diye kendimi dizginledim yemedim.
Canım fikrine saygı duyuyorum bende kuran kursunda okudum ayrıca ilahiyat mezunuyum bu tercih meselesi diyip konuyu kapatalım istersenArkadaşlar. Ramazanda regl iken oruç tutmama gibi bir zorunluluk yok biliyorsunuz değil mi? Okullarda böyle öğretilmedi vakti zamanında ama Kuran'ı Kerim'de regl iken oruç tutmama ve namaz kılmama gibi bir yasak yok,din ve siyaset konuşmam hiçbir Zaman ama bunu söylemezsem vicdanım kesin kesin rahat etmez.bunu benim babam ( ilahiyat fakültesi mezunu 30 yıllık öğretmen ) bundan 20 yıl önce söyleyince vay sen ne diyon demişlerdi ama şimdi insanlar okudukça onlar da kabullendiler.Zeynep arkadaşım sen yazdın diye değil zaten söyleyecektim eve yeni girdim menümü yazdım öyle denk geldi yanlış anlama kuzum.Kuranda yoksa da işte şurda var falan diye düşünenler olursa haşa Yüce Allah Kuranı eksik mi gönderdi .tabiki de hayır. Amacım tartışmak değil polemik olsun istemiyorum. Allahın izniyle güzel bir ramazan geçirelim inşallah .
Tabiki de.....dediğim gibi ben söylemezsem vicdanım rahat etmezdi tabiki de herkes kendinden sorumlu. Ne dedim siyaset din ve futbol bunlar özel konular . şu an konumuz diyet. Ama samimiyetime inanın vicdan yapardım. Bakalım yarın en çok kim kilo verecek.bir an önce sabah olsun istiyorummCanım fikrine saygı duyuyorum bende kuran kursunda okudum ayrıca ilahiyat mezunuyum bu tercih meselesi diyip konuyu kapatalım istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?